Zuid-Afrika

Klik voor filter Toont alle 6 resultaten
Wijntype
Prijs
Wijnland
Zoetheid
Regio
Wijnhuis
Druivenras
Druivenras
Filter Sluiten
Bekijk als
Pagina
1
/ 1
 • Mullineux Olerasay 2°
  OUT OF STOCK

  Mullineux Olerasay 2°

  Zuid-Afrika, Swartland, Chenin Blanc

   69,95
  Mullineux Olerasay 2° is de ultieme top van zoete wijn uit Zuid-Afrika. Mullineux maakt elk jaar Straw Wine van ingedroogde Chenin Blanc druiven. Een klein deel van de Straw Wine gaat in een Solera zoals ook gebruikelijk in bijvoorbeeld de productie van een Fino Sherry. Door elk jaar nieuwe wijn toe te voegen aan de Solera krijg je een prachtige samenstelling van verschillende jaren. In het geval van deze Olerasay gaat het om de 2e botteling van dit Solera die gestart is in 2008. Dat betekent dat het een wijn is van 19 verschillende jaargangen.
 • Mullineux – Kloof Street Chenin Blanc 2020

  Zuid-Afrika, Swartland, Chenin Blanc

   13,50

  Kloof Street staat garant voor frisse, goed gebalanceerde en soepel drinkbare wijn. De druiven voor de chenin blanc komen van enkele wijngaarden rondom Riebeek Kasteel. De chenin is typerend voor Swartlands wit: deze druif komt hier uitstekend tot zijn recht. Een geur van citrusfruit, perzik en groene appels, met een mineralig-frisse smaak van appel en peer – heel sappig.

 • Glen Carlou – Quartz Stone Chardonnay 2020

  Zuid-Afrika, WO Paarl, Chardonnay

   26,65

  De druiven groeien komen uit één wijngaard, gelegen op de noordelijke hellingen van de Simonsberg. De hoogte en de noordelijk georiënteerde ligging van de wijngaard zorgen ervoor dat de druiven langzaam rijpen, zonder daarbij hun frisheid te verliezen. De druiven worden vroeg in de ochtend geoogst. Na het persen van de druiven wordt het sap overgedaan in nieuwe vaten van Frans eikenhout, waar het vergist en vervolgens nog ca. 11 maanden verder rijpt. Een klein deel van de wijn (ca. 10-15%) vergist en rijpt in speciaal voor deze wijn ontworpen betonnen eieren.

  Een prachtige complexe Chardonnay, waarin rijpheid, houttonen en frisheid perfect met elkaar in balans zijn. Aroma’s van citrus, perzik, romige toasttonen en kruidigheid in de geur. Complex en elegant van smaak, met een fijne afwisseling van tonen van limoen, butterscotch en frisse citrustonen. De afdronk is lang en intens, met tonen van abrikozenmarmelade, romige amandelen en minerale tonen.

 • Glen Carlou – Classic Chardonnay 2020

  Zuid-Afrika, WO Paarl, Chardonnay

   18,30

  De druiven komen van 15 verschillende percelen, ieder met hun eigen bodem en subklimaat. Ieder perceel wordt afzonderlijk gevinifieerd, maar alle wijnen vergisten op nieuwe en gebruikte vaten van Frans eikenhout. Door ieder perceel apart te vinifiëren behoudt elke wijn zijn eigen karakter, waardoor de uiteindelijke blend verfijnd en complex is.

  De wijn is elegant en rond, met delicate aroma’s van citrus, groene appel en peer. Zacht en rond van smaak, met opwekkende zuren en subtiele houttannines. Door de vaten met behulp van stoom te reinigen krijgt de wijn een zacht karakter.

 • Glen Carlou – Petite Chardonnay 2020

  Zuid-Afrika, WO Paarl, Chardonnay

   10,75

  Richting het oogstseizoen steekt er in de loop van de middag een verkoelende bries op vanuit de False Bay, die ervoor zorgt dat de druiven langzaam en gelijkmatig rijpen zonder hun frisheid te verliezen. De druiven worden vroeg in het seizoen geoogst tijdens de koele ochtenduren. Na de oogst worden de druiven geperst en wordt het sap overgedaan in roestvrijstalen tanks, waar het vergist onder gecontroleerde temperaturen. De wijn rijpt nog enkele weken op de lies.

  Dit is Chardonnay in zijn puurste vorm! Geen houtrijping, dus puur, sappig fruit. Aroma’s van meloen, perzik en fris citrusfruit worden aangevuld met bloesem en minerale tonen. Een ongecompliceerde, uitnodigende Chardonnay.

 • Mullineux – Old Vines White 2019

  Zuid-Afrika, Swartland, Semillon

   23,50
  Chenin blanc doet het al heel lang goed in Swartland en vormt dan ook de basis van Old Vines. Er worden kleine hoeveelheden mediterrane witte druiven als grenache, clairette, viognier en semillon gris toegevoegd voor de juiste balans en complexiteit. Deze wijn geeft smaak aan de schistbodems van Kasteelberg, het graniet van de Paardeberg en de ijzerhoudende heuvels ten westen van  Malmesbury. De wijn komt 11 maanden op krachten in Franse eiken vaten, 20% nieuw, om daarna te worden gebotteld. Aroma’s van rijp groen citrusfruit en kersttijdspecerijen. Noten van rijpe peer, amandel en perzik, met een klein tikje kruidnagel.

Collectie: Zuid-Afrika