Duitsland

Klik voor filter Toont alle 6 resultaten
Prijs
Wijnland
Regio
Wijnhuis
Druivenras
Druivenras
Filter Sluiten
Bekijk als
Pagina
1
/ 1
 • Weingut Burggarten – Vulkangestein Spätburgunder 2018

  Duitsland, Ahr, Pinot Noir

   14,95

  De Spätburgunder Vulkangestein is een Gutswein van vulkanische bodems. Net achter het plaatsje Heppingen zit er veel vulkanisch gesteente in de bodem. Voornamelijk Frühburgunder doet het hier goed maar ook Spätburgunder geeft rijke, iets spicy wijnen. Deze Vulkangestein krijgt vrijwel dezelfde opvoeding als de Gutswein Classic. Dat betekent een rijping op grote, gebruikte houten vaten voor 12 maanden. Door de rijping krijgt de wijn een zachter mondgevoel en iets meer body. De geur doet denken aan specerijen als peper en nootmuskaat. Daarnaast is veel fijn fruit te vinden als aalbesse, aardbeien en kersen. Deze wijn heeft een zachte structuur met genoeg grip voor een Gutswein. Vooral iets gekoeld drinken want dat bevorderd de fruitsmaken!

 • Weingut Burggarten – Classic Spätburgunder 2018

  Duitsland, Ahr, Spätburgunder

   14,95

  De Classic Spätburgunder is de meest toegankelijke van de serie. Een fruit-gedreven style die wordt gemaakt volgens de klassieke wijze: een opvoeding op een oude, traditionele fuder (1000l) voor 12 maanden. De wijn doet in de geur denken aan verse aardbeien, kersen en laurierdrop. De smaak is zacht en aangenaam elegant met een lichte tannine structuur die uitstekend aansluit bij het karakter van de druif.

 • Weingut Burggarten – Frühburgunder 2018

  Duitsland, Ahr, Frühburgunder

   16,95

  Frühburgunder is een druif die die overeenkomstige karakteristieken heeft met de Spätburgunder. Dat merk je direct in de neus die verdacht veel lijkt op die van de Spätburgunder. 50% van deze wijn rijpt 12 maanden op oude fuders (1000l). De andere 50% rijpt 12 maanden op barrique (300l). In de geur doet hij aards en iets spicy aan gecombineerd met een hele zuivere geur van frambozen. De smaak geeft veel sappig rood fruit en paddenstoelen. In de finale een lange afdronk met zachte, ronde tannine.

 • Weingut Burggarten – Signatur Spätburgunder 2017

  Duitsland, Ahr, Spätburgunder

   22,95

  De Signatur is voor Paul dé wijn waarmee hij het karakter van de Ahr kan laten zien. Hij gebruikt hier namelijk druiven van alle bodems: vulkanisch, löss, loam en leisteen. De Signatur rijpt 12 maanden op eiken waarvan 40% op fuder en 60% op barrique. De neus doet denken aan verse rode bessen, aardbeien maar ook een aards karakter van paddenstoelen. In de smaak krachtig maar niet log, een prachtige diepgang met rijpe tannine van het houtgebruik. De perfecte balans zorgt hier voor ultiem drinkplezier!

 • OUT OF STOCK

  Weingut Burggarten – Sonnenberg Grosses Gewächs Spätburgunder 2016

  Duitsland, Ahr, Spätburgunder

   39,50

  Ahr Spätburgunder op het allerhoogste niveau, de Sonnenberg Grosses Gewächs. 30 jaar oude stokken aangeplant op de zuidelijk georiënteerde Sonnenberg (what’s in the name!). Diepgewortelde druivenstokken in een bodem bestaande uit grauwacke, leem en leisteen. De wijn rijpt 15 maanden op hout waarvan 30% op fuder en de andere 70% op barrique waarvan een klein gedeelte nieuw is. Slechts 500 flessen gemaakt. In de neus ruik je de paddenstoelen, bosgrond, verse bessen en kersen. In de mond heel intens en zacht tegelijk, lengte en complexiteit gaan samen met de ronde tannine. De wijn doet denken aan lauriertrekdrop, rijpe kersen en bosgrond. Een grootse wijn op alle vlakken!

 • OUT OF STOCK

  Weingut Burggarten – Walporzheimer Spätburgunder 2017

  Duitsland, Ahr, Spätburgunder

   27,50

  Walporzheimer is afkomstig van van de wijngaard nabij Walporzheimer. Daar bestaat de bodem uit leisteen, en dat proef je! En mooie ‘’koelte’’ in het fruit, fris, zacht en verleidelijk. Fijn rood fruit in de neus met een touch van het eiken. Heel gedoseerd en groots tegelijk. In de smaak duidelijke frisheid, aards met een lichte tannine structuur. De wijn rijpt 15 maanden op hout. 50% of fuder (1000l), 50% barrique (300l).

Collectie: Duitsland