Rood

Klik voor filter Toont 55 - 63 of 78 resultaten
Wijntype
Prijs
Wijnland
Zoetheid
Regio
Wijnhuis
Druivenras
Druivenras
Filter Sluiten
Bekijk als
Pagina
7
/ 9
  • Greywacke – Pinot Noir 2020

    Nieuw-Zeeland, Marlborough, Pinot Noir

     34,95

    Een heerlijk sappige Pinot Noir, zeer geurig met een neus vol kersen, cranberries en bosvruchten. In de smaak een hint van ceder en veel rijp fruit. Vol van smaak maar toch fris en licht, met een licht kruidige afdronk.

  • OUT OF STOCK

    Convento do Paraiso – Imprevisto Tinto 2018

    Portugal, Algarve,   Touriga Nacional, Aragonez, Cabernet Sauvignon

     9,95

    ‘Imprevisto’ betekent ‘onverwacht, onvoorspeld’. Dat is precies wat de wijnmakers van Convento do Paraíso willen: wijn maken die uniek is en verrast. De Imprevisto Tinto is een blend van de inheemse touriga nacional en de aragonez met een klein deel van de internationale cabernet sauvignon. De wijn is zacht en toegankelijk en barst van het sappige rode en donkere fruit.

    De oogst gebeurt handmatig in de vroege ochtend. Na een zorgvuldige selectie in de kelders worden de druiven ontsteeld en zacht gekneusd, gevolgd door een schilweking die extra kleur en aroma’s aan de wijn afgeeft. De wijn vergist onder gecontroleerde temperaturen in inox vaten. Hierdoor blijft het frisse, fruitige karakter behouden.

    De helderrode wijn heeft aroma’s van vers fruit, wat florale tonen en een vleugje cacao. In de smaak is hij zacht en rond, met sappig rood en donker fruit en een verfrissende afdronk.

  • Weingut Burggarten – Drei Brüder 2019

    Duitsland, Ahr, Spätburgunder

     14,95

    De druiven voor deze “Drie Gebroeders” groeien op vulkanisch gesteente en grauwacke.
    De wijn bestaat uit 40% Spätburgunder en Frühburgunder, en 20% Cabernet Sauvignon. Het trio heeft 12 maanden gerijpt in foeders, en het resultaat is een heerlijk soepele wijn die rond en lang in de afdronk is. De burgunders zorgen voor kruidige pepertonen, terwijl de cabernet sauvignon voor een prettig gedoseerde kracht zorgt. Een subtiel peperkoekaroma zorgt voor afwisseling.

  • Weingut Burggarten – Spätburgunder “Schieferlay” 2018

    Duitsland, Ahr, Spätburgunder

     55,00
    De Spätburgunder Schieferlay is de Grosse Lage van Burggarten. De wijngaard ligt op een zeer steile helling, gericht op het zuiden en zuidwesten, met een ondergrond van voornamelijk leisteen en het zogenaamde ‘grauwacke’. Dit zijn precies de omstandigheden waar de pinot noir druif uitstekend bij gedijt. De druiven worden met de hand geplukt en 15 maanden opgevoed op houten vaten. Het resultaat is een prachtig gebalanceerde en sappige wijn, met tonen van cranberries, frambozen, jeneverbes en laurier.
  • Hess – Artezin 2019

    Californië, Mendocino County, Petit Syrah, Zinfandel

     21,50

    De zinfandel-druif groeit vooral in Californië maar ook in Italië, waar hij primitivo wordt genoemd. De druiven voor deze wijn komen van wijnboeren in Mendocino County, die met net zoveel respect voor hun land en hun druiven werken als de Hess Family zelf. Mendocino County ligt aan de noordzijde van de Californische kust en heeft een Mediterraan klimaat met veel zon en warmte, maar ook koele nachten. Dat zorgt voor door en door rijpe druiven met een mooie frisheid en elegantie.

    De wijn is een blend van zinfandel met een vleug petite sirah, die de wijn meer frisheid en structuur geven. Aroma’s van sappige granaatappel en bramen worden aangevuld met rijke tonen van bosbessentaart, frambozen, rode kersen en zoete specerijen en kruiden. Een houtrijping op 1-2 jaar oude vaten van Frans eikenhout maken de tannines zacht en rond en geven de wijn een fluweelzachte, romige afdronk.

