Geen producten in de winkelwagen.
Geen producten in de winkelwagen.
&WINE > Shop
De Cava Idilicum Brut wordt volledig gemaakt van macabeo druiven. De wijnstokken hebben een gemiddelde leeftijd van 30 jaar en groeien in een wijngaard op 750 meter hoogte op een klei-kalksteen bodem. Dat zorgt voor een mooie frisheid in de wijn. De Idilicum Brut is een heerlijk frisse, zachte cava met subtiele toasttonen en fijne, elegante bubbels. In de neus verfijnde aromatische tonen van appel, citrus en wat brioche. Rond en zacht van smaak, met sappig fruit, lichte toastaroma’s, levendige zuren en een goed geïntegreerde mousse.
Deze mooie lichtroze Cava Rosé wordt volledig gemaakt van garnacha druiven. Tijdens de handmatige pluk worden de druiven uitgebreid geselecteerd op hun balans tussen rijpheid en frisse zuren. De druiven worden in de vroege ochtend geoogst om spontane gisting te voorkomen en de frisheid in de druiven te behouden. De Cava heeft intense aroma’s van rijpe zwarte bessen en kersen, aangevuld met bloemige en minerale tonen. In de smaak is hij fruitig met een licht zoetje, een zeer elegante bubbel en een aangename afdronk. Een sprankelende, frisse Cava om heerlijk van te genieten.
De Kikè van Cantina Fina, is een aangename verrassing. Het is in feite een interessante aromatische witte wijn, geproduceerd uit een druivensoort die we normaal gesproken zouden associëren met een beslist koeler gebied. Kikè wordt gemaakt van 90% Traminer Aromatico-druiven en de rest Sauvignon Blanc. Dit wordt ongetwijfeld geholpen door het heuvelachtige profiel van de wijngaarden van de wijnmakerij, die zich ongeveer 500 meter boven de zeespiegel bevinden. Hier kunnen de druiven in feite rijpen en genieten van een gunstig temperatuurbereik tussen dag en nacht. Fascinerend, extravert en tropisch, de wijn “Kikè” Cantine Fina betovert de zintuigen vanaf de allereerste benadering en betrekt de proever in een rijke, aangename en onmiddellijke proefervaring. Het boeket is rijk, weelderig gedomineerd door fruitige en tropische nuances en hints van zoete, rijpe citrusvruchten, oranjebloesem en aromatische kruiden.
De Finca Fabian-wijnen hebben een fruitig, toegankelijk karakter en zijn daardoor erg geliefd. De druiven komen van biologische wijngaarden en worden ‘s nachts geoogst, zodat ze hun frisheid zoveel mogelijk behouden. De wijn vergist en rijpt op roestvrijstalen vaten. Dat geeft een heerlijk sappige wijn met bloemige tonen en aroma’s van tropisch fruit, die perfect in balans zijn met de frisse zuren.
Deze frisse, stevige rode wijn is gemaakt van biologisch verbouwde Tempranillo druiven. De druiven worden ‘s nachts geoogst, waarna de wijn op roestvrijstalen vaten vergist en rijpt. De wijn heeft een prachtige roodpaarse kleur met de aroma’s van rode bessen en kersen, aangevuld met aardse aroma’s. In de smaak is hij zwoel en sappig met rijpe kersen en ander klein rood fruit. Een soepele, fruitige wijn met zachte tannines en een mooie frisheid.
Dominio de Punctum is een jong wijnbedrijf dat volledig werkt volgens biologische en biodynamische werkwijzen. Het bedrijf is in 2005 opgericht door de familie Fernández–Cifuentes, met als doel biologische en biodynamische wijnen te maken van hoge kwaliteit. Ze gaan hier mee terug naar de traditionele manier van wijnmaken in dit gebied, nog voordat de chemische bestrijdingsmiddelen en kunstmest in de wijngaarden werden ingevoerd. Met hun werkwijze streven ze naar wijnen die niet alleen opvallen door hun kwaliteit en delicate aroma’s, maar ook door hun zuivere, authentieke karakter. Puur natuur, en dat begint in de wijngaarden.
In het glas onthult deze wijn een indrukwekkende combinatie van florale aroma’s, exotisch fruit en een intense mineraliteit. De levendige zuren en de subtiele tannines zorgen voor een harmonieuze balans, terwijl de wijn kracht en diepgang behoudt. De Glou Glou is niet gefilterd, wat zorgt voor een pure, authentieke ervaring die de ware essentie van oranjewijn weerspiegelt.
Perfect voor avontuurlijke wijnliefhebbers die iets nieuws willen ontdekken, deze wijn is een uitstekende begeleider van pittige gerechten, gegrilde groenten of eenvoudig op zichzelf als een verfrissende, uitgesproken wijnervaring.