Geen producten in de winkelwagen.
Geen producten in de winkelwagen.
Portugal, Douro, Códega do Larinho, Donzelinho, Gouveio, Rabigato, Viosinho
€ 22,50De Redoma Branco heeft het typische frisse, minerale karakter van een witte wijn uit de Douro. De druiven groeien in de hoger gelegen wijngaarden met een leisteen bodem, op zo’n 500 tot 600 meter hoogte. De grote temperatuurverschillen tussen dag en nacht zorgen voor een lange, koelere rijpingsperiode, waardoor de aroma’s zich volledig kunnen ontwikkelen terwijl de druiven hun frisheid behouden. Een wijn met complexe, intense aroma’s van citrus, abrikozen, oranjebloesem en een vleugje gedroogd fruit. De vergisting verloopt in eikenhouten vaten, waarna de wijn gedurende 9 maanden nog verder rijpt op zijn lies. De zachte, kruidige tonen van het hout zijn in perfecte harmonie met de frisse zuren en de minerale, zilte aroma’s van de wijn. De wijn zal zich de komende 10 jaar prachtig ontwikkelen.
Portugal, Alentejo, Verschillende inheemse blauwe druivenrassen
€ 11,95Na diverse projecten met verschillende partners in de Alentejo besloot Dirk Niepoort letterlijk het heft in eigen handen te nemen en het bijzondere gebied rondom Portalegre in de Alto Alentejo zelf te gaan ontdekken. Sempar betekent letterlijk ‘ongeëvenaard’, “uniek”, “onvergelijkbaar’, een naam die de filosofie van Niepoort perfect weergeeft: het maken van ongecompliceerde wijnen, die de wijngaarden waar ze vandaan komen maximaal weergeven. Dirk Niepoort heeft grote bewondering voor het gebied rondom Portalegre. De combinatie van de graniet en leisteen bodems met de hoogte van de Serra de S. Mamede zorgen voor elegante, harmonieuze wijnen met een mooie frisheid.
De wijn is een blend van verschillende inheemse blauwe druivenrassen, die groeien in oude wijngaarden van meer dan 70 jaar oud. Het grootste deel wordt ontsteeld en licht gekneusd, waarna het sap vergist in betonnen amfora’s. Na de vergisting rijpt de wijn gedurende 36 maanden verder in deze amfora’s. De wijn heeft een prachtige balans tussen sappig rijp fruit en frisse zuren. Harmonieus, met een mooie structuur, verfijnde zuren en subtiele tannines. Een bijzondere wijn met een groot rijpingspotentieel.
Portugal, Bairrada, Bical, Cercial, Maria Gomes
€ 27,50Deze strogele wijn is sober en fris, maar tegelijkertijd complex en aromatisch met tonen van citrus. De smaak van de wijn is jong en strak, maar bevat ook zuren. Een levendige wijn met een droge, elegante afdronk.
Portugal, Vinho Verde, Loureiro
€ 17,95Na een korte schilweking worden de druiven geperst. Na de vergisting blijft de wijn nog 2 maanden in contact met de lies (dode gistcellen). Hierdoor krijgt de wijn meer complexiteit, en wordt hij ronder van smaak. De heldere, lichtgele wijn heeft aroma’s van vers fruit en bloesem met wat tonen van citroen- en sinaasappelschilletjes. In de smaak is hij rond en zacht, met levendige zuren en een mooie mineraliteit.
Portugal, Douro, Tinta Amarela, Tinta Cão, Tinta Roriz, Touriga Franca, Touriga Nacional
€ 85,00De Robustus is een perfecte weerspiegeling van al het mooie van de Douro: krachtig, complex en met talloze lagen. De druiven komen van noordelijk gerichte hellingen in de oudste wijngaarden. De relatieve koelte in dit stukje wijngaard, samen met de bijzondere terroir en de oude wijnstokken geeft druiven met een hoge zuurgraad en stevige tannines: perfect voor wijnen met een groot rijpingspotentieel. De Robustus wordt op de traditionele manier gemaakt. Na de oogst worden de druiven zorgvuldig geselecteerd, waarna ze gedurende een lange periode van 40 dagen inweken en vergisten in roestvrijstalen tanks. Daarna volgt een rijping van maar liefst 4 jaar op zeer grote (2000 liter) houten vaten. Dit maakt de tannines zachter, zonder uitgesproken houttonen aan de wijn toe te voegen.
De Robustus is dan ook, ondanks zijn intense, geconcentreerde karakter, een opvallend frisse wijn. De wijn is elegant en complex met zeer intense aroma’s van koffie en sigaren, en donkere en rode vruchten. De oude wijnranken, de verschillende inheemse druivenrassen en de leisteen bodem maken de wijn uniek en verfijnd. De afdronk is extreem lang, met zijdezachte tannines, mineraliteit en frisse zuren. Een wijn met potentie voor de toekomst. Nu al op dronk, mits vooraf een paar uur gedecanteerd.
Portugal, Douro, Sousão, Tinta Amarela, Tinta Francisca, Tinta Roriz, Tinto Cão, Touriga Franca, Touriga Nacional
€ 19,95De Senior Tawny is een traditioneel gemaakte port in een nieuw jasje. De druiven komen van oude wijngaarden in de Cima Corgo regio. Na de oogst worden de druiven met de voeten getreden in traditionele lagares. Een deel van de Senior Tawny rijpt maar liefst 7 jaar in kleine eikenhouten vaten, waar subtiel contact met zuurstof zorgt voor een langzame oxidatie van de wijn. Door toevoeging van jongere port ontstaat een prachtige balans tussen rijpe, oxidatieve tonen, frisheid en complexiteit. In de neus intense aroma’s van gedroogd fruit en tonen van karamel en gebrande noten. De smaak is rijk, met oxidatieve tonen en aroma’s van gedroogde vijgen, rozijntjes en krenten. Een complexe, warme port met een lange, verfijnde afdronk.
Portugal, Vinho Verde, Vinhão
€ 18,95De druiven worden zorgvuldig geoogst, waarna ze worden overgedaan in granieten tanks om de vergisting met de schilletjes en de pitjes te ondergaan. Na de vergisting worden de druiven met de voeten geperst. De jonge wijn rijpt in inox-vaten, en blijft langere tijd in contact met de ‘lies’ (dode gistcellen) om de wijn ronder te maken en meer complexiteit te geven. Het resultaat is een donkere paarsrode wijn met aroma’s van rood fruit, zure kersen en cassis, aangevuld met wat kruidigheid en menthol. De wijn is krachtig en vol van smaak met rood en donker fruit, ronde tannines en frisse zuren. Een perfecte begeleider van een mooie maaltijd.
Portugal, Bairrada, Baga
€ 16,95In de neus zoete aardbeien, witte peper en groene paprika. In smaak licht en verfrissend en inderdaad: easy to drink en zeer plezierig.
Portugal, Algarve, Alvarinho, Arinto, Viognier
€ 9,95‘Imprevisto’ betekent ‘onverwacht, onvoorspeld’. Dat is precies wat de wijnmakers van Convento do Paraíso willen: wijn maken die uniek is en verrast. De druiven voor deze frisse, sappige blend worden handmatig in de vroege ochtend geoogst. Na een zorgvuldige selectie in de kelders worden de druiven ontsteeld en zacht geperst. De wijn vergist onder gecontroleerde temperaturen in inox vaten. Hierdoor blijft het frisse, fruitige karakter behouden.
De heldere, lichtgekleurde wijn heeft intense aroma’s van rijp fruit, wat geconfijt fruit en bloesem. Sappig van smaak met tonen van wit fruit en een opwekkende, frisse afdronk.