Versterkt

Klik voor filter Toont 13 - 24 of 47 resultaten
Wijntype
Prijs
Wijnland
Zoetheid
Regio
Wijnhuis
Druivenras
Druivenras
Versterkt
Filter Sluiten
Bekijk als
Pagina
2
/ 4
  • Niepoort Colheita 2008

    Portugal, Douro (port), Sousão, Tinta Amarela, Tinta Francisca, Tinta Roriz, Tinto Cão, Touriga Franca, Touriga Nacional

     41,75

    De Colheita port is één van de specialiteiten van Niepoort. Het is een bijzondere Tawny port, gemaakt op basis van één enkele specifieke jaargang. De wijn rijpt jarenlang op grote houten vaten van 550l (foeders) en wordt gebotteld op het moment dat hij klaar is om gedronken te worden. Voor een Colheita port staat een rijping van minimaal 7 jaar, maar bij Niepoort rijpt hij minimaal 10 jaar in de foeders, waardoor hij extra zacht en complex wordt. Waar bij een ’gewone’ tawny wordt gestreefd naar een product van gelijkmatige kwaliteit, verschilt een colheita ieder jaar van karakter. Daarnaast is de Colheita veel complexer dan een reguliere Tawny port.

  • Niepoort Colheita 2007

    Portugal, Douro (port), Sousão, Tinta Amarela, Tinta Francisca, Tinta Roriz, Tinto Cão, Touriga Franca, Touriga Nacional

     44,25

    De Colheita port is één van de specialiteiten van Niepoort. Het is een bijzondere Tawny port, gemaakt op basis van één enkele specifieke jaargang. De wijn rijpt jarenlang op grote houten vaten van 550l (foeders) en wordt gebotteld op het moment dat hij klaar is om gedronken te worden. Voor een Colheita port staat een rijping van minimaal 7 jaar, maar bij Niepoort rijpt hij minimaal 10 jaar in de foeders, waardoor hij extra zacht en complex wordt. Waar bij een ’gewone’ tawny wordt gestreefd naar een product van gelijkmatige kwaliteit, verschilt een colheita ieder jaar van karakter. Daarnaast is de Colheita veel complexer dan een reguliere Tawny port.

  • Niepoort Colheita 2004

    Portugal, Douro (port), Sousão, Tinta Amarela, Tinta Francisca, Tinta Roriz, Tinto Cão, Touriga Franca, Touriga Nacional

     49,25

    De Colheita port is één van de specialiteiten van Niepoort. Het is een bijzondere Tawny port, gemaakt op basis van één enkele specifieke jaargang. De wijn rijpt jarenlang op grote houten vaten van 550l (foeders) en wordt gebotteld op het moment dat hij klaar is om gedronken te worden. Voor een Colheita port staat een rijping van minimaal 7 jaar, maar bij Niepoort rijpt hij minimaal 10 jaar in de foeders, waardoor hij extra zacht en complex wordt. Waar bij een ’gewone’ tawny wordt gestreefd naar een product van gelijkmatige kwaliteit, verschilt een colheita ieder jaar van karakter. Daarnaast is de Colheita veel complexer dan een reguliere Tawny port.

  • OUT OF STOCK

    Niepoort Bioma Crusted 2014

    Portugal, Douro, Sousão, Tinta Amarela, Tinta Francisca, Tinta Roriz, Tinto Cão, Touriga Franca, Touriga Nacional

     45,95

    Niepoort maakt deze geweldige, ongefilterde Ruby port met trots van Vintageport waardige druiven. De Crusted heeft het karakter van een Ruby port. Hij heeft een intense, donkerrode kleur. Een enorme concentratie aan kersenfruit, pure cacao en kruidigheid spatten het glas uit. De neus is complex met aroma’s van donkere pruimen, kersen en een vleugje mint. De krachtige smaak wordt gevolgd door fluwelen tannines. Decanteren is ons advies, maar gooi het depot niet weg: “peper” je steak ermee in en blijf genieten!

