Zuid-Afrika

Klik voor filter Toont 1 - 9 of 13 resultaten
Wijntype
Prijs
Wijnland
Zoetheid
Regio
Wijnhuis
Druivenras
Druivenras
Filter Sluiten
Bekijk als
Pagina
1
/ 2
  • Mullineux – Kloof Street Rouge 2018

    Zuid-Afrika, Swartland, Mouvedre

     13,50

    Net als zijn witte broertje is Swartland Red van Kloof Street goed uitgebalanceerd, fris en soepel drinkbaar. Typisch mediterrane blend van syrah met enkele andere Rhônedruiven geoogst van verschillende bodems in dit deel van Swartland.

    Aroma’s van viooltjes, specerijen en paars fruit. Door duidelijke maar vriendelijke tannines en een frisse lange afdronk past deze wijn prima aan tafel. Op zijn best op 16 to 18 °C.

  • Mullineux Olerasay 2°
    OUT OF STOCK

    Mullineux Olerasay 2°

    Zuid-Afrika, Swartland, Chenin Blanc

     69,95
    Mullineux Olerasay 2° is de ultieme top van zoete wijn uit Zuid-Afrika. Mullineux maakt elk jaar Straw Wine van ingedroogde Chenin Blanc druiven. Een klein deel van de Straw Wine gaat in een Solera zoals ook gebruikelijk in bijvoorbeeld de productie van een Fino Sherry. Door elk jaar nieuwe wijn toe te voegen aan de Solera krijg je een prachtige samenstelling van verschillende jaren. In het geval van deze Olerasay gaat het om de 2e botteling van dit Solera die gestart is in 2008. Dat betekent dat het een wijn is van 19 verschillende jaargangen.
  • Mullineux – Kloof Street Chenin Blanc 2020

    Zuid-Afrika, Swartland, Chenin Blanc

     13,50

    Kloof Street staat garant voor frisse, goed gebalanceerde en soepel drinkbare wijn. De druiven voor de chenin blanc komen van enkele wijngaarden rondom Riebeek Kasteel. De chenin is typerend voor Swartlands wit: deze druif komt hier uitstekend tot zijn recht. Een geur van citrusfruit, perzik en groene appels, met een mineralig-frisse smaak van appel en peer – heel sappig.

  • OUT OF STOCK

    Mullineux Straw Wine 2018

    Zuid-Afrika, Swartland, Chenin Blanc

     31,50

    Voor deze Straw Wine worden de chenin druiven geoogst wanneer ze gewoon rijp zijn, maar daarna worden ze in de schaduw tot wel vier weken te drogen gelegd. Hierdoor krijgt de wijn een enorm rijke concentratie, waarbij niet alleen de suikers maar zeker ook de zuurgraad in balans wordt gehouden. De fermentatie in Franse vaten kan wel een jaar duren, waarna de wijn ongefilterd wordt gebotteld. Geschonken op 9-11°C komt deze dessertwijn het beste tot zijn recht: diep, complex, droge perzik, abrikoos en marmelade gemengd met nootachtige aroma’s van amandel, marsepein en honing.

  • Mullineux – Syrah 2017

    Zuid-Afrika, Swartland, Syrah

     24,95

    Syrah (of shiraz) is de meest gebruikte druif van Mullineux. Bekend van meer esoterische wijnen uit het noordelijk Rhônegebied, heeft deze druif bewezen zich uitstekend te handhaven in Swartland en daar uiting te geven aan de verweerde leisteen en granietbodems. Syrah heeft 11 maanden gerijpt op eikenhouten Franse vaten. Ongefilterd gebotteld.

    Deze Syrah heeft noten van kruidige citrusrasp, geraffineerd zwart fruit, viooltje en lelie. Elegant met zijdezachte textuur, in balans met een frisse natuurlijke zuurgraad. Soepele tannines in de afdronk. Op zijn best zo’n 3-5 jaar na botteling.

  • Glen Carlou – The Welder 2016

    Zuid-Afrika, WO Paarl, Chenin Blanc

     16,60

    The Welder Natural Sweet, vernoemd naar de voormalig wijnmaker van Glen Carlou, wordt gemaakt van chenin blanc-druiven van oude wijnstokken. Deze wijnranken werden als één van de eerste stokken begin jaren ’90 aangeplant.  De druiven groeien aan ‘bush vines’, en in de wijngaard wordt niet geïrrigeerd. De opbrengsten zijn laag, en de druiven hebben een enorme aromaconcentratie.

