Rood

Klik voor filter Toont 1 - 9 of 53 resultaten
Wijntype
Prijs
Wijnland
Zoetheid
Regio
Wijnhuis
Druivenras
Druivenras
Filter Sluiten
Bekijk als
Pagina
1
/ 6
  • Passi Reali – Rosso 2019

    Italië, Vino Rosso (Vino Da Tavola), Montepulciano

     12,95

    De Passi Reali Da Uve in Apassimento, is volledig biologisch. De druiven worden drie weken lang gedroogd op de wijnstokken, een unieke techniek die de wijn speciaal maakt. Door deze Appassimento techniek wordt de wijn voller en ronder. In de geur een prachtig vol boeket van zwarte kersen, bramen, pruimen, vijgen. Zeer zacht met nuances van fruitige noten en gekonfijte donkere bessen aangevuld met chocolade.

  • Jeanette – Adorable Merlot 2019

    Frankrijk, Languedoc, Merlot

     8,50

    Zacht en gestructureerd van karakter, met aroma’s van sappige kersen, bramen, bessen en pruimen, aangevuld met subtiele tonen van donkere chocolade en wat Mediterrane kruiden. De afdronk is lang, met zachte tannines en een mooie frisheid. Drink hem licht gekoeld, dan komt zijn fruitige karakter nog beter tot zijn recht.

  • Magiciens – Rouge 2020

    Frankrijk, Languedoc, Cabernet Sauvignon, Cinsault, Grenache

     5,95

    De Les Magiciens Rouge is een blend van grensche, cinsault en cabernet sauvignon. De grenache en cinsault maken de wijn lekker rond en zacht van smaak, de cabernet sauvignon geeft hem zijn stevigheid en structuur. Een rijke, volle wijn met aroma’s van rijp donker fruit, wat kruiden en zoete specerijen, eindigend in een fijne afdronk met subtiele zuren en zachte tannines.

  • Magiciens – Merlot 2019

    Frankrijk, Languedoc, Merlot

     7,50

    In de wijngaarden van Robert Vic wordt zo natuurlijk mogelijk gewerkt om zo het karakter van de druif en de terroir zoveel mogelijk te behouden. Deze Merlot is vol en rijk van karakter, met aroma’s van rijp donker fruit, cassis, pruimen en tonen van zoete specerijen en chocolade. Rijpe, zachte tannines en een elegante afdronk maken deze wijn tot een smaakvol, veelzijdig glas.

  • Darnet – Réserve Cabernet/Merlot 2019

    Frankrijk, Languedoc, Cabernet Sauvignon, Merlot

     8,95

    De druiven voor deze wijn groeien in wijngaarden met een ondergrond van klei en grind. De zon schijnt hier uitbundig, maar de zeewind zorgt voor verkoeling en het behoud van frisheid in de wijnen. De druiven rijpen langzaam en de opbrengst is laag, waardoor de druiven door en door rijp en geconcentreerd zijn. Deze blend van cabernet sauvignon en merlot rijpt 12 maanden op eikenhout. De wijn heeft aroma’s van klein rood en donker fruit zoals kersen, zwarte bessen en bramen, aangevuld met kruidige tonen. Krachtig en fluweelzacht van karakter met een lange, elegante afdronk.

  • OUT OF STOCK

    Territorio – Malbec 2019

    Argentinië, Calchaqui Valley, Salta, Malbec

     8,95

    Een diep, rode wijn met helder paarse tinten. Fruitige aroma‘s van pruimen, noten en chocolade gaan hand in hand met zachte en rijpe tannines. In de afdronk is deze wijn bijzonder harmonieus!

  • Villa Closalis – Réserve Special 2018

    Frankrijk, Languedoc, Carignan, Cinsault, Grenache, Mourvèdre, Syrah

     7,50

    De druiven groeien in wijngaarden aan de voet van het Larzac plateau. Het klimaat is hier warm en droog. De druivenstokken staan aangeplant op hellingen van klei en kalksteen. Al in de wijngaard worden de druiven geselecteerd die in deze wijn worden verwerkt.Na de vergisting rijpt de wijn 6 maanden op gebruikt hout, waardoor de tannines zacht worden en de wijn zijn fruitkarakter behoudt.

    De wijn heeft een intense geur en smaak van zongerijpt rood en donker fruit. Soepel, rond en zacht van smaak, met frisse zuren die de wijn elegant houden.

  • OUT OF STOCK

    Convento do Paraiso – Euphoria 2017

    Portugal, Algarve, Aragonez, Cabernet Sauvignon, Touriga Nacional

     9,95

    ‘Imprevisto’ betekent ‘onverwacht, onvoorspeld’. Dat is precies wat de wijnmakers van Convento do Paraíso willen: wijn maken die uniek is en verrast. De Imprevisto Tinto is een blend van de inheemse touriga nacional en de aragonez met een klein deel van de internationale cabernet sauvignon. De wijn is zacht en toegankelijk en barst van het sappige rode en donkere fruit.

