Geen producten in de winkelwagen.
Geen producten in de winkelwagen.
&WINE > Soort wijn > Wit > Pagina 7
Het wijnhuis ligt tussen de plaatsen Marsala en Erice waar vulkanische grond, zon, zee en heuvels samenkomen. De wijngaarden floreren dankzij dit magische spel van elementen. Op de heuvelachtige landschappen groeien voornamelijk inheemse druivensoorten zoals Grillo en Nero d’Avola maar in de wijnen komen ook de internationale, aangeplante druivensoorten terug. Sicilië wordt gekenmerkt door overvloedige zonneschijn en wordt gestreeld door verkoelende (zee)winden. De omgeving wordt verrijkt door de zee, wat resulteert in wijnen met een betoverende smaak en een krachtig karakter.
Traditie en innovatie
Het familiebedrijf houdt niet alleen vast aan traditie maar ook aan innovatie. Om de unieke kenmerken van de druiven te behouden, heeft de familie een nieuwe vinificatieruimte gebouwd, inclusief een vatenkelder met zorgvuldig gecontroleerde temperatuur en vochtigheid, evenals een moderne bottelarij uitgerust met de nieuwste technologieën. Hun voornaamste focus ligt op het cultiveren van inheemse druivensoorten, waarbij ze streven naar het authentieke karakter van de diverse terroirs dat zich in de wijnen weerspiegelt.
De wijnen van Cantine Fina zijn niet alleen geliefd vanwege hun smaak en kwaliteit, maar ook vanwege hun vermogen om het karakter van Sicilië vast te leggen. Of je nu geniet van een robuuste rode wijn, een verfijnde witte wijn, of een complexe Bordeaux-style blend, de wijnen van Cantine Fina zijn een eerbetoon aan de schoonheid van Sicilië.
€ 12,95Het wijnhuis ligt tussen de plaatsen Marsala en Erice waar vulkanische grond, zon, zee en heuvels samenkomen. De wijngaarden floreren dankzij dit magische spel van elementen. Op de heuvelachtige landschappen groeien voornamelijk inheemse druivensoorten zoals Grillo en Nero d’Avola maar in de wijnen komen ook de internationale, aangeplante druivensoorten terug. Sicilië wordt gekenmerkt door overvloedige zonneschijn en wordt gestreeld door verkoelende (zee)winden. De omgeving wordt verrijkt door de zee, wat resulteert in wijnen met een betoverende smaak en een krachtig karakter.
Traditie en innovatie
Het familiebedrijf houdt niet alleen vast aan traditie maar ook aan innovatie. Om de unieke kenmerken van de druiven te behouden, heeft de familie een nieuwe vinificatieruimte gebouwd, inclusief een vatenkelder met zorgvuldig gecontroleerde temperatuur en vochtigheid, evenals een moderne bottelarij uitgerust met de nieuwste technologieën. Hun voornaamste focus ligt op het cultiveren van inheemse druivensoorten, waarbij ze streven naar het authentieke karakter van de diverse terroirs dat zich in de wijnen weerspiegelt.
De wijnen van Cantine Fina zijn niet alleen geliefd vanwege hun smaak en kwaliteit, maar ook vanwege hun vermogen om het karakter van Sicilië vast te leggen. Of je nu geniet van een robuuste rode wijn, een verfijnde witte wijn, of een complexe Bordeaux-style blend, de wijnen van Cantine Fina zijn een eerbetoon aan de schoonheid van Sicilië.
€ 9,95Grillo, dé inheemse witte druif van Sicilië! Hier dicht aan de kust aangeplant en daardoor altijd voorzien van een frisse zeewind. Barst van fris wit steenfruit, citrus, wat mediterrane kruidigheid en duidelijk iets ziltigheid. Echt een doordrinker!
Wat een krachtpatser van een Pinot Noir! Op een plot van 3 hectare groeien de druiven op een ondergrond van kalksteen. De stokken zijn gemiddeld 40 jaar oud en mogen daarom officieel “vieilles vignes” worden genoemd. In de neus aroma’s van kersen, specerijen, viooltjes en een hint van natte steen. Ook in de smaak is deze wijn complex en geconcentreerd, met fijne tannine, een lichte houttoets en een lange afdronk.
Deze loepzuivere Chardonnay kan makkelijk concurreren met een mooie Bourgogne. Het sap vergist op roestvrijstaal en de vergisting is volledig in handen van wilde gisten. Daarna rijpt de wijn 6 maanden op eikenhouten vaten, waarvan 30% nieuw.
In de neus herken je al de kalkrijke bodem van Franche-Comté, met een lichtrokerige, minerale ondertoon. Daarnaast sappig steenfruit en acaciabloesem. Ook in de smaak proef je veel mineraliteit in combinatie met citrus (grapefruit). De wijn heeft een mooie balans, veel lengte en veel concentratie.
Zeer expressieve wijn van Riesling. Gemaakt van één van de minder bekende lagen van Knewitz. In de bodem is veel ijzer en kalksteen aanwezig. Dat geeft de wijnen diepgang en karakter. Dit is een iets koelere wijngaard waardoor deze wijn in zijn jeugd (<3 jaar) wat gesloten is maar daarna een complex en levendig van karakter is. Deze Steinacker laat zich het beste omschrijven als elegant, strak en spannend.
Het paradepaardje van Greywacke, door James Suckling beoordeeld met een 26e plek in de ranglijst van beste Nieuw-Zeelandse wijnen. Diepgang, complexiteit en lengte, lengte, lengte. Een wijn die gemakkelijk mee kan doen aan de wereldtop van Chardonnay. Kan nog even blijven liggen maar je kan ‘m ook vooral lekker opdrinken.
Deze ‘wilde’ Sauvignon heeft spontane vergisting ondergaan met inheemse gisten in oude Franse vaten en een groot deel heeft malolactische omzetting ondergaan. Het resultaat is intrigerende wijn, met in de neus abrikozenjam, buxus, vanillecake en een duidelijke kruidigheid. De textuur is zacht en rond, met prachtige zuren en veel sappig steenfruit. Gastronomisch breed inzetbaar.
Een strogele wijn. Het bouquet heeft wat van exotisch fruit, bloesem. Een duidelijk vetje in de aanzet wat hem genereus maakt en wit fruit zoals appel en peer in de smaak. Heerlijk amandelbittertje in de afdronk. Heeft wat weg van kruising tussen sauvignon blanc en viognier.
Deze heerlijke Vermut uit Jerez wordt gemaakt van een blend van geouderde wijnen van Palomino Fino en Moscatel druiven. De wijnen rijpen ruim 4 jaar op hout, waarna ze worden geblend. Aan deze blend worden verschillendde smaakcomponenten toegevoegd, waaronder sinaasappel- en citroenschilletjes, kruidnagel en alsem, die de vermut zijn kenmerkende licht bittere tonen geeft. Helder en licht van kleur met fruitige aroma’s van de Moscateldruiven, aangevuld met kruidige tonen. Intens en zacht-zoet van smaak met tonen van kruidnagel en tijm , en met het voor vermut zo karakteristieke bittertje.