Versterkt

Klik voor filter Toont 1 - 9 of 48 resultaten
Wijntype
Prijs
Wijnland
Zoetheid
Regio
Wijnhuis
Druivenras
Druivenras
Versterkt
Bekijk als
Pagina
1
/ 6
  • Rey Fernando de Castilla – Classic Pedro Ximénez

     22,50

    De Classic Pedro Ximénez wordt gemaakt van zeer rijpe pedro ximénez-druiven met een hoog suikergehalte. De vergisting wordt gestopt door alcohol toe te voegen. Hierdoor behoudt de wijn een deel van de natuurlijke suikers. Daarna rijpt de wijn 10 jaar lang volgens het tradionele solerasysteem.

    De donkerkleurige sherry heeft rijke aroma’s van zoete druiven en rozijntjes. In de smaak is hij zacht, rond en zoet met tonen van ingedroogde druiven, rozijnen en wat chocolade. De afdronk is zacht en elegant met een opvallende frisheid. Een zoete wijn met een prachtige balans en verfijning.

  • Niepoort The Senior Tawny

     19,95

    De Senior Tawny is een traditioneel gemaakte port in een nieuw jasje. De druiven komen van oude wijngaarden in de Cima Corgo regio. Na de oogst worden de druiven met de voeten getreden in traditionele lagares. Een deel van de Senior Tawny rijpt maar liefst 7 jaar in kleine eikenhouten vaten, waar subtiel contact met zuurstof zorgt voor een langzame oxidatie van de wijn. Door toevoeging van jongere port ontstaat een prachtige balans tussen rijpe, oxidatieve tonen, frisheid en complexiteit. In de neus intense aroma’s van gedroogd fruit en tonen van karamel en gebrande noten. De smaak is rijk, met oxidatieve tonen en aroma’s van gedroogde vijgen, rozijntjes en krenten. Een complexe, warme port met een lange, verfijnde afdronk.

     

  • Barbeito – Delvino 5 years

     14,95

    De Barbeito Delvino is een droge madeira en wordt gemaakt van een blend van Tinta Negra Mole en Sercial druiven. Voor deze Delvino 5 Year Old rijpen de wijnen gedurende 5 jaar volgens de Canteiro methode in eikenhouten vaten. De stabiele keldertemperatuur zorgt voor een uitzonderlijke balans tussen zoet en zuur. De prachtig honingkleurige wijn heeft intense aroma’s van geconfijt fruit, honing en rijke, rijpe roostertonen. In de smaak is de wijn bijzonder zacht en vol, eindigend in een lange afdronk met een opwekkende frisse zuren. Een gulle, zwoele wijn met finesse.

  • Rey Fernando de Castilla – Classic Cream

     15,95

    Voor het maken van deze Cream sherry wordt een klein percentage PX toegevoegd aan een traditionele Oloroso sherry, waardoor de wijn een lichtzoet karakter krijgt. De blend rijpt nog een aantal jaar volgens het solerasysteem voordat hij wordt gebotteld.

    De donker amberkleurige wijn heeft zachte, zoete aroma’s van gebrande noten en toast. In de smaak is hij rond, zacht en aromatisch met lichtzoete tonen van noten, caramel en toast. De afdronk is subtiel en elegant.

  • Niepoort Colheita 1997

     99,95

    De Colheita port is één van de specialiteiten van Niepoort. Het is een bijzondere Tawny port, gemaakt op basis van één enkele specifieke jaargang. De wijn rijpt jarenlang op grote houten vaten van 550l (foeders) en wordt gebotteld op het moment dat hij klaar is om gedronken te worden. Voor een Colheita port staat een rijping van minimaal 7 jaar, maar bij Niepoort rijpt hij minimaal 10 jaar in de foeders, waardoor hij extra zacht en complex wordt. Waar bij een ’gewone’ tawny wordt gestreefd naar een product van gelijkmatige kwaliteit, verschilt een colheita ieder jaar van karakter. Daarnaast is de Colheita veel complexer dan een reguliere Tawny port.

    De wijn is intens oranjebruin van kleur, met een uitnodigende, zwoele geur van geconfijte pruimen en vijgen en een vleugje rokerigheid. De smaak is elegant en verfrissend, boordevol fruit, rozijnen, in port geweekte pruimen en noten. Door de subtiele zuren nergens te zoet, maar elegant en verfijnd van karakter. De afdronk is lang en zacht.

