Geen producten in de winkelwagen.
Geen producten in de winkelwagen.
&WINE > Soort wijn > Rood
Volle geuren van bessen, kersen, verfijnde kruiden, eikenhout en vanille. Stevige en volle smaken van zwart fruit, tonen van kruiden, peper en vanille en pure chocolade en pruimen.
De druiven worden zorgvuldig geoogst, waarna ze worden overgedaan in granieten tanks om de vergisting met de schilletjes en de pitjes te ondergaan. Na de vergisting worden de druiven met de voeten geperst. De jonge wijn rijpt in inox-vaten, en blijft langere tijd in contact met de ‘lies’ (dode gistcellen) om de wijn ronder te maken en meer complexiteit te geven.
Het resultaat is een donkere paarsrode wijn met aroma’s van rood fruit, zure kersen en cassis, aangevuld met wat kruidigheid en menthol. De wijn is krachtig en vol van smaak met rood en donker fruit, ronde tannines en frisse zuren. Een perfecte begeleider van een mooie maaltijd.
Deze Malbec “Colomé” is het visitekaartje van het wijnhuis. De druiven groeien aan niet-geënte wijnranken die het wijnhuis zelf heeft gekweekt op basis van stokken uit meer dan 100 jaar oude wijngaarden. Deze wijnstokken geven de meest pure expressie van de malbec uit dit gebied. De Colomé wijngaard ligt op 2300 meter hoogte. De arme bodem bestaat uit leem en zand en is bedekt met gravel en rotsblokken. De stenen en rotsen houden de warmte van de zon vast gedurende de nacht, waardoor de druiven ‘s nachts langzaam verder kunnen rijpen.
De helderpaarse wijn heeft volle aroma’s van rijp zwart fruit, kruiden en peper. In de smaak is de wijn geconcentreerd en complex met ronde, zachte tannines. De wijn rijpt 10 maanden op eikenhouten vaten, waardoor hij zachter en complexer wordt zonder zijn fruitaroma’s te verliezen.
Deze Malbec “Colomé” is het visitekaartje van het wijnhuis. De druiven groeien aan niet-geënte wijnranken die het wijnhuis zelf heeft gekweekt op basis van stokken uit meer dan 100 jaar oude wijngaarden. Deze wijnstokken geven de meest pure expressie van de malbec uit dit gebied. De Colomé wijngaard ligt op 2300 meter hoogte. De arme bodem bestaat uit leem en zand en is bedekt met gravel en rotsblokken. De stenen en rotsen houden de warmte van de zon vast gedurende de nacht, waardoor de druiven ‘s nachts langzaam verder kunnen rijpen.
De helderpaarse wijn heeft volle aroma’s van rijp zwart fruit, kruiden en peper. In de smaak is de wijn geconcentreerd en complex met ronde, zachte tannines. De wijn rijpt 10 maanden op eikenhouten vaten, waardoor hij zachter en complexer wordt zonder zijn fruitaroma’s te verliezen.
Een diepe paarse kleur met veel krokante zwarte kers. Een zwoele en rijpe aanzet met “kirch eau de Vie” aroma’s in combinatie met mediterrane kruiden. Prettige zuren, zijdezachte tannines en een lange afdronk.
Deze Vino Nobile di Montepulciano heeft een briljante robijnrode kleur en een complexe, verfijnde geur met tonen van kersen, zure kers, pruim en viooltjes. In de smaak proef je een lichte kruidigheid, mooie zuurgraad en goed geïntegreerde tannines, met een evenwichtige en intense afdronk waarin de fruitige aroma’s terugkomen. Een elegante wijn die perfect past bij traditionele gerechten zoals geroosterd vlees en wild.
Deze harmonieuze blend van Merlot, Cabernet Sauvignon en Cabernet Franc kreeg in 2021 een welverdiende erkenning met een Médaille d’Argent op het Concours de Bordeaux.
De wijn heeft een prachtige robijnrode kleur en biedt in de neus verfijnde aroma’s van rijp rood fruit, zoals kersen en pruimen, aangevuld met tonen van vanille en subtiel eikenhout. De smaak is soepel en evenwichtig, met zachte tannines en een elegante afdronk. Een uitstekende keuze voor liefhebbers die een authentieke Bordeaux-ervaring zoeken met een bekroonde touch.
De druiven voor deze wijn groeien in wijngaarden met een ondergrond van klei en grind. De zon schijnt hier uitbundig, maar de zeewind zorgt voor verkoeling en het behoud van frisheid in de wijnen. De druiven rijpen langzaam en de opbrengst is laag, waardoor de druiven door en door rijp en geconcentreerd zijn. Deze blend van cabernet sauvignon en merlot rijpt 12 maanden op eikenhout. De wijn heeft aroma’s van klein rood en donker fruit zoals kersen, zwarte bessen en bramen, aangevuld met kruidige tonen. Krachtig en fluweelzacht van karakter met een lange, elegante afdronk.
