Spanje

Klik voor filter Toont 17 - 32 of 40 resultaten
Wijntype
Prijs
Wijnland
Zoetheid
Regio
Wijnhuis
Druivenras
Druivenras
Versterkt
Bekijk als
Pagina
2
/ 3
  • Montrubí – BLACK Garnatxa 2021

     13,95

    MontRubí is een relatief jong wijnhuis met een zeer uitgesproken, eigenzinnige kijk op wijn maken. Het huis ligt in het binnenland van de Penedès, zo’n 60 km ten westen van Barcelona, op de hellingen van het Catalaanse kustgebergte.  De wijngaarden liggen op 600 m hoogte omringd door dennenbomen en wilde planten en kruiden. De naam MontRubí verwijst naar de bergachtige omgeving van het wijnhuis en de wijngaarden. Het werd in 1984 opgericht door de familie Peris, die het oude landhuis l’Avella kocht en het verbouwde tot winery.

    In de wijngaarden wordt gestreefd naar balans in de druivenstokken, de druiven en de bodem. MontRubí werkt daarom volgens biologisch-dynamische principes. Voor het bewerken en onderhouden van de wijngaarden wordt gebruik gemaakt van speciale preparaten en in de wijngaarden mag andere, autochtone begroeiing zijn gang gaan. Zo wordt de biodiversiteit in de wijngaarden gestimuleerd, wat ten goede komt aan de gezondheid van de druivenstokken en de druiven.

    Ook in de kelders werkt de familie zo natuurlijk mogelijk. Sulfiet wordt minimaal gebruikt -in plaats daarvan krijgen de wijnen een lange rijping op de lies, van nature rijk aan antioxidanten. Vergisting en rijping verloopt op verschillende manieren. Zo gebruikt het huis cementen eieren, traditionele amfora’s van klei en vaten van Frans eikenhout. Door alle handelingen handmatig te verrichten hebben de wijnmakers een zeer nauwkeurige controle op alles wat er in de wijngaarden en in de kelder gebeurt.

    Het belang dat MontRubí hecht aan het behoud van de identiteit van het gebied blijkt uit het bijzondere Gaintus project. MontRubí startte dit project in 2000 met het herstellen en opnieuw aanplanten van de sumoll, een lokale druif die na de phylloxera bijna helemaal verdwenen was uit het gebied. Als één van de weinige Spaanse wijnhuizen maken zij verschillende wijnen van 100% sumoll.

  • Montrubí – La Peona

     18,95
  • Montrubí – WHITE Xarel-Lo 2021

     13,95
    De WHITE is volledig gemaakt van Xarel-lo, een inheems druivenras dat in dit gebied vooral wordt gebruikt in mousserende wijnen (Cava). Maar steeds meer wijnmakers ontdekken dat stille wijnen van deze druif zeer interessant kunnen zijn, met soms zelfs een enorm rijpingspotentieel. De wijn is jong en levendig van karakter met zoete, kruidige tonen van de venkelknol en het groen van de venkel en aroma’s van frisse groene appels, peer, ananasschil en wat tonen van jasmijnbloesem. In de smaak is de wijn rond en zacht met intense fruittonen, een spannende kruidigheid en een frisse, opwekkende mineraliteit.
  • Montrubí Durona Tinto 2018

     19,95

    Durona is de naam van het gebied op het landgoed van l’Avella waar de sumoll-druiven groeien. De wijn is een blend van sumoll met garnacha. Na de oogst worden de druiven licht gekneusd, waarna ze onder koude temperaturen in grote foeders een schilweking ondergaan. Tijdens de vergisting blijft de wijn nog 45 dagen in contact met de schilletjes, waardoor de wijn zijn diepe kleur en krachtige aroma’s krijgt. De wijn rijpt gedurende 12 maanden op vaten van Frans eikenhout, waarvan een deel nieuw.

    De wijn heeft een complexe neus met wilde bosvruchten, bosaardbeitjes en zoete specerijen, aangevuld met subtiele minerale tonen. De smaak is uitnodigend en verleidelijk, met tonen van rijp donker fruit, mediterrane kruiden en delicate vanille- en houttonen.  Door de wijn een paar uur van te voren te decanteren komen zijn delicate aroma’s nog beter tot zijn recht.

