Zoet

Klik voor filter Toont 1 - 12 of 14 resultaten
Wijntype
Prijs
Wijnland
Zoetheid
Regio
Wijnhuis
Druivenras
Druivenras
Filter Sluiten
Bekijk als
Pagina
1
/ 2
  • OUT OF STOCK

    Niepoort – Dócil Riesling 2018

    Portugal, Douro, Riesling

     14,95
    De steile hellingen langs de slingerende Douro-rivier deden Dirk van der Niepoort denken aan de Moezel met zijn legendarische Rieslings, en inspireerden hem tot het aanplanten van dit edele druivenras in hooggelegen wijngaarden langs de rivier. Het bleek een succes. De hoogte, de koele nachten en de leisteen bodem zorgen voor een elegante wijn met een zeer vriendelijk karakter, waaraan de wijn zijn naam dankt (‘Au au’ is het geluid van een blaffende, trouwe hond).De Riesling is een laatrijpende druif en wordt daarom pas aan het einde van het oogstseizoen geplukt. Het moment van de oogst komt zeer nauw om een goede balans tussen suikers en zuren te waarborgen. De druiven worden ‘s nachts geperst en vergisten bij lage temperaturen in roestvrijstalen tanks. Het resultaat is een zeer intense, delicate wijn met aroma’s van witte vruchten en tropische fruit. Het fruit is in perfecte harmonie met de minerale tonen van deze Auslese-type Riesling Dócil. De balans tussen suikers en de zuren maakt de wijn spannend en uitnodigend. Zeer expressief, maar harmonieus en elegant met een frisse en lange afdronk. Mooi als aperitief, maar verrassend lekker als afsluiter van een bijzonder diner.
  • Amalaya – Blanco Dulce 2017

    Argentinië, Calchaqui Valley, Salta, Riesling

     9,50

    Helder, zeer licht-geel in het glas met in de neus rijpe tonen van banaan en ananas. Ook een frisse, bloemige noot door de aanwezigheid van Riesling in de blend. De wijn is  romig en zacht van smaak met een perfecte balans tussen zuur en zoet en heeft een frisse afdronk met aroma’s van noten van citrusvruchten.

  • Mullineux Olerasay 2°
    OUT OF STOCK

    Mullineux Olerasay 2°

    Zuid-Afrika, Swartland, Chenin Blanc

     69,95
    Mullineux Olerasay 2° is de ultieme top van zoete wijn uit Zuid-Afrika. Mullineux maakt elk jaar Straw Wine van ingedroogde Chenin Blanc druiven. Een klein deel van de Straw Wine gaat in een Solera zoals ook gebruikelijk in bijvoorbeeld de productie van een Fino Sherry. Door elk jaar nieuwe wijn toe te voegen aan de Solera krijg je een prachtige samenstelling van verschillende jaren. In het geval van deze Olerasay gaat het om de 2e botteling van dit Solera die gestart is in 2008. Dat betekent dat het een wijn is van 19 verschillende jaargangen.
  • Mullineux Straw Wine 2018

    Zuid-Afrika, Swartland, Chenin Blanc

     31,50

    Voor deze Straw Wine worden de chenin druiven geoogst wanneer ze gewoon rijp zijn, maar daarna worden ze in de schaduw tot wel vier weken te drogen gelegd. Hierdoor krijgt de wijn een enorm rijke concentratie, waarbij niet alleen de suikers maar zeker ook de zuurgraad in balans wordt gehouden. De fermentatie in Franse vaten kan wel een jaar duren, waarna de wijn ongefilterd wordt gebotteld. Geschonken op 9-11°C komt deze dessertwijn het beste tot zijn recht: diep, complex, droge perzik, abrikoos en marmelade gemengd met nootachtige aroma’s van amandel, marsepein en honing.

  • Cà dei Frati – Tre Filer 2017

    Italië, Veneto, Chardonnay, Sauvignon Blanc, Turbania

     19,50

    Een verleidelijke dessertwijn met veel honing en gedroogd fruit in de neus. Een jaar gerijpt op hout geeft de wijn een mooie vanille toon mee. Doordat de druiven meer dan 90 dagen gedroogd zorgt dit voor veel concentratie, overrijping en een heerlijk zoetje.

