Geen producten in de winkelwagen.
Geen producten in de winkelwagen.
&WINE > Soort wijn > Rood > Italië
De Corte Fiore is een intense wijn, gemaakt volgens de Appassimento-methode. De laat geoogste druiven worden in kratjes in een goed geventileerde ruimte gelegd, waar ze gedurende een aantal maanden indrogen. Hierdoor krijgen de druiven een enorme aroma- en suikerconcentratie.
In de neus aroma’s van wilde kersen en gedroogde pruimen. Krachtig en vol van smaak, met intense aroma’s van rijp rood en donker fruit, omhuld door fluweelzachte tannines. Ondanks zijn volle karakter heeft de wijn een prachtige elegantie.
De Passi Reali Da Uve in Apassimento, is volledig biologisch. De druiven worden drie weken lang gedroogd op de wijnstokken, een unieke techniek die de wijn speciaal maakt. Door deze Appassimento techniek wordt de wijn voller en ronder. In de geur een prachtig vol boeket van zwarte kersen, bramen, pruimen, vijgen. Zeer zacht met nuances van fruitige noten en gekonfijte donkere bessen aangevuld met chocolade.
De wijn geurt naar klein bosfruit, rode besjes, wilde aardbeien en bramen en is mondklotsend sappig en met een lichte toets tabak achter het fruit. Krachtige smaak met prachtige, expressieve zuren.
De druiven worden geoogst uit twee verschillende wijngaarden: Capestrano en Popoli. De hete zomertemperaturen van Capestrano zorgen voor structuur en volheid in de wijn, terwijl de koelte en de stenige bodem van Popoli zorgen voor finesse en geurigheid. Spontane vergisting verbindt alle elementen en zorgt voor een wijn die zowel volheid als elegantie biedt, en een duidelijke weerspiegeling van het terroir is.
Robijnrood met aroma’s van klein fruit, drop en zoete specerijen.
We proeven aardbeien, kersen en zelfs wat chocola maar voornamelijk heel veel fruit. Hij heeft niet op houten vaten gerust, dus de wijn is lekker licht en fruitig gebleven, aromatisch en zacht. Uitstekend om licht gekoeld in de zomer te serveren.
De druiven komen uit dezelfde Calcarole en Rovereti Cru wijngaarden waar de Amarone druiven van Rizzardi worden geteeld, echter, voor de Valpolicella Classico worden ze uiteraard niet gedroogd. De vinificatie en rijping worden expliciet op RVS gedaan voor het bewaren van het fruitige karakter van de wijn. Zwarte peper en donkere kersen begroeten de neus, een mix van wilde donkere bessen en een complexe truffel/aardse ondertoon. Medium body wijn met een perfect uitgebalanceerde zuurgraad. Gestructureerde en boeiende mineralige afdronk.
Diep donkere wijn en bakken vol met pik zwart fruit. Bosbes, braam, kers, maar ook gedroogd vlees, en zelf teriyaki saus en wat gerooktheid. Echt een wijn waar je op kan kauwen. Wat een klasse! Houdbaar tot 2025.
Een diepe paarse kleur met veel krokante zwarte kers. Een zwoele en rijpe aanzet met “kirch eau de Vie” aroma’s in combinatie met mediterrane kruiden. Prettige zuren, zijdezachte tannines en een lange afdronk.