Versterkt

Klik voor filter Toont 1 - 9 of 52 resultaten
Wijntype
Prijs
Wijnland
Zoetheid
Regio
Wijnhuis
Druivenras
Druivenras
Versterkt
Filter Sluiten
Bekijk als
Pagina
1
/ 6
  • lbv16
    OUT OF STOCK

    Niepoort LBV 2017

    Portugal, Douro (port), Field Blend

     19,95

    De Late Bottled Vintage (LBV) wordt, zoals de naam al aangeeft, pas na een lange rijping op grote houten vaten gebotteld. Deze port wordt alleen gemaakt in de beste oogstjaren, en is een blend van wijnen uit één oogstjaar. Met de LBV hebben portproducenten een midden bedacht tussen de Ruby Port (een fruitige blend van verschillende oogstjaren, die jong gedronken wordt) en de Vintage Port (port uit één goed oogstjaar, die na lange flesrijping op zijn best is). Door de LBV 4-6 jaar op grote houten vaten te laten rijpen (een Vintage Port krijgt 2-4 jaar houtrijping) heeft hij dezelfde intensiteit in kleur en fruitaroma’s als een Vintage Port, maar ook meer ontwikkelde aroma’s die hem toegankelijker, zachter en eerder drinkbaar maken.

    De Niepoort LBV heeft een heerlijke zoete, zwoele neus met aroma’s van rijpe bosvruchten, zwarte kersen en hints van chocola en zwarte peper. Hij is stevig en vol en smaak, met rijp fruit en een frisse, levendige afdronk.

  • Rey Fernando de Castilla – Classic Pedro Ximénez

    Spanje, Andalusië, Pedro Ximénes

     19,95

    De Classic Pedro Ximénez wordt gemaakt van zeer rijpe pedro ximénez-druiven met een hoog suikergehalte. De vergisting wordt gestopt door alcohol toe te voegen. Hierdoor behoudt de wijn een deel van de natuurlijke suikers. Daarna rijpt de wijn 10 jaar lang volgens het tradionele solerasysteem.

    De donkerkleurige sherry heeft rijke aroma’s van zoete druiven en rozijntjes. In de smaak is hij zacht, rond en zoet met tonen van ingedroogde druiven, rozijnen en wat chocolade. De afdronk is zacht en elegant met een opvallende frisheid. Een zoete wijn met een prachtige balans en verfijning.

  • Château Mandirac – Corbières Rouge 2020

    Frankrijk, Languedoc-Roussillon, Mourvèdre

     11,95
    De druiven voor deze wijn worden met de hand geoogst, waarna de vergisting verloopt in open houten kuipen. De granaatrode wijn heeft uitnodigende, intense aroma’s van bramen, bessen en klein rood fruit, aangevuld met de voor dit gebied typische kruidigheid. Rijp en vol van smaak met tonen van zwart en rood fruit, zwarte peper en anijs. De afdronk is lang en rond met zachte tannines en mooie zuren.
  • Niepoort The Senior Tawny

    Portugal, Douro, Sousão, Tinta Amarela, Tinta Francisca, Tinta Roriz, Tinto Cão, Touriga Franca, Touriga Nacional

     19,95

    De Senior Tawny is een traditioneel gemaakte port in een nieuw jasje. De druiven komen van oude wijngaarden in de Cima Corgo regio. Na de oogst worden de druiven met de voeten getreden in traditionele lagares. Een deel van de Senior Tawny rijpt maar liefst 7 jaar in kleine eikenhouten vaten, waar subtiel contact met zuurstof zorgt voor een langzame oxidatie van de wijn. Door toevoeging van jongere port ontstaat een prachtige balans tussen rijpe, oxidatieve tonen, frisheid en complexiteit. In de neus intense aroma’s van gedroogd fruit en tonen van karamel en gebrande noten. De smaak is rijk, met oxidatieve tonen en aroma’s van gedroogde vijgen, rozijntjes en krenten. Een complexe, warme port met een lange, verfijnde afdronk.

     

  • Rey Fernando de Castilla – Classic Cream

    Spanje, Andalusië, Palomino

     14,95

    Voor het maken van deze Cream sherry wordt een klein percentage PX toegevoegd aan een traditionele Oloroso sherry, waardoor de wijn een lichtzoet karakter krijgt. De blend rijpt nog een aantal jaar volgens het solerasysteem voordat hij wordt gebotteld.

    De donker amberkleurige wijn heeft zachte, zoete aroma’s van gebrande noten en toast. In de smaak is hij rond, zacht en aromatisch met lichtzoete tonen van noten, caramel en toast. De afdronk is subtiel en elegant.

  • Niepoort Colheita 1997

    Portugal, Douro (port), Tinta Roriz

     89,95

    De Colheita port is één van de specialiteiten van Niepoort. Het is een bijzondere Tawny port, gemaakt op basis van één enkele specifieke jaargang. De wijn rijpt jarenlang op grote houten vaten van 550l (foeders) en wordt gebotteld op het moment dat hij klaar is om gedronken te worden. Voor een Colheita port staat een rijping van minimaal 7 jaar, maar bij Niepoort rijpt hij minimaal 10 jaar in de foeders, waardoor hij extra zacht en complex wordt. Waar bij een ’gewone’ tawny wordt gestreefd naar een product van gelijkmatige kwaliteit, verschilt een colheita ieder jaar van karakter. Daarnaast is de Colheita veel complexer dan een reguliere Tawny port.

