Geen producten in de winkelwagen.
Geen producten in de winkelwagen.
&WINE > Soort wijn > Rood > Pagina 7
Frankrijk, Faugères, Carignan, Grenache, Mourvèdre, Syrah
€ 13,95Italië, Montepulciano, Canaiolo Nero, Sangiovese
€ 19,95De wijn heeft een robijnrode kleur. In de geur vinden we bosvruchten, gekonfijte kersen en florale aroma’s, zoals roos. Bij de eerste slok valt direct op hoe plezierig de wijn drinkt!
Italië, Montepulciano, Canaiolo Nero
€ 11,95De sangiovese druiven voor de Rosso zijn afkomstig van stokken (95%) met een leeftijd van 10 tot 30 jaar oud. Voor de resterende 5% wordt de lokale canaiolo nero gebruikt. De wijn ondergaat een rijping van 6 maanden op grote Sloveense eikenhouten fusten van circa 5000 liter.
De Rosso di Montepulciano is dieprood van kleur met een uitnodigende geur van bloemen en rood fruit (kersen). De smaak is vol en fris-kruidig met zachte tannines. Zeer klassiek gemaakt en niet direct een heftige fruitbom in het glas.
Nieuw-Zeeland, Marlborough, Pinot Noir
€ 34,95Een heerlijk sappige Pinot Noir, zeer geurig met een neus vol kersen, cranberries en bosvruchten. In de smaak een hint van ceder en veel rijp fruit. Vol van smaak maar toch fris en licht, met een licht kruidige afdronk.
Portugal, Algarve, Touriga Nacional, Aragonez, Cabernet Sauvignon
€ 9,95‘Imprevisto’ betekent ‘onverwacht, onvoorspeld’. Dat is precies wat de wijnmakers van Convento do Paraíso willen: wijn maken die uniek is en verrast. De Imprevisto Tinto is een blend van de inheemse touriga nacional en de aragonez met een klein deel van de internationale cabernet sauvignon. De wijn is zacht en toegankelijk en barst van het sappige rode en donkere fruit.
De oogst gebeurt handmatig in de vroege ochtend. Na een zorgvuldige selectie in de kelders worden de druiven ontsteeld en zacht gekneusd, gevolgd door een schilweking die extra kleur en aroma’s aan de wijn afgeeft. De wijn vergist onder gecontroleerde temperaturen in inox vaten. Hierdoor blijft het frisse, fruitige karakter behouden.
De helderrode wijn heeft aroma’s van vers fruit, wat florale tonen en een vleugje cacao. In de smaak is hij zacht en rond, met sappig rood en donker fruit en een verfrissende afdronk.
Duitsland, Ahr, Spätburgunder
€ 14,95De druiven voor deze “Drie Gebroeders” groeien op vulkanisch gesteente en grauwacke.
De wijn bestaat uit 40% Spätburgunder en Frühburgunder, en 20% Cabernet Sauvignon. Het trio heeft 12 maanden gerijpt in foeders, en het resultaat is een heerlijk soepele wijn die rond en lang in de afdronk is. De burgunders zorgen voor kruidige pepertonen, terwijl de cabernet sauvignon voor een prettig gedoseerde kracht zorgt. Een subtiel peperkoekaroma zorgt voor afwisseling.
Duitsland, Ahr, Spätburgunder
€ 55,00Californië, Mendocino County, Petit Syrah, Zinfandel
€ 21,50De zinfandel-druif groeit vooral in Californië maar ook in Italië, waar hij primitivo wordt genoemd. De druiven voor deze wijn komen van wijnboeren in Mendocino County, die met net zoveel respect voor hun land en hun druiven werken als de Hess Family zelf. Mendocino County ligt aan de noordzijde van de Californische kust en heeft een Mediterraan klimaat met veel zon en warmte, maar ook koele nachten. Dat zorgt voor door en door rijpe druiven met een mooie frisheid en elegantie.
De wijn is een blend van zinfandel met een vleug petite sirah, die de wijn meer frisheid en structuur geven. Aroma’s van sappige granaatappel en bramen worden aangevuld met rijke tonen van bosbessentaart, frambozen, rode kersen en zoete specerijen en kruiden. Een houtrijping op 1-2 jaar oude vaten van Frans eikenhout maken de tannines zacht en rond en geven de wijn een fluweelzachte, romige afdronk.
Spanje, Penèdes, Garnatxa, Sumoll
€ 19,95Durona is de naam van het gebied op het landgoed van l’Avella waar de sumoll-druiven groeien. De wijn is een blend van sumoll met garnacha. Na de oogst worden de druiven licht gekneusd, waarna ze onder koude temperaturen in grote foeders een schilweking ondergaan. Tijdens de vergisting blijft de wijn nog 45 dagen in contact met de schilletjes, waardoor de wijn zijn diepe kleur en krachtige aroma’s krijgt. De wijn rijpt gedurende 12 maanden op vaten van Frans eikenhout, waarvan een deel nieuw.
De wijn heeft een complexe neus met wilde bosvruchten, bosaardbeitjes en zoete specerijen, aangevuld met subtiele minerale tonen. De smaak is uitnodigend en verleidelijk, met tonen van rijp donker fruit, mediterrane kruiden en delicate vanille- en houttonen. Door de wijn een paar uur van te voren te decanteren komen zijn delicate aroma’s nog beter tot zijn recht.