Geen producten in de winkelwagen.
Geen producten in de winkelwagen.
We proeven aardbeien, kersen en zelfs wat chocola maar voornamelijk heel veel fruit. Hij heeft niet op houten vaten gerust, dus de wijn is lekker licht en fruitig gebleven, aromatisch en zacht. Uitstekend om licht gekoeld in de zomer te serveren.
De druiven komen uit dezelfde Calcarole en Rovereti Cru wijngaarden waar de Amarone druiven van Rizzardi worden geteeld, echter, voor de Valpolicella Classico worden ze uiteraard niet gedroogd. De vinificatie en rijping worden expliciet op RVS gedaan voor het bewaren van het fruitige karakter van de wijn. Zwarte peper en donkere kersen begroeten de neus, een mix van wilde donkere bessen en een complexe truffel/aardse ondertoon. Medium body wijn met een perfect uitgebalanceerde zuurgraad. Gestructureerde en boeiende mineralige afdronk.
Intenser, frisser, verfijnder en complexer dan de doorsnee soave’s . Heerlijk veel wit fruit (rijpe peer) gecombineerd met de geur van citrus en veldbloemen. Genoeg zuren voor lekker wat spanning.
De Corte Fiore is een intense wijn, gemaakt volgens de Appassimento-methode. De laat geoogste druiven worden in kratjes in een goed geventileerde ruimte gelegd, waar ze gedurende een aantal maanden indrogen. Hierdoor krijgen de druiven een enorme aroma- en suikerconcentratie.
In de neus aroma’s van wilde kersen en gedroogde pruimen. Krachtig en vol van smaak, met intense aroma’s van rijp rood en donker fruit, omhuld door fluweelzachte tannines. Ondanks zijn volle karakter heeft de wijn een prachtige elegantie.
De wijn geurt naar klein bosfruit, rode besjes, wilde aardbeien en bramen en is mondklotsend sappig en met een lichte toets tabak achter het fruit. Krachtige smaak met prachtige, expressieve zuren.
Knisperende frisfruitige droge witte wijn (biologisch) met veel limoen, meloen, witte bloemen en perzik in de geur. De smaak van de wijn is verbluffend: compact, geconcentreerd en aromatisch met frisse zuren die mooi in balans zijn. En dat typisch Italiaanse bittertje in de afdronk voor die extra diepgang.
Een strogele wijn. Het bouquet heeft wat van exotisch fruit, bloesem. Een duidelijk vetje in de aanzet wat hem genereus maakt en wit fruit zoals appel en peer in de smaak. Heerlijk amandelbittertje in de afdronk. Heeft wat weg van kruising tussen sauvignon blanc en viognier.
De mooie goudgele wijn heeft heerlijke bloemige aroma’s van amandelbloesem en acacia in combinatie met mediterrane kruiden zoals salie, rozemarijn en tijm. De wijn is vol en warm van smaak met fris fruit en vegetale tonen. De afdronk is lang en verfrissend, met het zo bekende Italiaanse bittertje op het eind. Een wijn met een perfecte balans tussen zongerijpt fruit en frisse tonen.
De Passi Reali Da Uve in Apassimento, is volledig biologisch. De druiven worden drie weken lang gedroogd op de wijnstokken, een unieke techniek die de wijn speciaal maakt. Door deze Appassimento techniek wordt de wijn voller en ronder. In de geur een prachtig vol boeket van zwarte kersen, bramen, pruimen, vijgen. Zeer zacht met nuances van fruitige noten en gekonfijte donkere bessen aangevuld met chocolade.
De opbrengst van de wijngaarden waarin de trebbiano-druiven groeien ligt ver onder de maximaal toegestane opbrengst in de Abruzzen. Het resultaat is een wijn met een hoge concentratie van aroma’s en smaken, elegantie, en levendige tonen van rijp fruit, witte bloemen en vuursteen.