No products in the cart.
No products in the cart.
&WINE > Soort wijn > Pagina 5
Bekroond met een Zilveren Medaille door de lezers van La Revue du Vin de France in 2024.
Deze krachtige en verfijnde Pouilly-Fuissé is gemaakt van biologische Chardonnay en heeft 9 maanden gerijpt op eikenhouten vaten. De neus is complex met aroma’s van acacia-noten, vanille, citrus, amandel, hazelnoot en een subtiel rokerig randje. In de mond rijk, fris en elegant, met een lange, minerale afdronk. Nu al mooi om te drinken, maar de wijn heeft ook een bijzonder goed rijpingspotentieel. Zeer gastronomische wijn, ideaal bij gegrilde gamba’s, coquilles of gevogelte in romige saus.
Bekroond met een Zilveren Medaille door de lezers van La Revue du Vin de France in 2024.
Deze krachtige en verfijnde Pouilly-Fuissé is gemaakt van biologische Chardonnay en heeft 9 maanden gerijpt op eikenhouten vaten. De neus is complex met aroma’s van acacia-noten, vanille, citrus, amandel, hazelnoot en een subtiel rokerig randje. In de mond rijk, fris en elegant, met een lange, minerale afdronk. Nu al mooi om te drinken, maar de wijn heeft ook een bijzonder goed rijpingspotentieel. Zeer gastronomische wijn, ideaal bij gegrilde gamba’s, coquilles of gevogelte in romige saus.
Deze biologische Mâcon-Chaintré schittert met een heldere, goudgele kleur en een briljante glans. In de neus ervaar je frisse tonen van abrikoos, perzik en mirabelle-kersen, verrijkt met een subtiele hint van hazelnoot en een vleugje witte bloemen. In de mond is de wijn zuiver, aromatisch en heerlijk verfrissend. Gemaakt van Chardonnay (met een hint Gamay) wat zorgt voor puurheid en frisheid in elke slok. Ideaal als aperitief en bij een verfijnd kaasplateau met jonge, belegen of romige kazen, lichte visgerechten en frisse salades.
Zoals men in het Frans zegt: Belle robe or clair, brillante. Nez plaisant, fruité, évoquant la noisette avec une touche de fleurs blanches. En bouche, un vin net et parfumé, très rafraîchissant.
Deze helder goudgele wijn heeft uitnodigende aroma’s van vers fruit, bloesem en citrus. In de mond levendig, verfijnd en rond van smaak met tonen van wit fruit en citrus. Een rijping op de lies maakt de wijn zacht en rond en geeft hem extra verfijning. Perfect bij oesters, fruits de mer of als stijlvol aperitief.
Bij het openen van de fles komen uitnodigende aroma’s vrij van vers citrusfruit, delicate bloesem en een subtiele ziltigheid, perfect in harmonie met verfijnde briochetonen en een vleugje vanille. In de mond presenteert deze wijn zich fris en verfijnd, met een prachtige structuur en een zachte, elegante mousse.
De afdronk is indrukwekkend lang en aangenaam, gekenmerkt door frisse zuren en een subtiele hint van ziltigheid, die de smaak nog even voortzet. De Authentique is een schitterende keuze voor wie op zoek is naar een mousserende wijn met diepgang en finesse. Perfect voor speciale momenten of als begeleider van verfijnde gerechten.
De Cava Numero 1 van Dominio de la Vega is een elegante Spaanse mousserende wijn met finesse, perfect voor feestelijke momenten of verfijnde borrels. Deze cava wordt volledig gemaakt van macabeo druiven en is helemaal organic.
Het resultaat is een elegante, levendige mousserende wijn met frisheid, finesse en karakter – een expressie van terroir én vakmanschap. Aroma’s van rijp wit fruit en subtiele tonen van gedroogde vruchten. Fris en romig in de mond, prachtig geïntegreerde mousse en een lichte, verkwikkende bitterheid in de afdronk. Ideaal voor bijzondere momenten, heerlijk in combinatie met lichte voorgerechten, schaal- en schelpdieren of fijne tapas en zeer stijlvol als aperitief.
