Rood

Klik voor filter Toont 13 - 24 of 112 resultaten
Wijntype
Prijs
Wijnland
Zoetheid
Regio
Wijnhuis
Druivenras
Druivenras
Filter Sluiten
Bekijk als
Pagina
2
/ 10
  • Darnet – Réserve Cabernet/Merlot 2019

    Frankrijk, Languedoc, Cabernet Sauvignon, Merlot

     8,95

    De druiven voor deze wijn groeien in wijngaarden met een ondergrond van klei en grind. De zon schijnt hier uitbundig, maar de zeewind zorgt voor verkoeling en het behoud van frisheid in de wijnen. De druiven rijpen langzaam en de opbrengst is laag, waardoor de druiven door en door rijp en geconcentreerd zijn. Deze blend van cabernet sauvignon en merlot rijpt 12 maanden op eikenhout. De wijn heeft aroma’s van klein rood en donker fruit zoals kersen, zwarte bessen en bramen, aangevuld met kruidige tonen. Krachtig en fluweelzacht van karakter met een lange, elegante afdronk.

  • Guerrieri Rizzardi – Pojega Valpolicella Ripasso 2018

    Italië, Valpolicella Classico Superiore DOP, Barbera, Corvina, Corvinone, Rondinella

     17,95

    De Pojega is de Ripasso wijn van Guerrieri Rizzardi. De Valpolicella druif wordt vermengd met de uitgeperste druiven van hun twee Amarones en ondergaat een tweede fermentatie. De wijn krijgt hierdoor een duidelijke boost wat zorgt voor meer kracht en intensiteit. Na 12 maanden rijping op eikenhout is het resultaat een duidelijk droge wijn met een genereus mondgevoel. veel kers, amandel en tabak in de neus. Stevig maar wel prachtige gecombineerd met de elegantie van de Valpolicella.

  • Amalaya – Malbec 2019

    Argentinië, Calchaqui Valley, Salta, Cabernet Sauvignon, Malbec, Syrah

     11,95

    De Amalaya Tinto wordt grotendeels gemaakt van Malbec, aangevuld met andere blauwe druivenrassen. Na de vergisting worden de wijnen van verschillende druivenrassen geblend. Een klein deel van de wijn (25%) rijpt op vaten van Frans eikenhout. Hierdoor wordt de wijn zachter en ronder, zonder zijn fruitige karakter te verliezen. De helderrode wijn heeft uitnodigende aroma’s van rijpe aardbeien, frambozen en ander rood fruit en een vleugje peper en specerijen. Vol en harmonieus van smaak, met tonen van rijp rood fruit, specerijen en hints van vanille. De afdronk is lang en verfijnd met fluweelzachte tannines.

  • Finca Fabian Tempranillo 2019

    Spanje, La Mancha, Tempranillo

     7,50

    Deze frisse, stevige rode wijn is gemaakt van biologisch verbouwde Tempranillo druiven. De druiven worden ‘s nachts geoogst, waarna de wijn op roestvrijstalen vaten vergist en rijpt. De wijn heeft een prachtige roodpaarse kleur met de aroma’s van rode bessen en kersen, aangevuld met aardse aroma’s. In de smaak is hij zwoel en sappig met rijpe kersen en ander klein rood fruit. Een soepele, fruitige wijn met zachte tannines en een mooie frisheid.

  • Montrubí – BLACK Garnatxa 2019

    Spanje, Penèdes, Garnatxa

     12,95

    MontRubí is een relatief jong wijnhuis met een zeer uitgesproken, eigenzinnige kijk op wijn maken. Het huis ligt in het binnenland van de Penedès, zo’n 60 km ten westen van Barcelona, op de hellingen van het Catalaanse kustgebergte.  De wijngaarden liggen op 600 m hoogte omringd door dennenbomen en wilde planten en kruiden. De naam MontRubí verwijst naar de bergachtige omgeving van het wijnhuis en de wijngaarden. Het werd in 1984 opgericht door de familie Peris, die het oude landhuis l’Avella kocht en het verbouwde tot winery.

    In de wijngaarden wordt gestreefd naar balans in de druivenstokken, de druiven en de bodem. MontRubí werkt daarom volgens biologisch-dynamische principes. Voor het bewerken en onderhouden van de wijngaarden wordt gebruik gemaakt van speciale preparaten en in de wijngaarden mag andere, autochtone begroeiing zijn gang gaan. Zo wordt de biodiversiteit in de wijngaarden gestimuleerd, wat ten goede komt aan de gezondheid van de druivenstokken en de druiven.

    Ook in de kelders werkt de familie zo natuurlijk mogelijk. Sulfiet wordt minimaal gebruikt -in plaats daarvan krijgen de wijnen een lange rijping op de lies, van nature rijk aan antioxidanten. Vergisting en rijping verloopt op verschillende manieren. Zo gebruikt het huis cementen eieren, traditionele amfora’s van klei en vaten van Frans eikenhout. Door alle handelingen handmatig te verrichten hebben de wijnmakers een zeer nauwkeurige controle op alles wat er in de wijngaarden en in de kelder gebeurt.

