No products in the cart.
No products in the cart.
&WINE > Soort wijn > Rood > Pagina 6
De Charme doet zijn naam eer aan met zijn prachtige elegantie en balans. Om dit te bereiken wordt er uitgebreid aandacht besteed aan de kleinste details van het wijnmaakproces. De druiven, afkomstig uit zeer oude wijngaarden langs de oevers van de Pinhão-rivier, ondergaan tijdens en na de oogst een zeer strenge selectie. De druiven worden met hele trossen in de traditionele betonnen lagares gedaan, waar ze zacht worden gekneusd door ze met de voeten te treden. Na de vergisting in de lagares wordt de wijn overgedaan in vaten van Frans eikenhout. Hier ondergaat de wijn een malolactische vergisting en rijpt hij gedurende 15 tot 19 maanden verder. De Charme is een heldere, lichtrode wijn met uitgesproken fruitig karakter. Je proeft verse wilde aardbeien, kersen en frambozen, met op de achtergrond lichte aardse tonen die de wijn een prettige structuur geven. Frisheid, balans en structuur zijn perfect met elkaar in balans. Op dit moment is het jeugdige fruit nog dominant, maar naarmate de wijn oudert zal de stevige structuur steeds meer naar voren komen.
De Gestolen Fiets- wijnen zijn bedoeld om iedere dag van te kunnen genieten, met goede vrienden en goed eten. De stijl is toegankelijk en fris, maar met een mooie complexiteit en elegantie. De druiven worden geplukt op het moment dat zuren en suikers perfect met elkaar in balans zijn. Na een zorgvuldige selectie worden de druiven ontsteeld en in RVS vaten overgedaan, waar de vergisting plaatsvindt. Na een schilweking van 1 à 2 weken worden de druiven geperst, waarna een klein deel van het sap verder rijpt in gebruikte Franse eikenhouten vaten. De helderrode wijn heeft een fris, levendig karakter met aroma’s van zwarte kersen, wat bloesem en stoere balsamico-tonen. De wijn is heerlijk drinkbaar door zijn balans, elegantie en zachte tannines. Met deze Gestolen Fiets Tinto heeft Dirk van der Niepoort precies de ongecompliceerde, toegankelijke stijl bereikt die hij voor deze wijnen in gedachten had.
Wat krijg je als je het karakter van Bairrada mixt met de speelsheid van Niepoort? Juist: Nat’ Cool. Licht van stijl, maar rijk aan karakter: fris rood fruit, subtiele aardse tonen en een levendige zuurgraad maken deze wijn verrassend verfijnd. Spontaan vergist, minimaal ingegrepen — puur natuur, maar zeker met finesse. Mooie match met kruidige gerechten uit de mediterrane keuken of bij charcuterie, gegrilde groenten of een goede doordeweekse pasta met tomaat en olijven. Licht gekoeld komt zijn frisse karakter het mooist tot zijn recht.
De Redoma Tinto heeft een mooie, helderrode kleur. In de geur veel vers rood fruit, mediterrane kruiden en een vleugje bloesem. De smaak is krachtig en rijp, met aroma’s van bosvruchten, zwarte pruimen en zonneroos, typisch voor een klassieke Douro wijn. Minerale tonen, pittige tannines en een hint van balsamico geven hem een serieus karakter. Een complexe wijn met een stevige en compacte structuur en een lange afdronk met delicate, frisse zuren. Deze wijn heeft een groot bewaarpotentieel en karakter!
Licht en helder van kleur, deze wijn is ongecompliceerd en fris in de neus, met een combinatie van tonen van aromatische kruiden en verse aardbeien. De aangenaam ronde smaak toont elegantie en mooie zuurgraad. Echt een lekkere wijn of het nu voor de borrel of voor bij de barbecue is.
In de Vertente komt alles op een perfecte manier samen: de voor Douro-wijnen zo kenmerkende aromaconcentratie en tonen van vers, fris fruit, gecombineerd met de prachtige elegantie die je in alle wijnen van Niepoort terug vindt. De druiven komen deels van de oude wijnranken in de Pinhão-vallei, en deels van de jonge stokken in de Tedo-vallei. Voor deze wijn worden in de wijngaarden alleen de beste druiven geselecteerd, gevolgd door een tweede zorgvuldige selectie in de kelder. De vergisting verloopt in RVS vaten, waarna de wijn maar liefst 22 maanden in Franse barriques rijpt. De wijn is intens in kleur, geur en smaak. Dieprood van kleur, met geconcentreerde aroma’s van verse bosvruchten, donkere chocolade en frisse zuren. De lange houtrijping maakt de stevige tannines zachter, en geeft de wijn spannende rokerige en kruidige tonen. Een krachtige wijn, die nu al een mooie balans laat zien tussen kracht en verfijning, maar zich de komende jaren nog verder zal ontwikkelen.