  • Domaine Ollier Taillefer – Les Collines 2017

    Frankrijk, Faugères, Carignan, Grenache, Mourvèdre, Syrah

     13,95
    Direct is de expressie van Leisteen waarneembaar in de ‘basiswijn’. Prachtige fonkelende kleur, een neus van delicaat roodfruit als frambozen, rode bessen. In de verfijnde smaak, kruiden, intens rood fruit en een zuurgraad die ervoor zorgt dat de smaak van de wijn van begin tot eind doorloopt. Mooi evenwichtig.  Niet te warm serveren (belangrijk) op 16-17 graden en houdbaar tot circa 4-6 jaar na de oogst.
  • Montrubí Durona Tinto 2007

    Spanje, Penèdes, Garnatxa, Sumoll

     19,95

    Durona is de naam van het gebied op het landgoed van l’Avella waar de sumoll-druiven groeien. De wijn is een blend van sumoll met garnacha. Na de oogst worden de druiven licht gekneusd, waarna ze onder koude temperaturen in grote foeders een schilweking ondergaan. Tijdens de vergisting blijft de wijn nog 45 dagen in contact met de schilletjes, waardoor de wijn zijn diepe kleur en krachtige aroma’s krijgt. De wijn rijpt gedurende 12 maanden op vaten van Frans eikenhout, waarvan een deel nieuw.

    De wijn heeft een complexe neus met wilde bosvruchten, bosaardbeitjes en zoete specerijen, aangevuld met subtiele minerale tonen. De smaak is uitnodigend en verleidelijk, met tonen van rijp donker fruit, mediterrane kruiden en delicate vanille- en houttonen.  Door de wijn een paar uur van te voren te decanteren komen zijn delicate aroma’s nog beter tot zijn recht.

  • Montrubí Gaintus Vertical 2008

    Spanje, Penèdes, Sumoll

     41,75

    De wijn wordt volledig gemaakt van de sumoll, een is een eerbetoon aan deze inheemse ‘vergeten’ druif. De druiven groeien in hoge wijngaarden met grote temperatuurverschillen tussen dag en nacht. De bodem is hier arm aan voedingsstoffen, maar de sumoll voelt zich juist in deze omstandigheden prima thuis. Na de handmatige oogst volgt een korte schilweking. De vergisting verloopt in grote oude vaten met behulp van de natuurlijke gisten. Na de vergisting worden de druiven zacht geperst en rijpt de wijn gedurende 12 maanden verder in oude vaten van 300 liter.

    Gaintus Vertical is een complexe, levendige wijn. Intens robijnrood van kleur, met een uitnodigende geur van sappige kersen en gerookt cederhout, aaangevuld met subtiele tonen van mediterrane kruiden. De smaak is zacht, rijp en kruidig, met een mooie balans tussen rijp fruit en levendige zuren. De afdronk is lang en complex met tonen van verse kersen en een mooie mineraliteit.

  • OUT OF STOCK

    Montrubí Gaintus Radical 2018

    Spanje, Penèdes, Sumoll

     19,95

    De wijn wordt volledig gemaakt van de sumoll, een is een eerbetoon aan deze inheemse ‘vergeten’ druif. De druiven groeien in hoge wijngaarden met grote temperatuurverschillen tussen dag en nacht. De bodem is hier arm aan voedingsstoffen, maar de sumoll voelt zich juist in deze omstandigheden prima thuis. Na de handmatige oogst volgt een korte schilweking. De vergisting verloopt in grote oude vaten met behulp van de natuurlijke gisten. Na de vergisting worden de druiven zacht geperst en rijpt de wijn gedurende 4 maanden verder in oude vaten van 300 liter.

    De wijn is krachtig in de neus, met aroma’s van rode bessen, zwarte kersen en een vleugje rozenbloesem. Uitnodigend en fris van smaak, met sappig fruit, zachte, ronde tannines een harmonieuze zuren. Een wijn die het karakter van deze bijzondere druif perfect weergeeft.

Collectie: Rood

Rood