Rood

Klik voor filter Toont 10 - 18 of 120 resultaten
Wijntype
Prijs
Wijnland
Zoetheid
Regio
Wijnhuis
Druivenras
Druivenras
Filter Sluiten
Bekijk als
Pagina
2
/ 14
  • Mullineux – Kloof Street Rouge 2018

    Zuid-Afrika, Swartland, Mouvedre

     13,50

    Net als zijn witte broertje is Swartland Red van Kloof Street goed uitgebalanceerd, fris en soepel drinkbaar. Typisch mediterrane blend van syrah met enkele andere Rhônedruiven geoogst van verschillende bodems in dit deel van Swartland.

    Aroma’s van viooltjes, specerijen en paars fruit. Door duidelijke maar vriendelijke tannines en een frisse lange afdronk past deze wijn prima aan tafel. Op zijn best op 16 to 18 °C.

  • Mauro Molino – Barbera d’Asti Leradici 2019

    Italië, Barbera d'Asti, Barbera

     16,95

    De Leradici is een ‘single vineyard’ Barbera afkomstig uit de gelijknamige wijngaard. Geen houtrijping hier maar volledig op rvs gemaakt. Leradici heeft een stevige structuur, kracht en fluwelige tannnines. Sappig rood fruit met wat specerijen en wat eucalyptusaroma’s.

  • Lupi Reali – Corte Fiore Appassimento

    Italië, Abruzzen, Montepulciano

     10,75

    De Corte Fiori is een intense, complexe wijn, gemaakt volgens de Apassimento-methode. De laat geoogste druiven worden in kratjes in een goed geventileerde ruimte gelegd, waar ze gedurende een aantal maanden indrogen. Hierdoor krijgen de druiven een enorme aroma- en suikerconcentratie.

    In de neus aroma’s van wilde kersen en gedroogde pruimen. Krachtig en vol van smaak, met intense aroma’s van rijp rood en donker fruit, omhuld door fluweelzachte tannines. Ondanks zijn volle karakter heeft de wijn een prachtige elegantie.

  • OUT OF STOCK

    Convento do Paraiso – Euphoria 2017

    Portugal, Algarve, Aragonez, Cabernet Sauvignon, Touriga Nacional

     9,95

    ‘Imprevisto’ betekent ‘onverwacht, onvoorspeld’. Dat is precies wat de wijnmakers van Convento do Paraíso willen: wijn maken die uniek is en verrast. De Imprevisto Tinto is een blend van de inheemse touriga nacional en de aragonez met een klein deel van de internationale cabernet sauvignon. De wijn is zacht en toegankelijk en barst van het sappige rode en donkere fruit.

    De oogst gebeurt handmatig in de vroege ochtend. Na een zorgvuldige selectie in de kelders worden de druiven ontsteeld en zacht gekneusd, gevolgd door een schilweking die extra kleur en aroma’s aan de wijn afgeeft. De wijn vergist onder gecontroleerde temperaturen in inox vaten. Hierdoor blijft het frisse, fruitige karakter behouden.

    De helderrode wijn heeft aroma’s van vers fruit, wat florale tonen en een vleugje cacao. In de smaak is hij zacht en rond, met sappig rood en donker fruit en een verfrissende afdronk.

  • Dominio de Punctum Syrah 2020

    Spanje, La Mancha, Syrah

     8,95

    Deze stevige, robuuste wijn is gemaakt van biologisch verbouwde Syrah druiven. De druiven worden’s nachts geoogst, zodat ze een optimale temperatuur hebben voor de persing en zo hun frisheid behouden. Na de vergisting in roestvrijstalen tanks rijpt de wijn 3 maanden op eikenhout, waardoor de wijn zachter en ronder wordt. De wijn is intens in kleur, geur en smaak. De verleidelijke geur van framboos en viooltjes wordt ondersteund door wat geroosterde tonen. In de smaak is de wijn rijk en dik, met een complex en zeer intens karakter, zachte tannines en een fijne kruidigheid.

  • Niepoort – Robustus 2015

    Portugal, Douro, Tinta Amarela, Tinta Cão, Tinta Roriz, Touriga Franca, Touriga Nacional

     79,50

    De Robustus is een perfecte weerspiegeling van al het mooie van de Douro: krachtig, complex en met talloze lagen. De druiven komen van noordelijk gerichte hellingen in de oudste wijngaarden. De relatieve koelte in dit stukje wijngaard, samen met de bijzondere terroir en de oude wijnstokken geeft druiven met een hoge zuurgraad en stevige tannines: perfect voor wijnen met een groot rijpingspotentieel. De Robustus wordt op de traditionele manier gemaakt. Na de oogst worden de druiven zorgvuldig geselecteerd, waarna ze gedurende een lange periode van 40 dagen inweken en vergisten in roestvrijstalen tanks. Daarna volgt een rijping van maar liefst 4 jaar op zeer grote (2000 liter) houten vaten. Dit maakt de tannines zachter, zonder uitgesproken houttonen aan de wijn toe te voegen.

