Geen producten in de winkelwagen.
Geen producten in de winkelwagen.
&WINE > Duitsland
Wat een complexe druif is die riesling toch. Honing, perzik, maar ook gekruidheid, en dan die heerlijk frisse zuren op het eind lekker ingepakt door het rijpe fruit. Doordrinker pur sang!
Een lichtvoetige wijn met duidelijk mineraliteit door zijn aanplant op leisteen. Elegant in geur met duidelijk wit fruit en groene tonen (asperge). Zeer geschikt als aperitief.
De lichtgele wijn heeft subtiele aroma’s van honingmeloen, rijpe peer en abrikoos, die na verloop van tijd worden aangevuld met delicate tonen van noten en brioche. De wijn heeft een aangenaam fris, romig karakter met tonen van geel fruit en wat noten in de afdronk. Deze Weisser Burgunder is een vriendelijke, harmonieuze wijn die zich de komende jaren nog verder zal ontwikkelen.
Een goed voorbeeld van wat de Pinot-druiven in dit wijngebied kunnen doen. Dat is het idee achter deze mooie blend van weißer burgunder met chardonnay. De druiven groeien in de Eselspfad, Honigberg en Goldberg wijngaarden langs de Weth and Welz rivieren. Deze wijngaarden hebben één belangrijke overeenkomst: de bodem bestaat uit kalksteen, die de wijnen hun kenmerkende frisse, minerale karakter geeft. De druivenstokken zijn 15-22 jaar oud.
Na de oogst worden de chardonnay-druiven deels met hele trossen geperst; de weißer burgunder-druiven ondergaan een korte schilweking. Het sap wordt overgedaan in grote en kleine gebruikte vaten, waar het een spontane vergisting ondergaat.
De wijn heeft subtiele aroma’s van peer, reine claude pruimen, citroenschil en amandel, aaangevuld met romige tonen van boter, toast en vanille. Zacht en rond van smaak, met tonen van rijpe peer en frisse citrustonen. Vol en elegant van smaak, met een prachtige balans tussen fruit, hout en zuren.
De Classic Spätburgunder is de meest toegankelijke van de serie. Een fruit-gedreven style die wordt gemaakt volgens de klassieke wijze: een opvoeding op een oude, traditionele fuder (1000l) voor 12 maanden. De wijn doet in de geur denken aan verse aardbeien, kersen en laurierdrop. De smaak is zacht en aangenaam elegant met een lichte tannine structuur die uitstekend aansluit bij het karakter van de druif.
De druiven voor deze heerlijk volle Spätburgunder rijpen in geselecteerde wijngaarden rond Bad Neuenahr die ruim twintig jaar oud zijn. Delicaat kruidige geur van zwarte kersen, bramen, wat vlierbessen en een vleugje donkere chocolade. Zeer complex in de mond.
De Signatur is voor Paul dé wijn waarmee hij het karakter van de Ahr kan laten zien. Hij gebruikt hier namelijk druiven van alle bodems: vulkanisch, löss, loam en leisteen. De Signatur rijpt 12 maanden op eiken waarvan 40% op fuder en 60% op barrique. De neus doet denken aan verse rode bessen, aardbeien maar ook een aards karakter van paddenstoelen. In de smaak krachtig maar niet log, een prachtige diepgang met rijpe tannine van het houtgebruik. De perfecte balans zorgt hier voor ultiem drinkplezier!
De druiven worden met hand geplukt. Al in de wijngaarden vindt een selectie van de druiven plaats. Na het persen vergist het sap in grote oude eikenhouten vaten, waar de wijn zich verder ontwikkelt tot een smaakvolle wijn met herkenbare aroma’s.
De wijn is rond en sappig van smaak met pure aroma’s van appel en wit fruit. De frisse, minerale afdronk maken de wijn toegankelijk en doordrinkbaar.