Versterkt

Klik voor filter Toont 37 - 45 of 48 resultaten
Wijntype
Prijs
Wijnland
Zoetheid
Regio
Wijnhuis
Druivenras
Druivenras
Versterkt
Bekijk als
Pagina
5
/ 6
  • Niepoort Colheita 2007

     55,00

    De Colheita port is één van de specialiteiten van Niepoort. Het is een bijzondere Tawny port, gemaakt op basis van één enkele specifieke jaargang. De wijn rijpt jarenlang op grote houten vaten van 550l (foeders) en wordt gebotteld op het moment dat hij klaar is om gedronken te worden. Voor een Colheita port staat een rijping van minimaal 7 jaar, maar bij Niepoort rijpt hij minimaal 10 jaar in de foeders, waardoor hij extra zacht en complex wordt. Waar bij een ’gewone’ tawny wordt gestreefd naar een product van gelijkmatige kwaliteit, verschilt een colheita ieder jaar van karakter. Daarnaast is de Colheita veel complexer dan een reguliere Tawny port.

  • Niepoort Colheita 2004

     60,00

    De Colheita port is één van de specialiteiten van Niepoort. Het is een bijzondere Tawny port, gemaakt op basis van één enkele specifieke jaargang. De wijn rijpt jarenlang op grote houten vaten van 550l (foeders) en wordt gebotteld op het moment dat hij klaar is om gedronken te worden. Voor een Colheita port staat een rijping van minimaal 7 jaar, maar bij Niepoort rijpt hij minimaal 10 jaar in de foeders, waardoor hij extra zacht en complex wordt. Waar bij een ’gewone’ tawny wordt gestreefd naar een product van gelijkmatige kwaliteit, verschilt een colheita ieder jaar van karakter. Daarnaast is de Colheita veel complexer dan een reguliere Tawny port.

  • Niepoort Bioma Crusted 2014

     45,95

    Niepoort maakt deze geweldige, ongefilterde Ruby port met trots van Vintageport waardige druiven. De Crusted heeft het karakter van een Ruby port. Hij heeft een intense, donkerrode kleur. Een enorme concentratie aan kersenfruit, pure cacao en kruidigheid spatten het glas uit. De neus is complex met aroma’s van donkere pruimen, kersen en een vleugje mint. De krachtige smaak wordt gevolgd door fluwelen tannines. Decanteren is ons advies, maar gooi het depot niet weg: “peper” je steak ermee in en blijf genieten!

  • Niepoort White

     12,95

    De druiven worden met de voeten getreden in traditionele lagares, waarna het sap lange tijd op de schilletjes blijft inweken. Hierdoor krijgt de wijn extra aromaconcentratie en complexiteit. Als de wijn halfzoet is wordt de vergisting gestopt door toevoeging van wijnalcohol. Na rijping van een jaar op grote eikenhouten vaten wordt de wijn overgedaan in kleinere vaten, waar hij nog minimaal 3 jaar verder rijpt. Hierdoor ontwikkelt hij een heldere gouden kleur en frisse, nootachtige aroma’s en delicate tonen van ingetogen fruit. In de mond is hij medium zoet met een perfecte balans tussen aroma’s en alcohol, die de wijn een prachtige structuur geeft.

  • Niepoort 30 years Tawny

     150,00

    De 30 years old Tawny wordt gemaakt van een blend van verschillende ports. Na een rijping van een jaar op grote houten vaten ondergaat iedere wijn afzonderlijk een lange rijping op kleine eikenhouten vaten. Daarna worden de wijnen geblend door Niepoort’s meesterblender José Nogueira. Niepoort maakt ook 10 en 20 years old Tawny, maar het absolute summum op het gebied van tawny’s is de 30 years old. Net als bij de 20 years old wordt geput uit de beste reserves van het huis maar er wordt nog verder teruggegaan in de tijd, zodat de gemiddelde leeftijd van de gebruikte wijnen maar liefst dertig jaar bedraagt. Dat betekent dat er tawny van wel veertig of vijftig jaar oud aan wordt toegevoegd. Het resultaat is zeer complex, prachtig rijp en belegen, maar ook hier ontbreekt het fruit niet. Het genieten van deze port is een absolute belevenis.