    De Robustus is dan ook, ondanks zijn intense, geconcentreerde karakter, een opvallend frisse wijn.  De wijn is elegant en complex met zeer intense aroma’s van koffie en sigaren, en donkere en rode vruchten. De oude wijnranken, de verschillende inheemse druivenrassen en de leisteen bodem maken de wijn uniek en verfijnd. De afdronk is extreem lang, met zijdezachte tannines, mineraliteit en frisse zuren. Een wijn met potentie voor de toekomst. Nu al op dronk, mits vooraf een paar uur gedecanteerd.

  • Montrubí – BLACK Garnatxa 2019

    Spanje, Penèdes, Garnatxa

     12,95

    MontRubí is een relatief jong wijnhuis met een zeer uitgesproken, eigenzinnige kijk op wijn maken. Het huis ligt in het binnenland van de Penedès, zo’n 60 km ten westen van Barcelona, op de hellingen van het Catalaanse kustgebergte.  De wijngaarden liggen op 600 m hoogte omringd door dennenbomen en wilde planten en kruiden. De naam MontRubí verwijst naar de bergachtige omgeving van het wijnhuis en de wijngaarden. Het werd in 1984 opgericht door de familie Peris, die het oude landhuis l’Avella kocht en het verbouwde tot winery.

    In de wijngaarden wordt gestreefd naar balans in de druivenstokken, de druiven en de bodem. MontRubí werkt daarom volgens biologisch-dynamische principes. Voor het bewerken en onderhouden van de wijngaarden wordt gebruik gemaakt van speciale preparaten en in de wijngaarden mag andere, autochtone begroeiing zijn gang gaan. Zo wordt de biodiversiteit in de wijngaarden gestimuleerd, wat ten goede komt aan de gezondheid van de druivenstokken en de druiven.

    Ook in de kelders werkt de familie zo natuurlijk mogelijk. Sulfiet wordt minimaal gebruikt -in plaats daarvan krijgen de wijnen een lange rijping op de lies, van nature rijk aan antioxidanten. Vergisting en rijping verloopt op verschillende manieren. Zo gebruikt het huis cementen eieren, traditionele amfora’s van klei en vaten van Frans eikenhout. Door alle handelingen handmatig te verrichten hebben de wijnmakers een zeer nauwkeurige controle op alles wat er in de wijngaarden en in de kelder gebeurt.

    Het belang dat MontRubí hecht aan het behoud van de identiteit van het gebied blijkt uit het bijzondere Gaintus project. MontRubí startte dit project in 2000 met het herstellen en opnieuw aanplanten van de sumoll, een lokale druif die na de phylloxera bijna helemaal verdwenen was uit het gebied. Als één van de weinige Spaanse wijnhuizen maken zij verschillende wijnen van 100% sumoll.

  • Amalaya – Malbec 2019

    Argentinië, Calchaqui Valley, Salta, Cabernet Sauvignon, Malbec, Syrah

     11,95

    De Amalaya Tinto wordt grotendeels gemaakt van Malbec, aangevuld met andere blauwe druivenrassen. Na de vergisting worden de wijnen van verschillende druivenrassen geblend. Een klein deel van de wijn (25%) rijpt op vaten van Frans eikenhout. Hierdoor wordt de wijn zachter en ronder, zonder zijn fruitige karakter te verliezen. De helderrode wijn heeft uitnodigende aroma’s van rijpe aardbeien, frambozen en ander rood fruit en een vleugje peper en specerijen. Vol en harmonieus van smaak, met tonen van rijp rood fruit, specerijen en hints van vanille. De afdronk is lang en verfijnd met fluweelzachte tannines.

  • OUT OF STOCK

    Colomé – Estate Malbec 2018

    Argentinië, Calchaqui Valley, Salta, Malbec

     17,95

    Deze frisse, soepele Malbec afkomstig van de hooggelegen Estate wijngaarden van Bodegas Colomé is robijnrood in het glas en staat bol van zwart- en bosfruit aroma’s zoals bramen. De geur is bloemig en wordt gecombineerd met pittige kruiden zoals tijm. Krachtige aanzet in de mond, complex en rijk, maar toch elegant. Fijne tannines en een lange afdronk tot besluit.

Collectie: Rood

Rood