Lagar de Baixo is een klassiek voorbeeld van een wijn gemaakt van het Portugese druivenras Baga. Stevigheid en concentratie in perfecte harmonie met complexiteit en verfijning. Robijnrood in het glas, aroma’s van rood fruit en groene kruiden met een zwoele houttoets. Zacht en stoer in één glas. De complexe, lange afdronk verraadt een prima bewaarpotentieel.
Dirk van der Niepoort was al enige tijd geïntrigeerd door het druivenras Baga en vond het dan ook hoog tijd om zijn passie hier op los te laten. Na een zoektocht van een paar jaar stuitte hij op enkele percelen in goede conditie aangeplant met 80 tot zelfs 150 jaar oude druivenranken. In 2012 is de eerste jaargang Quinta de Baixo “Poeirinho” (de grote zus van Lagar de Baixo) gemaakt. In deze Lagar de Baixo, worden druiven afkomstig van jongere percelen als Montarro (waar de druivenranken nog steeds minstens 15 jaar oud zijn) gecombineerd met druivenranken van de eerdergenoemde oudere percelen. Eénmaal getreden, ingeweekt en vergist in ‘lagares’ wordt de wijn voor 20 maanden in kleine eikenhouten vaten van 225 liter opgevoed. Een gulle, volrijpe geur met rood fruit en groene kruiden is in heerlijke harmonie met de houttoets. Zwoele tannines geven de wijn zijn vulling, maar de wijn bezit voldoende zuren om de frisheid te behouden. Alles draait ook in dit kleine zusje van “Poerinho” om het evenwicht en de complexe, lange afdronk verraad een prima bewaarpotentieel.
Palácio do Buçaco Tinto 2018 is een unieke Portugese rode wijn die de elegantie van de Touriga Nacional-druif uit de Dão-regio combineert met de frisse levendigheid van de Baga-druif uit Bairrada. Deze blend rijpt gedurende een jaar in Franse eikenhouten vaten, wat bijdraagt aan de complexiteit en verfijning van de wijn. In het aroma domineren tonen van bosvruchten, aangevuld met subtiele hints van kruiden en aardse nuances. De smaak is medium-bodied met een stevige tanninestructuur, wat zorgt voor een evenwichtige en harmonieuze afdronk. Deze wijn is uitstekend te combineren met gegrild rood vlees, wildgerechten of gerijpte kazen. Met zijn rijke geschiedenis en beperkte productie is de Palácio do Buçaco Tinto 2018 een ware schat voor wijnliefhebbers die op zoek zijn naar authentieke en karaktervolle wijnen.
De Passi Reali Da Uve in Apassimento, is volledig biologisch. De druiven worden drie weken lang gedroogd op de wijnstokken, een unieke techniek die de wijn speciaal maakt. Door deze Appassimento techniek wordt de wijn voller en ronder. In de geur een prachtig vol boeket van zwarte kersen, bramen, pruimen, vijgen. Zeer zacht met nuances van fruitige noten en gekonfijte donkere bessen aangevuld met chocolade.
In de geur aardbeien, framboos, bramen en fijne groene kruiden. Frisse, soepele wijn die een groot publiek aanspreekt met zijn aangenaam elegante karakter.
De wijn is gerijpt op eiken vaten van 5000 liter, zowel Amerikaans als Frans. Het behoudt de stijl van een typische Villabuena Tempranillo: diep en krachtig, terwijl hij elegant en fris is. Een heldere, kastanjebruine kleur. In geur heel intens met rood fruit, cacao, balsamico en iets geroosterds. Een zijdezachte smaak met uitgebalanceerde tannines, verse rode bessen, pittige smaken en minerale nuances. Een lange, frisse afdronk.
Een wijn met karakter, die nu al prachtig drinkt maar zeker aan diepgang wint met verdere flesrijping.
De wijn is intens in kleur, geur en smaak. In de neus heeft hij verleidelijke aroma’s van rijpe donkerrode bramen, kersen, zoet gedroogd fruit zoals vijgen en abrikozen, wat custard en nootmuskaat. Vol en zacht van smaak met fijne houttonen en een dikke smaak van fruit, zoete tannines en specerijen en wat tonen van gekonfijte kersen en pruimen. Ondanks zijn kracht is de wijn elegant en harmonieus met een mooie zuurgraad, een goede structuur en een mooie lengte.
Deze krachtige elegante Gran Reserva uit het uitstekende jaar 2016 is gemaakt van 90% Tempranillo en 10% Graciano. De druiven worden vergist op lage temperatuur om het fruit te behouden. Vervolgens rijpt de wijn ruim twee jaar op Franse en Amerikaanse eikenhouten vaten. Na extra rust op tank is de wijn eind 2019 gebotteld.
De kleur is diep kersenrood met een levendige glans. In de geur ontdek je rijpe zwarte bessen, jamachtig fruit, bergkruiden, tabak en cederhout. De smaak is vol en soepel met zachte tannines, rijp rood fruit, kruiden en een lange, elegante afdronk met frisse en minerale tonen.
De wijn is al op dronk, maar kan zeker nog 10 tot 15 jaar verder rijpen. Een grote wijn met veel diepgang, structuur en verfijning.