Geen producten in de winkelwagen.
Geen producten in de winkelwagen.
&WINE > Alentejo
De druiven worden in de vroege ochtend handmatig geoogst en voorzichtig in kleine bakken van maximaal 12 kg gelegd. In de kelders worden de druiven ontsteeld en licht gekneusd. De vergisting verloopt onder lage temperaturen, waarna de wijn gedurende 5 maanden rijpt op nieuwe eikenhouten vaten.
De heldere, goudgele wijn heeft een intense geur met aroma’s van tropisch fruit en duidelijke tonen van vanille en butterscotch. Rond en zacht van smaak, met romige tonen van roomboter en vanille. De afdronk is harmonieus en sappig met een mooie balans tussen hout, fruit en frisse zuren.
De wijn is jong al mooi om te drinken, maar ontwikkelt zich mooi in de komende 4 tot 6 jaar.
De wijn is zeer intens in kleur, geur en smaak. De neus barst van het haast overrijpe zwarte fruit aangevuld met zoete Oosterse kruiden en specerijen. Het eikenhout is prachtig geïntegreerd en overheerst niet. In de smaak is de wijn heerlijk romig van smaak met rijp zwart fruit, mooie frisse zuren en fluweelzachte tannines. De afdronk is lang en aangenaam zacht.
De Malhadinha Tinto komt na 2 jaar al mooi tot zijn recht, maar zal zich in de komende 5 tot 10 jaar nog verder ontwikkelen.
De oogst verloopt volledig handmatig, waarna de druiven voorzichtig in kleine kistjes van max. 12 kg worden gelegd. Na de oogst worden de druiven ontsteeld en licht gekneusd. De verschillende druivenrassen worden ieder afzonderlijk gevinifieerd. De vergisting vindt plaats in open bakken onder gecontroleerde temperatuur. Vervolgens rijpt de wijn gedurende 6 maanden op vaten van Frans eikenhout.
De intens donkerpaars gekleurde wijn heeft aroma’s van uitbundig rijp zwart fruit, aangevuld met uitgesproken tonen van specerijen zoals kruidnagel en kaneel en een vleugje vanille. In de smaak is de wijn zwoel en rijk met veel dik, geconcentreerd zwart fruit, donkere chocola en kruiden. De afdronk is lang en geconcentreerd.
Een intense robijn rode kleur en diepe complexe aroma’s van rijp fruit met een mooie geïntegreerde houttoets. Elegante en krachtige smaak met een lange en verleidelijke afdronk.
De rode Rapariga da Quinta is een mooie volle, rijpe wijn. De houtopvoeding geeft hem een verleidelijk vleugje vanille, wat gebrande koffie en chocolade. Aroma’s van zwarte bessen, de zachte tannines en de juiste zuurgraad maken het tot een wijn die nu al op dronk is, maar ook prima nog 5 jaar mee kan.
Na diverse projecten met verschillende partners in de Alentejo besloot Dirk Niepoort letterlijk het heft in eigen handen te nemen en het bijzondere gebied rondom Portalegre in de Alto Alentejo zelf te gaan ontdekken. Sempar betekent letterlijk ‘ongeëvenaard’, “uniek”, “onvergelijkbaar’, een naam die de filosofie van Niepoort perfect weergeeft: het maken van ongecompliceerde wijnen, die de wijngaarden waar ze vandaan komen maximaal weergeven. Dirk Niepoort heeft grote bewondering voor het gebied rondom Portalegre. De combinatie van de graniet en leisteen bodems met de hoogte van de Serra de S. Mamede zorgen voor elegante, harmonieuze wijnen met een mooie frisheid.
De Sempar Branco is een levendige, frisse zomerwijn. In de neus puur en knisperend met aroma’s van kruiden en bloesem, met een smaak van citrusfruit en steenfruit. Mooie zuren en een verfrissende afdronk. Heerlijk bij gegrilde vis of sushi.
Licht en helder van kleur, deze wijn is ongecompliceerd en fris in de neus, met een combinatie van tonen van aromatische kruiden en verse aardbeien. De aangenaam ronde smaak toont elegantie en mooie zuurgraad. Echt een lekkere wijn of het nu voor de borrel of voor bij de barbecue is.