Geen producten in de winkelwagen.
Geen producten in de winkelwagen.
&WINE > Soort wijn > Rood > Pagina 2
Frankrijk, Languedoc, Merlot
€ 7,50In de wijngaarden van Robert Vic wordt zo natuurlijk mogelijk gewerkt om zo het karakter van de druif en de terroir zoveel mogelijk te behouden. Deze Merlot is vol en rijk van karakter, met aroma’s van rijp donker fruit, cassis, pruimen en tonen van zoete specerijen en chocolade. Rijpe, zachte tannines en een elegante afdronk maken deze wijn tot een smaakvol, veelzijdig glas.
Portugal, Alentejo, Alicante Bouschet, Aragonez, Cabernet Sauvignon, Syrah, Touriga Nacional, Trincadeiro
€ 16,95De oogst verloopt volledig handmatig, waarna de druiven voorzichtig in kleine kistjes van max. 12 kg worden gelegd. Na de oogst worden de druiven ontsteeld en licht gekneusd. De verschillende druivenrassen worden ieder afzonderlijk gevinifieerd. De vergisting vindt plaats in open bakken onder gecontroleerde temperatuur. Vervolgens rijpt de wijn gedurende 6 maanden op vaten van Frans eikenhout.
De intens donkerpaars gekleurde wijn heeft aroma’s van uitbundig rijp zwart fruit, aangevuld met uitgesproken tonen van specerijen zoals kruidnagel en kaneel en een vleugje vanille. In de smaak is de wijn zwoel en rijk met veel dik, geconcentreerd zwart fruit, donkere chocola en kruiden. De afdronk is lang en geconcentreerd.
Italië, Puglia, Primitivo
€ 13,50De wijn heeft een diepe, heldere robijnrode kleur. De geur van pruimen en kersen springen eruit, samen met tonen van kaneel. Een smaak met kracht, die tegelijkertijd verfijnd en gebalanceerd is, met smaken als zwarte bessen en pruim. De afdronk is kruidig en vol.
Zuid-Afrika, Swartland, Mouvedre
€ 13,95Net als zijn witte broertje is Swartland Red van Kloof Street goed uitgebalanceerd, fris en soepel drinkbaar. Typisch mediterrane blend van syrah met enkele andere Rhônedruiven geoogst van verschillende bodems in dit deel van Swartland.
Aroma’s van viooltjes, specerijen en paars fruit. Door duidelijke maar vriendelijke tannines en een frisse lange afdronk past deze wijn prima aan tafel. Op zijn best op 16 to 18 °C.
Argentinië, Calchaqui Valley, Salta, Cabernet Sauvignon, Malbec, Syrah
De Amalaya Tinto wordt grotendeels gemaakt van Malbec, aangevuld met andere blauwe druivenrassen. Na de vergisting worden de wijnen van verschillende druivenrassen geblend. Een klein deel van de wijn (25%) rijpt op vaten van Frans eikenhout. Hierdoor wordt de wijn zachter en ronder, zonder zijn fruitige karakter te verliezen. De helderrode wijn heeft uitnodigende aroma’s van rijpe aardbeien, frambozen en ander rood fruit en een vleugje peper en specerijen. Vol en harmonieus van smaak, met tonen van rijp rood fruit, specerijen en hints van vanille. De afdronk is lang en verfijnd met fluweelzachte tannines.
Argentinië, Calchaqui Valley, Salta, Malbec
€ 9,50Een volle, intense Malbec gemaakt van druiven uit de Calchaqui Vallei. De dieprode wijn heeft verleidelijke aroma’s van zongerijpt zwart fruit, kruiden, pruimen en een vleugje peper. De smaak is krachtig en rijk met tonen van rijpe pruimen, chocolade en een fijne kruidigheid. De zijdezachte, rijpe tannines geven de wijn een aangenaam, toegankelijk karakter.
Italië, Barbera d'Asti, Barbera
De Leradici is een ‘single vineyard’ Barbera afkomstig uit de gelijknamige wijngaard. Geen houtrijping hier maar volledig op rvs gemaakt. Leradici heeft een stevige structuur, kracht en fluwelige tannnines. Sappig rood fruit met wat specerijen en wat eucalyptusaroma’s.
Spanje, Rioja, Tempranillo
€ 11,95Sinds kort maakt Valserrano ook een ‘’semi Crianza’’. Deze onofficiële term wordt veel gebruikt voor een korter gerijpte wijn dan de Crianza. In dit geval gaat het om een kleine 8 maanden op Frans en Amerikaans eiken van 100% Tempranillo. Dit zorgt een verleidelijk karakter met specerijen, frisse groene kruiden en een lichte hint van vanille en toast. Toegankelijke Rioja voor elke dag!
Italië, Veneto, Cabernet Franc
€ 8,50Deze Cabernet Franc uit Italïe is zeer herkenbaar met het potloodslijpsel in de neus samen met wat friskruidige en paprikatonen. Uitstekend geschikt om nog een paar jaar in de kelder te blijven liggen, waardoor hij nog eleganter en harmonieuzer wordt.