  • Montrubí Gaintus Radikal 2018

     21,50

    De wijn wordt volledig gemaakt van de sumoll, een is een eerbetoon aan deze inheemse ‘vergeten’ druif. De druiven groeien in hoge wijngaarden met grote temperatuurverschillen tussen dag en nacht. De bodem is hier arm aan voedingsstoffen, maar de sumoll voelt zich juist in deze omstandigheden prima thuis. Na de handmatige oogst volgt een korte schilweking. De vergisting verloopt in grote oude vaten met behulp van de natuurlijke gisten. Na de vergisting worden de druiven zacht geperst en rijpt de wijn gedurende 4 maanden verder in oude vaten van 300 liter.

    De wijn is krachtig in de neus, met aroma’s van rode bessen, zwarte kersen en een vleugje rozenbloesem. Uitnodigend en fris van smaak, met sappig fruit, zachte, ronde tannines een harmonieuze zuren. Een wijn die het karakter van deze bijzondere druif perfect weergeeft.

  • Pazo Casanova – Treixadura

     14,95
    Een prachtig glas wijn uit het hart van Galicië: Ribeiro. De kleur is goudgeel en het sap ziet er geconcentreerd uit. De neus is vol en intens zonder overrijp te worden. Veel aromatische kruiden zoals citroenblad en tijm worden aangevuld met iets van tropisch fruit. De smaak is mooi gebalanceerd met rode appels, mooie zuren en we moeten meteen aan houtopvoeding denken. Echter heeft de wijn enkel 4 maanden ‘sur lie’ gerijpt. Waanzinnig glas!
  • Rey Fernando de Castilla – Antique Amontillado

     42,50

    De Antique Amontillado wordt na 5 jaar florrijping versterkt tot een hoger alcoholpercentage, en rijpt dan zonder florlaag nog gedurende 15 jaar in het solerasysteem. Doordat de wijn niet langer door de florlaag tegen zuurstof wordt beschermd ondergaat de wijn een oxidatieve rijping, waarbij hij donkerder van kleur wordt en oxidatieve tonen ontwikkelt.

    De amberkleurige sherry is elegant en aromatisch, met uitgesproken aroma’s van amandelen en noten. Zacht en complex van smaak met een mooie frisse afdronk.

  • Rey Fernando de Castilla – Antique Fino

     32,50

    De Antique Fino is een droge, lichtgouden sherry met de typerende florrijping van 9 jaar volgens het traditionele solerasysteem. Na de rijping wordt de wijn nogmaals versterkt tot een alcoholpercentage van 17%. De wijn van 100% palamino-druiven komt van de kalkrijke witte Albariza grond, die de wijn een prachtige verfijning geeft.

    De wijn heeft delicate, elegante aroma’s met herkenbare tonen van flor en noten. In de smaak is hij fris en elegant met tonen van hazelnoten, licht vanille, olijven en wat ziltigheid.

  • Rey Fernando de Castilla – Antique Oloroso

     42,50

    De Antique Oloroso wordt na de vergisting versterkt tot een hoger alcoholpercentage, en rijpt dan zonder florlaag gedurende 20 jaar in het solerasysteem. Doordat de wijn niet door een florlaag tegen zuurstof wordt beschermd ondergaat de wijn een oxidatieve rijping, waarbij hij donkerder van kleur wordt en oxidatieve tonen ontwikkelt.

    De wijn heeft een complexe neus met aroma’s van noten, amandelen, gebrande suiker en wat rokerigheid. In de smaak zacht en rond, met tonen van noten, butterscotch en gedroogd fruit. De afdronk is lang en droog.

  • Rey Fernando de Castilla – Antique Palo Cortado

     49,95

    De donkere, amberkleurige wijn heeft een complexe neus met aroma’s van walnoot, caramel, mandarijn en wat florale en aardse tonen. In de smaak wisselen frisse, droogzoete en zilte tonen elkaar af met tonen van rozijnen, gebrande karamel, gedroogde vijgen, gekonfijte mandarijn en vanille. Vol maar ook zeer verfijnd en zuiver van smaak met een lange afdronk met zachte, levendige zuren.

