Geen producten in de winkelwagen.
Geen producten in de winkelwagen.
&WINE > Soort wijn > Mousserend > Frankrijk
De Cuvée Éclat Brut heeft een heldere, lichtgoude kleur en een elegante neus die doet denken aan toast en brioche. De smaak is breed en vol, met een zachte mousse en goede zuren die het geheel in balans houden. Deze Premier Cru Champagne is samengesteld uit Meunier, Pinot Noir en Chardonnay, allemaal gelijk verdeeld, en grotendeels van de oogst van 2018 in combinatie met reservewijnen uit 2017 en 2016.
Deze Blanc de Noir is een complexe, harmonieuze wijn. In de neus zuivere aroma’s van cacao en brioche, aaangevuld met subtiele fruittonen. Krachtig en romig van smaak met tonen van geroosterd brood en zacht wit fruit. De afdronk is lang en aangenaam met een zachte mousse die tintelt op je tong.
Het rijpingsseizoen van 2011 was erg afwisselend, maar het resultaat waren druiven met perfecte harmonie en balans. Het dégorgement vond plaats in juni 2020. Een opvallend mooie frisheid en rondeur karakteriseren deze champagne. In de neus aroma’s van bloemen, honing, geroosterde noten en brioche. Vol van smaak en zeer complex, met tonen van zuivel, rijp fruit, honing en geroosterd brood. In de afdronk opvallende zilte tonen en frisse, levendige zuren. Een spannend glas met een enorm rijpingspotentieel.
Geweldig zuivere champagne waar je veel in kan ontdekken. In de neus komen we frambozen, vanille, brioche, kruiden en een botertje tegen. De bubbels zijn mooi zacht en in de mond komt de overweldigende zuiverheid terug. De afdronk sluit goed aan met gerijpte tonen, maar biedt voldoende frisheid voor een mooie balans.
De Jacquesson 744 is zeer complex en krachtig, met een kenmerkende mineraliteit en ziltigheid. Extra brut Champagne betekent een lage dosage (0-6 g/l), in dit geval zelfs niet hoger dan 0,75 g/l. Deze Cuvée 744 heeft echter door het rijpe fruit een volle, rijke smaak omdat deze cuvée minimaal 4,5 jaar rijpt op fles. Vooral de Pinot Noir zorgt in deze cuvée voor stevigheid en elegante vlezigheid. Een tikkeltje oxidatief in de neus, heel karakteristiek voor de stijl van de gebroeders Jacquesson. Bijenwas, bloemen, brioche en honing completeren het frisse fruit. De afdronk is lang en intens.