Geen producten in de winkelwagen.
Geen producten in de winkelwagen.
&WINE > Soort wijn > Wit > Pagina 4
Italië, Soave Classico DOP, Garganega
€ 16,50De vulkanische ondergrond van de 3 hectare ‘Le Bine de Costiola’ en de zuidelijke ligging van de wijngaard zorgen voor een complexe, rijpe wijn met fijne zuren. De smaak is fluweelachtig en intens en geeft tonen van gedroogde mango, abrikozen en amandelen.
Italië, Bardolino, Garganega
€ 16,50Van de Soave Ferra werd in 1977 aangekocht door de familie Rizzardi en liggen op de heuvel naast het kasteel. Hier profiteren de druiven van een vulkanische ondergrond, een zacht briesje en de late middagzon. Het resultaat is een knisperende Soave met een ideale balans tussen fruit, textuur en een 6 maanden lange rijping op houten vaten. Een heerlijke, lange afdronk!
Portugal, Algarve, Alvarinho, Arinto, Viognier
€ 9,95‘Imprevisto’ betekent ‘onverwacht, onvoorspeld’. Dat is precies wat de wijnmakers van Convento do Paraíso willen: wijn maken die uniek is en verrast. De druiven voor deze frisse, sappige blend worden handmatig in de vroege ochtend geoogst. Na een zorgvuldige selectie in de kelders worden de druiven ontsteeld en zacht geperst. De wijn vergist onder gecontroleerde temperaturen in inox vaten. Hierdoor blijft het frisse, fruitige karakter behouden.
De heldere, lichtgekleurde wijn heeft intense aroma’s van rijp fruit, wat geconfijt fruit en bloesem. Sappig van smaak met tonen van wit fruit en een opwekkende, frisse afdronk.
Frankrijk, Languedoc-Roussillon, Grenache Gris, Vermentino
De druiven groeien in de wijngaarden rondom het plaatsje Cesseras, waar het wijnhuis is gevestigd. Het warme klimaat en de gunstige ligging ten opzichte van de zon zorgen ervoor dat de druiven maximaal kunnen rijpen. De bodem bestaat uit klei en zandsteen en is rijk aan kalk. Dit zorgt voor een mooie frisheid in de wijn.
Een heerlijk sappige blend van twee Mediterrane druivenrassen. De druiven worden zacht geperst, waarna de twee rassen afzonderlijk van elkaar vergisten. De neus is expressief met aroma’s van peren, citroen en amandelbloesem, aangevuld meet opwekkende tonen van anijs en bijenwas en vuursteen. Vol van smaak met frisse zuren en sappige tonen van abrikoos en citrus. Een wijn met de Franse zon in zich!
Zuid-Afrika, Swartland, Chenin Blanc
Kloof Street staat garant voor frisse, goed gebalanceerde en soepel drinkbare wijn. De druiven voor de chenin blanc komen van enkele wijngaarden rondom Riebeek Kasteel. De chenin is typerend voor Swartlands wit: deze druif komt hier uitstekend tot zijn recht. Een geur van citrusfruit, perzik en groene appels, met een mineralig-frisse smaak van appel en peer – heel sappig.
Portugal, Alentejo, Antao Vaz, Arinto, Roupeiro
€ 16,95De druiven worden in de vroege ochtend handmatig geoogst en voorzichtig in kleine bakken van maximaal 12 kg gelegd. In de kelders worden de druiven ontsteeld en licht gekneusd. De vergisting verloopt onder lage temperaturen.
De lichtkleurige wijn heeft een toegankelijk, levendig karakter met aroma’s van vers citrusfruit aangevuld met wat romige en rokerige tonen. In de smaak is de wijn verrassend vol en rond met opwekkende zuren en een aangename, elegante afdronk.
Italië, Lugana, Veneto, Turbania
€ 22,95Een rijke wijn die zijn ware identiteit vooral na enkele jaren flesrijping laat zien. In geur bloesem en wit fruit zoals rijpe peer en de typische tonen voor de Trebbiano druif. Een mooi middenrif en een delicaat zuurtje. Intens en mineralig met veel spanning en potentie.
Spanje, La Mancha, Chardonnay
€ 8,50Duitsland, Rheinhessen, Chardonnay, Weissburgunder
Een goed voorbeeld van wat de Pinot-druiven in dit wijngebied kunnen doen. Dat is het idee achter deze mooie blend van weißer burgunder met chardonnay. De druiven groeien in de Eselspfad, Honigberg en Goldberg wijngaarden langs de Weth and Welz rivieren. Deze wijngaarden hebben één belangrijke overeenkomst: de bodem bestaat uit kalksteen, die de wijnen hun kenmerkende frisse, minerale karakter geeft. De druivenstokken zijn 15-22 jaar oud.
Na de oogst worden de chardonnay-druiven deels met hele trossen geperst; de weißer burgunder-druiven ondergaan een korte schilweking. Het sap wordt overgedaan in grote en kleine gebruikte vaten, waar het een spontane vergisting ondergaat.
De wijn heeft subtiele aroma’s van peer, reine claude pruimen, citroenschil en amandel, aaangevuld met romige tonen van boter, toast en vanille. Zacht en rond van smaak, met tonen van rijpe peer en frisse citrustonen. Vol en elegant van smaak, met een prachtige balans tussen fruit, hout en zuren.