Deze Cabernet Franc uit Italïe is zeer herkenbaar met het potloodslijpsel in de neus samen met wat friskruidige en paprikatonen. Uitstekend geschikt om nog een paar jaar in de kelder te blijven liggen, waardoor hij nog eleganter en harmonieuzer wordt.
De Terre des Roques is een sappige, fruitige wijn. De druiven groeien in de wijngaarden rondom het plaatsje Cesseras, waar het wijnhuis is gevestigd. Het warme klimaat en de gunstige ligging ten opzichte van de zon zorgen ervoor dat de druiven maximaal kunnen rijpen. De bodem bestaat uit klei en zandsteen en is rijk aan kalk. Dit zorgt voor een mooie frisheid in de wijn.
De Terre des Roques heeft een perfecte balans tussen zonnig fruit, concentratie, frisheid en zachte tannines. Je proeft sappige kersen, aangevuld met kruidige tonen van balsamico, tapenade en een vleugje rokerigheid.
De Terre des Roques is een sappige, fruitige wijn. De druiven groeien in de wijngaarden rondom het plaatsje Cesseras, waar het wijnhuis is gevestigd. Het warme klimaat en de gunstige ligging ten opzichte van de zon zorgen ervoor dat de druiven maximaal kunnen rijpen. De bodem bestaat uit klei en zandsteen en is rijk aan kalk. Dit zorgt voor een mooie frisheid in de wijn.
De Terre des Roques heeft een perfecte balans tussen zonnig fruit, concentratie, frisheid en zachte tannines. Je proeft sappige kersen, aangevuld met kruidige tonen van balsamico, tapenade en een vleugje rokerigheid.
De dieprood-paarse wijn barst van het rijke en rijpe fruit, maar zijn mooie mineraliteit geeft hem verfijning en elegantie. Sterk en zuiver in de neus met aroma’s van rode en zwarte bessen, kersen, kruiden en minerale tonen. Daar waar hij in de geur door zijn fruit en mineraliteit doet denken aan een Chinon, heeft de wijn door zijn gulle smaak meer weg van een Cabernet Franc uit Saint Nicolas de Bourgeuil. Mondvullend en wat vlezig van smaak met weelderig fruit en sappige zuren. Een volle, krachtige wijn met een elegante structuur.
Hoe zit dat?
Rode wijn wordt gemaakt van blauwe druiven. Door de kleurstof die zich net onder de schil bevindt komt de druif aan zijn kleur. Met de vergisting vindt er schilweking plaats waardoor de kleurstoffen in de druif in de wijn komen. Op deze manier komt de wijn aan zijn kleur. Tijdens dit proces komen er niet alleen kleurstoffen vrij maar ook tannine. Deze stof zorgt voor het wrange mondgevoel en geeft de wijn structuur en body.
Tijdens de vergisting worden de suikers in de most omgezet in alcohol. Na de vergisting wordt de wijn geperst. Het sap dat overblijft ondergaat nog een tweede vergisting: de malolactische. Hierbij wordt het strenge appelzuur omgezet in het mildere melkzuur. Dit gebeurd bij vrijwel alle rode wijnen.
Nu is de wijn klaar voor verdere rijping. Dit gebeurd vaak op eiken houten vaten maar ook dikwijls op roestvrijstaal. Deze beslissingen kunnen variëren per producent of wetgeving.
Na rijping wordt de wijn gefilterd maar niet altijd. Niet filteren geeft een wijn meer structuur maar kan ook door de jaren heen depot veroorzaken in de fles. Niet schadelijk maar het is wel belangrijk om de wijn dan even te decanteren in een karaf.
Uiteenlopende stylen
Rode wijnen kennen we in verschillende soorten. Van fris en sappig tot rijk en vol.
Lichte rode wijnen zijn wijnen die vaak gemaakt zijn van druiven met weinig tannine of wijnen uit een een koeler gebied zoals de Loire. De Cabernet Franc van Le Pas Saint Martin is mooi voorbeeld hiervan. Pinot Noir uit de Ahr is ook een goed voorbeeld van licht rood en wordt daar Spätburgunder genoemd. Weingut Burggarten maakt een paar hele mooie elegante rode wijnen zoals de Spätburgunder Classic.
Rioja is hét gebied van de krachtige, complexe rode wijnen. Valserrano maakt een aantal klassieke rode wijnen zoals de Crianza en Reserva. Echte krachtpatsers voor de liefhebber van stevig rood.