De Cava Idilicum Brut wordt volledig gemaakt van macabeo druiven. De wijnstokken hebben een gemiddelde leeftijd van 30 jaar en groeien in een wijngaard op 750 meter hoogte op een klei-kalksteen bodem. Dat zorgt voor een mooie frisheid in de wijn. De Idilicum Brut is een heerlijk frisse, zachte cava met subtiele toasttonen en fijne, elegante bubbels. In de neus verfijnde aromatische tonen van appel, citrus en wat brioche. Rond en zacht van smaak, met sappig fruit, lichte toastaroma’s, levendige zuren en een goed geïntegreerde mousse.
De Cava Idilicum Brut wordt volledig gemaakt van macabeo druiven. De wijnstokken hebben een gemiddelde leeftijd van 30 jaar en groeien in een wijngaard op 750 meter hoogte op een klei-kalksteen bodem. Dat zorgt voor een mooie frisheid in de wijn. De Idilicum Brut is een heerlijk frisse, zachte cava met subtiele toasttonen en fijne, elegante bubbels. In de neus verfijnde aromatische tonen van appel, citrus en wat brioche. Rond en zacht van smaak, met sappig fruit, lichte toastaroma’s, levendige zuren en een goed geïntegreerde mousse.
De druiven groeien in hooggelegen wijngaarden, waardoor ze hun frisheid behouden. De Brut Reserva Especial is een blend van Macabeo en Chardonnay. Tijdens de handmatige pluk worden de druiven uitgebreid geselecteerd op hun balans tussen rijpheid en frisse zuren. In de neus complex en uitgesproken, met aroma’s van toast, brioche, wit fruit en romige vanilletonen. Zacht, rond en verleidelijk van smaak, met tonen van wit fruit, geroosterd brood en citrus, ondersteund door een fijne, gelijkmatige mousse. De afdronk is romig en aangenaam met frisse tonen en een klein bittertje.
Deze mooie lichtroze Cava Rosé wordt volledig gemaakt van garnacha druiven. Tijdens de handmatige pluk worden de druiven uitgebreid geselecteerd op hun balans tussen rijpheid en frisse zuren. De druiven worden in de vroege ochtend geoogst om spontane gisting te voorkomen en de frisheid in de druiven te behouden. De Cava heeft intense aroma’s van rijpe zwarte bessen en kersen, aangevuld met bloemige en minerale tonen. In de smaak is hij fruitig met een licht zoetje, een zeer elegante bubbel en een aangename afdronk. Een sprankelende, frisse Cava om heerlijk van te genieten.
De wijn is intens in kleur, geur en smaak. De verleidelijke geur van framboos en viooltjes wordt ondersteund door wat geroosterde tonen. In de smaak is de wijn rijk en dik, met een complex en zeer intens karakter, zachte tannines en een fijne kruidigheid.
Deze stevige wijn is gemaakt van biologisch verbouwde Syrah druiven. De druiven worden ’s nachts geoogst, zodat ze een optimale temperatuur hebben voor de persing en zo hun frisheid behouden. Na de vergisting in roestvrijstalen tanks rijpt de wijn 3 maanden op eikenhout, waardoor de wijn zachter en ronder wordt.
Cantine Fina Bausa Nero D’Avola is een 100% Nero d’avola die zijn naam ontleent aan Bausa, het district op Sicilië waar de wijnmakerij Cantina Fina is gevestigd en waar de wijngaarden liggen die nauw verweven zijn met de geschiedenis van deze familie. De wijn heeft 12 maanden houtlagering. Het is een geconcentreerde rode wijn, intens robijnrood van kleur, waarin de smaken van nero d’avola goed te herkennen zijn. De neus is intens en complex, met fruitige tonen (zwarte pruimen, zwarte kersen), specerijen, nootmuskaat en zelfs tabak. Droog en warm in de mond, maar met behoud van het fruitige karakter, met fluweelzachte en smaakvolle tannines die een zacht en aangenaam gevoel achterlaten. Klasse apart. Fantastisch voor bij uw wildgerechten.