  • Niepoort Dry White

    Portugal, Douro (port), Gouveio

     11,95

    De Niepoort Dry White wordt op een traditionele manier gemaakt. Door de wijn lange tijd op de schilletjes te laten inweken ontwikkelt hij extra aromaconcentratie en complexiteit. Pas wanneer de wijn bijna volledig is vergist wordt wijnalcohol toegevoegd om de vergisting te stoppen. De verschillende wijnen rijpen minstens 3,5 jaar in kleine eikenhouten vaten voordat ze worden geblend tot de uiteindelijke Dry White Port. Het resultaat is goudkleurige wijn met een heerlijke volle smaak van noten en amandelen, die overgaat in een frisse, geconcentreerde afdronk.

  • Niepoort White

    Portugal, Douro (port), Gouveio

     11,95

    De druiven worden met de voeten getreden in traditionele lagares, waarna het sap lange tijd op de schilletjes blijft inweken. Hierdoor krijgt de wijn extra aromaconcentratie en complexiteit. Als de wijn halfzoet is wordt de vergisting gestopt door toevoeging van wijnalcohol. Na rijping van een jaar op grote eikenhouten vaten wordt de wijn overgedaan in kleinere vaten, waar hij nog minimaal 3 jaar verder rijpt. Hierdoor ontwikkelt hij een heldere gouden kleur en frisse, nootachtige aroma’s en delicate tonen van ingetogen fruit. In de mond is hij medium zoet met een perfecte balans tussen aroma’s en alcohol, die de wijn een prachtige structuur geeft.

  • Niepoort 10 years Tawny

    Portugal, Douro (port), Sousão, Tinta Amarela, Tinta Francisca, Tinta Roriz, Tinta São, Touriga Franca, Touriga Nacional

     35,95

    De 10 years old Tawny wordt gemaakt van een blend van verschillende ports, die ieder afzonderlijk een rijping op kleine eikenhouten vaten ondergaan voordat ze worden samengevoegd. Dit gebeurt door Niepoort’s meesterblender José Nogueira, waarbij samenvoeging van de verschillende jaargangen een tawny port oplevert met een gemiddelde ouderdom van rond de 10 jaar. In de blend kunnen dus ports zijn gebruikt die vele jaren ouder, maar ook veel jonger zijn. Bij Niepoort is de gemiddelde leeftijd van de wijnen voor een 10 years old Tawny ongeveer 14 jaar.

    De wijn is prachtig licht steenrood van kleur, met bruine accenten. In smaak en geur complex, met aroma’s van sinaasappel- en mandarijnenschilletjes en tonen van toffee, caramel en honing. Vol en dik van structuur, boordevol zoet fruit en een eindeloze, zijdezachte afdronk. Mooi bij zoete desserts zoals Engadiner Nusstorte, maar ook bij zachte kazen als Emmentaler, Gruyere en gerookte goudse kaas. Niet te versmaden met een Tête de Moine kaas. Ook heerlijk bij crème caramel of crème brulee van ganzenlever.

  • Niepoort 10 years White

    Portugal, Douro (port), Gouveio

     35,95

    Het is voor het eerst dat Niepoort deze 10 years old White maakt. Een aantal van de oude White ports bleek van zo’n uitzonderlijke kwaliteit, dat Niepoort besloot ze als een blend te bottelen. Door de lange schilweking en het oxidatieve rijpingsproces ontstaat een klassieke stijl wijn. Iedere port rijpt afzonderlijk een jaar op grote eikenhouten vaten, en wordt daarna overgestoken naar kleinere vaten waar de wijnen gedurende een periode van 7 tot 15 jaar verder rijpen. De blending van de verschillende jaargangen vindt plaats door meesterblender José Nogueira.

    Het resultaat is een prachtige goudkleurige wijn met een complex aroma met geconfijte sinaasappelschil, gedroogde vijgen, geroosterde amandelen, walnoten en tonen van bloesem en honing. De wijn is verfijnd en evenwichtig van smaak, met levendige zuren die mooi in balans zijn met het zoete karakter. Je proeft gedroogde appeltjes, rozijnen, amandel en wat honing. De afdronk is lang en zacht, met een aangename frisheid en elegantie.

