Mousserend

Klik voor filter Toont 1 - 9 of 15 resultaten
Wijntype
Prijs
Wijnland
Zoetheid
Regio
Wijnhuis
Druivenras
Druivenras
Filter Sluiten
Bekijk als
Pagina
1
/ 2
  • Cà dei Frati – Cuvée dei Frati Brut 2013

    Italië, Veneto, Chardonnay, Turbania

     27,95

    Deze mousserende versie is gemaakt volgens de “méthode traditionelle” zoals we die kennen vanuit de Champagne streek met een 2e gisting op fles. Aansluitend rijpt de wijn 24 maanden door met als resultaat een fijne mousse met geuren van biscuit, hazelnoot, rijp wit fruit en wat tabakstonen. Complexe en rijke wijn!

  • Niepoort Espumante Água Viva 2016

    Portugal, Bairrada, Bical, Cercial, Maria Gomes

     24,95

    Deze strogele wijn is sober en fris, maar tegelijkertijd complex en aromatisch met tonen van citrus. De smaak van de wijn is jong en strak, maar bevat ook zuren. Een levendige wijn met een droge, elegante afdronk.

  • Dominio de la Vega – Reserva Especial Brut 2016

    Spanje, Utiel-Requena, Chardonnay

     19,50

    De druiven groeien in hooggelegen wijngaarden, waardoor ze hun frisheid behouden. De Brut Reserva Especial is een blend van Macabeo en Chardonnay. Tijdens de handmatige pluk worden de druiven uitgebreid geselecteerd op hun balans tussen rijpheid en frisse zuren. In de neus complex en uitgesproken, met aroma’s van toast, brioche, wit fruit en romige vanilletonen. Zacht, rond en verleidelijk van smaak, met tonen van wit fruit, geroosterd brood en citrus, ondersteund door een fijne, gelijkmatige mousse. De afdronk is romig en aangenaam met frisse tonen en een klein bittertje.

  • OUT OF STOCK
    SALE

    Dominio de la Vega – Authentique Brut Nature 2018

    Spanje, Utiel-Requena, Xarello

     10,50

    De Authentique is een blend van Macabeo-druiven van 30 jaar oude stokken en Xarello van jonge stokken uit hoog gelegen wijngaarden. Tijdens de handmatige pluk worden de druiven uitgebreid geselecteerd op hun balans tussen rijpheid en frisse zuren. De wijn heeft uitnodigende, frisse aroma’s van vers citrusfruit, bloesem, wat zilte tonen ondersteund door lichte briochetonen en vanille. In de mond is de wijn verfijnd en fris met een mooie structuur en een fijne mousse. De afdronk is lang en aangenaam, met frisse zuren en licht zilte tonen.

  • OUT OF STOCK

    Champagne Roger Coulon – Heri-Hodie Extra Brut

    Frankrijk, Champagne, Chardonnay, Pinot Meunier, Pinot Noir

     37,50

    De wijn is intens en rond van smaak, met duidelijke fruittonen van rijpe abrikoos en peer, levendige zuren en opvallende aardse, minerale tonen. Een duidelijk karakter van de Pinot Meunier: fruit en frisheid maken de wijn tot een aangename, zeer elegante Champagne. Prachtig bij oesters of kaviaar.

  • Quinta das Bageiras Espumante Branco 2018

    Portugal, Bairrada, Bical, Cercial, Maria Gomes

     13,50

    Een mousserende wijn, net als Champagne gemaakt volgens de méthode traditionnelle. De druiven groeien in wijngaarden met een zandbodem, die ze een natuurlijke hoge zuurgraad meegeeft. Ze worden geoogst op het moment dat de suikers en zuren perfect met elkaar in balans zijn. De jonge basiswijn ondergaat een tweede vergisting op de fles, waardoor hij een mooie mousse en zachte, complexe tonen ontwikkelt. Tijdens deze tweede vergisting worden de flessen regelmatig met de hand gedraaid. Na de dégorgement (het verwijderen van de dode gistcellen) worden geen suikers aan de wijn toegevoegd. De wijn is heerlijk fruitig, elegant en harmonieus, met frisse tonen van vers citrusfruit en een vleugje toast. Puur en zuiver van smaak, met een mooie zachte mousse.

     

  • Dissegna – Prosecco Millesimato 2020

    Italië, Veneto,  Glera

     11,50

    Millesimato betekent dat de wijn geen blend van meerdere oogstjaren is maar dat de druiven van één geselecteerd oogstjaar afkomstig zijn. Een selectie vanwege het feit dat het hier om een uitzonderlijk goed oogstjaar gaat en dat men de specifieke kwaliteiten wil laten uitkomen in uw glas. Zo ontdek je veel rijpe tonen van peer en appel en intens bloemige smaken. Een mooie, fijne mousse

  • Dominio de la Vega – Expression Rosé Brut 2018

    Spanje, Utiel-Requena, Garnacha

     9,95

    Deze mooie lichtroze Cava Rosé wordt volledig gemaakt van garnacha druiven. Tijdens de handmatige pluk worden de druiven uitgebreid geselecteerd op hun balans tussen rijpheid en frisse zuren. De druiven worden in de vroege ochtend geoogst om spontane gisting te voorkomen en de frisheid in de druiven te behouden. De Cava heeft intense aroma’s van rijpe zwarte bessen en kersen, aangevuld met bloemige en minerale tonen. In de smaak is hij fruitig met een licht zoetje, een zeer elegante bubbel en een aangename afdronk. Een sprankelende, frisse Cava om heerlijk van te genieten.