    De oogst gebeurt handmatig in de vroege ochtend. Na een zorgvuldige selectie in de kelders worden de druiven ontsteeld en zacht gekneusd, gevolgd door een schilweking die extra kleur en aroma’s aan de wijn afgeeft. De wijn vergist onder gecontroleerde temperaturen in inox vaten. Hierdoor blijft het frisse, fruitige karakter behouden.

    De helderrode wijn heeft aroma’s van vers fruit, wat florale tonen en een vleugje cacao. In de smaak is hij zacht en rond, met sappig rood en donker fruit en een verfrissende afdronk.

  • Territorio – Cabernet Sauvignon 2019

    Argentinië, Calchaqui Valley, Salta, Cabernet Sauvignon

     8,50

    Een volle, fruitige Cabernet Sauvignon. Na de vergisting rijpt een deel van de wijn gedurende 6 tot 8 maanden op Frans en Amerikaans eikenhout. Dat maakt de tannines zijdezacht en geeft de wijn verleidelijke vanilletonen. In de neus aroma’s van rijp rood fruit, cassis, koffie, zwarte peper en vanille. De wijn is mooi gestructureerd van smaak,  met ronde tannines en een harmonieuze en elegante, frisse afdronk.

Collectie: Rood

Je drinkt graag rode wijn, net als wij. Als je je ooit hebt afgevraagd hoe de smaken van bramen of frambozen in een fles komen die alleen van druiven is gemaakt, of hoe fruitige rode wijn verschilt van pittige rode wijn of donkerrode wijn van lichte rode wijn, dan zijn we er om je te helpen.

Wat is rode wijn?

Beginnend met de basis, is rode wijn een alcoholische drank die wordt gemaakt door het sap van druiven met een donkere huid te vergisten. Rode wijn verschilt van witte wijn in zijn basismateriaal en productieproces. Rode wijn wordt gemaakt met druiven met een donkere huid in plaats van met een lichte huid. Tijdens de productie van rode wijn laat de wijnmaker geperst druivensap, most genaamd, macereren en fermenteren met de donkere druivenschillen, die kleur, smaak en tannine aan de wijn geven. Alcohol ontstaat wanneer gist druivensuiker omzet in ethanol en kooldioxide. Het resultaat van deze processen: rode wijn.
Wat zijn kenmerken van rode wijn?

Het eerste en meest opvallende kenmerk van rode wijn is de kleur. Rode wijnen variëren in tint van diep, ondoorzichtig paars tot bleek robijn en alles daartussenin. Naarmate rode wijn ouder wordt, worden de heldere, jeugdige kleuren granaat en zelfs bruin.

Het tweede kenmerk van rode wijn is tannine. Rode wijnen worden gemaakt door het sap van druiven te macereren met de schil en de zaden, en soms ook de stengels, wat meestal de gisting van hele trossen wordt genoemd. Al deze elementen van de druivenbos geven de wijn tannines.

Tannines zijn polyfenolen die een wijn textuur, structuur en beweeglijkheid geven. Ze zijn de bron van het uitdrogende gevoel in de mond, vergelijkbaar met zwarte thee. Soms worden tannines als rijp, glad of goed geïntegreerd in de wijn beschouwd, terwijl andere als rustiek, groen of samentrekkend kunnen worden ervaren.

Tannines geven een wijn structuur of raamwerk als een skelet. Ze worden in de loop van de tijd zachter, en daarom beschouwen velen jonge, tannineuze wijnen als het lekkerst na een paar jaar rijping op fles.

Het derde kenmerk van rode wijn is het brede scala aan smaken. Verschillende druivensoorten produceren aroma’s van fruit, bloemen, kruiden, specerijen en aardse kenmerken. Pinot noir heeft bijvoorbeeld de neiging om frambozen-, kersen- en bosbodemtonen te hebben, terwijl cabernet sauvignon over het algemeen tonen van cassis, zoethout en nat grind bevat.

Deze smaken en aroma’s worden niet aan de wijn toegevoegd, maar bevatten de unieke organoleptische eigenschappen van de wijn, afgeleid van organische verbindingen die typisch voorkomen in zuren en druivenschillen. De eigenschappen van rode wijn verschillen van die van witte wijn vanwege het druivensoort en het contact met de schil tijdens maceratie en fermentatie.

Het vierde kenmerk van rode wijn is zuur. Zuur is een essentieel bestanddeel van wijn; het dient als conserveermiddel en zorgt voor versheid en structuur. Bij het proeven van rode wijn wordt de zuurgraad gezien als de zure en zure eigenschappen die in evenwicht zijn met zoet en bitter of tannines. Rode wijn heeft verschillende zuurtypes, hoewel wijnsteenzuur en appelzuur de belangrijkste zijn.