Spanje

Klik voor filter Toont 1 - 12 of 14 resultaten
Wijntype
Prijs
Wijnland
Zoetheid
Regio
Wijnhuis
Druivenras
Druivenras
Filter Sluiten
Bekijk als
Pagina
1
/ 2
  • Dominio de Punctum Viognier 2019

    Spanje, La Mancha, Viognier

     8,50

    Lekker ‘dikke’ wijn met verfijnd aromatisch neus waarin de abrikoos overheerst. Gemaakt van biologisch-dynamisch verbouwde Viognier druiven. Een rijke geur met veel bloemen zoals acacia, magnolia en bloesem. De smaak heeft een rijke aanzet met veel fruit, waaronder appel en peer. Een mooie balans met een frisse afdronk zonder storende alcohol.

  • Finca Fabian Chardonnay 2019

    Spanje, La Mancha, Chardonnay

     7,50

    De Finca Fabian-wijnen hebben een fruitig, toegankelijk karakter en zijn daardoor erg geliefd. De druiven komen van biologische wijngaarden en worden ‘s nachts geoogst, zodat ze hun frisheid zoveel mogelijk behouden. De wijn vergist en rijpt op roestvrijstalen vaten. Dat geeft een heerlijk sappige wijn met bloemige tonen en aroma’s van tropisch fruit, die perfect in balans zijn met de frisse zuren.

  • Bodegas Don Diego – Anarian Verdejo 2020

    Spanje, Rueda, Verdejo

     6,50

    De kracht van Bodegas Don Diego zit in de combinatie van traditionele wijnbouw met moderne vinificatiemethode’s. De meeste wijnen gisten en worden opgevoed op roestvrijstalen tanks, waardoor het frisse, aromatische karakter van de verdejo nog beter tot zijn recht komt.

    De lichtgele wijn heeft uitbundige aroma’s van peer, perzik en kruisbessen, maar ook van tropisch fruit. Sappig en licht van smaak met rijp wit fruit, passievrucht, wat kruidigheid en levendige zuren. Een heerlijke, vrolijke wijn die de Spaanse zon in zich heeft.

  • Montrubí – WHITE Xarel-Lo 2018

    Spanje, Penèdes, Xarello

     12,95
    De WHITE is volledig gemaakt van Xarel.lo, een inheems druivenras dat in dit gebied vooral wordt gebruikt in mousserende wijnen (Cava). Maar steeds meer wijnmakers ontdekken dat stille wijnen van deze druif zeer interessant kunnen zijn, met soms zelfs een enorm rijpingspotentieel.De druiven groeien in hoge wijngaarden met grote temperatuurverschillen tussen dag en nacht. De bodem is hier arm aan voedingsstoffen, maar de Xarel.lo voelt zich juist in deze omstandigheden prima thuis. Na de handmatige oogst volgt een korte schilweking. Zodra de vergisting op gang is worden de druiven geperst. De wijn rijpt uiteindelijk nog lange tijd op de lies (dode gistcellen), waardoor hij ronder en complexer wordt.De wijn is jong en levendig van karakter met zoete, kruidige tonen van de venkelknol en het groen van de venkel en aroma’s van frisse groene appels, peer, ananasschil en wat tonen van jasmijnbloesem. In de smaak is de wijn rond en zacht met intense fruittonen, een spannende kruidigheid en een frisse, opwekkende mineraliteit.
  • OUT OF STOCK

    Castillo de Perelada – Cigonyes Blanco 2018

    Spanje, Penèdes, Macabeu

     12,95

    In 1995 startte Perelada met het ondersteunen van een project om ooievaars te beschermen, en zo het aantal ooievaars in het gebied te vergroten. Inmiddels leven er zo’n 30 ooievaarkoppels in het gebied. Om dit succes te vieren heeft Perelada de Cigonyes (Catalaans voor ooievaar) wijnen uitgebracht.

    De Cigonyes Blanco wordt gemaakt van macabeo-druiven en is een smaakvolle, toegankelijke wijn. Na de oogst vergisten de druiven op roestvrijstalen vaten onder lage temperaturen, waardoor het sappige fruit en de frisse zuren bewaard blijven. De wijn is rond en levendig van smaak, met aroma’s van rijpe peren, perzik en wat bloesem. Een heerlijk glas waarin rijp fruit en zuren perfect met elkaar in balans zijn.

  • Dominio de Punctum Chardonnay 2018

    Spanje, La Mancha, Chardonnay

     8,50
    De heldere, lichtgele wijn wordt gemaakt van chardonnay druiven uit een biodynamisch bewerkte wijngaard. De druiven worden ‘s nachts, waardoor ze hun frisheid behouden. De vergisting en rijping van de wijn verlopen volledig op roestvrij staal, waardoor de wijn een sappig, fruitig karakter krijgt. De wijn is fris van geur met aroma’s van exotisch fruit zoals ananas. Rond van smaak met een rijpe aanzet van tropisch fruit, gevolgd door een knisperend friszure afdronk.
  • Niepoort & Raúl Pérez Calderera Godello 2015

    Portugal, Bairrada, Baga

     35,95

    In de neus zoete aardbeien, witte peper en groene paprika. In smaak licht en verfrissend en inderdaad: easy to drink en zeer plezierig.

  • Castillo de Perelada – Blanc Pescador

    Spanje, Catalunya, Macabeu, Parrelada, Xarello

     8,95

    De Blanc Pescador is één van de wijnen die Perelada maakt als hommage aan de zee. De druiven groeien in wijngaarden dicht langs de kust. Ze profiteren van de verkoelende zeewind die ervoor zorgt dat ze hun frisse zuren behouden en altijd een vleugje ziltigheid in zich hebben.

