Mousserend

Klik voor filter Toont 1 - 12 of 16 resultaten
Wijntype
Prijs
Wijnland
Zoetheid
Regio
Wijnhuis
Druivenras
Druivenras
Filter Sluiten
Bekijk als
Pagina
1
/ 2
  • Champagne Roger Coulon – Heri-Hodie Extra Brut

    Frankrijk, Champagne, Chardonnay, Pinot Meunier, Pinot Noir

     37,50

    De wijn is intens en rond van smaak, met duidelijke fruittonen van rijpe abrikoos en peer, levendige zuren en opvallende aardse, minerale tonen. Een duidelijk karakter van de Pinot Meunier: fruit en frisheid maken de wijn tot een aangename, zeer elegante Champagne. Prachtig bij oesters of kaviaar.

  • OUT OF STOCK

    Quinta das Bageiras – Espumante Rosé 2017

    Portugal, Bairrada, Baga

     12,95

    Een mousserende wijn van de inheemse Baga-druif, net als Champagne gemaakt volgens de méthode traditionnelle. Voor deze wijn worden de druiven van de tweede oogst gebruikt, waardoor ze mooi rijp zijn. De jonge basiswijn ondergaat een tweede vergisting op de fles, waardoor hij een mooie mousse en zachte, complexe tonen ontwikkelt. Tijdens deze tweede vergisting worden de flessen regelmatig met de hand gedraaid. Na de dégorgement (het verwijderen van de dode gistcellen) worden geen suikers aan de wijn toegevoegd.

    Een intense, serieuze wijn in kleur, geur en smaak. Aroma’s van rijp rood fruit, frisse zuren en de fijne mousse zijn perfect met elkaar in balans. Een fijne begeleider van een lichte maaltijd.

  • Quinta das Bageiras Espumante Branco 2018

    Portugal, Bairrada, Bical, Cercial, Maria Gomes

     13,50
    Een mousserende wijn, net als Champagne gemaakt volgens de méthode traditionnelle. De druiven groeien in wijngaarden met een zandbodem, die ze een natuurlijke hoge zuurgraad meegeeft. Ze worden geoogst op het moment dat de suikers en zuren perfect met elkaar in balans zijn. De jonge basiswijn ondergaat een tweede vergisting op de fles, waardoor hij een mooie mousse en zachte, complexe tonen ontwikkelt. Tijdens deze tweede vergisting worden de flessen regelmatig met de hand gedraaid. Na de dégorgement (het verwijderen van de dode gistcellen) worden geen suikers aan de wijn toegevoegd. De wijn is heerlijk fruitig, elegant en harmonieus, met frisse tonen van vers citrusfruit en een vleugje toast. Puur en zuiver van smaak, met een mooie zachte mousse. 
  • Champagne Jacquesson – 743 Extra Brut

    Frankrijk, Chardonnay, Pinot Meunier, Pinot Noir

     59,95

    De Jacquesson 743 is zeer complex en krachtig, met een kenmerkende mineraliteit. Extra brut Champagne betekent een lage dosage (0-6 g/l). Deze Cuvée 743 heeft echter door het rijpe fruit een volle, rijke smaak omdat deze cuvée minimaal 4,5 jaar rijpt op fles.  Een tikkeltje oxidatief in de neus, heel karakteristiek voor de stijl van de gebroeders Jacquesson. De afdronk is lang en intens!

  • Champagne Roger Coulon Millésime 2008 Extra Brut

    Frankrijk, Champagne, Pinot Meunier, Pinot Noir

     66,75

    Deze Blanc de Noir  is een complexe, harmonieuze wijn. In de neus zuivere aroma’s van cacao en brioche, aaangevuld met subtiele fruittonen.  Krachtig en romig van smaak met tonen van geroosterd brood en zacht wit fruit. De afdronk is lang en aangenaam met een zachte mousse die tintelt op je tong.