  • Niepoort – Ruby

     12,95

    De druiven voor de Ruby Port komen van oude wijngaarden in de Cima Corgo regio in de Douro Vallei. De wijn rijpt in grote houten vaten in de kelders in Vila Nova de Gaia. Fonkelend robijnrood in het glas met een zwoele, open geur van (kersen)fruit, kruiden en chocola. Levendige aroma’s van rijp zwart fruit en een mooie mineraliteit. Een complexe en tegelijkertijd een zeer ‘drinkbare’ port die heerlijk zacht en soepel is van smaak; wederom volop fruit (kersen in het bijzonder), vurig en sappig, met een fijn bittertje en zachte tannines. Een jeugdige en toegankelijke port!

  • Niepoort – Dry White Rabbit

     14,50

    De Niepoort Rabbit Dry White is bedacht door de Portugese kunstenares Regina Pessoa, en is samen met de ‘Ruby Dum’ en de ‘Tawny Dee’ geïnspireerd door karakters uit Alice in Wonderland. De Rabbit Dry White wordt op een traditionele manier gemaakt. Door de wijn lange tijd op de schilletjes te laten inweken ontwikkelt hij extra aromaconcentratie en complexiteit. Pas wanneer de wijn bijna volledig is vergist wordt wijnalcohol toegevoegd om de vergisting te stoppen. De verschillende wijnen rijpen minstens 3,5 jaar in kleine eikenhouten vaten voordat ze worden geblend tot de uiteindelijke Rabbit Dry White Port. Het resultaat is goudkleurige wijn met een heerlijke volle smaak van noten en amandelen met een hint van honing, die overgaat in een frisse, geconcentreerde afdronk.

  • Rey Fernando de Castilla – Classic Fino

     14,95

    De Classic Fino is een strakke, droge, lichtgouden sherry met de typerende florrijping van 5 jaar volgens het traditionele solerasysteem. De versterkte wijn van 100% palamino-druiven komt van de kalkrijke witte Albariza grond en heeft lichte gisttonen en nuances van bloesem, amandel en gebrande nootjes. Aangenaam en licht van smaak met een frisse, droge afdronk.

  • Rey Fernando de Castilla – Antique Palo Cortado

     45,00

    De donkere, amberkleurige wijn heeft een complexe neus met aroma’s van walnoot, caramel, mandarijn en wat florale en aardse tonen. In de smaak wisselen frisse, droogzoete en zilte tonen elkaar af met tonen van rozijnen, gebrande karamel, gedroogde vijgen, gekonfijte mandarijn en vanille. Vol maar ook zeer verfijnd en zuiver van smaak met een lange afdronk met zachte, levendige zuren.

Collectie: Versterkt

Versterkt

Versterkte wijnen

Versterkte wijn zoals Sherry, Port of Madeira is een bijzondere categorie. De wijnen zijn vaak ontstaan bij toeval. Zoals bij Port, vroeger werden de Port wijnen verscheept naar verre landen per boot. Om de wijnen ”goed” te houden werd er alacohol toegevoegd. Dat bleek al gauw in de smaak te vallen en zo Port geworden tot wat nu nog steeds één van de beroemdste versterkte wijnen van de wereld.

Port

&WINE is de trotse importeur van alle wijnen maar ook alle Port van Niepoort. Dirk van der Niepoort is de 5e generatie in een familie bedrijf met rijke geschiedenis. De style van Niepoort is het beste te omschrijven als verfijnd, elegant en gebalanceerd. De Ports zijn nooit zwaar of dik maar hebben altijd een evenwichtige zuren die elegantie en bewaarpotentieel met zich meebrengen! Twee van onze favorieten zijn de Tawny en de Colheita 2009!

Madeira

Barbeito is één van de slechts 10 producenten op het eiland Madeira én bovendien volgens internationale pers ook de beste! Ricardo Freitas is verantwoordelijk voor de wijnen tegenwoordig. Hij is vernieuwend en schuwt geen avontuur. Zo was hij de eerste die een blend maakte van verschillende druiven! Dat leverde hem op het eiland kritiek op maar wereldwijd juist bekendheid en ontzag!

Sherry

Zuid-Spanje is staat bekend om een hele complexe versterkte wijn: Sherry! Deze wijn is veelzijdig en divers en kennen we van strak droog (Fino) tot extreem zoet en intens (PX). Sherry heeft helaas een minder goed imago in Nederland dan in Spanje bijvoorbeeld. Het wordt vooral gezien als een drankje voor de oudere generatie. Gelukkig is er een jonge generatie op komst die Sherry weet te vinden en te gebruiken in de combinatie met gerechten! Sherry is namelijk een hele complexe wijn die juist heel goed combineert met verschillende gerechten.