Geen producten in de winkelwagen.
Geen producten in de winkelwagen.
&WINE > Soort wijn > Pagina 5
Deze frisse, stevige rode wijn is gemaakt van biologisch verbouwde Tempranillo druiven. De druiven worden ‘s nachts geoogst, waarna de wijn op roestvrijstalen vaten vergist en rijpt. De wijn heeft een prachtige roodpaarse kleur met de aroma’s van rode bessen en kersen, aangevuld met aardse aroma’s. In de smaak is hij zwoel en sappig met rijpe kersen en ander klein rood fruit. Een soepele, fruitige wijn met zachte tannines en een mooie frisheid.
Dominio de Punctum is een jong wijnbedrijf dat volledig werkt volgens biologische en biodynamische werkwijzen. Het bedrijf is in 2005 opgericht door de familie Fernández–Cifuentes, met als doel biologische en biodynamische wijnen te maken van hoge kwaliteit. Ze gaan hier mee terug naar de traditionele manier van wijnmaken in dit gebied, nog voordat de chemische bestrijdingsmiddelen en kunstmest in de wijngaarden werden ingevoerd. Met hun werkwijze streven ze naar wijnen die niet alleen opvallen door hun kwaliteit en delicate aroma’s, maar ook door hun zuivere, authentieke karakter. Puur natuur, en dat begint in de wijngaarden.
In het glas onthult deze wijn een indrukwekkende combinatie van florale aroma’s, exotisch fruit en een intense mineraliteit. De levendige zuren en de subtiele tannines zorgen voor een harmonieuze balans, terwijl de wijn kracht en diepgang behoudt. De Glou Glou is niet gefilterd, wat zorgt voor een pure, authentieke ervaring die de ware essentie van oranjewijn weerspiegelt.
Perfect voor avontuurlijke wijnliefhebbers die iets nieuws willen ontdekken, deze wijn is een uitstekende begeleider van pittige gerechten, gegrilde groenten of eenvoudig op zichzelf als een verfrissende, uitgesproken wijnervaring.
De druiven komen van 15 verschillende percelen, ieder met hun eigen bodem en subklimaat. Ieder perceel wordt afzonderlijk gevinifieerd, maar alle wijnen vergisten op nieuwe en gebruikte vaten van Frans eikenhout. Door ieder perceel apart te vinifiëren behoudt elke wijn zijn eigen karakter, waardoor de uiteindelijke blend verfijnd en complex is.
De wijn is elegant en rond, met delicate aroma’s van citrus, groene appel en peer. Zacht en rond van smaak, met opwekkende zuren en subtiele houttannines. Door de vaten met behulp van stoom te reinigen krijgt de wijn een zacht karakter.
De druiven komen van 15 verschillende percelen, ieder met hun eigen bodem en subklimaat. Ieder perceel wordt afzonderlijk gevinifieerd, maar alle wijnen vergisten op nieuwe en gebruikte vaten van Frans eikenhout. Door ieder perceel apart te vinifiëren behoudt elke wijn zijn eigen karakter, waardoor de uiteindelijke blend verfijnd en complex is.
De wijn is elegant en rond, met delicate aroma’s van citrus, groene appel en peer. Zacht en rond van smaak, met opwekkende zuren en subtiele houttannines. Door de vaten met behulp van stoom te reinigen krijgt de wijn een zacht karakter.
Voor deze wijn woorden ieder jaar de wijngaaarden en druiven geselecteerd die de beste aromaconcentratie en balans hebben. De wijn is een prachtig voorbeeld van wat de cabernet sauvignon in Zuid-Afrika kan laten zien als hij aangeplant staat op de juiste plek qua ligging, bodem en klimaat. Na de oogst worden de druiven licht gekneusd en overgedaan in roestvrijstalen tanks, waar hij gedurende 2 weken de vergisting doorloopt. Na de vergisting blijft de wijn nog ca. 10 dagen in contact met de schilletjes, waardoor de wijn extra veel kleur, structuur en aroma’s opbouwt. Een houtrijping van 18 maanden op nieuw Frans eiken maakt de tannines rond en zacht.
De donkergekleurde wijn heeft rijke aroma’s van donkere chocolade, tabak en zoete specerijen, aangevuld met tonen van blauwe en zwarte bessen. Krachtig en vol van smaak, met rijp donker fruit, chocolade, tabaksblad, kaneel en vanille en hints van cederhout. De zachte, verfijnde tannines en subtiele zuren geven de wijn een aangename, elegante structuur. Een wijn met een goede rijpingspotentie.
Het paradepaardje van Greywacke, door James Suckling beoordeeld met een 26e plek in de ranglijst van beste Nieuw-Zeelandse wijnen. Diepgang, complexiteit en lengte, lengte, lengte. Een wijn die gemakkelijk mee kan doen aan de wereldtop van Chardonnay. Kan nog even blijven liggen maar je kan ‘m ook vooral lekker opdrinken.
Een heerlijk sappige Pinot Noir, zeer geurig met een neus vol kersen, cranberries en bosvruchten. In de smaak een hint van ceder en veel rijp fruit. Vol van smaak maar toch fris en licht, met een licht kruidige afdronk.
Een heerlijk sappige Pinot Noir, zeer geurig met een neus vol kersen, cranberries en bosvruchten. In de smaak een hint van ceder en veel rijp fruit. Vol van smaak maar toch fris en licht, met een licht kruidige afdronk.
Een heerlijk sappige Pinot Noir, zeer geurig met een neus vol kersen, cranberries en bosvruchten. In de smaak een hint van ceder en veel rijp fruit. Vol van smaak maar toch fris en licht, met een licht kruidige afdronk.
Een typische Nieuw-Zeelandse Sauvignon Blanc die tegelijkertijd niet typisch is. Hij stuift je glas uit, maar met een finesse en elegantie die je weinig tegenkomt. Rijpe tonen van kiwi, passievrucht, mango en gemaaid gras, en een zuurgraad die perfect in balans is. Lekker als aperitief of bij een zomerse fruitsalade.
Deze ‘wilde’ Sauvignon heeft spontane vergisting ondergaan met inheemse gisten in oude Franse vaten en een groot deel heeft malolactische omzetting ondergaan. Het resultaat is intrigerende wijn, met in de neus abrikozenjam, buxus, vanillecake en een duidelijke kruidigheid. De textuur is zacht en rond, met prachtige zuren en veel sappig steenfruit. Gastronomisch breed inzetbaar.