Geen producten in de winkelwagen.
Geen producten in de winkelwagen.
De Dócil Loureiro wordt volledig gemaakt van Loureiro-druiven, die van oorsprong uit de Lima-vallei komt. Met deze wijn wil Niepoort een perfecte afspiegeling geven van de bijzondere terroir van het gebied en van de karaktereigenschappen van de druif. Door de gematigde temperatuur en de koele nachten kunnen de druiven langzaam rijpen, zonder daarbij hun kenmerkende frisheid te verliezen. De oogst vindt relatief vroeg plaats, waarna het sap op lage temperaturen vergist. De Docíl Loureiro is een vederlichte, elegante en levendige witte wijn met aroma’s van bloemen, citrusfruit en steranijs. De wijn is heerlijk verfrissend en aromatisch van smaak, met een goede balans en een lange, minerale afdronk.
De Niepoort Rabbit Dry White is bedacht door de Portugese kunstenares Regina Pessoa, en is samen met de ‘Ruby Dum’ en de ‘Tawny Dee’ geïnspireerd door karakters uit Alice in Wonderland. De Rabbit Dry White wordt op een traditionele manier gemaakt. Door de wijn lange tijd op de schilletjes te laten inweken ontwikkelt hij extra aromaconcentratie en complexiteit. Pas wanneer de wijn bijna volledig is vergist wordt wijnalcohol toegevoegd om de vergisting te stoppen. De verschillende wijnen rijpen minstens 3,5 jaar in kleine eikenhouten vaten voordat ze worden geblend tot de uiteindelijke Rabbit Dry White Port. Het resultaat is goudkleurige wijn met een heerlijke volle smaak van noten en amandelen met een hint van honing, die overgaat in een frisse, geconcentreerde afdronk.
De Coche is een zeer complexe wijn, met een intense mineraliteit en mooie toasttonen door de houtrijping. Bijzonder aangenaam door zijn delicate karakter, met verfijnde aroma’s van wit fruit, kruiden en subtiele tonen van bloesem en citrus. Ondanks zijn volle body blijft hij elegant en opwekkend, met een lange, bijna zilte afdronk. Een serieuze wijn om van te genieten in een Bourgogne glas.
Een mousserende wijn, net als Champagne gemaakt volgens de méthode traditionnelle. De druiven groeien in wijngaarden met een zandbodem, die ze een natuurlijke hoge zuurgraad meegeeft. Ze worden geoogst op het moment dat de suikers en zuren perfect met elkaar in balans zijn. De jonge basiswijn ondergaat een tweede vergisting op de fles, waardoor hij een mooie mousse en zachte, complexe tonen ontwikkelt. Tijdens deze tweede vergisting worden de flessen regelmatig met de hand gedraaid. Na de dégorgement (het verwijderen van de dode gistcellen) worden geen suikers aan de wijn toegevoegd. De wijn is heerlijk fruitig, elegant en harmonieus, met frisse tonen van vers citrusfruit en een vleugje toast. Puur en zuiver van smaak, met een mooie zachte mousse.
Een full bodied port, vernieuwend geproduceerd, met zeer geconcentreerde tannines en een fijn aroma van donkere pruimen, bramen en een vleugje chocolade. In de mond een goede frisheid en ook hier komen de donkere vruchten terug.
De druiven voor de Redoma Branco Reserva groeien in 80 jaar oude, hoger gelegen wijngaarden met een leisteen bodem, op zo’n 500 tot 600 meter hoogte. De grote temperatuurverschillen tussen dag en nacht zorgen voor een lange, koelere rijpingsperiode, waardoor de aroma’s zich volledig kunnen ontwikkelen terwijl de druiven hun frisheid behouden. Na de oogst worden de druiven zorgvuldig geselecteerd en geperst. Het sap rust eerst 24 uur voordat het de fermentatie in gaat. De vergisting, gevolgd door een rijping van 10 maanden, verloopt in Franse barriques van 225 liter. Hierdoor ontwikkelt de wijn prachtige zachte, complexe tonen, zonder dat het hout overheerst. De Redoma Branco Reserva heeft het typische frisse, minerale karakter van een witte wijn uit de Douro. In de smaak is hij complex en boeiend, met aroma’s van sappig wit fruit, abrikoos en oranjebloesem. Vol en uitnodigend, terwijl de frisse citrustonen en het zilte, minerale karakter de wijn licht en elegant houden. Een wijn van wereldklasse, die zich de komende 10 jaar prachtig zal ontwikkelen.
Niepoort Vintage 2015 is wederom een ‘Classic Niepoort Vintage’ vanwege de ultieme balans tussen concentratie en elegantie. Delicate en verfijnde jaargang met genoeg potentie om minimaal nog 10 jaar mee te gaan. Vintage Port is een Ruby van één jaargang. Lees hier meer over het grote verschil met een Colheita Port.