    Het belang dat MontRubí hecht aan het behoud van de identiteit van het gebied blijkt uit het bijzondere Gaintus project. MontRubí startte dit project in 2000 met het herstellen en opnieuw aanplanten van de sumoll, een lokale druif die na de phylloxera bijna helemaal verdwenen was uit het gebied. Als één van de weinige Spaanse wijnhuizen maken zij verschillende wijnen van 100% sumoll.

  • Herdade da Malhadinha Nova – Tinto 2017

    Portugal, Alentejo, Alicante Bouschet, Aragonez, Cabernet Sauvignon, Syrah, Touriga Nacional, Trincadeiro

     16,95

    De oogst verloopt volledig handmatig, waarna de  druiven voorzichtig in kleine kistjes van max. 12 kg worden gelegd. Na de oogst worden de druiven ontsteeld en licht gekneusd. De verschillende druivenrassen worden ieder afzonderlijk gevinifieerd. De vergisting vindt plaats in open bakken onder gecontroleerde temperatuur. Vervolgens rijpt de wijn gedurende 6 maanden op vaten van Frans eikenhout.

    De intens donkerpaars gekleurde wijn heeft aroma’s van uitbundig rijp zwart fruit, aangevuld met uitgesproken tonen van specerijen zoals kruidnagel en kaneel en een vleugje vanille. In de smaak is de wijn zwoel en rijk met veel dik, geconcentreerd zwart fruit, donkere chocola en kruiden. De afdronk is lang en geconcentreerd.

  • Dominio de Punctum – Tempranillo Petit Verdot 2019

    Spanje, La Mancha, Petit Verdot, Tempranillo

     8,50

    Deze karaktervolle wijn is een blend van de Spaanse Tempranillo druif met een Franse touch van de Petit Verdot. De druiven worden’s nachts geplukt, zodat ze een optimale temperatuur hebben voor de persing en zo hun frisheid behouden. De wijn is soepel en toegankelijk, met sappige kersen van de tempranillo en zachte, zwoele tannines van de petit verdot.  Met zijn frisse smaak is de wijn de absolute favoriet van Isabelle Fernandez, de jongste van de vier zussen Fernandez.

  • OUT OF STOCK

    Velenosi – Rosso Piceno 2018

    Italië, Marche, Montepulciano, Sangiovese

     9,95

    De heldere, robijnrode wijn heeft aroma’s van rijp rood fruit, aardbeien, pruimen en een vleugje bloesem. Zacht, fris en fruitig van smaak, maar de tannines en het geconcentreerde fruit geven de wijn kracht en karakter. Een sappige, uitnodigende wijn met een mooie balans tussen rijp fruit, levendige zuren en de ‘bite’ van de tannines.

  • Rovisco Pais – Tinto 2019

    Portugal, Sétubal, Castelão

     5,50

    In de geur aardbeien, framboos, bramen en fijne groene kruiden. Frisse, soepele wijn die een groot publiek aanspreekt met zijn aangenaam elegante karakter.

  • OUT OF STOCK

    Guerrieri Rizzardi Clos Roareti Merlot 2017

    Italië, Bardolino, Merlot

     23,50

    De naam “Roareti” staat voor een ‘single vineyard’ ook wel een Cru genoemd. Van deze wijngaarden komt alleen het beste materiaal met veel terroir expressie. In de wijngaard van de Clos Roareti staat 100% Merlot aangeplant. Deze doet het hier uitstekend op een ondergrond van rode klei. De selectie is streng en de wijn wordt dan ook niet elk jaar gemaakt. Rijping vindt plaats op eikenhouten vaten voor 12 maanden waarna 24 maanden op fles. Het resultaat is een krachtige, expressieve wijn met een romig mondgevoel en in geur veel pijptabak en ceder.

  • Weingut J. Heinrich – Blaufränkisch 2017

    Oostenrijk, Burgenland, Blaufränkisch

     13,50

    De helder paarsrode wijn heeft een pure, kruidige neus met veel zwarte peper, rozemarijn, laurier en tijm, aangevuld met aroma’s van rijpe zwarte pruimen en bessen. Ook in de smaak komt de kruidigheid terug met tonen van laurier en peper, rijp rood en zwart fruit en sappige, frisse zuren. De tannines zijn zacht en geven de wijn een toegankelijk, aangenaam karakter. Licht gekoeld op z’n best.

    De druiven groeien op zuidwestelijk georiënteerde hellingen in Mittelburgenland. De diepe leembodem is bijzonder kalkrijk en geeft de wijn aroma’s van rijp fruit en een minerale kruidigheid. Na een schilweking van 10 dagen ondergaat de wijn een vergisting op roestvrijstalen tanks.

  • OUT OF STOCK

    Guerrieri Rizzardi – Bardolino Classico 2019

    Italië, Bardolino Classico DOP, Ancelotta, Corvina, Merlot, Molinara, Rondinella, Sangiovese

     10,50

    We proeven aardbeien, kersen en zelfs wat chocola maar voornamelijk heel veel fruit. Hij heeft niet op houten vaten gerust, dus de wijn is lekker licht en fruitig gebleven, aromatisch en zacht. Uitstekend om licht gekoeld  in de zomer te serveren.

Collectie: Rood

Rood