Winkelwagen (1) Sluiten
  • Niepoort - Dry White Rabbit

    Aantal: 1  14,50

Subtotaal:  14,50

Nog  60,50 om gratis te verzenden

Bekijk winkelwagenAfrekenen

Winkelwagen (1) Sluiten
  • Niepoort - Dry White Rabbit

    Aantal: 1  14,50

Subtotaal:  14,50

Nog  60,50 om gratis te verzenden

Bekijk winkelwagenAfrekenen

Versterkt

Klik voor filter Toont 19 - 27 of 48 resultaten
Wijntype
Prijs
Wijnland
Zoetheid
Regio
Wijnhuis
Druivenras
Druivenras
Versterkt
Bekijk als
Pagina
3
/ 6
  • Niepoort 10 years White

     43,50

    Het is voor het eerst dat Niepoort deze 10 years old White maakt. Een aantal van de oude White ports bleek van zo’n uitzonderlijke kwaliteit, dat Niepoort besloot ze als een blend te bottelen. Door de lange schilweking en het oxidatieve rijpingsproces ontstaat een klassieke stijl wijn. Iedere port rijpt afzonderlijk een jaar op grote eikenhouten vaten, en wordt daarna overgestoken naar kleinere vaten waar de wijnen gedurende een periode van 7 tot 15 jaar verder rijpen. De blending van de verschillende jaargangen vindt plaats door meesterblender José Nogueira.

    Het resultaat is een prachtige goudkleurige wijn met een complex aroma met geconfijte sinaasappelschil, gedroogde vijgen, geroosterde amandelen, walnoten en tonen van bloesem en honing. De wijn is verfijnd en evenwichtig van smaak, met levendige zuren die mooi in balans zijn met het zoete karakter. Je proeft gedroogde appeltjes, rozijnen, amandel en wat honing. De afdronk is lang en zacht, met een aangename frisheid en elegantie.

     

  • Barbeito – Sercial 10 years

     45,00

    Wijnen van de Sercial zijn droog van smaak en hebben een fris, mineraal karakter. Voor deze Sercial 10 Year Old rijpt de wijn gedurende 10 tot 14 jaar volgens de Canteiro methode in eikenhouten vaten. De stabiele keldertemperatuur zorgt voor een uitzonderlijke balans tussen zoet en zuur. De wijn heeft een mooie goudbruine kleur met groene reflecties. In de neus uitnodigende aroma’s van gedroogd fruit, dennennaalden en rozijnen. De wijn zet intens en complex in met citrus, amandelen en hazelnoten. De lange rijping op houten vaten zorgt voor oxidatieve tonen met rijke aroma’s van rijpe abrikozen en appels. De afdronk is lang en complex, met tonen van noten, caramel en fris citrusfruit. Een boeiend en karakteristiek glas wijn.

  • Niepoort 10 years Tawny

     39,95

    De 10 years old Tawny wordt gemaakt van een blend van verschillende ports, die ieder afzonderlijk een rijping op kleine eikenhouten vaten ondergaan voordat ze worden samengevoegd. Dit gebeurt door Niepoort’s meesterblender José Nogueira, waarbij samenvoeging van de verschillende jaargangen een tawny port oplevert met een gemiddelde ouderdom van rond de 10 jaar. In de blend kunnen dus ports zijn gebruikt die vele jaren ouder, maar ook veel jonger zijn. Bij Niepoort is de gemiddelde leeftijd van de wijnen voor een 10 years old Tawny ongeveer 14 jaar.

    De wijn is prachtig licht steenrood van kleur, met bruine accenten. In smaak en geur complex, met aroma’s van sinaasappel- en mandarijnenschilletjes en tonen van toffee, caramel en honing. Vol en dik van structuur, boordevol zoet fruit en een eindeloze, zijdezachte afdronk. Mooi bij zoete desserts zoals Engadiner Nusstorte, maar ook bij zachte kazen als Emmentaler, Gruyere en gerookte goudse kaas. Niet te versmaden met een Tête de Moine kaas. Ook heerlijk bij crème caramel of crème brulee van ganzenlever.

