No products in the cart.
No products in the cart.
&WINE > Shop
Op zoek naar fruit? Dan zit je goed met deze Côtes du Rhône Le Rieu. Deze wijn zit boordevol rijp fruit, met een hint van zoethout in de afdronk. De balans is mooi, de stijl gul en zeer toegankelijk – een echte publiekslieveling.
Perfect voor elke gelegenheid, maar vooral bij een gezellige barbecue met vrienden. Geen reden om hem te laten ouderen… gewoon lekker nú van genieten! Serveertip: 16-18 graden Celsius.
Deze volle, aromatische witte wijn is gemaakt als eerbetoon aan de voorouders van de familie. Blend van 80% Viognier en 20% Rousanne. In de geur herken je abrikoos, witte perzik, lindebloesem en een vleugje honing – uitnodigend en zeer verfijnd.
De smaak is rijk en romig, maar deze wijn heeft zeker ook genoeg frisheid om het spannend te houden. In de afdronk zorgt een hint van venkel voor een verfrissende toets. Deze wijn is heerlijk bij gerechten met truffel, romige vis of gevogelte. Serveer tip: tussen de 8–12 °C
Les Terres d’Auguste Blanc 2023 is opgenomen in de lijst van de 45 beste Côtes-du-Rhône blancs, geselecteerd door Le Monde! Een “must try” voor Rhône liefhebbers!
Deze krachtige en fruitige Côtes du Rhône Villages wijn is een blend van Grenache (60%) en Syrah (40%), en rijpte 18 maanden in grote, oude Frans eikenhouten vaten van 500 liter. Het resultaat? Een wijn met aroma’s van rood en zwart fruit, afgerond met een fijne toets van vanille.
De smaak is rijk en vol, met stevige maar elegante tannines. Nu al heerlijk bij een mooi stuk geroosterd rundvlees, lamsstoof, chili of een kruidige Provençaalse schotel, maar met wat extra tijd op fles wordt deze wijn nóg ronder en zachter. Serveertip: 14–16 °C
Recent kreeg deze wijn van een bijzondere erkenning van twee sterren in de Guide Hachette des Vins 2024. De jury was onder de indruk van de geur van framboos, gekonfijte sinaasappel, panettone en subtiele rokerigheid. In de mond is hij krachtig en perfect in balans.
Zeer gastronomische witte wijn! Ruik de geuren van peer en honing. Proef de zinnelijkheid en textuur van de aroma’s, verfijnd met een frisse toets die de vanilletonen in balans brengt.
Dit is een witte wijn gemaakt voor de verfijnde keuken. Zijn weelderigheid past perfect bij gebakken coquilles met truffel op een selderijcrème… Maar bij ook bij meer eenvoudige gerechten als een mooie pompoensoep, witte asperges met hollandaisesaus, risotto met citroen en venkel is het een super mooie wijn.
Deze wijn van zeer oude wijnstokken heeft aroma’s van rijk rijp zwart fruit, gevolgd door kruidigheid en een vleug mineraliteit. De zijden zachte tannines maken deze wijn soepel en elegant. Een echte parel voor feestelijke familiemaaltijden of een verfijnd gastronomisch diner. Denk aan diverse vlees – of stoof gerechten, paddenstoelen of gegrilde groenten. Serveertip: 16 tot 18 graden Celsius.
Bekroond met een Zilveren Medaille door de lezers van La Revue du Vin de France in 2024.
Deze krachtige en verfijnde Pouilly-Fuissé is gemaakt van biologische Chardonnay en heeft 9 maanden gerijpt op eikenhouten vaten. De neus is complex met aroma’s van acacia-noten, vanille, citrus, amandel, hazelnoot en een subtiel rokerig randje. In de mond rijk, fris en elegant, met een lange, minerale afdronk. Nu al mooi om te drinken, maar de wijn heeft ook een bijzonder goed rijpingspotentieel. Zeer gastronomische wijn, ideaal bij gegrilde gamba’s, coquilles of gevogelte in romige saus.
Bekroond met een Zilveren Medaille door de lezers van La Revue du Vin de France in 2024.
Deze krachtige en verfijnde Pouilly-Fuissé is gemaakt van biologische Chardonnay en heeft 9 maanden gerijpt op eikenhouten vaten. De neus is complex met aroma’s van acacia-noten, vanille, citrus, amandel, hazelnoot en een subtiel rokerig randje. In de mond rijk, fris en elegant, met een lange, minerale afdronk. Nu al mooi om te drinken, maar de wijn heeft ook een bijzonder goed rijpingspotentieel. Zeer gastronomische wijn, ideaal bij gegrilde gamba’s, coquilles of gevogelte in romige saus.