  • OUT OF STOCK

    Champagne Roger Coulon – Esprit de Vrigny Brut Nature

    Frankrijk, Champagne, Chardonnay, Pinot Meunier, Pinot Noir

     62,95

    In de neus aroma’s van rijpe peren, perziken en gele pruimen, aangevuld met tonen van lindebloesem en citroen. Rijp, krachtig en romig van smaak, met de ronde tonen van de Pinot Meunier, de structuur en tannines van de Pinot Noir en de frisheid en mineraliteit van de Chardonnay. Een Champagne met een geweldige balans, een fijne mousse en een prachtige frisheid en elegantie.

  • Champagne Jacquesson – 738 Dégorgement Tardif

    Frankrijk, Chardonnay, Pinot Meunier, Pinot Noir

     99,50

    De zomer en nazomer van 2009 waren warm en droog. Deze wijn heeft een duidelijk rijper karakter dan de Cuvée 736, maar tegelijkertijd een mooie frisheid. In de neus aroma’s van mandarijn, zuivel, bloesem, noten en honing. Ronder en warmer van smaak dan de 736, met tonen van honing, zuivel en rijp wit fruit. In de afdronk opvallende zilte tonen en frisse, levendige zuren. Een spannend glas met een enorm rijpingspotentieel.

  • OUT OF STOCK

    Champagne Roger Coulon – L’Hommée Extra Brut

    Frankrijk, Champagne, Chardonnay, Pinot Meunier, Pinot Noir

     41,95

    Geweldig zuivere champagne waar je veel in kan ontdekken. In de neus komen we frambozen, vanille, brioche, kruiden en een botertje tegen. De bubbels zijn mooi zacht en in de mond komt de overweldigende zuiverheid terug. De afdronk sluit goed aan met gerijpte tonen, maar biedt voldoende frisheid voor een mooie balans.

  • Dominio de la Vega – Idilicum Brut

    Spanje, Utiel-Requena, Macabeo

     8,95

    De Cava Idilicum Brut wordt volledig gemaakt van macabeo druiven. De wijnstokken hebben een gemiddelde leeftijd van 30 jaar en groeien in een wijngaard op 750 meter hoogte op een klei-kalksteen bodem. Dat zorgt voor een mooie frisheid in de wijn. De Idilicum Brut is een heerlijk frisse, zachte cava met subtiele toasttonen en fijne, elegante bubbels. In de neus verfijnde aromatische tonen van appel, citrus en wat brioche. Rond en zacht van smaak, met sappig fruit, lichte toastaroma’s, levendige zuren en een goed geïntegreerde mousse.

  • Cà dei Frati – Cuvée dei Frati Brut 2013

    Italië, Veneto, Chardonnay, Turbania

     27,95

    Deze mousserende versie is gemaakt volgens de “méthode traditionelle” zoals we die kennen vanuit de Champagne streek met een 2e gisting op fles. Aansluitend rijpt de wijn 24 maanden door met als resultaat een fijne mousse met geuren van biscuit, hazelnoot, rijp wit fruit en wat tabakstonen. Complexe en rijke wijn!

  • OUT OF STOCK

    Niepoort Espumante Água Viva 2015

    Portugal, Bairrada, Bical, Cercial, Maria Gomes

     24,95

    Deze strogele wijn is sober en fris, maar tegelijkertijd complex en aromatisch met tonen van citrus. De smaak van de wijn is jong en strak, maar bevat ook zuren. Een levendige wijn met een droge, elegante afdronk.

  • Dissegna – Prosecco Millesimato 2020

    Italië, Veneto,  Glera

     11,50

    Millesimato betekent dat de wijn geen blend van meerdere oogstjaren is maar dat de druiven van één geselecteerd oogstjaar afkomstig zijn. Een selectie vanwege het feit dat het hier om een uitzonderlijk goed oogstjaar gaat en dat men de specifieke kwaliteiten wil laten uitkomen in uw glas. Zo ontdek je veel rijpe tonen van peer en appel en intens bloemige smaken. Een mooie, fijne mousse

Collectie: Mousserend

Mousserend

Mousserende wijnen

Wanneer is een wijn mousserend? Mousserende wijnen zijn wijnen die bubbels hebben. Die bubbels kunnen op verschillende manieren in de wijn komen. De meeste mousserende wijnen ontstaan door het natuurlijk effect van het proces. Een klein deel van mousserende wijnen worden gemaakt door de toevoeging van CO2 net voordat de wijn op de fles gaat. Maar deze categorie is vrij klein en die wijnen vaak van lagere kwaliteit.