  • Barbeito – 10 years Malvasia

     45,00

    De Malvasia wordt op Madeira ook wel ‘Malmsey’ genoemd. Wijnen van deze druif zijn zoet van smaak en hebben een rijp en intens karakter. De druiven komen uit wijngaarden in het noordoostelijke deel van het eiland, waar de vruchtbare bodem en het bijzondere microklimaat zorgen voor perfect rijpe druiven met een mooie frisheid. Voor deze Malvasia Old Reserve 10 Year Old rijpt de wijn ruim 10 jaar volgens de Canteiro methode in eikenhouten vaten. De stabiele keldertemperatuur zorgt voor een uitzonderlijke balans tussen zoet en zuur. De heldere goudkleurige wijn heeft intense aroma’s van rijpe citrus, honing, chocola, amandelen en wat bloesem. In de smaak is de wijn diep, vol en eindeloos lang met ronde, frisse zuren in de afdronk. Dik en weelderig van karakter, maar met een verfrissende elegantie.

  • Barbeito – 10 years Boal

     45,00

    De Boal wordt op Madeira ook wel Malvasia fina genoemd. Wijnen van deze druif zijn halfzoet van smaak en hebben een rijk en vol karakter. Voor deze Boal 10 years old rijpt de wijn gedurende 10 jaar volgens de Canteiro methode in eikenhouten vaten. De stabiele keldertemperatuur zorgt voor een uitzonderlijke balans tussen zoet en zuur. De wijn heeft een mooie amber-bruine kleur met oranje nuances en ruikt intens naar sinaasappelschil, hout, honing en rijp fruit. In de smaak is de wijn zwoel en weelderig zoet, overgaand in een lange, elegante afdronk met een levendig fris zuurtje. Een volle, rijke wijn die uitblinkt in verfijning.

  • Niepoort – Tawny 20 years

     75,00

    Zwoele, volle, maar ook elegante portstijl. Verfijnd door zijn zeer doorrijpte, notige karakter, frisse, levendige zuren en een serieuze concentratie. In de smaak tonen van cacao, vijgen, dadels, een hint van koffie en kruidigheid. De afdronk is fijn en zwoel! Een Tawny Port met een leeftijdsindicatie zoals deze ’20 years old’ betekent dat het gaat om een blend van portwijnen van gemiddeld 20 jaar oud. Deze rijpten in Porto’s Vila Nova de Gaia in oude eikenhouten vaten van 550 liter. Een gerijpte Tawny als deze wordt gekenmerkt door complexe aroma’s, frisheid, een aromatische, krachtige neus en een verfijnde smaak.

  • Niepoort – Crusted 2015

     28,50

    Niepoort maakt deze geweldige, ongefilterde Ruby port met trots van Vintageport waardige druiven. De Crusted heeft het karakter van een Ruby port. Hij heeft een intense, donkerrode kleur. Een enorme concentratie aan kersenfruit, pure cacao en kruidigheid spatten het glas uit. De neus is complex met aroma’s van donkere pruimen, kersen en een vleugje mint. De krachtige smaak wordt gevolgd door fluwelen tannines. Decanteren is ons advies, maar gooi het depot niet weg: “peper” je steak ermee in en blijf genieten!

  • Rey Fernando de Castilla – Antique Oloroso

     39,95

    De Antique Oloroso wordt na de vergisting versterkt tot een hoger alcoholpercentage, en rijpt dan zonder florlaag gedurende 20 jaar in het solerasysteem. Doordat de wijn niet door een florlaag tegen zuurstof wordt beschermd ondergaat de wijn een oxidatieve rijping, waarbij hij donkerder van kleur wordt en oxidatieve tonen ontwikkelt.

    De wijn heeft een complexe neus met aroma’s van noten, amandelen, gebrande suiker en wat rokerigheid. In de smaak zacht en rond, met tonen van noten, butterscotch en gedroogd fruit. De afdronk is lang en droog.

  • Rey Fernando de Castilla – Classic Oloroso

     18,50

    De Classic Oloroso wordt na de vergisting versterkt tot een hoger alcoholpercentage, en rijpt dan zonder florlaag gedurende 6 jaar in het solerasysteem. Doordat de wijn niet door een florlaag tegen zuurstof wordt beschermd ondergaat de wijn een oxidatieve rijping, waarbij hij donkerder van kleur wordt en oxidatieve tonen ontwikkelt.

    Deze donkergekleurde sherry heeft warme, complexe aroma’s van noten en gebrande caramel. Zacht en warm van smaak met ronde tonen van noten en caramel. De afdronk is lang en elegant met frisse, droge nuances.

Collectie: Versterkt

Versterkt