  • Niepoort Dócil Moscatel 2015

    Portugal, Douro, Moscatel

     14,50

    De moscatel is een druif met een sterke eigen identiteit, die lichte wijnen geeft met aroma’s van bloesem en citrusfruit. Doel van deze wijn was het maken van een lichte, frisse, jonge wijn, met als basis de frisse zuren en de aromatische expressie van de druif. De druiven worden daarom geoogst op het moment dat aroma’s en zuren perfect met elkaar in balans zijn. Na de oogst worden de druiven gekoeld vervoerd naar de kelders, waar ze door middel van zwaartekracht in traditionele betonnen lagares worden overgedaan. Hier verblijven ze korte tijd op de schilletjes voor het verkrijgen van de typische verfijnde, delicate aroma’s van de moscatel. De vergisting vindt plaats in gekoelde roestvrijstalen tanks, en wordt vlak voor het einde gestopt. Hierdoor blijven er wat restsuikers achter in de wijn, die een mooie balans geven met de uitgesproken zuren in de wijn. De wijn is prachtig helder van kleur en heeft de typische Moscatelaroma’s van bloemen en tropisch fruit. Verrassend fris in de mond, delicaat en vers met een levendige afdronk. Gekoeld (rond de 8 á 10°) drinken. Lekker als verfrissend aperitief, of als lichte afsluiter van een mooi diner.

  • OUT OF STOCK

    Weingut Brohl – Riesling Spätlese 2017

    Duitsland, Moezel, Riesling

     19,95

    Na de late, handmatige oogst worden de druiven voorzichtig geperst, waarna het sap vergist in grote oude eikenhouten vaten. De wijn heeft zuivere, verfijnde aroma’s van exotisch fruit, aangevuld met frisse citrustonen en een mooie mineraliteit. Zoet en zuur zijn perfect in balans. Na iedere slok verlang je alweer naar de volgende. De wijn is nu al mooi op dronk, maar zal zich in de komende jaren verder ontwikkelen.

  • OUT OF STOCK

    Niepoort Moscatel do Douro 2004

    Portugal, Douro (wijn), Muscat

     23,50

    De kracht van een goede Moscatel zit hem in de balans tussen zoet en zuur. De druiven voor de Niepoort Moscatel worden dan ook geplukt net voordat ze volledig rijp zijn. Hierdoor hebben ze nog voldoende frisse zuren. De vergisting van de hele trossen verloopt in traditionele lagares. Hierna gaat het grootste deel van de wijn in oude houten vaten (Portugese ‘pipes’), een klein deel rijpt op nieuw Frans eikenhout. De wijn is fris, levendig en aromatisch met tonen van sinaasappelschillen, typerend voor de muskaatdruif. Versterkt met brandewijn en gerijpt in eikenhouten vaten  heeft de wijn een mooie body en structuur, maar ook een heerlijk licht en fris karakter vanwege de hoge zuurgraad.

  • Weingut Tschida – Cuvée Auslese 2019

    Oostenrijk, Burgenland, Welschriesling

     13,50

    Uitnodigend en rijp in de neus met aroma’s van rijpe goudrenetten, citroenen en wat biscuit, aangevuld met tonen van witte en zwarte peper. Sappig en harmonieus van smaak met rijpe appels, cassis en citrusfruit en wat kruidige tonen. De zoete tonen zijn perfect in balans met de frisse zuren. Een zeer plezierige, toegankelijke wijn die bij velen in de smaak zal vallen.

  • Weingut Tschida – Merlot Spätlese 2018

    Oostenrijk, Burgenland, Merlot

     14,95

    Ook van de merlot-druif kunnen mooie, spannende zoete wijnen worden gemaakt, mits de druiven een goede zoet-zuur balans hebben op het moment van de oogst. Deze lichtrode wijn heeft een uitnodigende neus met aroma’s van rijpe frambozen en bramen, wat kruidigheid, geconfijte sinaasappelschilletjes, hysop en noga. In de smaak hartige, rijpe tonen met aroma’s van rood fruit en wat kruidigheid. Zoete, rijpe tonen zijn perfect in balans met de levendige zuren.

  • OUT OF STOCK

    Weingut Tschida – Eiswein Gelber Muskateller 2015

    Oostenrijk, Burgenland, Gelber Muskateller

     29,95

    Eiswein wordt gemaakt van bevroren druiven. Het water in de druif bevriest, waardoor er zeer zoet, geconcentreerd sap overblijft waarvan de wijn wordt gemaakt. De wijn heeft een delicate neus met aroma’s van geel fruit, vruchtenstol, wat citrus, lavendel en gember. Levendig en met een herkenbaar karakter van de druif met in de smaak tonen van tropisch fruit, zacht zoete muskaataroma’s en en verfijnde zuren.

  • OUT OF STOCK

    Weingut Tschida – Beerenauslese Sauvignon Blanc 2015

    Oostenrijk, Burgenland, Sauvignon Blanc

     21,95

    De druiven worden laat geplukt, waardoor ze een hoge suiker- en aromaconcentratie hebben. Toch zijn het fruit en de frisse zuren nog steeds aanwezig in de wijn en prachtig met elkaar in balans.

    De wijn heeft een uitgesproken neus met aroma’s van zwarte bessen, appeltaart en kruidige tonen van koriander, venkel en pijnboompitjes en wat romige nuances. Vol en rijp van smaak met tonen van sinaasappel, zoete cassis en geel fruit. De afdronk is lang met levendige zuren en een opvallende kruidigheid.

Collectie: Zoet