Spanje

Klik voor filter Toont 19 - 27 of 37 resultaten
Wijntype
Prijs
Wijnland
Zoetheid
Regio
Wijnhuis
Druivenras
Druivenras
Versterkt
Filter Sluiten
Bekijk als
Pagina
3
/ 5
  • Castillo de Perelada – Blanc Pescador

    Spanje, Catalunya, Macabeu, Parrelada, Xarello

     8,50

    De Blanc Pescador is één van de wijnen die Perelada maakt als hommage aan de zee. De druiven groeien in wijngaarden dicht langs de kust. Ze profiteren van de verkoelende zeewind die ervoor zorgt dat ze hun frisse zuren behouden en altijd een vleugje ziltigheid in zich hebben.

    Na de eerste vergisting start een spontane tweede vergisting, die de wijn een heerlijk, sprankelend karakter geeft. De Blanc Pescador is aromatisch maar delicaat, met rijp sappig fruit, citrus en mooie minerale zilte tonen. Intens van smaak, maar door zijn levendige zuren en zijn lichte mousse ook heerlijk lichtvoetig van karakter.

  • Rey Fernando de Castilla – Antique Oloroso

    Spanje, Andalusië, Jerez de la Frontera, Palomino

     34,95

    De Antique Oloroso wordt na de vergisting versterkt tot een hoger alcoholpercentage, en rijpt dan zonder florlaag gedurende 20 jaar in het solerasysteem. Doordat de wijn niet door een florlaag tegen zuurstof wordt beschermd ondergaat de wijn een oxidatieve rijping, waarbij hij donkerder van kleur wordt en oxidatieve tonen ontwikkelt.

    De wijn heeft een complexe neus met aroma’s van noten, amandelen, gebrande suiker en wat rokerigheid. In de smaak zacht en rond, met tonen van noten, butterscotch en gedroogd fruit. De afdronk is lang en droog.

  • Rey Fernando de Castilla – Antique Amontillado

    Spanje, Andalusië, Jerez de la Frontera, Palomino

     34,95

    De Antique Amontillado wordt na 5 jaar florrijping versterkt tot een hoger alcoholpercentage, en rijpt dan zonder florlaag nog gedurende 15 jaar in het solerasysteem. Doordat de wijn niet langer door de florlaag tegen zuurstof wordt beschermd ondergaat de wijn een oxidatieve rijping, waarbij hij donkerder van kleur wordt en oxidatieve tonen ontwikkelt.

    De amberkleurige sherry is elegant en aromatisch, met uitgesproken aroma’s van amandelen en noten. Zacht en complex van smaak met een mooie frisse afdronk.

  • SALE

    Rey Fernando de Castilla – Classic Pedro Ximénez

    Spanje, Andalusië, Pedro Ximénes

     15,50

    De Classic Pedro Ximénez wordt gemaakt van zeer rijpe pedro ximénez-druiven met een hoog suikergehalte. De vergisting wordt gestopt door alcohol toe te voegen. Hierdoor behoudt de wijn een deel van de natuurlijke suikers. Daarna rijpt de wijn 10 jaar lang volgens het tradionele solerasysteem.

    De donkerkleurige sherry heeft rijke aroma’s van zoete druiven en rozijntjes. In de smaak is hij zacht, rond en zoet met tonen van ingedroogde druiven, rozijnen en wat chocolade. De afdronk is zacht en elegant met een opvallende frisheid. Een zoete wijn met een prachtige balans en verfijning.

  • Rey Fernando de Castilla – Classic Oloroso

    Spanje, Andalusië, Palomino

     15,95

    De Classic Oloroso wordt na de vergisting versterkt tot een hoger alcoholpercentage, en rijpt dan zonder florlaag gedurende 6 jaar in het solerasysteem. Doordat de wijn niet door een florlaag tegen zuurstof wordt beschermd ondergaat de wijn een oxidatieve rijping, waarbij hij donkerder van kleur wordt en oxidatieve tonen ontwikkelt.

    Deze donkergekleurde sherry heeft warme, complexe aroma’s van noten en gebrande caramel. Zacht en warm van smaak met ronde tonen van noten en caramel. De afdronk is lang en elegant met frisse, droge nuances.