  • Barbeito – 5 years Boal

     14,95

    De Boal wordt op Madeira ook wel Malvasia fina genoemd. Wijnen van deze druif zijn halfzoet van smaak en hebben een rijk en vol karakter. Voor deze Boal 5 year old rijpt de wijn gedurende 5 jaar volgens de Canteiro methode in eikenhouten vaten. De stabiele keldertemperatuur zorgt voor een uitzonderlijke balans tussen zoet en zuur. De wijn heeft een mooie honing-strogele kleur en ruikt intens naar rozijntjes, chocola en melasse, met tonen van hazelnoten, walnoten en amandelen en geconfijte vruchten zoals vijg, dadel en pruim. In de smaak is de wijn vol en weelderig zoet, met complexe notige tonen en een vleugje rokerigheid. De afdronk is lang en elegant met een opwekkend fris zuurtje. Een zeer geliefde wijn door zijn balans en rijkdom.

  • Barbeito – 5 years Malvasia

     14,95

    De Malvasia wordt op Madeira ook wel ‘Malmsey’ genoemd. Wijnen van deze druif zijn zoet van smaak en hebben een rijp en intens karakter. De druiven komen uit wijngaarden in het noordoostelijke deel van het eiland, waar de vruchtbare bodem en het bijzondere microklimaat zorgen voor perfect rijpe druiven met een mooie frisheid. Voor deze Malvasia 5 year old rijpt de wijn gedurende 5 jaar volgens de Canteiro methode in eikenhouten vaten. De stabiele keldertemperatuur zorgt voor een uitzonderlijke balans tussen zoet en zuur. De goudkleurige wijn heeft warme aroma’s van geroosterde amandelen, honing en een lichte rokerigheid. In de smaak is de wijn zwoel en zoet, met tonen van gecaramelliseerde suiker en ronde, frisse zuren in de afdronk. Dik en weelderig van karakter, maar met een verfrissende elegantie.

  • Barbeito – 20 years Malvasia

     199,95
    Voor deze bijzondere wijn worden alleen de allermooiste en -beste Malvasia-wijnen uitgekozen met een gemiddelde rijping van 20 jaar op eikenhouten vaten. De wijnen worden zorgvuldig doorgeproefd voordat ze aan de blend worden toegevoegd.   Door oudere wijnen met jongere wijnen te blenden ontstaat een perfecte combinatie van ontwikkelde, rijke aroma’s met een jeugdige frisheid. De goudkleurige wijn begint ingetogen en verfijnd, maar ontwikkelt zich al snel tot een explosie van elegante aroma’s. De neus is kruidig, met aroma’s van hout, butterscotch, rozijnen, pruimen, gedroogde vijgen en geurige specerijen zoals kaneel en nootmuskaat. De wijn is zwoel en rijk van smaak met tonen van rozijnen en spicy snoepjes. Intens en vol van karakter, maar met een enorme verfijning en complexiteit. De afdronk is lang met verfrissende zuren en bitters van sinaasappelschilletjes.
  • Barbeito – Malvasia Colheita Single Cask 2004

     43,50

    Bij het doorproeven van de vaten stuit Ricardo soms op wijnen die zo mooi zijn, dat hij ze niet in een blend wil mengen met andere wijnen. Deze vaten worden gedurende 1 à 2 jaar gevolgd, en op het optimale rijpingsmoment gebotteld als ‘Single Cask’ wijn. De druiven zijn van één oogstjaar en zijn vaak afkomstig van één enkele wijngaard. De grote temperatuurverschillen tussen zomer en winter in de kelders zorgen voor een enorme aromaconcentratie en een prachtige balans tussen zoet en zuur.

    Deze Malvasia Colheita Single Cask heeft een mooie goudgele kleur met groene accenten. Zwoel en rijk van karakter, met geurige aroma’s van gedroogd fruit, rozijntjes, sinaasappelblad en hints van honing en pindakaas. In de smaak is de wijn vol, rond en zacht, met tonen van honing en mooie frisse zuren. Een rijpe, zoete wijn, met een verfrissende elegantie.

Collectie: Versterkt

Versterkt