Spanje, Utiel-Requena, Garnacha
€ 9,95Deze mooie lichtroze Cava Rosé wordt volledig gemaakt van garnacha druiven. Tijdens de handmatige pluk worden de druiven uitgebreid geselecteerd op hun balans tussen rijpheid en frisse zuren. De druiven worden in de vroege ochtend geoogst om spontane gisting te voorkomen en de frisheid in de druiven te behouden. De Cava heeft intense aroma’s van rijpe zwarte bessen en kersen, aangevuld met bloemige en minerale tonen. In de smaak is hij fruitig met een licht zoetje, een zeer elegante bubbel en een aangename afdronk. Een sprankelende, frisse Cava om heerlijk van te genieten.
Spanje, Jerez, Airén
€ 242,50Voor deze bijzondere Gran Reserva Único worden de distillaten van witte wijnen geselecteerd, geblend en overgedaan in vaten van oude olorosowijnen. Hier rijpt de brandy maar liefst 40 jaar volgens het solerasysteem voordat hij wordt gebotteld.
Intens, droog en verfijnd van geur en smaak met tonen van vanille en wat gedroogd fruit. Fluweelzacht en complex, met een eindeloze, intense afdronk.
Spanje, Rioja, Mazuelo, Tempranillo
€ 14,95De Valserrano Crianza bestaat voor 90% uit de tempranillo druif. Dat geeft een heerlijke, fruitige wijn met veel framboos en aardbei in zowel de geur als de smaak. In Crianza’s en meer gerijpte Rioja’s die een grotendeels uit tempranillo bestaan vind je vaak rozijn- en kaneelachtige tonen in de wijn. Valserrano Crianza is elegant en fijn met veel fruit als aardbeien, zwarte bramen, kersen, zoete specerijen, een vleugje tabak en een frisse levendige afdronk. Karakteristiek en toegankelijk, met een mooie bescheiden houttoets.
Spanje, Andalusië, Jerez de la Frontera, Palomino
€ 17,95Deze heerlijke Vermut uit Jerez wordt gemaakt van een blend van geouderde Oloroso en Pedro Ximénez sherry waaraan 27 smaakcomponenten worden toegevoegd, waaronder sinaasappel- en citroenschilletjes, kruidnagel en alsem, die de vermut zijn kenmerkende licht bittere tonen geeft. Schitterend goudbruin van kleur met rijke aroma’s van gedroogd fruit, noten en kruiden. Vol en zacht-zoet van smaak, maar mét het voor vermut zo karakteristieke bittertje.
Spanje, Andalusië, Jerez de la Frontera, Pedro Ximénes
€ 37,95De Antique Pedro Ximénez wordt gemaakt van zeer rijpe pedro ximénez-druiven met een hoog suikergehalte. De vergisting wordt gestopt door alcohol toe te voegen. Hierdoor behoudt de wijn een deel van de natuurlijke suikers. Daarna rijpt de wijn 30 jaar lang volgens het tradionele solerasysteem.
De donkerkleurige sherry heeft rijke aroma’s van zoete druiven en rozijntjes. In de smaak is hij fluweelzacht, rond en zoet met tonen van ingedroogde druiven, rozijnen en wat chocolade. De afdronk is zacht en elegant met een opvallende frisheid. Een zoete wijn met een prachtige balans tussen zoet en frisse zuren.
Spanje, Andalusië, Jerez de la Frontera, Palomino
€ 34,95De Antique Oloroso wordt na de vergisting versterkt tot een hoger alcoholpercentage, en rijpt dan zonder florlaag gedurende 20 jaar in het solerasysteem. Doordat de wijn niet door een florlaag tegen zuurstof wordt beschermd ondergaat de wijn een oxidatieve rijping, waarbij hij donkerder van kleur wordt en oxidatieve tonen ontwikkelt.
De wijn heeft een complexe neus met aroma’s van noten, amandelen, gebrande suiker en wat rokerigheid. In de smaak zacht en rond, met tonen van noten, butterscotch en gedroogd fruit. De afdronk is lang en droog.
Spanje, Andalusië, Jerez de la Frontera, Palomino
€ 34,95De Antique Amontillado wordt na 5 jaar florrijping versterkt tot een hoger alcoholpercentage, en rijpt dan zonder florlaag nog gedurende 15 jaar in het solerasysteem. Doordat de wijn niet langer door de florlaag tegen zuurstof wordt beschermd ondergaat de wijn een oxidatieve rijping, waarbij hij donkerder van kleur wordt en oxidatieve tonen ontwikkelt.
De amberkleurige sherry is elegant en aromatisch, met uitgesproken aroma’s van amandelen en noten. Zacht en complex van smaak met een mooie frisse afdronk.
Spanje, Andalusië, Jerez de la Frontera, Palomino
€ 25,95Spanje, Andalusië, Pedro Ximénes
€ 18,50De Classic Pedro Ximénez wordt gemaakt van zeer rijpe pedro ximénez-druiven met een hoog suikergehalte. De vergisting wordt gestopt door alcohol toe te voegen. Hierdoor behoudt de wijn een deel van de natuurlijke suikers. Daarna rijpt de wijn 10 jaar lang volgens het tradionele solerasysteem.
De donkerkleurige sherry heeft rijke aroma’s van zoete druiven en rozijntjes. In de smaak is hij zacht, rond en zoet met tonen van ingedroogde druiven, rozijnen en wat chocolade. De afdronk is zacht en elegant met een opvallende frisheid. Een zoete wijn met een prachtige balans en verfijning.
Spanje, Andalusië, Palomino
€ 15,95De Classic Oloroso wordt na de vergisting versterkt tot een hoger alcoholpercentage, en rijpt dan zonder florlaag gedurende 6 jaar in het solerasysteem. Doordat de wijn niet door een florlaag tegen zuurstof wordt beschermd ondergaat de wijn een oxidatieve rijping, waarbij hij donkerder van kleur wordt en oxidatieve tonen ontwikkelt.
Deze donkergekleurde sherry heeft warme, complexe aroma’s van noten en gebrande caramel. Zacht en warm van smaak met ronde tonen van noten en caramel. De afdronk is lang en elegant met frisse, droge nuances.
Spanje, Andalusië, Palomino
€ 13,95De Classic Amontillado wordt na een periode van florrijping versterkt tot een hoger alcoholpercentage, en rijpt dan zonder florlaag nog een aantal jaar in het solerasysteem. Doordat de wijn niet langer door de florlaag tegen zuurstof wordt beschermd ondergaat de wijn een oxidatieve rijping, waarbij hij donkerder van kleur wordt en oxidatieve tonen ontwikkelt.
In de neus zoete aroma’s van donkere karamel, marsepein, noten en stro. Zoet in de neus maar mooi droog van smaak met opvallende, zachte tonen van hazelnoten. De afdronk is lang en krachtig, maar ook bijzonder zuiver en verfijnd.
Spanje, Rioja, Viura
€ 33,50De viura en malvasia druiven groeien in de hoogste delen van de wijngaarden, met een arme bodem, een goede ventilatie door de wind en een gunstige ligging ten opzichte van de zon. Hierdoor rijpen de druiven langzaam en kunnen ze hun aroma’s volledig ontwikkelen. Na de handmatige oogst worden de druiven zacht geperst en wordt het sap overgedaan in nieuwe ‘Allier’-vaten, waar de vergisting plaatsvindt en de wijn vervolgens gedurende 28 maanden op de lies (dode gistcellen) rijpt. Rond, zacht en intens in geur en smaak, met een aangename, levendige frisheid en een opvallende mineraliteit.