Cart (1)
Close
&WINE > Soort wijn > Pagina 7
De Amarone 3 Cru dankt zijn naam aan de druiven die afkomstig zijn uit 3 verschillende Cru wijngaarden. Elk weer gemaakt met de juiste blend en van druivenstokken die minstens 30 jaar oud zijn. Na de oogst worden de druiven enkele maanden gedroogd en daarna pas geperst en gevinifieerd. Na een rijping van maar liefst 36 maanden op eikenhout is een een explosie van rijpe geuren en smaken. Barstend veel amarene kers en ander donker fruit. Een krachtig glas wijn zonder te alcoholisch te zijn met een oneindig lange afdronk.
Krachtige en levendige Amarone met aroma’s van rijpe zwarte bessen, gedroogd fruit en geroosterde specerijen. In de mond fluweelzacht, intens en lang aanhoudend en een perfect evenwicht tussen rijkdom en frisheid.
Diep donkere wijn en bakken vol met pik zwart fruit. Bosbes, braam, kers, maar ook gedroogd vlees, en zelf teriyaki saus en wat gerooktheid. Echt een wijn waar je op kan kauwen. Wat een klasse!
Met het hoogste Corvina-gehalte ooit geproduceerd door Guerrieri Rizzardi, biedt Delara een uniek aromatisch profiel. Verwacht rijp rood fruit en kruidige nuances, gecombineerd met een verfijnde, soepele tanninestructuur. De kleur doet denken aan rode Bourgogne, evenals het bloemige en hartige aroma. In de mond is er echter geen twijfel mogelijk over de levendige intensiteit en het fijne kersenkarakter van de Corvina-druif.
De druiven, afkomstig uit Cavaion, geven de wijn een zachte, elegante stijl die perfect het karakter van deze bijzondere CRU weerspiegelt. Een verfijnde Bardolino voor liefhebbers van elegante, terroir-gedreven rode wijnen.
We proeven aardbeien, kersen en zelfs wat chocola maar voornamelijk heel veel fruit. Hij heeft niet op houten vaten gerust, dus de wijn is lekker licht en fruitig gebleven, aromatisch en zacht. Uitstekend om licht gekoeld in de zomer te serveren.
De druiven komen uit dezelfde Calcarole en Rovereti Cru wijngaarden waar de Amarone druiven van Rizzardi worden geteeld, echter, voor de Valpolicella Classico worden ze uiteraard niet gedroogd. De vinificatie en rijping worden expliciet op RVS gedaan voor het bewaren van het fruitige karakter van de wijn. Zwarte peper en donkere kersen begroeten de neus, een mix van wilde donkere bessen en een complexe truffel/aardse ondertoon. Medium body wijn met een perfect uitgebalanceerde zuurgraad. Gestructureerde en boeiende mineralige afdronk.
Intenser, frisser, verfijnder en complexer dan de doorsnee soave’s . Heerlijk veel wit fruit (rijpe peer) gecombineerd met de geur van citrus en veldbloemen. Genoeg zuren voor lekker wat spanning.
Een elegante, heldergroene olie met een frisse, fruitige geur. In de mond toont deze olie een verfijnd evenwicht tussen zachte bitterheid en een kruidige, licht peperige afdronk – een teken van zijn hoge gehalte aan polyfenolen.
Perfect geschikt als afwerking bij frisse salades, gegrilde groenten, lichte visgerechten, carpaccio, zachte kazen of simpelweg over een stuk vers brood.
De wijn heeft een lichte framboosachtige kleur met lekker wat aardbei en watermeloen aroma’s. Medium body, en een heerlijk en sappig glas. Prachtige balans en niet te weerstaan gewoon. Een heerlijke zomerse doordrinker welke je niet vaak beter aantreft.
De druiven worden in de vroege ochtend handmatig geoogst en voorzichtig in kleine bakken van maximaal 12 kg gelegd. In de kelders worden de druiven ontsteeld en licht gekneusd. De vergisting verloopt onder lage temperaturen, waarna de wijn gedurende 5 maanden rijpt op nieuwe eikenhouten vaten.
De heldere, goudgele wijn heeft een intense geur met aroma’s van tropisch fruit en duidelijke tonen van vanille en butterscotch. Rond en zacht van smaak, met romige tonen van roomboter en vanille. De afdronk is harmonieus en sappig met een mooie balans tussen hout, fruit en frisse zuren.
De wijn is jong al mooi om te drinken, maar ontwikkelt zich mooi in de komende 4 tot 6 jaar.
De wijn is zeer intens in kleur, geur en smaak. De neus barst van het haast overrijpe zwarte fruit aangevuld met zoete Oosterse kruiden en specerijen. Het eikenhout is prachtig geïntegreerd en overheerst niet. In de smaak is de wijn heerlijk romig van smaak met rijp zwart fruit, mooie frisse zuren en fluweelzachte tannines. De afdronk is lang en aangenaam zacht.
De Malhadinha Tinto komt na 2 jaar al mooi tot zijn recht, maar zal zich in de komende 5 tot 10 jaar nog verder ontwikkelen.
De oogst verloopt volledig handmatig, waarna de druiven voorzichtig in kleine kistjes van max. 12 kg worden gelegd. Na de oogst worden de druiven ontsteeld en licht gekneusd. De verschillende druivenrassen worden ieder afzonderlijk gevinifieerd. De vergisting vindt plaats in open bakken onder gecontroleerde temperatuur. Vervolgens rijpt de wijn gedurende 6 maanden op vaten van Frans eikenhout.
De intens donkerpaars gekleurde wijn heeft aroma’s van uitbundig rijp zwart fruit, aangevuld met uitgesproken tonen van specerijen zoals kruidnagel en kaneel en een vleugje vanille. In de smaak is de wijn zwoel en rijk met veel dik, geconcentreerd zwart fruit, donkere chocola en kruiden. De afdronk is lang en geconcentreerd.
Perfect bij een goed stuk vlees van de grill, wildgerechten of een vegetarisch bord met gegrilde portobello en paddenstoelenrisotto.
Een wijn met Californische kracht, maar dan met een zijdehandschoen aangereikt.
Perfect bij langzaam gegaard vlees, kruidige stoofgerechten of een luxe vegetarisch gerecht met gegrilde aubergine en gerookte paprika. Een wijn die kracht en finesse moeiteloos samenbrengt – voor wie durft, maar ook waarde hecht aan balans.