Deze biologische Mâcon-Chaintré schittert met een heldere, goudgele kleur en een briljante glans. In de neus ervaar je frisse tonen van abrikoos, perzik en mirabelle-kersen, verrijkt met een subtiele hint van hazelnoot en een vleugje witte bloemen. In de mond is de wijn zuiver, aromatisch en heerlijk verfrissend. Gemaakt van Chardonnay (met een hint Gamay) wat zorgt voor puurheid en frisheid in elke slok. Ideaal als aperitief en bij een verfijnd kaasplateau met jonge, belegen of romige kazen, lichte visgerechten en frisse salades.
Zoals men in het Frans zegt: Belle robe or clair, brillante. Nez plaisant, fruité, évoquant la noisette avec une touche de fleurs blanches. En bouche, un vin net et parfumé, très rafraîchissant.
Deze helder goudgele wijn heeft uitnodigende aroma’s van vers fruit, bloesem en citrus. In de mond levendig, verfijnd en rond van smaak met tonen van wit fruit en citrus. Een rijping op de lies maakt de wijn zacht en rond en geeft hem extra verfijning. Perfect bij oesters, fruits de mer of als stijlvol aperitief.
Bij het openen van de fles komen uitnodigende aroma’s vrij van vers citrusfruit, delicate bloesem en een subtiele ziltigheid, perfect in harmonie met verfijnde briochetonen en een vleugje vanille. In de mond presenteert deze wijn zich fris en verfijnd, met een prachtige structuur en een zachte, elegante mousse.
De afdronk is indrukwekkend lang en aangenaam, gekenmerkt door frisse zuren en een subtiele hint van ziltigheid, die de smaak nog even voortzet. De Authentique is een schitterende keuze voor wie op zoek is naar een mousserende wijn met diepgang en finesse. Perfect voor speciale momenten of als begeleider van verfijnde gerechten.
De Cava Numero 1 van Dominio de la Vega is een elegante Spaanse mousserende wijn met finesse, perfect voor feestelijke momenten of verfijnde borrels. Deze cava wordt volledig gemaakt van macabeo druiven en is helemaal organic.
Het resultaat is een elegante, levendige mousserende wijn met frisheid, finesse en karakter – een expressie van terroir én vakmanschap. Aroma’s van rijp wit fruit en subtiele tonen van gedroogde vruchten. Fris en romig in de mond, prachtig geïntegreerde mousse en een lichte, verkwikkende bitterheid in de afdronk. Ideaal voor bijzondere momenten, heerlijk in combinatie met lichte voorgerechten, schaal- en schelpdieren of fijne tapas en zeer stijlvol als aperitief.
De Cava Idilicum Brut wordt volledig gemaakt van macabeo druiven. De wijnstokken hebben een gemiddelde leeftijd van 30 jaar en groeien in een wijngaard op 750 meter hoogte op een klei-kalksteen bodem. Dat zorgt voor een mooie frisheid in de wijn. De Idilicum Brut is een heerlijk frisse, zachte cava met subtiele toasttonen en fijne, elegante bubbels. In de neus verfijnde aromatische tonen van appel, citrus en wat brioche. Rond en zacht van smaak, met sappig fruit, lichte toastaroma’s, levendige zuren en een goed geïntegreerde mousse.
De Cava Idilicum Brut wordt volledig gemaakt van macabeo druiven. De wijnstokken hebben een gemiddelde leeftijd van 30 jaar en groeien in een wijngaard op 750 meter hoogte op een klei-kalksteen bodem. Dat zorgt voor een mooie frisheid in de wijn. De Idilicum Brut is een heerlijk frisse, zachte cava met subtiele toasttonen en fijne, elegante bubbels. In de neus verfijnde aromatische tonen van appel, citrus en wat brioche. Rond en zacht van smaak, met sappig fruit, lichte toastaroma’s, levendige zuren en een goed geïntegreerde mousse.
De druiven groeien in hooggelegen wijngaarden, waardoor ze hun frisheid behouden. De Brut Reserva Especial is een blend van Macabeo en Chardonnay. Tijdens de handmatige pluk worden de druiven uitgebreid geselecteerd op hun balans tussen rijpheid en frisse zuren. In de neus complex en uitgesproken, met aroma’s van toast, brioche, wit fruit en romige vanilletonen. Zacht, rond en verleidelijk van smaak, met tonen van wit fruit, geroosterd brood en citrus, ondersteund door een fijne, gelijkmatige mousse. De afdronk is romig en aangenaam met frisse tonen en een klein bittertje.
Deze mooie lichtroze Cava Rosé wordt volledig gemaakt van garnacha druiven. Tijdens de handmatige pluk worden de druiven uitgebreid geselecteerd op hun balans tussen rijpheid en frisse zuren. De druiven worden in de vroege ochtend geoogst om spontane gisting te voorkomen en de frisheid in de druiven te behouden. De Cava heeft intense aroma’s van rijpe zwarte bessen en kersen, aangevuld met bloemige en minerale tonen. In de smaak is hij fruitig met een licht zoetje, een zeer elegante bubbel en een aangename afdronk. Een sprankelende, frisse Cava om heerlijk van te genieten.