Mousserend

Klik voor filter Toont 1 - 9 of 16 resultaten
Wijntype
Prijs
Wijnland
Zoetheid
Regio
Wijnhuis
Druivenras
Druivenras
Bekijk als
Pagina
1
/ 2
 • Dominio de la Vega – Cava Idilicum Brut

   10,95

  De Cava Idilicum Brut wordt volledig gemaakt van macabeo druiven. De wijnstokken hebben een gemiddelde leeftijd van 30 jaar en groeien in een wijngaard op 750 meter hoogte op een klei-kalksteen bodem. Dat zorgt voor een mooie frisheid in de wijn. De Idilicum Brut is een heerlijk frisse, zachte cava met subtiele toasttonen en fijne, elegante bubbels. In de neus verfijnde aromatische tonen van appel, citrus en wat brioche. Rond en zacht van smaak, met sappig fruit, lichte toastaroma’s, levendige zuren en een goed geïntegreerde mousse.

 • Cà dei Frati – Cuvée dei Frati Brut

   29,95

  Deze mousserende versie is gemaakt volgens de “méthode traditionelle” zoals we die kennen vanuit de Champagne streek met een 2e gisting op fles. Aansluitend rijpt de wijn 24 maanden door met als resultaat een fijne mousse met geuren van biscuit, hazelnoot, rijp wit fruit en wat tabakstonen. Complexe en rijke wijn!

 • Niepoort – NatCool Drink Me Branco (1 liter)

   16,95

  De druiven van deze funky wijn komen uit Vinho Verde, een gebied dat grenst aan de Douro en dat bekend staat om z’n licht sprankelende, frisse wijnen met laag alcoholgehalte. De NatCool Drink Me Branco is, typisch voor deze streek. licht en sprankelend, maar is tegelijkertijd bijzonder. Het is namelijk een zogenaamde PetNat, oftewel Pétillant Naturel. Dit is een licht mousserende wijn die een eerste vergisting ondergaat en dan met een klein beetje restsuiker en wat gistrestanten wordt gebotteld, waarna de wijn een tweede vergisting ondergaat in de fles. Daar komen de bubbels vandaan. Anders dan bij bijvoorbeeld Champagne vindt er bij PetNat geen dégorgement plaats: je drinkt de wijn direct zoals hij in eerste instantie de fles in ging.

  Door de tweede vergisting op fles krijgt de wijn extra structuur en complexiteit. In de geur is ‘ie verleidelijk, kruidig, met veel citrus en in de smaak vind je vers fruit, toast en amandelen. De zuren geven een prachtige balans aan dit speelse aperitief.

  Door het beetje restsuiker en de gistcellen die mee de fles ingaan krijgt de wijn een troebel uiterlijk. Dit is volkomen natuurlijk, maar daardoor is het wel zo handig om voor het openen de fles voorzichtig op z’n zijkant te rollen zodat alle componenten goed integreren.

 • Dissegna – Prosecco Millesimato 2021

   11,95

  Millesimato betekent dat de wijn geen blend van meerdere oogstjaren is maar dat de druiven van één geselecteerd oogstjaar afkomstig zijn. Een selectie vanwege het feit dat het hier om een uitzonderlijk goed oogstjaar gaat en dat men de specifieke kwaliteiten wil laten uitkomen in uw glas. Zo ontdek je veel rijpe tonen van peer en appel en intens bloemige smaken. Een mooie, fijne mousse

 • Niepoort – Espumante Água Viva 2017

   27,50

  Deze strogele wijn is sober en fris, maar tegelijkertijd complex en aromatisch met tonen van citrus. De smaak van de wijn is jong en strak, maar bevat ook zuren. Een levendige wijn met een droge, elegante afdronk.

 • Champagne Roger Coulon – Heri-Hodie Extra Brut

   59,95

  De wijn is intens en rond van smaak, met duidelijke fruittonen van rijpe abrikoos en peer, levendige zuren en opvallende aardse, minerale tonen. Een duidelijk karakter van de Pinot Meunier: fruit en frisheid maken de wijn tot een aangename, zeer elegante Champagne. Prachtig bij oesters of kaviaar.

 • Champagne Cossy Cuvee Eclat

   39,95

  De Cuvée Éclat Brut heeft een heldere, lichtgoude kleur en een elegante neus die doet denken aan toast en brioche. De smaak is breed en vol, met een zachte mousse en goede zuren die het geheel in balans houden. Deze Premier Cru Champagne is samengesteld uit Meunier, Pinot Noir en Chardonnay, allemaal gelijk verdeeld, en grotendeels van de oogst van 2018 in combinatie met reservewijnen uit 2017 en 2016.

