Gedistilleerd

Klik voor filter Toont alle 3 resultaten
Prijs
Wijnland
Regio
Wijnhuis
Druivenras
Druivenras
Bekijk als
Pagina
1
/ 1
 • Rey Fernando de Castilla – Brandy Solera Reserva

   26,95

  Voor deze Brandy Solera Reserva worden de distillaten van witte wijnen geselecteerd, geblend en overgedaan in oude amontillado-vaten. Hier rijpt de brandy gedurende 5 jaar volgens het solerasysteem.

  Het resultaat is een goudkleurige brandy met duidelijk herkenbare aroma’s van de amontillado-vaten. Zuiver in de neus, met aroma’s van toast en gedroogd fruit. In de smaak zacht, harmonieus en elegant.

 • Rey Fernando de Castilla – Brandy Selecto Solera Gran Reserva

   108,95

  Deze bijzondere brandy is een blend van drie geselecteerde brandy’s met een rijping tussen de 12 en 20 jaar op oude sherryvaten. Deze brandy’s zijn gemaakt van gedistilleerde witte wijnen ieder afkomstig uit één oogstjaar, en hebben gerijpt op oude amontillado- en olorosovaten volgens het solerasysteem.

  Zuiver, genereus en elegant van karakter met aroma’s van geroosterde amandelen en hout. Zacht, rond en complex van smaak met een lange, droge afdronk.

 • Rey Fernando de Castilla – Brandy Gran Reserva Único

   295,00

  Voor deze bijzondere Gran Reserva Único worden de distillaten van witte wijnen geselecteerd, geblend en overgedaan in vaten van oude olorosowijnen. Hier rijpt de brandy maar liefst 40 jaar volgens het solerasysteem voordat hij wordt gebotteld.

  Intens, droog en verfijnd van geur en smaak met tonen van vanille en wat gedroogd fruit. Fluweelzacht en complex, met een eindeloze, intense afdronk.

Collectie: Gedistilleerd

Gedistilleerd

Gedistilleerd

Brandy/Gedistilleerd is een prachtig product voor de liefhebber van dranken met een hoger alcohol gehalte. Het proces is vergelijkbaar met die van Cognac of Armagnac. Gerijpte wijn wordt gedistilleerd tot vaak 40%. Vervolgens vindt er een rijping plaats op vat die soms wel meer dan 50 jaar duurt. Elk jaar wordt er nieuwe Brandy toegevoegd waardoor het vat een enorme complexe smaak krijgt. Bij Niepoort bijvoorbeeld worden er één keer in de zoveel jaar een aantal flessen gebotteld. Recentelijk is de Aguardente Vínica Velha op de markt gekomen. Dit vat van 30 jaar oud is opgefrist met een 10 jaar oude brandy en daardoor enorm complex en prachtig zacht!