Geen producten in de winkelwagen.
Geen producten in de winkelwagen.
&WINE > Italië
Een rijke wijn die zijn ware identiteit vooral na enkele jaren flesrijping laat zien. In geur bloesem en wit fruit zoals rijpe peer en de typische tonen voor de Trebbiano druif. Een mooi middenrif en een delicaat zuurtje. Intens en mineralig met veel spanning en potentie.
Rijke volle wijn met exotisch fruit, amandel en groente aroma’s in de neus.Licht zoetje (heel rijp fruit) in de aanhef maar uiteindelijk geven de pittige zuren de wijn een lekkere kick in the ass!
Een diepe paarse kleur met veel krokante zwarte kers. Een zwoele en rijpe aanzet met “kirch eau de Vie” aroma’s in combinatie met mediterrane kruiden. Prettige zuren, zijdezachte tannines en een lange afdronk.
Een zeer verleidelijke rosé met kersen, aardbeitjes, rode grapefruit, amandel- en haagdoorn bloesem. Een sappige aanhef en een friszure afdronk. Heerlijk door drinkbaar. Kwaliteit!
Een verleidelijke dessertwijn met veel honing en gedroogd fruit in de neus. Een jaar gerijpt op hout geeft de wijn een mooie vanille toon mee. Doordat de druiven meer dan 90 dagen gedroogd zorgt dit voor veel concentratie, overrijping en een heerlijk zoetje.
De Rosso di Montepulciano is dieprood van kleur met een uitnodigende geur van bloemen en rood fruit (kersen). De smaak is vol en fris-kruidig met zachte tannines. Zeer klassiek gemaakt en niet direct een heftige fruitbom in het glas.
De sangiovese druiven voor de Rosso zijn afkomstig van stokken (95%) met een leeftijd van 10 tot 30 jaar oud. Voor de resterende 5% wordt de lokale canaiolo nero gebruikt. De wijn ondergaat een rijping van 6 maanden op grote Sloveense eikenhouten fusten van circa 5000 liter.
Deze Vino Nobile di Montepulciano heeft een briljante robijnrode kleur en een complexe, verfijnde geur met tonen van kersen, zure kers, pruim en viooltjes. In de smaak proef je een lichte kruidigheid, mooie zuurgraad en goed geïntegreerde tannines, met een evenwichtige en intense afdronk waarin de fruitige aroma’s terugkomen. Een elegante wijn die perfect past bij traditionele gerechten zoals geroosterd vlees en wild.
Deze Cabernet Franc uit Italïe is zeer herkenbaar met het potloodslijpsel in de neus samen met wat friskruidige en paprikatonen. Uitstekend geschikt om nog een paar jaar in de kelder te blijven liggen, waardoor hij nog eleganter en harmonieuzer wordt.
Een zachte en harmonieuze wijn met veel rijp wit fruit en een amandelbittertje. Lekker om goed gekoeld te drinken.
Millesimato betekent dat de wijn geen blend van meerdere oogstjaren is maar dat de druiven van één geselecteerd oogstjaar afkomstig zijn. Een selectie vanwege het feit dat het hier om een uitzonderlijk goed oogstjaar gaat en dat men de specifieke kwaliteiten wil laten uitkomen in uw glas. Zo ontdek je veel rijpe tonen van peer en appel en intens bloemige smaken. Een mooie, fijne mousse
De Kikè van Cantina Fina, is een aangename verrassing. Het is in feite een interessante aromatische witte wijn, geproduceerd uit een druivensoort die we normaal gesproken zouden associëren met een beslist koeler gebied. Kikè wordt gemaakt van 90% Traminer Aromatico-druiven en de rest Sauvignon Blanc. Dit wordt ongetwijfeld geholpen door het heuvelachtige profiel van de wijngaarden van de wijnmakerij, die zich ongeveer 500 meter boven de zeespiegel bevinden. Hier kunnen de druiven in feite rijpen en genieten van een gunstig temperatuurbereik tussen dag en nacht. Fascinerend, extravert en tropisch, de wijn “Kikè” Cantine Fina betovert de zintuigen vanaf de allereerste benadering en betrekt de proever in een rijke, aangename en onmiddellijke proefervaring. Het boeket is rijk, weelderig gedomineerd door fruitige en tropische nuances en hints van zoete, rijpe citrusvruchten, oranjebloesem en aromatische kruiden.
Diep donkere wijn en bakken vol met pik zwart fruit. Bosbes, braam, kers, maar ook gedroogd vlees, en zelf teriyaki saus en wat gerooktheid. Echt een wijn waar je op kan kauwen. Wat een klasse! Houdbaar tot 2025.