  • OUT OF STOCK

    Dominio de la Vega – Idilicum Brut

    Spanje, Utiel-Requena, Macabeo

     8,95

    De Cava Idilicum Brut wordt volledig gemaakt van macabeo druiven. De wijnstokken hebben een gemiddelde leeftijd van 30 jaar en groeien in een wijngaard op 750 meter hoogte op een klei-kalksteen bodem. Dat zorgt voor een mooie frisheid in de wijn. De Idilicum Brut is een heerlijk frisse, zachte cava met subtiele toasttonen en fijne, elegante bubbels. In de neus verfijnde aromatische tonen van appel, citrus en wat brioche. Rond en zacht van smaak, met sappig fruit, lichte toastaroma’s, levendige zuren en een goed geïntegreerde mousse.

Collectie: Mousserend

Mousserend

Mousserende wijnen

Wanneer is een wijn mousserend? Mousserende wijnen zijn wijnen die bubbels hebben. Die bubbels kunnen op verschillende manieren in de wijn komen. De meeste mousserende wijnen ontstaan door het natuurlijk effect van het proces. Een klein deel van mousserende wijnen worden gemaakt door de toevoeging van CO2 net voordat de wijn op de fles gaat. Maar deze categorie is vrij klein en die wijnen vaak van lagere kwaliteit.

Bij &WINE zijn de beroemdste mousserende wijnen te verkrijgen: Champagne, Cava én Prosecco. Iedere wijn dient zijn eigen doel, het één is dus niet perse beter dan het ander maar gewoon beter geschikt voor een bepaalde smaak of moment.
Hoe komen die bubbels nou in de fles?
Laten we beginnen met Champagne en Cava. In grote lijnen is het proces namelijk hetzelfde. Beiden wijnen worden namelijk gemaakt volgens een 2e vergisting op fles.

Men begint met een basis wijn gemaakt van witte of blauwe druiven. Een basis wijn betekent een wijn gemaakt van net aan rijpe druiven die nog veel zuren bevatten en laag in alcohol is en laag in smaakrijkdom. Dat is omdat de smaak voornamelijk wordt bepaald door het proces. Deze wijn is lager in alcohol omdat de laatste 1,5-2 procent alcohol pas verkregen wordt op fles. Als de basis wijn te hoog zou zijn in alcohol of te t rijp zou zijn dan is de uiteindelijke mousserende wijn niet fris meer maar heel krachtig en zwaar. En dát is nou juist niet de bedoeling!.

De basis wijn wordt gebotteld met gist en klaringsmiddel. De fles gaat de kelder in en de vergisting van de laatste procenten vindt plaats in de fles. Doordat de CO2 die tijdens de gisting ontstaat niet weg kan is het resultaat een wijn met bubbels. Na de vergisting (eerste maanden) ligt de fles nog steeds in de kelders te rijpen. Hierdoor krijgt de wijn meer karakter en ontstaan er aroma’s en smaken van brioche, toast en hazelnoot. Hoe langer die rijping (Bij Cava minimaal 9 maanden en Champagne minimaal 15 maanden), hoe intenser de smaken en hoe zachter de bubbel.

Na deze periode wordt de wijn ”gedegorgeerd” tijdens dit proces wordt de wijn ontdaan van het gistdroesem. Na degorgement wordt de ”dosage” bepaalt. Hier worden keuzes gemaakt of de wijn als brut nature, extra brut of bijvoorbeeld een brut door het leven zal gaan. Na de dosage is de wijn klaar voor verkoop. Dit zijn de overeenkomsten tussen Champagne en Cava maar er zijn heel veel verschillen, teveel op hier te noemen. Proef en ervaar!

Van Champagne tot Prosecco

Bij &WINE vind je een aantal prachtige Champagnes van kleine growers (wijnmakers met wijngaarden in eigen bezit). Roger Coulon is daar een goed voorbeeld van, zijn Heri-Hodie is onze meest verkochte Champagne! Champagne Jacquesson is geen kleine jongen meer. Deze 2 broers timmeren hard aan de weg en genieten veel internationale bekendheid. Hun bijzondere concept is bijvoorbeeld de Cuvée Numérotée.

Cava is bijzonder vriendelijk geprijsd en doet het altijd goed als aperitief. De Idilicum Cava is onze meest verkochte bubbel!

Prosecco maakt tegenwoordig een kleiner deel uit van het aanbod mousserende wijnen dan eerder. Cava is nog steeds ”in de mode” maar prosecco blijft een fijne bubbel omdat het wat zachter en toegankelijker is dan Cava en Champagne. Dissegna maakt een prachtige Millesimato van één jaargang dus!

Mousserend uit andere landen

Ook in andere landen worden bubbels gemaakt. Bij &WINE kun je ook terecht voor de een Portugese Espumante of bijvoorbeeld een Italiaanse Spumante!