Geen producten in de winkelwagen.
Geen producten in de winkelwagen.
&WINE > 13%
Deze Mon Sud blanc heeft een schitterende, briljante kleur met gouden accenten. De neus biedt tonen van citrusfruit en gekonfijte citroen. Een explosie van frisheid in de mond! Aroma‘s van wit fruit dansen in de mond en de minerale afdronk voegt een zeer aangename verfrissende noot toe.
Prachtige roze kleur. In de neus frisheid met geuren van meloen en wit fruit. In de smaak gedroogd fruit, amandelen en kokosnoot.
Een heerlijk zomerse wijn voor bij salades, borrel, lichte maaltijden.
De Mon Sud Rouge heeft een mooie, dieprode kleur. De krachtige geur onthult tonen van zwarte bessen en rijp rood fruit. De smaak is soepel met subtiele tonen van kersen en een vleugje hout.
Heerlijk bij lasagne, pasta gerechten, gegrild vlees.
Kloof Street staat garant voor frisse, goed gebalanceerde en soepel drinkbare wijn. De druiven voor de chenin blanc komen van enkele wijngaarden rondom Riebeek Kasteel. De chenin is typerend voor Swartlands wit: deze druif komt hier uitstekend tot zijn recht. Een geur van citrusfruit, perzik en groene appels, met een mineralig-frisse smaak van appel en peer – heel sappig.
Na diverse projecten met verschillende partners in de Alentejo besloot Dirk Niepoort letterlijk het heft in eigen handen te nemen en het bijzondere gebied rondom Portalegre in de Alto Alentejo zelf te gaan ontdekken. Sempar betekent letterlijk ‘ongeëvenaard’, “uniek”, “onvergelijkbaar’, een naam die de filosofie van Niepoort perfect weergeeft: het maken van ongecompliceerde wijnen, die de wijngaarden waar ze vandaan komen maximaal weergeven. Dirk Niepoort heeft grote bewondering voor het gebied rondom Portalegre. De combinatie van de graniet en leisteen bodems met de hoogte van de Serra de S. Mamede zorgen voor elegante, harmonieuze wijnen met een mooie frisheid.
De Sempar Branco is een levendige, frisse zomerwijn. In de neus puur en knisperend met aroma’s van kruiden en bloesem, met een smaak van citrusfruit en steenfruit. Mooie zuren en een verfrissende afdronk. Heerlijk bij gegrilde vis of sushi.
Een goed voorbeeld van wat de Pinot-druiven in dit wijngebied kunnen doen. Dat is het idee achter deze mooie blend van weißer burgunder met chardonnay. De druiven groeien in de Eselspfad, Honigberg en Goldberg wijngaarden langs de Weth and Welz rivieren. Deze wijngaarden hebben één belangrijke overeenkomst: de bodem bestaat uit kalksteen, die de wijnen hun kenmerkende frisse, minerale karakter geeft. De druivenstokken zijn 15-22 jaar oud.
Na de oogst worden de chardonnay-druiven deels met hele trossen geperst; de weißer burgunder-druiven ondergaan een korte schilweking. Het sap wordt overgedaan in grote en kleine gebruikte vaten, waar het een spontane vergisting ondergaat.
De wijn heeft subtiele aroma’s van peer, reine claude pruimen, citroenschil en amandel, aaangevuld met romige tonen van boter, toast en vanille. Zacht en rond van smaak, met tonen van rijpe peer en frisse citrustonen. Vol en elegant van smaak, met een prachtige balans tussen fruit, hout en zuren.