Geen producten in de winkelwagen.
Geen producten in de winkelwagen.
&WINE > Soort wijn > Wit > Pagina 4
Deze Siciliaanse witte wijn is gemaakt van de inheemse Grillo-druif. Deze druif groeit nabij de kust en profiteert van de frisse zeewind. Dit resulteert in een levendige wijn met aroma’s van wit steenfruit en citrus, aangevuld met mediterrane kruiden en een subtiele ziltigheid. Een echte frisse doordrinker die perfect past bij lichte visgerechten, schaal- en schelpdieren, en zomerse salades.
De mooie goudgele wijn heeft heerlijke bloemige aroma’s van amandelbloesem en acacia in combinatie met mediterrane kruiden zoals salie, rozemarijn en tijm. De wijn is vol en warm van smaak met fris fruit en vegetale tonen. De afdronk is lang en verfrissend, met het zo bekende Italiaanse bittertje op het eind. Een wijn met een perfecte balans tussen zongerijpt fruit en frisse tonen.
Kloof Street staat garant voor frisse, goed gebalanceerde en soepel drinkbare wijn. De druiven voor de chenin blanc komen van enkele wijngaarden rondom Riebeek Kasteel. De chenin is typerend voor Swartlands wit: deze druif komt hier uitstekend tot zijn recht. Een geur van citrusfruit, perzik en groene appels, met een mineralig-frisse smaak van appel en peer – heel sappig.
Chenin blanc doet het al heel lang goed in Swartland en vormt dan ook de basis van Old Vines. Er worden kleine hoeveelheden mediterrane witte druiven als grenache, clairette, viognier en semillon gris toegevoegd voor de juiste balans en complexiteit. Deze wijn geeft smaak aan de schistbodems van Kasteelberg, het graniet van de Paardeberg en de ijzerhoudende heuvels ten westen van Malmesbury.
De wijn komt 11 maanden op krachten in Franse eiken vaten, 20% nieuw, om daarna te worden gebotteld.
De aroma’s zijn verfijnd en uitnodigend, met tonen van rijp groen citrusfruit, perzik, amandel en een vleugje kruidnagel, aangevuld met specerijen die doen denken aan kersttijd. Deze wijn past prachtig bij gerechten zoals geroosterde kip met citroen en tijm, gegrilde witvis, of een romige risotto met paddenstoelen. Voor kaasliefhebbers is een milde brie of zachte geitenkaas een uitstekende keuze.
De Coche is een zeer complexe wijn, met een intense mineraliteit en mooie toasttonen door de houtrijping. Bijzonder aangenaam door zijn delicate karakter, met verfijnde aroma’s van wit fruit, kruiden en subtiele tonen van bloesem en citrus. Ondanks zijn volle body blijft hij elegant en opwekkend, met een lange, bijna zilte afdronk. Een serieuze wijn om van te genieten in een Bourgogne glas.
De Gestolen Fiets- wijnen zijn bedoeld om iedere dag van te kunnen genieten, met goede vrienden en goed eten. De stijl is toegankelijk en fris, maar met een mooie complexiteit en elegantie. De druiven worden geplukt op het moment dat zuren en suikers perfect met elkaar in balans zijn. Na een zorgvuldige selectie worden de druiven ontsteeld en in RVS vaten overgedaan, waar de vergisting plaatsvindt. Na een schilweking van 1 à 2 weken worden de druiven geperst, waarna een klein deel van het sap verder rijpt in gebruikte Franse eikenhouten vaten. De helderrode wijn heeft een fris, levendig karakter met aroma’s van zwarte kersen, wat bloesem en stoere balsamico-tonen. De wijn is heerlijk drinkbaar door zijn balans, elegantie en zachte tannines. Met deze Gestolen Fiets Tinto heeft Dirk van der Niepoort precies de ongecompliceerde, toegankelijke stijl bereikt die hij voor deze wijnen in gedachten had.
De Redoma Branco heeft het typische frisse, minerale karakter van een witte wijn uit de Douro. De druiven groeien in de hoger gelegen wijngaarden met een leisteen bodem, op zo’n 500 tot 600 meter hoogte. De grote temperatuurverschillen tussen dag en nacht zorgen voor een lange, koelere rijpingsperiode, waardoor de aroma’s zich volledig kunnen ontwikkelen terwijl de druiven hun frisheid behouden. Een wijn met complexe, intense aroma’s van citrus, abrikozen, oranjebloesem en een vleugje gedroogd fruit. De vergisting verloopt in eikenhouten vaten, waarna de wijn gedurende 9 maanden nog verder rijpt op zijn lies. De zachte, kruidige tonen van het hout zijn in perfecte harmonie met de frisse zuren en de minerale, zilte aroma’s van de wijn. De wijn zal zich de komende 10 jaar prachtig ontwikkelen.