    Na de eerste vergisting start een spontane tweede vergisting, die de wijn een heerlijk, sprankelend karakter geeft. De Blanc Pescador is aromatisch maar delicaat, met rijp sappig fruit, citrus en mooie minerale zilte tonen. Intens van smaak, maar door zijn levendige zuren en zijn lichte mousse ook heerlijk lichtvoetig van karakter.

  • Montrubí Durona Parellada 2016

    Spanje, Penèdes, Parellada

     17,50

    De Durona Parellada is volledig gemaakt van de parellada-druif, een inheems druivenras dat in dit gebied vooral wordt gebruikt in mousserende wijnen (Cava). Maar bij MontRubí weten ze inmiddels dat stille wijnen van deze druif zeer interessant kunnen zijn, met soms zelfs een enorm rijpingspotentieel.

    Na de handmatige oogst volgt een korte schilweking. Zodra de vergisting op gang is worden de druiven geperst. Als de vergisting bijna ten einde is wordt de wijn overgedaan in amfora’s van klei, waar de wijn zonder controle van de temperatuur verder vergist. Hierin rijpt de wijn nog 4 tot 6 maanden op de lies (dode gistcellen), waardoor hij ronder en complexer wordt. De vergisting en rijping op de amfora’s zorgt voor een subtiele interactie met zuurstof waardoor de wijn zich verder ontwikkelt.

    De wijn heeft subtiele, elegante aroma’s van heidebloesem en appel- en perenbloesem. Zacht en uitnodigend van smaaak, met een ongelooflijke lengte en ronde, minerale tonen. Een wijn met een uniek, bijzonder karakter van een druif die zelden solo in een wijn wordt gebruikt.

  • Finca Fabian Verdejo 2019

    Spanje, La Mancha, Verdejo

     7,50

    Dominio de Punctum is een jong wijnbedrijf dat volledig werkt volgens  biologische en biodynamische werkwijzen. Het bedrijf is in 2005 opgericht door de familie Fernández–Cifuentes, met als doel biologische en biodynamische wijnen te maken van hoge kwaliteit. Ze gaan hier mee terug naar de traditionele manier van wijnmaken in dit gebied, nog voordat de chemische bestrijdingsmiddelen en kunstmest in de wijngaarden werden ingevoerd. Met hun werkwijze streven ze naar wijnen die niet alleen opvallen door hun kwaliteit en delicate aroma’s, maar ook door hun zuivere, authentieke karakter. Puur natuur, en dat begint in de wijngaarden.

  • Niepoort & Equipo Navazos Vino Blanco 2015

    Spanje, Jerez, Palomino

     23,50

    Op een schilderachtige plek, middenin de Douro, ligt het kloppend hart van Niepoort Vinhos: Quinta de Nápoles. Pal aan de rivier de Tedo – een zijtak van de Douro – die als een zilveren ader langs steile wijnhellingen slingert, staat Dirk van der Niepoort aan het hoofd van dit familiebedrijf. Dirk is telg van de zesde generatie wijnmakers, in een bedrijf dat in 1842 werd opgericht door de Nederlander Eduard Kebe. Wat ooit begon als kleinschalig porthuis is inmiddels uitgegroeid tot een gerenommeerd port- en wijnhuis dat bij veel wijnkenners een plekje heeft veroverd. Dirk weet dan ook, mede dankzij zijn eigenwijze visie, continu te verrassen! Wijnen en port van Niepoort staan garant voor kwaliteit. Het zijn echte terroirproducten met een verbazingwekkende diversiteit in stijlen.

    Net als de port zijn ook de rode en witte wijnen van Niepoort van een waanzinnige kwaliteit. Ze worden gemaakt van autochtone druivenrassen en weerspiegelen het karakter van de regio. In 2012 kocht Dirk het domein Quinta de Baixo in de Bairrada, een wijngebied ten zuiden van Porto. Een oude wens van Dirk was het verkrijgen van de Quinta da Lomba, gelegen in Dão. Dit tweehonderd jaar oude estate, gelegen tussen twee bergketens in Gouveia, werd in 2014 door Dirk gekocht. Met deze aankoop is de ‘terroir-driehoek’ van Niepoort compleet, met leisteen in de Douro, kalksteen in Bairrada en graniet in de Dão.

    Daarnaast is Dirk altijd op zoek naar nieuwe, bijzondere projecten in andere regio’s. Zoals het maken van deze karaktervolle witte wijn in de ‘sherry-regio’ van Spanje,  Jerez de La Frontera. In samenwerking met Equipo Navazos, een toonaangevend wijnhuis uit dit gebied, bedacht Niepoort een wijn die volledig volgens de oude tradities van het gebied wordt gemaakt.

  • Valserrano – Blanco 2019

    Spanje, Rioja, Viura

     14,95

    De Valserrano Blanco is een ronde, harmonieuze wijn met een prachtige elegantie en frisheid. De neus is uitnodigend met aroma’s van wit fruit, verse kruiden en vlierbloesem, na enige tijd gevolgd door tonen van perzik en grapefruit. Intens en zacht van smaak met tonen van peren op siroop, wat tropisch fruit en romige vanilletonen. De frisse zuren geven de wijn een prachtige verfijning en houden hem in balans.  Een stevige wijn met een mooie zuurgraad en veel fruit en lengte.

Collectie: Spanje