Spanje

Klik voor filter Toont 1 - 12 of 15 resultaten
Wijntype
Prijs
Wijnland
Zoetheid
Regio
Wijnhuis
Druivenras
Druivenras
Filter Sluiten
Bekijk als
Pagina
1
/ 2
  • OUT OF STOCK

    Dominio de Punctum Syrah 2018

    Spanje, La Mancha, Syrah

     8,95

    Deze stevige, robuuste wijn is gemaakt van biologisch verbouwde Syrah druiven. De druiven worden’s nachts geoogst, zodat ze een optimale temperatuur hebben voor de persing en zo hun frisheid behouden. Na de vergisting in roestvrijstalen tanks rijpt de wijn 3 maanden op eikenhout, waardoor de wijn zachter en ronder wordt. De wijn is intens in kleur, geur en smaak. De verleidelijke geur van framboos en viooltjes wordt ondersteund door wat geroosterde tonen. In de smaak is de wijn rijk en dik, met een complex en zeer intens karakter, zachte tannines en een fijne kruidigheid.

  • Valserrano Rioja La Marquesa 2018

    Spanje, Rioja, Tempranillo

     11,95

    Sinds kort maakt Valserrano ook een ‘’semi Crianza’’. Deze onofficiële term wordt veel gebruikt voor een korter gerijpte wijn dan de Crianza. In dit geval gaat het om een kleine 8 maanden op Frans en Amerikaans eiken van 100% Tempranillo. Dit zorgt een verleidelijk karakter met specerijen, frisse groene kruiden en een lichte hint van vanille en toast. Toegankelijke Rioja voor elke dag!

  • Finca Fabian Tempranillo 2019

    Spanje, La Mancha, Tempranillo

     7,50

    Deze frisse, stevige rode wijn is gemaakt van biologisch verbouwde Tempranillo druiven. De druiven worden ‘s nachts geoogst, waarna de wijn op roestvrijstalen vaten vergist en rijpt. De wijn heeft een prachtige roodpaarse kleur met de aroma’s van rode bessen en kersen, aangevuld met aardse aroma’s. In de smaak is hij zwoel en sappig met rijpe kersen en ander klein rood fruit. Een soepele, fruitige wijn met zachte tannines en een mooie frisheid.

  • Montrubí – BLACK Garnatxa 2019

    Spanje, Penèdes, Garnatxa

     12,95

    MontRubí is een relatief jong wijnhuis met een zeer uitgesproken, eigenzinnige kijk op wijn maken. Het huis ligt in het binnenland van de Penedès, zo’n 60 km ten westen van Barcelona, op de hellingen van het Catalaanse kustgebergte.  De wijngaarden liggen op 600 m hoogte omringd door dennenbomen en wilde planten en kruiden. De naam MontRubí verwijst naar de bergachtige omgeving van het wijnhuis en de wijngaarden. Het werd in 1984 opgericht door de familie Peris, die het oude landhuis l’Avella kocht en het verbouwde tot winery.

    In de wijngaarden wordt gestreefd naar balans in de druivenstokken, de druiven en de bodem. MontRubí werkt daarom volgens biologisch-dynamische principes. Voor het bewerken en onderhouden van de wijngaarden wordt gebruik gemaakt van speciale preparaten en in de wijngaarden mag andere, autochtone begroeiing zijn gang gaan. Zo wordt de biodiversiteit in de wijngaarden gestimuleerd, wat ten goede komt aan de gezondheid van de druivenstokken en de druiven.

    Ook in de kelders werkt de familie zo natuurlijk mogelijk. Sulfiet wordt minimaal gebruikt -in plaats daarvan krijgen de wijnen een lange rijping op de lies, van nature rijk aan antioxidanten. Vergisting en rijping verloopt op verschillende manieren. Zo gebruikt het huis cementen eieren, traditionele amfora’s van klei en vaten van Frans eikenhout. Door alle handelingen handmatig te verrichten hebben de wijnmakers een zeer nauwkeurige controle op alles wat er in de wijngaarden en in de kelder gebeurt.

