Geen producten in de winkelwagen.
Geen producten in de winkelwagen.
&WINE > Soort wijn > Versterkt > Pagina 3
De Late Bottled Vintage (LBV) wordt, zoals de naam al aangeeft, pas na een lange rijping op grote houten vaten gebotteld. Deze port wordt alleen gemaakt in de beste oogstjaren, en is een blend van wijnen uit één oogstjaar. Met de LBV hebben portproducenten een midden bedacht tussen de Ruby Port (een fruitige blend van verschillende oogstjaren, die jong gedronken wordt) en de Vintage Port (port uit één goed oogstjaar, die na lange flesrijping op zijn best is). Door de LBV 4-6 jaar op grote houten vaten te laten rijpen (een Vintage Port krijgt 2-4 jaar houtrijping) heeft hij dezelfde intensiteit in kleur en fruitaroma’s als een Vintage Port, maar ook meer ontwikkelde aroma’s die hem toegankelijker, zachter en eerder drinkbaar maken.
De Niepoort LBV heeft een heerlijke zoete, zwoele neus met aroma’s van rijpe bosvruchten, zwarte kersen en hints van chocola en zwarte peper. Hij is stevig en vol en smaak, met rijp fruit en een frisse, levendige afdronk.
De Senior Tawny is een traditioneel gemaakte port in een nieuw jasje. De druiven komen van oude wijngaarden in de Cima Corgo regio. Na de oogst worden de druiven met de voeten getreden in traditionele lagares. Een deel van de Senior Tawny rijpt maar liefst 7 jaar in kleine eikenhouten vaten, waar subtiel contact met zuurstof zorgt voor een langzame oxidatie van de wijn. Door toevoeging van jongere port ontstaat een prachtige balans tussen rijpe, oxidatieve tonen, frisheid en complexiteit. In de neus intense aroma’s van gedroogd fruit en tonen van karamel en gebrande noten. De smaak is rijk, met oxidatieve tonen en aroma’s van gedroogde vijgen, rozijntjes en krenten. Een complexe, warme port met een lange, verfijnde afdronk.
De druiven worden met de voeten getreden in traditionele lagares, waarna het sap lange tijd op de schilletjes blijft inweken. Hierdoor krijgt de wijn extra aromaconcentratie en complexiteit. Als de wijn halfzoet is wordt de vergisting gestopt door toevoeging van wijnalcohol. Na rijping van een jaar op grote eikenhouten vaten wordt de wijn overgedaan in kleinere vaten, waar hij nog minimaal 3 jaar verder rijpt. Hierdoor ontwikkelt hij een heldere gouden kleur en frisse, nootachtige aroma’s en delicate tonen van ingetogen fruit. In de mond is hij medium zoet met een perfecte balans tussen aroma’s en alcohol, die de wijn een prachtige structuur geeft.
De Antique Amontillado wordt na 5 jaar florrijping versterkt tot een hoger alcoholpercentage, en rijpt dan zonder florlaag nog gedurende 15 jaar in het solerasysteem. Doordat de wijn niet langer door de florlaag tegen zuurstof wordt beschermd ondergaat de wijn een oxidatieve rijping, waarbij hij donkerder van kleur wordt en oxidatieve tonen ontwikkelt.
De amberkleurige sherry is elegant en aromatisch, met uitgesproken aroma’s van amandelen en noten. Zacht en complex van smaak met een mooie frisse afdronk.
De Antique Fino is een droge, lichtgouden sherry met de typerende florrijping van 9 jaar volgens het traditionele solerasysteem. Na de rijping wordt de wijn nogmaals versterkt tot een alcoholpercentage van 17%. De wijn van 100% palamino-druiven komt van de kalkrijke witte Albariza grond, die de wijn een prachtige verfijning geeft.
De wijn heeft delicate, elegante aroma’s met herkenbare tonen van flor en noten. In de smaak is hij fris en elegant met tonen van hazelnoten, licht vanille, olijven en wat ziltigheid.
De Antique Oloroso wordt na de vergisting versterkt tot een hoger alcoholpercentage, en rijpt dan zonder florlaag gedurende 20 jaar in het solerasysteem. Doordat de wijn niet door een florlaag tegen zuurstof wordt beschermd ondergaat de wijn een oxidatieve rijping, waarbij hij donkerder van kleur wordt en oxidatieve tonen ontwikkelt.
De wijn heeft een complexe neus met aroma’s van noten, amandelen, gebrande suiker en wat rokerigheid. In de smaak zacht en rond, met tonen van noten, butterscotch en gedroogd fruit. De afdronk is lang en droog.
De donkere, amberkleurige wijn heeft een complexe neus met aroma’s van walnoot, caramel, mandarijn en wat florale en aardse tonen. In de smaak wisselen frisse, droogzoete en zilte tonen elkaar af met tonen van rozijnen, gebrande karamel, gedroogde vijgen, gekonfijte mandarijn en vanille. Vol maar ook zeer verfijnd en zuiver van smaak met een lange afdronk met zachte, levendige zuren.
