Cart (1)
Close
-
Domaine les Asseyras - Le Rieu Blanc
1 × € 10,95
&WINE > Viognier
Deze wijn is een blend van chardonnay en viognier. De druiven groeien in zonovergoten Zuid-Franse wijngaarden, maar profiteren van de verkoelende zeewind waardoor ze hun frisheid behouden. De druiven worden met de hand geoogst. Na de vergisting rijpt de wijn 12 maanden op vaten van Frans eikenhout, waardoor hij zachte, ronde tonen ontwikkelt. In de smaak sappig tropisch fruit, abrikozen, vanille en gebrande noten. Vol en romig van karakter met een lange, elegante afdronk.
Frisheid gewenst? Deze Côtes du Rhône Blanc biedt precies dat! Deze mooie aromatische wijn heeft geuren van perzik en abrikoos. Daarnaast levendige zuren, mooie lengte én een subtiel houttoetsje in de afdronk. Een veelzijdige wijn die zich aanpast aan elk moment – zolang het maar feestelijk, romantisch of spannend is! Deze wijn is zeer goed te combineren met zeevruchten, wit vlees, vegetarische risotto, heerlijke salades en zachte kazen. Serveertip: 8-12 graden Celsius.
Deze volle, aromatische witte wijn is gemaakt als eerbetoon aan de voorouders van de familie. Blend van 80% Viognier en 20% Rousanne. In de geur herken je abrikoos, witte perzik, lindebloesem en een vleugje honing – uitnodigend en zeer verfijnd.
De smaak is rijk en romig, maar deze wijn heeft zeker ook genoeg frisheid om het spannend te houden. In de afdronk zorgt een hint van venkel voor een verfrissende toets. Deze wijn is heerlijk bij gerechten met truffel, romige vis of gevogelte. Serveer tip: tussen de 8–12 °C
Les Terres d’Auguste Blanc 2023 is opgenomen in de lijst van de 45 beste Côtes-du-Rhône blancs, geselecteerd door Le Monde! Een “must try” voor Rhône liefhebbers!
Zeer gastronomische witte wijn! Ruik de geuren van peer en honing. Proef de zinnelijkheid en textuur van de aroma’s, verfijnd met een frisse toets die de vanilletonen in balans brengt.
Dit is een witte wijn gemaakt voor de verfijnde keuken. Zijn weelderigheid past perfect bij gebakken coquilles met truffel op een selderijcrème… Maar bij ook bij meer eenvoudige gerechten als een mooie pompoensoep, witte asperges met hollandaisesaus, risotto met citroen en venkel is het een super mooie wijn.
De druiven worden in de vroege ochtend handmatig geoogst en voorzichtig in kleine bakken van maximaal 12 kg gelegd. In de kelders worden de druiven ontsteeld en licht gekneusd. De vergisting verloopt onder lage temperaturen, waarna de wijn gedurende 5 maanden rijpt op nieuwe eikenhouten vaten.
De heldere, goudgele wijn heeft een intense geur met aroma’s van tropisch fruit en duidelijke tonen van vanille en butterscotch. Rond en zacht van smaak, met romige tonen van roomboter en vanille. De afdronk is harmonieus en sappig met een mooie balans tussen hout, fruit en frisse zuren.
De wijn is jong al mooi om te drinken, maar ontwikkelt zich mooi in de komende 4 tot 6 jaar.
Deze witte wijn uit het zonnige zuiden van Frankrijk straalt verfijning uit. In de neus verleidelijke aroma’s van witte bloemen, rijpe perzik en sappige meloen. De smaak is krachtig en vol, met een zijdezachte structuur die rijk is zonder zwaar te worden. De frisse citruszuren in de afdronk zorgen voor een mooie balans en een verfrissend einde. Perfect bij lichte visgerechten, gegrilde groenten of om van te genieten tijdens een gezellige avond!
Chenin blanc doet het al heel lang goed in Swartland en vormt dan ook de basis van Old Vines. Er worden kleine hoeveelheden mediterrane witte druiven als grenache, clairette, viognier en semillon gris toegevoegd voor de juiste balans en complexiteit. Deze wijn geeft smaak aan de schistbodems van Kasteelberg, het graniet van de Paardeberg en de ijzerhoudende heuvels ten westen van Malmesbury.
De wijn komt 11 maanden op krachten in Franse eiken vaten, 20% nieuw, om daarna te worden gebotteld.
De aroma’s zijn verfijnd en uitnodigend, met tonen van rijp groen citrusfruit, perzik, amandel en een vleugje kruidnagel, aangevuld met specerijen die doen denken aan kersttijd. Deze wijn past prachtig bij gerechten zoals geroosterde kip met citroen en tijm, gegrilde witvis, of een romige risotto met paddenstoelen. Voor kaasliefhebbers is een milde brie of zachte geitenkaas een uitstekende keuze.