    De wijn is intens oranjebruin van kleur, met een uitnodigende, zwoele geur van geconfijte pruimen en vijgen en een vleugje rokerigheid. De smaak is elegant en verfrissend, boordevol fruit, rozijnen, in port geweekte pruimen en noten. Door de subtiele zuren nergens te zoet, maar elegant en verfijnd van karakter. De afdronk is lang en zacht.

  • Niepoort LBV 2017 0,375l

    Portugal, Douro (port), Field Blend

     11,95

    De Late Bottled Vintage (LBV) wordt, zoals de naam al aangeeft, pas na een lange rijping op grote houten vaten gebotteld. Deze port wordt alleen gemaakt in de beste oogstjaren, en is een blend van wijnen uit één oogstjaar. Met de LBV hebben portproducenten een midden bedacht tussen de Ruby Port (een fruitige blend van verschillende oogstjaren, die jong gedronken wordt) en de Vintage Port (port uit één goed oogstjaar, die na lange flesrijping op zijn best is). Door de LBV 4-6 jaar op grote houten vaten te laten rijpen (een Vintage Port krijgt 2-4 jaar houtrijping) heeft hij dezelfde intensiteit in kleur en fruitaroma’s als een Vintage Port, maar ook meer ontwikkelde aroma’s die hem toegankelijker, zachter en eerder drinkbaar maken.

    De Niepoort LBV heeft een heerlijke zoete, zwoele neus met aroma’s van rijpe bosvruchten, zwarte kersen en hints van chocola en zwarte peper. Hij is stevig en vol en smaak, met rijp fruit en een frisse, levendige afdronk.

  • Niepoort – Dry White Rabbit

    Portugal, Douro (port), Gouveio

     13,50

    De Niepoort Rabbit Dry White is bedacht door de Portugese kunstenares Regina Pessoa, en is samen met de ‘Ruby Dum’ en de ‘Tawny Dee’ geïnspireerd door karakters uit Alice in Wonderland. De Rabbit Dry White wordt op een traditionele manier gemaakt. Door de wijn lange tijd op de schilletjes te laten inweken ontwikkelt hij extra aromaconcentratie en complexiteit. Pas wanneer de wijn bijna volledig is vergist wordt wijnalcohol toegevoegd om de vergisting te stoppen. De verschillende wijnen rijpen minstens 3,5 jaar in kleine eikenhouten vaten voordat ze worden geblend tot de uiteindelijke Rabbit Dry White Port. Het resultaat is goudkleurige wijn met een heerlijke volle smaak van noten en amandelen met een hint van honing, die overgaat in een frisse, geconcentreerde afdronk.

  • Rey Fernando de Castilla – Classic Fino

    Spanje, Jerez de la Frontera, Palomino

     13,95

    De Classic Fino is een strakke, droge, lichtgouden sherry met de typerende florrijping van 5 jaar volgens het traditionele solerasysteem. De versterkte wijn van 100% palamino-druiven komt van de kalkrijke witte Albariza grond en heeft lichte gisttonen en nuances van bloesem, amandel en gebrande nootjes. Aangenaam en licht van smaak met een frisse, droge afdronk.

Collectie: Versterkt

Versterkt

Versterkte wijnen

Versterkte wijn zoals Sherry, Port of Madeira is een bijzondere categorie. De wijnen zijn vaak ontstaan bij toeval. Zoals bij Port, vroeger werden de Port wijnen verscheept naar verre landen per boot. Om de wijnen ”goed” te houden werd er alacohol toegevoegd. Dat bleek al gauw in de smaak te vallen en zo Port geworden tot wat nu nog steeds één van de beroemdste versterkte wijnen van de wereld.

Port

&WINE is de trotse importeur van alle wijnen maar ook alle Port van Niepoort. Dirk van der Niepoort is de 5e generatie in een familie bedrijf met rijke geschiedenis. De style van Niepoort is het beste te omschrijven als verfijnd, elegant en gebalanceerd. De Ports zijn nooit zwaar of dik maar hebben altijd een evenwichtige zuren die elegantie en bewaarpotentieel met zich meebrengen! Twee van onze favorieten zijn de Tawny en de Colheita 2009!

Madeira

Barbeito is één van de slechts 10 producenten op het eiland Madeira én bovendien volgens internationale pers ook de beste! Ricardo Freitas is verantwoordelijk voor de wijnen tegenwoordig. Hij is vernieuwend en schuwt geen avontuur. Zo was hij de eerste die een blend maakte van verschillende druiven! Dat leverde hem op het eiland kritiek op maar wereldwijd juist bekendheid en ontzag!

Sherry

Zuid-Spanje is staat bekend om een hele complexe versterkte wijn: Sherry! Deze wijn is veelzijdig en divers en kennen we van strak droog (Fino) tot extreem zoet en intens (PX). Sherry heeft helaas een minder goed imago in Nederland dan in Spanje bijvoorbeeld. Het wordt vooral gezien als een drankje voor de oudere generatie. Gelukkig is er een jonge generatie op komst die Sherry weet te vinden en te gebruiken in de combinatie met gerechten! Sherry is namelijk een hele complexe wijn die juist heel goed combineert met verschillende gerechten.