    Het belang dat MontRubí hecht aan het behoud van de identiteit van het gebied blijkt uit het bijzondere Gaintus project. MontRubí startte dit project in 2000 met het herstellen en opnieuw aanplanten van de sumoll, een lokale druif die na de phylloxera bijna helemaal verdwenen was uit het gebied. Als één van de weinige Spaanse wijnhuizen maken zij verschillende wijnen van 100% sumoll.

  • Dominio de Punctum – Tempranillo Petit Verdot 2019

    Spanje, La Mancha, Petit Verdot, Tempranillo

     8,50

    Deze karaktervolle wijn is een blend van de Spaanse Tempranillo druif met een Franse touch van de Petit Verdot. De druiven worden’s nachts geplukt, zodat ze een optimale temperatuur hebben voor de persing en zo hun frisheid behouden. De wijn is soepel en toegankelijk, met sappige kersen van de tempranillo en zachte, zwoele tannines van de petit verdot.  Met zijn frisse smaak is de wijn de absolute favoriet van Isabelle Fernandez, de jongste van de vier zussen Fernandez.

  • OUT OF STOCK

    Castillo de Perelada – Cigonyes Negre 2018

    Spanje, Penèdes, Macabeu

     12,95

    In 1995 startte Perelada met het ondersteunen van een project om ooievaars te beschermen, en zo het aantal ooievaars in het gebied te vergroten. Inmiddels leven er zo’n 30 ooievaarkoppels in het gebied. Om dit succes te vieren heeft Perelada de Cigonyes (Catalaans voor ooievaar) wijnen uitgebracht.

    De Cigonyes Negre wordt gemaakt van een blend van garnacha, merlot en syrah. De druiven vergisten afzonderlijk op roestvrijstalen vaten, waarna de wijn nog gedurende 5 maanden rijpt op gebruikte vaten van Frans en Amerikaans eiken. De wijn barst van het sappige, rijpe rode fruit, aangevuld met subtiele vanilletonen en wat kruidigheid. Toegankelijk en licht van stijl met een mooie balans tussen fruit, hout, zachte tannines en levendige zuren.

  • Montrubí Durona 2008

    Spanje, Penèdes, Garnatxa, Sumoll

     17,50

    Durona is de naam van het gebied op het landgoed van l’Avella waar de sumoll-druiven groeien. De wijn is een blend van sumoll met garnacha. Na de oogst worden de druiven licht gekneusd, waarna ze onder koude temperaturen in grote foeders een schilweking ondergaan. Tijdens de vergisting blijft de wijn nog 45 dagen in contact met de schilletjes, waardoor de wijn zijn diepe kleur en krachtige aroma’s krijgt. De wijn rijpt gedurende 12 maanden op vaten van Frans eikenhout, waarvan een deel nieuw.

    De wijn heeft een complexe neus met wilde bosvruchten, bosaardbeitjes en zoete specerijen, aangevuld met subtiele minerale tonen. De smaak is uitnodigend en verleidelijk, met tonen van rijp donker fruit, mediterrane kruiden en delicate vanille- en houttonen.  Door de wijn een paar uur van te voren te decanteren komen zijn delicate aroma’s nog beter tot zijn recht.