  • Bodegas Don Diego – Anarian Verdejo 2021

    Spanje, Rueda, Verdejo

     7,25

    De kracht van Bodegas Don Diego zit in de combinatie van traditionele wijnbouw met moderne vinificatiemethode’s. De meeste wijnen gisten en worden opgevoed op roestvrijstalen tanks, waardoor het frisse, aromatische karakter van de verdejo nog beter tot zijn recht komt.

    De lichtgele wijn heeft uitbundige aroma’s van peer, perzik en kruisbessen, maar ook van tropisch fruit. Sappig en licht van smaak met rijp wit fruit, passievrucht, wat kruidigheid en levendige zuren. Een heerlijke, vrolijke wijn die de Spaanse zon in zich heeft.

  • Montrubí Durona Parellada 2016

    Spanje, Penèdes, Parellada

     17,50

    De Durona Parellada is volledig gemaakt van de parellada-druif, een inheems druivenras dat in dit gebied vooral wordt gebruikt in mousserende wijnen (Cava). Maar bij MontRubí weten ze inmiddels dat stille wijnen van deze druif zeer interessant kunnen zijn, met soms zelfs een enorm rijpingspotentieel.

    Na de handmatige oogst volgt een korte schilweking. Zodra de vergisting op gang is worden de druiven geperst. Als de vergisting bijna ten einde is wordt de wijn overgedaan in amfora’s van klei, waar de wijn zonder controle van de temperatuur verder vergist. Hierin rijpt de wijn nog 4 tot 6 maanden op de lies (dode gistcellen), waardoor hij ronder en complexer wordt. De vergisting en rijping op de amfora’s zorgt voor een subtiele interactie met zuurstof waardoor de wijn zich verder ontwikkelt.

    De wijn heeft subtiele, elegante aroma’s van heidebloesem en appel- en perenbloesem. Zacht en uitnodigend van smaaak, met een ongelooflijke lengte en ronde, minerale tonen. Een wijn met een uniek, bijzonder karakter van een druif die zelden solo in een wijn wordt gebruikt.

  • Montrubí Durona Tinto 2007

    Spanje, Penèdes, Garnatxa, Sumoll

     17,50

    Durona is de naam van het gebied op het landgoed van l’Avella waar de sumoll-druiven groeien. De wijn is een blend van sumoll met garnacha. Na de oogst worden de druiven licht gekneusd, waarna ze onder koude temperaturen in grote foeders een schilweking ondergaan. Tijdens de vergisting blijft de wijn nog 45 dagen in contact met de schilletjes, waardoor de wijn zijn diepe kleur en krachtige aroma’s krijgt. De wijn rijpt gedurende 12 maanden op vaten van Frans eikenhout, waarvan een deel nieuw.

    De wijn heeft een complexe neus met wilde bosvruchten, bosaardbeitjes en zoete specerijen, aangevuld met subtiele minerale tonen. De smaak is uitnodigend en verleidelijk, met tonen van rijp donker fruit, mediterrane kruiden en delicate vanille- en houttonen.  Door de wijn een paar uur van te voren te decanteren komen zijn delicate aroma’s nog beter tot zijn recht.

  • Montrubí Gaintus Vertical 2008

    Spanje, Penèdes, Sumoll

     41,75

    De wijn wordt volledig gemaakt van de sumoll, een is een eerbetoon aan deze inheemse ‘vergeten’ druif. De druiven groeien in hoge wijngaarden met grote temperatuurverschillen tussen dag en nacht. De bodem is hier arm aan voedingsstoffen, maar de sumoll voelt zich juist in deze omstandigheden prima thuis. Na de handmatige oogst volgt een korte schilweking. De vergisting verloopt in grote oude vaten met behulp van de natuurlijke gisten. Na de vergisting worden de druiven zacht geperst en rijpt de wijn gedurende 12 maanden verder in oude vaten van 300 liter.

    Gaintus Vertical is een complexe, levendige wijn. Intens robijnrood van kleur, met een uitnodigende geur van sappige kersen en gerookt cederhout, aaangevuld met subtiele tonen van mediterrane kruiden. De smaak is zacht, rijp en kruidig, met een mooie balans tussen rijp fruit en levendige zuren. De afdronk is lang en complex met tonen van verse kersen en een mooie mineraliteit.

Collectie: Spanje