De druiven voor de Redoma Branco Reserva groeien in 80 jaar oude, hoger gelegen wijngaarden met een leisteen bodem, op zo’n 500 tot 600 meter hoogte. De grote temperatuurverschillen tussen dag en nacht zorgen voor een lange, koelere rijpingsperiode, waardoor de aroma’s zich volledig kunnen ontwikkelen terwijl de druiven hun frisheid behouden. Na de oogst worden de druiven zorgvuldig geselecteerd en geperst. Het sap rust eerst 24 uur voordat het de fermentatie in gaat. De vergisting, gevolgd door een rijping van 10 maanden, verloopt in Franse barriques van 225 liter. Hierdoor ontwikkelt de wijn prachtige zachte, complexe tonen, zonder dat het hout overheerst. De Redoma Branco Reserva heeft het typische frisse, minerale karakter van een witte wijn uit de Douro. In de smaak is hij complex en boeiend, met aroma’s van sappig wit fruit, abrikoos en oranjebloesem. Vol en uitnodigend, terwijl de frisse citrustonen en het zilte, minerale karakter de wijn licht en elegant houden. Een wijn van wereldklasse, die zich de komende 10 jaar prachtig zal ontwikkelen.
De Sempar Branco is een levendige, frisse zomerwijn. In de neus puur en knisperend met aroma’s van kruiden en bloesem, met een smaak van citrusfruit en steenfruit. Mooie zuren en een verfrissende afdronk. Heerlijk bij gegrilde vis of sushi.
Na diverse projecten met verschillende partners in de Alentejo besloot Dirk Niepoort letterlijk het heft in eigen handen te nemen en het bijzondere gebied rondom Portalegre in de Alto Alentejo zelf te gaan ontdekken. Sempar betekent letterlijk ‘ongeëvenaard’, “uniek”, “onvergelijkbaar’, een naam die de filosofie van Niepoort perfect weergeeft: het maken van ongecompliceerde wijnen, die de wijngaarden waar ze vandaan komen maximaal weergeven. Dirk Niepoort heeft grote bewondering voor het gebied rondom Portalegre. De combinatie van de graniet en leisteen bodems met de hoogte van de Serra de S. Mamede zorgen voor elegante, harmonieuze wijnen met een mooie frisheid.
Deze strogele wijn is sober en fris, maar tegelijkertijd complex en aromatisch met tonen van citrus. De smaak van de wijn is jong en strak, maar bevat ook zuren. Een levendige wijn met een droge, elegante afdronk.
Buçaco Branco 2021 is een complexe en verfijnde witte wijn uit Portugal, gemaakt van een blend van Encruzado, Bical en Maria Gomes. Deze druiven, afkomstig uit de Dão- en Bairrada-regio, geven de wijn zijn kenmerkende frisheid, structuur en elegantie.
De wijn rijpt 12 maanden in Franse eikenhouten vaten van 300 liter, wat bijdraagt aan de rijke aroma’s van toast en subtiele houttonen. In combinatie met levendige zuren en een fijne mineraliteit zorgt dit voor een uitgebalanceerde en gelaagde smaakbeleving.
Hoewel de wijn nu al boeiend en expressief is, heeft hij een groot rijpingspotentieel. In de komende jaren zullen de verschillende smaakcomponenten verder versmelten, waardoor de wijn nog complexer en verfijnder wordt. Eerdere jaargangen laten zien dat Buçaco Branco zelfs na tientallen jaren nog indrukwekkend kan zijn.
Deze wijn is een uitstekende keuze voor liefhebbers van gestructureerde witte wijnen en combineert goed met zeevruchten, gegrilde vis, romige kazen en gerechten met een lichte rokerigheid.
De Passi Reali Bianco is volledig biologisch. De druiven worden drie weken lang gedroogd op de wijnstokken, een unieke techniek die de wijn speciaal maakt. Deze bijzondere witte wijn heeft een bleekgele kleur en een rijke geur van hooi, gebak en zomerbloemen. De smaak is vol en aromatisch, met verfijnde tonen van perzik, anijs, limoen en groene appel. De frisse zuren geven de wijn een perfecte balans. Een krachtige, karaktervolle wijn die indruk maakt.
Een prachtig glas wijn uit het hart van Galicië: Ribeiro. De kleur is goudgeel en het sap ziet er geconcentreerd uit. De neus is vol en intens zonder overrijp te worden. Veel aromatische kruiden zoals citroenblad en tijm worden aangevuld met iets van tropisch fruit. De smaak is mooi gebalanceerd met rode appels, mooie zuren en we moeten meteen aan houtopvoeding denken. Echter heeft de wijn enkel 4 maanden ‘sur lie’ gerijpt. Waanzinnig glas!
Deze wijn combineert uitstekend met carpaccio’s van vis, zeevruchten en vlees, en is ook perfect bij tartaren van tonijn of rundvlees en gegrilde of gebakken zeevruchten.