  • Montrubí Gaintus Vertical 2008

    Spanje, Penèdes, Sumoll

     41,75
    De wijn wordt volledig gemaakt van de sumoll, een is een eerbetoon aan deze inheemse ‘vergeten’ druif. De druiven groeien in hoge wijngaarden met grote temperatuurverschillen tussen dag en nacht. De bodem is hier arm aan voedingsstoffen, maar de sumoll voelt zich juist in deze omstandigheden prima thuis. Na de handmatige oogst volgt een korte schilweking. De vergisting verloopt in grote oude vaten met behulp van de natuurlijke gisten. Na de vergisting worden de druiven zacht geperst en rijpt de wijn gedurende 12 maanden verder in oude vaten van 300 liter.Gaintus Vertical is een complexe, levendige wijn. Intens robijnrood van kleur, met een uitnodigende geur van sappige kersen en gerookt cederhout, aaangevuld met subtiele tonen van mediterrane kruiden. De smaak is zacht, rijp en kruidig, met een mooie balans tussen rijp fruit en levendige zuren. De afdronk is lang en complex met tonen van verse kersen en een mooie mineraliteit.
  • OUT OF STOCK

    Montrubí Gaintus Radical 2017

    Spanje, Penèdes, Sumoll

     17,95
    De wijn wordt volledig gemaakt van de sumoll, een is een eerbetoon aan deze inheemse ‘vergeten’ druif. De druiven groeien in hoge wijngaarden met grote temperatuurverschillen tussen dag en nacht. De bodem is hier arm aan voedingsstoffen, maar de sumoll voelt zich juist in deze omstandigheden prima thuis. Na de handmatige oogst volgt een korte schilweking. De vergisting verloopt in grote oude vaten met behulp van de natuurlijke gisten. Na de vergisting worden de druiven zacht geperst en rijpt de wijn gedurende 4 maanden verder in oude vaten van 300 liter.De wijn is krachtig in de neus, met aroma’s van rode bessen, zwarte kersen en een vleugje rozenbloesem. Uitnodigend en fris van smaak, met sappig fruit, zachte, ronde tannines een harmonieuze zuren. Een wijn die het karakter van deze bijzondere druif perfect weergeeft.
  • Valserrano – Finca Monteviejo 2016

    Spanje, Rioja, Garnacha, Graciano, Tempranillo

     41,75

    De wijn is intens in kleur, geur en smaak. In de neus heeft hij verleidelijke aroma’s van rijpe donkerrode bramen, kersen, zoet gedroogd fruit zoals vijgen en abrikozen, wat custard en nootmuskaat. Vol en zacht van smaak met fijne houttonen en een dikke smaak van fruit, zoete tannines en specerijen en wat tonen van gekonfijte kersen en pruimen. Ondanks zijn kracht is de wijn elegant en harmonieus met een mooie zuurgraad, een goede structuur en een mooie lengte.

  • Valserrano – Reserva 2015

    Spanje, Rioja, Graciano

     20,95

    De robijnrode wijn heeft aroma’s van cederhout, aangevuld met tonen van gedroogd fruit, rozijntjes en specerijen zoals nootmuskaat, kruidnagel en hints van kersenlikeur. In de smaak is de wijn rond en weelderig met tonen van rijp fruit, rozijntjes, romige vanilletonen en levendige zuren. De afdronk is lang en harmonieus met een mooie tanninestructuur. Een krachtige, maar zeer elegante wijn.

  • OUT OF STOCK

    Valserrano – Gran Reserva 2012

    Spanje, Rioja, Graciano

     35,95
    De Gran Reserva is zelfs op oudere leeftijd verbazingwekkend jong in kleur, geur en smaak. Deze wijn kan met gemak 15-20 jaar blijven liggen. “Jong” gedronken -de wijn komt pas na 7 jaar op de markt- is de Gran Reserva een krachtpatser zonder vermoeiend te zijn. Net als alle andere wijnen van Valserrano heeft de Gran Reserva uitgesproken aroma’s van zongerijpt fruit, maar dan meer van het gekonfijte soort. De fruitaroma’s worden aangevuld met tonen van tabak, leer, kruiden, hout, boter, pruimen en cacao. De afdronk is lang, rond en complex met zachte tannines en een mooie frisheid. Een grote en complexe wijn, die als men hem de tijd gunt zijn geld meer dan waard is.

Collectie: Spanje