 • Dominio de la Vega – Authentique Brut Nature 2019

   14,50

  De Authentique is een blend van Macabeo-druiven van 30 jaar oude stokken en Xarello van jonge stokken uit hoog gelegen wijngaarden. Tijdens de handmatige pluk worden de druiven uitgebreid geselecteerd op hun balans tussen rijpheid en frisse zuren. De wijn heeft uitnodigende, frisse aroma’s van vers citrusfruit, bloesem, wat zilte tonen ondersteund door lichte briochetonen en vanille. In de mond is de wijn verfijnd en fris met een mooie structuur en een fijne mousse. De afdronk is lang en aangenaam, met frisse zuren en licht zilte tonen.

 • Champagne Roger Coulon Millésime 2012 Extra Brut

   85,00

  Deze Blanc de Noir  is een complexe, harmonieuze wijn. In de neus zuivere aroma’s van cacao en brioche, aaangevuld met subtiele fruittonen.  Krachtig en romig van smaak met tonen van geroosterd brood en zacht wit fruit. De afdronk is lang en aangenaam met een zachte mousse die tintelt op je tong.

Collectie: Mousserend

Mousserend

Mousserende wijnen

Wanneer is een wijn mousserend? Mousserende wijnen zijn wijnen die bubbels hebben. Die bubbels kunnen op verschillende manieren in de wijn komen. De meeste mousserende wijnen ontstaan door het natuurlijk effect van het proces. Een klein deel van mousserende wijnen worden gemaakt door de toevoeging van CO2 net voordat de wijn op de fles gaat. Maar deze categorie is vrij klein en die wijnen vaak van lagere kwaliteit.

Bij &WINE zijn de beroemdste mousserende wijnen te verkrijgen: Champagne, Cava én Prosecco. Iedere wijn dient zijn eigen doel, het één is dus niet perse beter dan het ander maar gewoon beter geschikt voor een bepaalde smaak of moment.
Hoe komen die bubbels nou in de fles?
Laten we beginnen met Champagne en Cava. In grote lijnen is het proces namelijk hetzelfde. Beiden wijnen worden namelijk gemaakt volgens een 2e vergisting op fles.

Men begint met een basis wijn gemaakt van witte of blauwe druiven. Een basis wijn betekent een wijn gemaakt van net aan rijpe druiven die nog veel zuren bevatten en laag in alcohol is en laag in smaakrijkdom. Dat is omdat de smaak voornamelijk wordt bepaald door het proces. Deze wijn is lager in alcohol omdat de laatste 1,5-2 procent alcohol pas verkregen wordt op fles. Als de basis wijn te hoog zou zijn in alcohol of te t rijp zou zijn dan is de uiteindelijke mousserende wijn niet fris meer maar heel krachtig en zwaar. En dát is nou juist niet de bedoeling!.

De basis wijn wordt gebotteld met gist en klaringsmiddel. De fles gaat de kelder in en de vergisting van de laatste procenten vindt plaats in de fles. Doordat de CO2 die tijdens de gisting ontstaat niet weg kan is het resultaat een wijn met bubbels. Na de vergisting (eerste maanden) ligt de fles nog steeds in de kelders te rijpen. Hierdoor krijgt de wijn meer karakter en ontstaan er aroma’s en smaken van brioche, toast en hazelnoot. Hoe langer die rijping (Bij Cava minimaal 9 maanden en Champagne minimaal 15 maanden), hoe intenser de smaken en hoe zachter de bubbel.

Na deze periode wordt de wijn ”gedegorgeerd” tijdens dit proces wordt de wijn ontdaan van het gistdroesem. Na degorgement wordt de ”dosage” bepaalt. Hier worden keuzes gemaakt of de wijn als brut nature, extra brut of bijvoorbeeld een brut door het leven zal gaan. Na de dosage is de wijn klaar voor verkoop. Dit zijn de overeenkomsten tussen Champagne en Cava maar er zijn heel veel verschillen, teveel op hier te noemen. Proef en ervaar!

Van Champagne tot Prosecco

Bij &WINE vind je een aantal prachtige Champagnes van kleine growers (wijnmakers met wijngaarden in eigen bezit). Roger Coulon is daar een goed voorbeeld van, zijn Heri-Hodie is onze meest verkochte Champagne! Champagne Jacquesson is geen kleine jongen meer. Deze 2 broers timmeren hard aan de weg en genieten veel internationale bekendheid. Hun bijzondere concept is bijvoorbeeld de Cuvée Numérotée.

Cava is bijzonder vriendelijk geprijsd en doet het altijd goed als aperitief. De Idilicum Cava is onze meest verkochte bubbel!

Prosecco maakt tegenwoordig een kleiner deel uit van het aanbod mousserende wijnen dan eerder. Cava is nog steeds ”in de mode” maar prosecco blijft een fijne bubbel omdat het wat zachter en toegankelijker is dan Cava en Champagne. Dissegna maakt een prachtige Millesimato van één jaargang dus!

Mousserend uit andere landen

Ook in andere landen worden bubbels gemaakt. Bij &WINE kun je ook terecht voor de een Portugese Espumante of bijvoorbeeld een Italiaanse Spumante!