    De druiven worden laat geoogst, wanneer ze een hoog suikergehalte en hoge aromaconcentratie hebben. Na de oogst worden de druiven met hele trossen geperst. De vergisting verloopt langzaam onder koude temperaturen. Als het alcoholpercentage ongeveer 9% is en de restsuikers/zuren perfect met elkaar in balans zijn, wordt de vergisting gestopt door de wijn sterk terug te koelen en te filteren. De wijn wordt meteen gebotteld en rijpt verder op de fles.

    Een heerlijk zoete verleider met een levendige frisheid.  Met geconcentreerde aroma’s van gedroogde abrikozen, rijpe sinaasappelen en honing. Subtiele tonen van witte bloesem geven de wijn extra complexiteit. Rijk en zacht van smaak met een prachtige balans tussen zoet en crispy zuren. De afdronk is lang en verleidelijk.

  • Glen Carlou – Gravel Quarry 2017

    Zuid-Afrika, WO Paarl, Cabernet Sauvignon

     37,50

    Voor deze wijn woorden ieder jaar de wijngaaarden en druiven geselecteerd die de beste aromaconcentratie en balans hebben. De wijn is een prachtig voorbeeld van wat de cabernet sauvignon in Zuid-Afrika kan laten zien als hij aangeplant staat op de juiste plek qua ligging, bodem en klimaat. Na de oogst worden de druiven licht gekneusd en overgedaan in roestvrijstalen tanks, waar hij gedurende 2 weken de vergisting doorloopt. Na de vergisting blijft de wijn nog ca. 10 dagen in contact met de schilletjes, waardoor de wijn extra veel kleur, structuur en aroma’s opbouwt. Een houtrijping van 18 maanden op nieuw Frans eiken maakt de tannines rond en zacht.

    De donkergekleurde wijn heeft rijke aroma’s van donkere chocolade, tabak en zoete specerijen, aangevuld met tonen van blauwe en zwarte bessen. Krachtig en vol van smaak, met rijp donker fruit, chocolade, tabaksblad, kaneel en vanille en hints van cederhout. De zachte, verfijnde tannines en subtiele zuren geven de wijn een aangename, elegante structuur. Een wijn met een goede rijpingspotentie.

  • Glen Carlou – Quartz Stone Chardonnay 2020

    Zuid-Afrika, WO Paarl, Chardonnay

     26,65

    De druiven groeien komen uit één wijngaard, gelegen op de noordelijke hellingen van de Simonsberg. De hoogte en de noordelijk georiënteerde ligging van de wijngaard zorgen ervoor dat de druiven langzaam rijpen, zonder daarbij hun frisheid te verliezen. De druiven worden vroeg in de ochtend geoogst. Na het persen van de druiven wordt het sap overgedaan in nieuwe vaten van Frans eikenhout, waar het vergist en vervolgens nog ca. 11 maanden verder rijpt. Een klein deel van de wijn (ca. 10-15%) vergist en rijpt in speciaal voor deze wijn ontworpen betonnen eieren.

    Een prachtige complexe Chardonnay, waarin rijpheid, houttonen en frisheid perfect met elkaar in balans zijn. Aroma’s van citrus, perzik, romige toasttonen en kruidigheid in de geur. Complex en elegant van smaak, met een fijne afwisseling van tonen van limoen, butterscotch en frisse citrustonen. De afdronk is lang en intens, met tonen van abrikozenmarmelade, romige amandelen en minerale tonen.

  • Glen Carlou – Classic Cabernet Sauvignon 2018

    Zuid-Afrika, WO Paarl, Cabernet Sauvignon

     18,30

    De druiven komen van 15 verschillende percelen, ieder met hun eigen bodem en subklimaat. Ieder perceel wordt afzonderlijk gevinifieerd, maar alle wijnen vergisten op nieuwe en gebruikte vaten van Frans eikenhout. Door ieder perceel apart te vinifiëren behoudt elke wijn zijn eigen karakter, waardoor de uiteindelijke blend verfijnd en complex is.

    De wijn is elegant en rond, met delicate aroma’s van citrus, groene appel en peer. Zacht en rond van smaak, met opwekkende zuren en subtiele houttannines. Door de vaten met behulp van stoom te reinigen krijgt de wijn een zacht karakter.

Collectie: Zuid-Afrika