Rood

Klik voor filter Toont 64 - 72 of 80 resultaten
Wijntype
Prijs
Wijnland
Zoetheid
Regio
Wijnhuis
Druivenras
Druivenras
Bekijk als
Pagina
8
/ 9
  • Fina Nero d’Avola

    De omgeving en het terroir

    Het wijnhuis ligt tussen de plaatsen Marsala en Erice waar vulkanische grond, zon, zee en heuvels samenkomen. De wijngaarden floreren dankzij dit magische spel van elementen. Op de heuvelachtige landschappen groeien voornamelijk inheemse druivensoorten zoals Grillo en Nero d’Avola maar in de wijnen komen ook de internationale, aangeplante druivensoorten terug. Sicilië wordt gekenmerkt door overvloedige zonneschijn en wordt gestreeld door verkoelende (zee)winden. De omgeving wordt verrijkt door de zee, wat resulteert in wijnen met een betoverende smaak en een krachtig karakter.

    Traditie en innovatie
    Het familiebedrijf houdt niet alleen vast aan traditie maar ook aan innovatie. Om de unieke kenmerken van de druiven te behouden, heeft de familie een nieuwe vinificatieruimte gebouwd, inclusief een vatenkelder met zorgvuldig gecontroleerde temperatuur en vochtigheid, evenals een moderne bottelarij uitgerust met de nieuwste technologieën. Hun voornaamste focus ligt op het cultiveren van inheemse druivensoorten, waarbij ze streven naar het authentieke karakter van de diverse terroirs dat zich in de wijnen weerspiegelt.

    De wijnen van Cantine Fina zijn niet alleen geliefd vanwege hun smaak en kwaliteit, maar ook vanwege hun vermogen om het karakter van Sicilië vast te leggen. Of je nu geniet van een robuuste rode wijn, een verfijnde witte wijn, of een complexe Bordeaux-style blend, de wijnen van Cantine Fina zijn een eerbetoon aan de schoonheid van Sicilië.

     12,95
    Duidelijk het grotere en sterkere broertje van de Miral. Het ruige terroir van West Sicilie geeft hem zijn karakter. Hij wordt volledig gemaakt van Nero D'Avola druiven, met na de vergisting 3 maanden houtrijping. Veel Morellen-kersenfruit, smeulende kruidige tonen en zachte tannines demonstreren het grote potentieel van de Siciliaanse Nero d'Avola-druif.  Aangenaam omhullend, delicaat en verfijnd.
  • A Grand Pas – Chardonnay

     10,95

    Een stevige, typische Chardonnay uit de Languedoc. Rijke tonen van wit fruit, mooie mineraliteit en een lange, zuivere afdronk.

  • Weingut Burggarten – Drei Brüder Weiss

     14,95
    De witte Drei Brüder van Weingut Burggarten heeft een heel eigen karakter. Minerale tonen worden gecomineerd met een subtiele Bourgogne toets: peer, walnoot, appel een beetje zoete meloen. Een perfecte match met een milde en frisse zuurgraad en een vleugje eiken.
  • Greywacke – Pinot Noir 2020

     34,95

    Een heerlijk sappige Pinot Noir, zeer geurig met een neus vol kersen, cranberries en bosvruchten. In de smaak een hint van ceder en veel rijp fruit. Vol van smaak maar toch fris en licht, met een licht kruidige afdronk.

  • Weingut Burggarten – Drei Brüder 2019

     14,95

    De druiven voor deze “Drie Gebroeders” groeien op vulkanisch gesteente en grauwacke.
    De wijn bestaat uit 40% Spätburgunder en Frühburgunder, en 20% Cabernet Sauvignon. Het trio heeft 12 maanden gerijpt in foeders, en het resultaat is een heerlijk soepele wijn die rond en lang in de afdronk is. De burgunders zorgen voor kruidige pepertonen, terwijl de cabernet sauvignon voor een prettig gedoseerde kracht zorgt. Een subtiel peperkoekaroma zorgt voor afwisseling.

  • Weingut Burggarten – Spätburgunder “Schieferlay” 2018

     55,00

    De Spätburgunder Schieferlay is de Grosse Lage van Burggarten. De wijngaard ligt op een zeer steile helling, gericht op het zuiden en zuidwesten, met een ondergrond van voornamelijk leisteen en het zogenaamde ‘grauwacke’. Dit zijn precies de omstandigheden waar de pinot noir druif uitstekend bij gedijt. De druiven worden met de hand geplukt en 15 maanden opgevoed op houten vaten. Het resultaat is een prachtig gebalanceerde en sappige wijn, met tonen van cranberries, frambozen, jeneverbes en laurier.

  • Hess – Artezin 2019

     21,50

    De zinfandel-druif groeit vooral in Californië maar ook in Italië, waar hij primitivo wordt genoemd. De druiven voor deze wijn komen van wijnboeren in Mendocino County, die met net zoveel respect voor hun land en hun druiven werken als de Hess Family zelf. Mendocino County ligt aan de noordzijde van de Californische kust en heeft een Mediterraan klimaat met veel zon en warmte, maar ook koele nachten. Dat zorgt voor door en door rijpe druiven met een mooie frisheid en elegantie.

    De wijn is een blend van zinfandel met een vleug petite sirah, die de wijn meer frisheid en structuur geven. Aroma’s van sappige granaatappel en bramen worden aangevuld met rijke tonen van bosbessentaart, frambozen, rode kersen en zoete specerijen en kruiden. Een houtrijping op 1-2 jaar oude vaten van Frans eikenhout maken de tannines zacht en rond en geven de wijn een fluweelzachte, romige afdronk.

  • Montrubí Durona Tinto 2018

     19,95

    Durona is de naam van het gebied op het landgoed van l’Avella waar de sumoll-druiven groeien. De wijn is een blend van sumoll met garnacha. Na de oogst worden de druiven licht gekneusd, waarna ze onder koude temperaturen in grote foeders een schilweking ondergaan. Tijdens de vergisting blijft de wijn nog 45 dagen in contact met de schilletjes, waardoor de wijn zijn diepe kleur en krachtige aroma’s krijgt. De wijn rijpt gedurende 12 maanden op vaten van Frans eikenhout, waarvan een deel nieuw.

    De wijn heeft een complexe neus met wilde bosvruchten, bosaardbeitjes en zoete specerijen, aangevuld met subtiele minerale tonen. De smaak is uitnodigend en verleidelijk, met tonen van rijp donker fruit, mediterrane kruiden en delicate vanille- en houttonen.  Door de wijn een paar uur van te voren te decanteren komen zijn delicate aroma’s nog beter tot zijn recht.

  • Montrubí Gaintus Radikal 2018

     21,50

    De wijn wordt volledig gemaakt van de sumoll, een is een eerbetoon aan deze inheemse ‘vergeten’ druif. De druiven groeien in hoge wijngaarden met grote temperatuurverschillen tussen dag en nacht. De bodem is hier arm aan voedingsstoffen, maar de sumoll voelt zich juist in deze omstandigheden prima thuis. Na de handmatige oogst volgt een korte schilweking. De vergisting verloopt in grote oude vaten met behulp van de natuurlijke gisten. Na de vergisting worden de druiven zacht geperst en rijpt de wijn gedurende 4 maanden verder in oude vaten van 300 liter.

    De wijn is krachtig in de neus, met aroma’s van rode bessen, zwarte kersen en een vleugje rozenbloesem. Uitnodigend en fris van smaak, met sappig fruit, zachte, ronde tannines een harmonieuze zuren. Een wijn die het karakter van deze bijzondere druif perfect weergeeft.

Collectie: Rood

Rood