Geen producten in de winkelwagen.
Geen producten in de winkelwagen.
&WINE > Soort wijn > Wit > Pagina 2
De Kikè van Cantina Fina, is een aangename verrassing. Het is in feite een interessante aromatische witte wijn, geproduceerd uit een druivensoort die we normaal gesproken zouden associëren met een beslist koeler gebied. Kikè wordt gemaakt van 90% Traminer Aromatico-druiven en de rest Sauvignon Blanc. Dit wordt ongetwijfeld geholpen door het heuvelachtige profiel van de wijngaarden van de wijnmakerij, die zich ongeveer 500 meter boven de zeespiegel bevinden. Hier kunnen de druiven in feite rijpen en genieten van een gunstig temperatuurbereik tussen dag en nacht. Fascinerend, extravert en tropisch, de wijn “Kikè” Cantine Fina betovert de zintuigen vanaf de allereerste benadering en betrekt de proever in een rijke, aangename en onmiddellijke proefervaring. Het boeket is rijk, weelderig gedomineerd door fruitige en tropische nuances en hints van zoete, rijpe citrusvruchten, oranjebloesem en aromatische kruiden.
De Finca Fabian-wijnen hebben een fruitig, toegankelijk karakter en zijn daardoor erg geliefd. De druiven komen van biologische wijngaarden en worden ‘s nachts geoogst, zodat ze hun frisheid zoveel mogelijk behouden. De wijn vergist en rijpt op roestvrijstalen vaten. Dat geeft een heerlijk sappige wijn met bloemige tonen en aroma’s van tropisch fruit, die perfect in balans zijn met de frisse zuren.
Deze biologische Verdejo uit La Mancha wordt op 800 meter hoogte verbouwd en ‘s nachts geoogst voor maximale frisheid. Met aroma’s van citrus, peer en lichte tropische tonen biedt deze wijn een levendige zuurgraad en een lange afdronk. Perfect bij gerechten met limoen, zoals vis-taco’s of gegrilde kip. Serveertip: 8°C.
In het glas onthult deze wijn een indrukwekkende combinatie van florale aroma’s, exotisch fruit en een intense mineraliteit. De levendige zuren en de subtiele tannines zorgen voor een harmonieuze balans, terwijl de wijn kracht en diepgang behoudt. De Glou Glou is niet gefilterd, wat zorgt voor een pure, authentieke ervaring die de ware essentie van oranjewijn weerspiegelt.
Perfect voor avontuurlijke wijnliefhebbers die iets nieuws willen ontdekken, deze wijn is een uitstekende begeleider van pittige gerechten, gegrilde groenten of eenvoudig op zichzelf als een verfrissende, uitgesproken wijnervaring.
Deze witte wijn valt op door zijn heldere gele kleur met een zachte groenachtige glans. De zuivere, staalachtige rand en de dichte tranen spreken voor de kwaliteit. In de neus ruik je frisse, fruitige tonen van groene en gele appels, gecombineerd met bloemige accenten zoals jasmijn, mimosa en oranjebloesem. Er komen ook lichte hints van citroen- en clementineschil, buxus en vers gemaaid gras naar voren.
In de mond is de wijn romig en vol, met een krachtige frisheid en smaken van witte pruim en limoenschil. Een subtiele mineraliteit zorgt voor een lange, aangename afdronk. Deze wijn past perfect bij witte vis, forel, zalm, paling, gerookt vlees, pasta, eieren, gevogelte en diverse kazen.
De druiven komen van 15 verschillende percelen, ieder met hun eigen bodem en subklimaat. Ieder perceel wordt afzonderlijk gevinifieerd, maar alle wijnen vergisten op nieuwe en gebruikte vaten van Frans eikenhout. Door ieder perceel apart te vinifiëren behoudt elke wijn zijn eigen karakter, waardoor de uiteindelijke blend verfijnd en complex is.
De wijn is elegant en rond, met delicate aroma’s van citrus, groene appel en peer. Zacht en rond van smaak, met opwekkende zuren en subtiele houttannines. Door de vaten met behulp van stoom te reinigen krijgt de wijn een zacht karakter.
Het paradepaardje van Greywacke, door James Suckling beoordeeld met een 26e plek in de ranglijst van beste Nieuw-Zeelandse wijnen. Diepgang, complexiteit en lengte, lengte, lengte. Een wijn die gemakkelijk mee kan doen aan de wereldtop van Chardonnay. Kan nog even blijven liggen maar je kan ‘m ook vooral lekker opdrinken.
In de neus herkenbare petrol, limoen en rijp steenfruit. Vol van smaak, met perzik, anijs en een hint van vuursteen, en met een licht zoetje dat je al snel een nieuw glas doet inschenken.
Een typische Nieuw-Zeelandse Sauvignon Blanc die tegelijkertijd niet typisch is. Hij stuift je glas uit, maar met een finesse en elegantie die je weinig tegenkomt. Rijpe tonen van kiwi, passievrucht, mango en gemaaid gras, en een zuurgraad die perfect in balans is. Lekker als aperitief of bij een zomerse fruitsalade.
Deze ‘wilde’ Sauvignon heeft spontane vergisting ondergaan met inheemse gisten in oude Franse vaten en een groot deel heeft malolactische omzetting ondergaan. Het resultaat is intrigerende wijn, met in de neus abrikozenjam, buxus, vanillecake en een duidelijke kruidigheid. De textuur is zacht en rond, met prachtige zuren en veel sappig steenfruit. Gastronomisch breed inzetbaar.
Deze ‘wilde’ Sauvignon heeft spontane vergisting ondergaan met inheemse gisten in oude Franse vaten en een groot deel heeft malolactische omzetting ondergaan. Het resultaat is intrigerende wijn, met in de neus abrikozenjam, buxus, vanillecake en een duidelijke kruidigheid. De textuur is zacht en rond, met prachtige zuren en veel sappig steenfruit. Gastronomisch breed inzetbaar.
Intenser, frisser, verfijnder en complexer dan de doorsnee soave’s . Heerlijk veel wit fruit (rijpe peer) gecombineerd met de geur van citrus en veldbloemen. Genoeg zuren voor lekker wat spanning.