     

  • Niepoort 30 years Tawny

    Portugal, Douro (port), Tinta Roriz

     149,50

    De 30 years old Tawny wordt gemaakt van een blend van verschillende ports. Na een rijping van een jaar op grote houten vaten ondergaat iedere wijn afzonderlijk een lange rijping op kleine eikenhouten vaten. Daarna worden de wijnen geblend door Niepoort’s meesterblender José Nogueira. Niepoort maakt ook 10 en 20 years old Tawny, maar het absolute summum op het gebied van tawny’s is de 30 years old. Net als bij de 20 years old wordt geput uit de beste reserves van het huis maar er wordt nog verder teruggegaan in de tijd, zodat de gemiddelde leeftijd van de gebruikte wijnen maar liefst dertig jaar bedraagt. Dat betekent dat er tawny van wel veertig of vijftig jaar oud aan wordt toegevoegd. Het resultaat is zeer complex, prachtig rijp en belegen, maar ook hier ontbreekt het fruit niet. Het genieten van deze port is een absolute belevenis.

  • Barbeito – 10 years Verdelho

    Portugal, Madeira, Verdelho

     39,95

    Madeira’s van de Verdelho zijn halfdroog van smaak en hebben een elegant karakter met mooie frisse zuren in de afdronk. Voor deze Verdelho 10 Year Old rijpt de wijn ruim 10 volgens de Canteiro methode in eikenhouten vaten. De stabiele keldertemperatuur zorgt voor een uitzonderlijke balans tussen zoet en zuur. De wijn heeft een heldere, goudgele kleur. In de neus uitnodigende aroma’s van citrus, honing, bloesem, rozijntjes en geconfijt fruit, aangevuld met een vleugje rokerigheid. De wijn is prachtig complex van smaak, met vettige, licht zoete tonen die overgaan in een frisse finale met fijne zuren. Een vriendelijk en karakteristiek glas wijn.

  • Barbeito – 5 years Boal

    Portugal, Madeira, Boal

     13,95

    De Boal wordt op Madeira ook wel Malvasia fina genoemd. Wijnen van deze druif zijn halfzoet van smaak en hebben een rijk en vol karakter. Voor deze Boal 5 year old rijpt de wijn gedurende 5 jaar volgens de Canteiro methode in eikenhouten vaten. De stabiele keldertemperatuur zorgt voor een uitzonderlijke balans tussen zoet en zuur. De wijn heeft een mooie honing-strogele kleur en ruikt intens naar rozijntjes, chocola en melasse, met tonen van hazelnoten, walnoten en amandelen en geconfijte vruchten zoals vijg, dadel en pruim. In de smaak is de wijn vol en weelderig zoet, met complexe notige tonen en een vleugje rokerigheid. De afdronk is lang en elegant met een opwekkend fris zuurtje. Een zeer geliefde wijn door zijn balans en rijkdom.

  • Barbeito – 5 years Malvasia

    Portugal, Madeira, Malvasia

     13,95

    De Malvasia wordt op Madeira ook wel ‘Malmsey’ genoemd. Wijnen van deze druif zijn zoet van smaak en hebben een rijp en intens karakter. De druiven komen uit wijngaarden in het noordoostelijke deel van het eiland, waar de vruchtbare bodem en het bijzondere microklimaat zorgen voor perfect rijpe druiven met een mooie frisheid. Voor deze Malvasia 5 year old rijpt de wijn gedurende 5 jaar volgens de Canteiro methode in eikenhouten vaten. De stabiele keldertemperatuur zorgt voor een uitzonderlijke balans tussen zoet en zuur. De goudkleurige wijn heeft warme aroma’s van geroosterde amandelen, honing en een lichte rokerigheid. In de smaak is de wijn zwoel en zoet, met tonen van gecaramelliseerde suiker en ronde, frisse zuren in de afdronk. Dik en weelderig van karakter, maar met een verfrissende elegantie.

Collectie: Versterkt

Versterkt