Geen producten in de winkelwagen.
Geen producten in de winkelwagen.
&WINE > Alentejo
Portugal, Alentejo, Alicante Bouschet, Aragonez, Cabernet Sauvignon, Syrah, Touriga Nacional, Trincadeiro
€ 18,50De oogst verloopt volledig handmatig, waarna de druiven voorzichtig in kleine kistjes van max. 12 kg worden gelegd. Na de oogst worden de druiven ontsteeld en licht gekneusd. De verschillende druivenrassen worden ieder afzonderlijk gevinifieerd. De vergisting vindt plaats in open bakken onder gecontroleerde temperatuur. Vervolgens rijpt de wijn gedurende 6 maanden op vaten van Frans eikenhout.
De intens donkerpaars gekleurde wijn heeft aroma’s van uitbundig rijp zwart fruit, aangevuld met uitgesproken tonen van specerijen zoals kruidnagel en kaneel en een vleugje vanille. In de smaak is de wijn zwoel en rijk met veel dik, geconcentreerd zwart fruit, donkere chocola en kruiden. De afdronk is lang en geconcentreerd.
Portugal, Alentejo, Verschillende inheemse blauwe druivenrassen
€ 11,95Na diverse projecten met verschillende partners in de Alentejo besloot Dirk Niepoort letterlijk het heft in eigen handen te nemen en het bijzondere gebied rondom Portalegre in de Alto Alentejo zelf te gaan ontdekken. Sempar betekent letterlijk ‘ongeëvenaard’, “uniek”, “onvergelijkbaar’, een naam die de filosofie van Niepoort perfect weergeeft: het maken van ongecompliceerde wijnen, die de wijngaarden waar ze vandaan komen maximaal weergeven. Dirk Niepoort heeft grote bewondering voor het gebied rondom Portalegre. De combinatie van de graniet en leisteen bodems met de hoogte van de Serra de S. Mamede zorgen voor elegante, harmonieuze wijnen met een mooie frisheid.
De wijn is een blend van verschillende inheemse blauwe druivenrassen, die groeien in oude wijngaarden van meer dan 70 jaar oud. Het grootste deel wordt ontsteeld en licht gekneusd, waarna het sap vergist in betonnen amfora’s. Na de vergisting rijpt de wijn gedurende 36 maanden verder in deze amfora’s. De wijn heeft een prachtige balans tussen sappig rijp fruit en frisse zuren. Harmonieus, met een mooie structuur, verfijnde zuren en subtiele tannines. Een bijzondere wijn met een groot rijpingspotentieel.
Portugal, Alentejo, Antao Vaz, Arinto, Roupeiro
€ 18,50De druiven worden in de vroege ochtend handmatig geoogst en voorzichtig in kleine bakken van maximaal 12 kg gelegd. In de kelders worden de druiven ontsteeld en licht gekneusd. De vergisting verloopt onder lage temperaturen.
De lichtkleurige wijn heeft een toegankelijk, levendig karakter met aroma’s van vers citrusfruit aangevuld met wat romige en rokerige tonen. In de smaak is de wijn verrassend vol en rond met opwekkende zuren en een aangename, elegante afdronk.
Portugal, Alentejo, Alicante Bouschet, Aragonez, Cabernet Sauvignon, Syrah, Touriga Nacional
€ 55,00De wijn is zeer intens in kleur, geur en smaak. De neus barst van het haast overrijpe zwarte fruit aangevuld met zoete Oosterse kruiden en specerijen. Het eikenhout is prachtig geïntegreerd en overheerst niet. In de smaak is de wijn heerlijk romig van smaak met rijp zwart fruit, mooie frisse zuren en fluweelzachte tannines. De afdronk is lang en aangenaam zacht.
De Malhadinha Tinto komt na 2 jaar al mooi tot zijn recht, maar zal zich in de komende 5 tot 10 jaar nog verder ontwikkelen.
Portugal, Alentejo, Alvarinho, Arinto, Bical, Fernão Pires, Verdelho
€ 11,95Na diverse projecten met verschillende partners in de Alentejo besloot Dirk Niepoort letterlijk het heft in eigen handen te nemen en het bijzondere gebied rondom Portalegre in de Alto Alentejo zelf te gaan ontdekken. Sempar betekent letterlijk ‘ongeëvenaard’, “uniek”, “onvergelijkbaar’, een naam die de filosofie van Niepoort perfect weergeeft: het maken van ongecompliceerde wijnen, die de wijngaarden waar ze vandaan komen maximaal weergeven. Dirk Niepoort heeft grote bewondering voor het gebied rondom Portalegre. De combinatie van de graniet en leisteen bodems met de hoogte van de Serra de S. Mamede zorgen voor elegante, harmonieuze wijnen met een mooie frisheid.
De Sempar Branco is een levendige, frisse zomerwijn. In de neus puur en knisperend met aroma’s van kruiden en bloesem, met een smaak van citrusfruit en steenfruit. Mooie zuren en een verfrissende afdronk. Heerlijk bij gegrilde vis of sushi.
Portugal, Alentejo, Alvarinho, Arinto, Chardonnay, Viognier
€ 36,95De druiven worden in de vroege ochtend handmatig geoogst en voorzichtig in kleine bakken van maximaal 12 kg gelegd. In de kelders worden de druiven ontsteeld en licht gekneusd. De vergisting verloopt onder lage temperaturen, waarna de wijn gedurende 5 maanden rijpt op nieuwe eikenhouten vaten.
De heldere, goudgele wijn heeft een intense geur met aroma’s van tropisch fruit en duidelijke tonen van vanille en butterscotch. Rond en zacht van smaak, met romige tonen van roomboter en vanille. De afdronk is harmonieus en sappig met een mooie balans tussen hout, fruit en frisse zuren.
De wijn is jong al mooi om te drinken, maar ontwikkelt zich mooi in de komende 4 tot 6 jaar.
Portugal, Alentejo, Aragonez, Touriga Nacional, Trincadeiro
€ 9,50De rode Rapariga da Quinta is een mooie volle, rijpe wijn. De houtopvoeding geeft hem een verleidelijk vleugje vanille, wat gebrande koffie en chocolade. Aroma’s van zwarte bessen, de zachte tannines en de juiste zuurgraad maken het tot een wijn die nu al op dronk is, maar ook prima nog 5 jaar mee kan.
Portugal, Alentejo
€ 17,95De Malhadinha olijfolie is een 100% natuurlijk product gemaakt van de Galega olijf uit onze olijfgaard in het afgebakende gebied van Albernôa. De olijven worden met de hand geoogst, wat na verwerking volgens traditionele methoden leidde tot dit pure sap met een intens karakter. Olijfolie, van superieure kwaliteit!
Portugal, Alentejo
€ 28,50De wijn heeft een intense, frisse smaak met tonen van citrus en wat steenfruit. Elegant en complex van karakter, met een opvallende mineraliteit en levendige zuren. De afdronk is lang en geconcentreerd met mooie, verfijnde zuren.
Na de handmatige oogst worden de druiven zorgvuldig geselecteerd in de kelder. De vergisting start in roestvrijstalen tanks, maar wordt na enige tijd overgedaan in 2e en 3e jaars Frans eikenhouten vaten. Na de vergisting rijpt de wijn nog 8 maanden in deze houten vaten, waardoor hij ronder en complexer wordt.