In het glas ruik je florale tonen en fris wit fruit. De smaak is droog, helder en levendig, met een verfrissende zuurgraad die lang blijft hangen. Dankzij de rijping op de fijne lie is deze Soave iets voller, intenser, frisser, verfijnder en expressiever dan je misschien gewend bent.
Deze wijn is perfect bij schaaldieren, lichte voorgerechten, risotto met groenten, spaghetti alle vongole, gegrilde sardines en zelfs sushi. Ook heerlijk als aperitief, licht gekoeld (10–12 °C).
Deze Recioto is intens en gelaagd, met aroma’s van rijpe steenvruchten, citruszeste en honing. Rijk van smaak, maar nooit plakkerig – de frisse zuren houden de wijn prachtig in balans. Een zoete witte wijn met kracht, diepte en frisheid. Een heerlijke wijn bij citrusdesserts zoals lemon meringue, luchtige cakes of zandtaartdeeg. Ook verrassend lekker bij zachte, gerijpte kazen. Serveer gekoeld (12–14 °C).
Met slechts 3.494 halve flessen gebotteld is dit een echte limited edition – en dat is niet onopgemerkt gebleven: 92 punten van Falstaff (2023) bevestigen zijn klasse.
Droog, subtiel bloemig en elegant verfijnd – Costeggiola is een witte wijn met persoonlijkheid. Deze wijn springt eruit door zijn levendige frisheid, gedragen door puur fruit en een minerale ondertoon. De intensiteit is er, maar altijd in balans. Dit is geen doorsnee Soave – dit is een klasse apart. Verleidelijk en vol karakter.
Serveer deze Soave licht gekoeld (12–14°C) en ontdek hoe hij tot leven komt bij Italiaanse antipasti, witte vleessoorten zoals kip of konijn, zachte geitenkaas of verfijnde visgerechten. Tempura garnalen of gerookte zalm? Ook daar zegt hij volmondig ja tegen.