  • Rey Fernando de Castilla – Antique Pedro Ximénez

     47,50

    De Antique Pedro Ximénez wordt gemaakt van zeer rijpe pedro ximénez-druiven met een hoog suikergehalte. De vergisting wordt gestopt door alcohol toe te voegen. Hierdoor behoudt de wijn een deel van de natuurlijke suikers. Daarna rijpt de wijn 30 jaar lang volgens het tradionele solerasysteem.

    De donkerkleurige sherry heeft rijke aroma’s van zoete druiven en rozijntjes. In de smaak is hij fluweelzacht, rond en zoet met tonen van ingedroogde druiven, rozijnen en wat chocolade. De afdronk is zacht en elegant met een opvallende frisheid. Een zoete wijn met een prachtige balans tussen zoet en frisse zuren.

  • Rey Fernando de Castilla – Brandy Gran Reserva Único

     295,00

    Voor deze bijzondere Gran Reserva Único worden de distillaten van witte wijnen geselecteerd, geblend en overgedaan in vaten van oude olorosowijnen. Hier rijpt de brandy maar liefst 40 jaar volgens het solerasysteem voordat hij wordt gebotteld.

    Intens, droog en verfijnd van geur en smaak met tonen van vanille en wat gedroogd fruit. Fluweelzacht en complex, met een eindeloze, intense afdronk.

  • Rey Fernando de Castilla – Brandy Selecto Solera Gran Reserva

     108,95

    Deze bijzondere brandy is een blend van drie geselecteerde brandy’s met een rijping tussen de 12 en 20 jaar op oude sherryvaten. Deze brandy’s zijn gemaakt van gedistilleerde witte wijnen ieder afkomstig uit één oogstjaar, en hebben gerijpt op oude amontillado- en olorosovaten volgens het solerasysteem.

    Zuiver, genereus en elegant van karakter met aroma’s van geroosterde amandelen en hout. Zacht, rond en complex van smaak met een lange, droge afdronk.

  • Rey Fernando de Castilla – Brandy Solera Reserva

     26,95

    Voor deze Brandy Solera Reserva worden de distillaten van witte wijnen geselecteerd, geblend en overgedaan in oude amontillado-vaten. Hier rijpt de brandy gedurende 5 jaar volgens het solerasysteem.

    Het resultaat is een goudkleurige brandy met duidelijk herkenbare aroma’s van de amontillado-vaten. Zuiver in de neus, met aroma’s van toast en gedroogd fruit. In de smaak zacht, harmonieus en elegant.

  • Rey Fernando de Castilla – Classic Amontillado

     19,95

    De Classic Amontillado wordt na een periode van florrijping versterkt tot een hoger alcoholpercentage, en rijpt dan zonder florlaag nog een aantal jaar in het solerasysteem. Doordat de wijn niet langer door de florlaag tegen zuurstof wordt beschermd ondergaat de wijn een oxidatieve rijping, waarbij hij donkerder van kleur wordt en oxidatieve tonen ontwikkelt.

    In de neus zoete aroma’s van donkere karamel, marsepein, noten en stro. Zoet in de neus maar mooi droog van smaak met opvallende, zachte tonen van hazelnoten. De afdronk is lang en krachtig, maar ook bijzonder zuiver en verfijnd.

  • Rey Fernando de Castilla – Classic Cream

     17,95

    Voor het maken van deze Cream sherry wordt een klein percentage PX toegevoegd aan een traditionele Oloroso sherry, waardoor de wijn een lichtzoet karakter krijgt. De blend rijpt nog een aantal jaar volgens het solerasysteem voordat hij wordt gebotteld.

    De donker amberkleurige wijn heeft zachte, zoete aroma’s van gebrande noten en toast. In de smaak is hij rond, zacht en aromatisch met lichtzoete tonen van noten, caramel en toast. De afdronk is subtiel en elegant.

Collectie: Spanje