Sherry

Klik voor filter Toont 1 - 9 of 11 resultaten
Wijntype
Prijs
Wijnland
Zoetheid
Regio
Wijnhuis
Druivenras
Druivenras
Versterkt
Bekijk als
Pagina
1
/ 2
  • Rey Fernando de Castilla – Classic Pedro Ximénez

     22,50

    De Classic Pedro Ximénez wordt gemaakt van zeer rijpe pedro ximénez-druiven met een hoog suikergehalte. De vergisting wordt gestopt door alcohol toe te voegen. Hierdoor behoudt de wijn een deel van de natuurlijke suikers. Daarna rijpt de wijn 10 jaar lang volgens het tradionele solerasysteem.

    De donkerkleurige sherry heeft rijke aroma’s van zoete druiven en rozijntjes. In de smaak is hij zacht, rond en zoet met tonen van ingedroogde druiven, rozijnen en wat chocolade. De afdronk is zacht en elegant met een opvallende frisheid. Een zoete wijn met een prachtige balans en verfijning.

  • Rey Fernando de Castilla – Classic Cream

     15,95

    Voor het maken van deze Cream sherry wordt een klein percentage PX toegevoegd aan een traditionele Oloroso sherry, waardoor de wijn een lichtzoet karakter krijgt. De blend rijpt nog een aantal jaar volgens het solerasysteem voordat hij wordt gebotteld.

    De donker amberkleurige wijn heeft zachte, zoete aroma’s van gebrande noten en toast. In de smaak is hij rond, zacht en aromatisch met lichtzoete tonen van noten, caramel en toast. De afdronk is subtiel en elegant.

  • Rey Fernando de Castilla – Classic Fino

     14,95

    De Classic Fino is een strakke, droge, lichtgouden sherry met de typerende florrijping van 5 jaar volgens het traditionele solerasysteem. De versterkte wijn van 100% palamino-druiven komt van de kalkrijke witte Albariza grond en heeft lichte gisttonen en nuances van bloesem, amandel en gebrande nootjes. Aangenaam en licht van smaak met een frisse, droge afdronk.

  • Rey Fernando de Castilla – Antique Palo Cortado

     45,00

    De donkere, amberkleurige wijn heeft een complexe neus met aroma’s van walnoot, caramel, mandarijn en wat florale en aardse tonen. In de smaak wisselen frisse, droogzoete en zilte tonen elkaar af met tonen van rozijnen, gebrande karamel, gedroogde vijgen, gekonfijte mandarijn en vanille. Vol maar ook zeer verfijnd en zuiver van smaak met een lange afdronk met zachte, levendige zuren.

  • Rey Fernando de Castilla – Classic Amontillado

     18,50

    De Classic Amontillado wordt na een periode van florrijping versterkt tot een hoger alcoholpercentage, en rijpt dan zonder florlaag nog een aantal jaar in het solerasysteem. Doordat de wijn niet langer door de florlaag tegen zuurstof wordt beschermd ondergaat de wijn een oxidatieve rijping, waarbij hij donkerder van kleur wordt en oxidatieve tonen ontwikkelt.

    In de neus zoete aroma’s van donkere karamel, marsepein, noten en stro. Zoet in de neus maar mooi droog van smaak met opvallende, zachte tonen van hazelnoten. De afdronk is lang en krachtig, maar ook bijzonder zuiver en verfijnd.

  • Rey Fernando de Castilla – Antique Amontillado

     39,95

    De Antique Amontillado wordt na 5 jaar florrijping versterkt tot een hoger alcoholpercentage, en rijpt dan zonder florlaag nog gedurende 15 jaar in het solerasysteem. Doordat de wijn niet langer door de florlaag tegen zuurstof wordt beschermd ondergaat de wijn een oxidatieve rijping, waarbij hij donkerder van kleur wordt en oxidatieve tonen ontwikkelt.

    De amberkleurige sherry is elegant en aromatisch, met uitgesproken aroma’s van amandelen en noten. Zacht en complex van smaak met een mooie frisse afdronk.

  • Rey Fernando de Castilla – Classic Manzanilla

     14,95

    De Classic Manzanilla is een ingetogen, lichte sherry met de typerende florrijping van 3 jaar volgens het traditionele solerasysteem. Deze sherry rijpt in de kustplaats Sanlúcar de Barrameda, waar de unieke manzanilla-flor rondwaart. Licht en fris van karakter, met subtiele tonen van walnoten en de flor. Zeer delicaat en zuiver van smaak met licht zilte tonen.

  • Rey Fernando de Castilla – Antique Oloroso

     39,95

    De Antique Oloroso wordt na de vergisting versterkt tot een hoger alcoholpercentage, en rijpt dan zonder florlaag gedurende 20 jaar in het solerasysteem. Doordat de wijn niet door een florlaag tegen zuurstof wordt beschermd ondergaat de wijn een oxidatieve rijping, waarbij hij donkerder van kleur wordt en oxidatieve tonen ontwikkelt.

    De wijn heeft een complexe neus met aroma’s van noten, amandelen, gebrande suiker en wat rokerigheid. In de smaak zacht en rond, met tonen van noten, butterscotch en gedroogd fruit. De afdronk is lang en droog.

  • Rey Fernando de Castilla – Classic Oloroso

     18,50

    De Classic Oloroso wordt na de vergisting versterkt tot een hoger alcoholpercentage, en rijpt dan zonder florlaag gedurende 6 jaar in het solerasysteem. Doordat de wijn niet door een florlaag tegen zuurstof wordt beschermd ondergaat de wijn een oxidatieve rijping, waarbij hij donkerder van kleur wordt en oxidatieve tonen ontwikkelt.

    Deze donkergekleurde sherry heeft warme, complexe aroma’s van noten en gebrande caramel. Zacht en warm van smaak met ronde tonen van noten en caramel. De afdronk is lang en elegant met frisse, droge nuances.

Collectie: Sherry