Bij &WINE zijn de beroemdste mousserende wijnen te verkrijgen: Champagne, Cava én Prosecco. Iedere wijn dient zijn eigen doel, het één is dus niet perse beter dan het ander maar gewoon beter geschikt voor een bepaalde smaak of moment.
Hoe komen die bubbels nou in de fles?
Laten we beginnen met Champagne en Cava. In grote lijnen is het proces namelijk hetzelfde. Beiden wijnen worden namelijk gemaakt volgens een 2e vergisting op fles.

Men begint met een basis wijn gemaakt van witte of blauwe druiven. Een basis wijn betekent een wijn gemaakt van net aan rijpe druiven die nog veel zuren bevatten en laag in alcohol is en laag in smaakrijkdom. Dat is omdat de smaak voornamelijk wordt bepaald door het proces. Deze wijn is lager in alcohol omdat de laatste 1,5-2 procent alcohol pas verkregen wordt op fles. Als de basis wijn te hoog zou zijn in alcohol of te t rijp zou zijn dan is de uiteindelijke mousserende wijn niet fris meer maar heel krachtig en zwaar. En dát is nou juist niet de bedoeling!.

De basis wijn wordt gebotteld met gist en klaringsmiddel. De fles gaat de kelder in en de vergisting van de laatste procenten vindt plaats in de fles. Doordat de CO2 die tijdens de gisting ontstaat niet weg kan is het resultaat een wijn met bubbels. Na de vergisting (eerste maanden) ligt de fles nog steeds in de kelders te rijpen. Hierdoor krijgt de wijn meer karakter en ontstaan er aroma’s en smaken van brioche, toast en hazelnoot. Hoe langer die rijping (Bij Cava minimaal 9 maanden en Champagne minimaal 15 maanden), hoe intenser de smaken en hoe zachter de bubbel.

Na deze periode wordt de wijn ”gedegorgeerd” tijdens dit proces wordt de wijn ontdaan van het gistdroesem. Na degorgement wordt de ”dosage” bepaalt. Hier worden keuzes gemaakt of de wijn als brut nature, extra brut of bijvoorbeeld een brut door het leven zal gaan. Na de dosage is de wijn klaar voor verkoop. Dit zijn de overeenkomsten tussen Champagne en Cava maar er zijn heel veel verschillen, teveel op hier te noemen. Proef en ervaar!

Van Champagne tot Prosecco

Bij &WINE vind je een aantal prachtige Champagnes van kleine growers (wijnmakers met wijngaarden in eigen bezit). Roger Coulon is daar een goed voorbeeld van, zijn Heri-Hodie is onze meest verkochte Champagne! Champagne Jacquesson is geen kleine jongen meer. Deze 2 broers timmeren hard aan de weg en genieten veel internationale bekendheid. Hun bijzondere concept is bijvoorbeeld de Cuvée Numérotée.

Cava is bijzonder vriendelijk geprijsd en doet het altijd goed als aperitief. De Idilicum Cava is onze meest verkochte bubbel!

Prosecco maakt tegenwoordig een kleiner deel uit van het aanbod mousserende wijnen dan eerder. Cava is nog steeds ”in de mode” maar prosecco blijft een fijne bubbel omdat het wat zachter en toegankelijker is dan Cava en Champagne. Dissegna maakt een prachtige Millesimato van één jaargang dus!

Mousserend uit andere landen

Ook in andere landen worden bubbels gemaakt. Bij &WINE kun je ook terecht voor de een Portugese Espumante of bijvoorbeeld een Italiaanse Spumante!