De Antique Pedro Ximénez wordt gemaakt van zeer rijpe pedro ximénez-druiven met een hoog suikergehalte. De vergisting wordt gestopt door alcohol toe te voegen. Hierdoor behoudt de wijn een deel van de natuurlijke suikers. Daarna rijpt de wijn 30 jaar lang volgens het tradionele solerasysteem.
De donkerkleurige sherry heeft rijke aroma’s van zoete druiven en rozijntjes. In de smaak is hij fluweelzacht, rond en zoet met tonen van ingedroogde druiven, rozijnen en wat chocolade. De afdronk is zacht en elegant met een opvallende frisheid. Een zoete wijn met een prachtige balans tussen zoet en frisse zuren.
De Classic Amontillado wordt na een periode van florrijping versterkt tot een hoger alcoholpercentage, en rijpt dan zonder florlaag nog een aantal jaar in het solerasysteem. Doordat de wijn niet langer door de florlaag tegen zuurstof wordt beschermd ondergaat de wijn een oxidatieve rijping, waarbij hij donkerder van kleur wordt en oxidatieve tonen ontwikkelt.
In de neus zoete aroma’s van donkere karamel, marsepein, noten en stro. Zoet in de neus maar mooi droog van smaak met opvallende, zachte tonen van hazelnoten. De afdronk is lang en krachtig, maar ook bijzonder zuiver en verfijnd.
Voor het maken van deze Cream sherry wordt een klein percentage PX toegevoegd aan een traditionele Oloroso sherry, waardoor de wijn een lichtzoet karakter krijgt. De blend rijpt nog een aantal jaar volgens het solerasysteem voordat hij wordt gebotteld.
De donker amberkleurige wijn heeft zachte, zoete aroma’s van gebrande noten en toast. In de smaak is hij rond, zacht en aromatisch met lichtzoete tonen van noten, caramel en toast. De afdronk is subtiel en elegant.
De Classic Fino is een strakke, droge, lichtgouden sherry met de typerende florrijping van 5 jaar volgens het traditionele solerasysteem. De versterkte wijn van 100% palamino-druiven komt van de kalkrijke witte Albariza grond en heeft lichte gisttonen en nuances van bloesem, amandel en gebrande nootjes. Aangenaam en licht van smaak met een frisse, droge afdronk.
De Classic Manzanilla is een ingetogen, lichte sherry met de typerende florrijping van 3 jaar volgens het traditionele solerasysteem. Deze sherry rijpt in de kustplaats Sanlúcar de Barrameda, waar de unieke manzanilla-flor rondwaart. Licht en fris van karakter, met subtiele tonen van walnoten en de flor. Zeer delicaat en zuiver van smaak met licht zilte tonen.
De Classic Oloroso wordt na de vergisting versterkt tot een hoger alcoholpercentage, en rijpt dan zonder florlaag gedurende 6 jaar in het solerasysteem. Doordat de wijn niet door een florlaag tegen zuurstof wordt beschermd ondergaat de wijn een oxidatieve rijping, waarbij hij donkerder van kleur wordt en oxidatieve tonen ontwikkelt.
Deze donkergekleurde sherry heeft warme, complexe aroma’s van noten en gebrande caramel. Zacht en warm van smaak met ronde tonen van noten en caramel. De afdronk is lang en elegant met frisse, droge nuances.
De Classic Pedro Ximénez wordt gemaakt van zeer rijpe pedro ximénez-druiven met een hoog suikergehalte. De vergisting wordt gestopt door alcohol toe te voegen. Hierdoor behoudt de wijn een deel van de natuurlijke suikers. Daarna rijpt de wijn 10 jaar lang volgens het tradionele solerasysteem.
De donkerkleurige sherry heeft rijke aroma’s van zoete druiven en rozijntjes. In de smaak is hij zacht, rond en zoet met tonen van ingedroogde druiven, rozijnen en wat chocolade. De afdronk is zacht en elegant met een opvallende frisheid. Een zoete wijn met een prachtige balans en verfijning.
Deze heerlijke Vermut uit Jerez wordt gemaakt van een blend van geouderde Oloroso en Pedro Ximénez sherry waaraan 27 smaakcomponenten worden toegevoegd, waaronder sinaasappel- en citroenschilletjes, kruidnagel en alsem, die de vermut zijn kenmerkende licht bittere tonen geeft. Schitterend goudbruin van kleur met rijke aroma’s van gedroogd fruit, noten en kruiden. Vol en zacht-zoet van smaak, maar mét het voor vermut zo karakteristieke bittertje.
Deze heerlijke Vermut uit Jerez wordt gemaakt van een blend van geouderde wijnen van Palomino Fino en Moscatel druiven. De wijnen rijpen ruim 4 jaar op hout, waarna ze worden geblend. Aan deze blend worden verschillendde smaakcomponenten toegevoegd, waaronder sinaasappel- en citroenschilletjes, kruidnagel en alsem, die de vermut zijn kenmerkende licht bittere tonen geeft. Helder en licht van kleur met fruitige aroma’s van de Moscateldruiven, aangevuld met kruidige tonen. Intens en zacht-zoet van smaak met tonen van kruidnagel en tijm , en met het voor vermut zo karakteristieke bittertje.