Rood

Klik voor filter Toont 1 - 9 of 42 resultaten
Wijntype
Prijs
Wijnland
Zoetheid
Regio
Wijnhuis
Druivenras
Druivenras
Filter Sluiten
Bekijk als
Pagina
1
/ 5
  • Lupi Reali – Corte Fiore Appassimento

    Italië, Abruzzen, Montepulciano

     11,95

    De Corte Fiore is een intense wijn, gemaakt volgens de Appassimento-methode. De laat geoogste druiven worden in kratjes in een goed geventileerde ruimte gelegd, waar ze gedurende een aantal maanden indrogen. Hierdoor krijgen de druiven een enorme aroma- en suikerconcentratie.

    In de neus aroma’s van wilde kersen en gedroogde pruimen. Krachtig en vol van smaak, met intense aroma’s van rijp rood en donker fruit, omhuld door fluweelzachte tannines. Ondanks zijn volle karakter heeft de wijn een prachtige elegantie.

  • OUT OF STOCK

    Passi Reali – Rosso 2020

    Italië, Vino Rosso (Vino Da Tavola), Montepulciano

     12,95

    De Passi Reali Da Uve in Apassimento, is volledig biologisch. De druiven worden drie weken lang gedroogd op de wijnstokken, een unieke techniek die de wijn speciaal maakt. Door deze Appassimento techniek wordt de wijn voller en ronder. In de geur een prachtig vol boeket van zwarte kersen, bramen, pruimen, vijgen. Zeer zacht met nuances van fruitige noten en gekonfijte donkere bessen aangevuld met chocolade.

  • Darnet – Réserve Cabernet/Merlot 2020

    Frankrijk, Languedoc, Cabernet Sauvignon, Merlot

     9,95

    De druiven voor deze wijn groeien in wijngaarden met een ondergrond van klei en grind. De zon schijnt hier uitbundig, maar de zeewind zorgt voor verkoeling en het behoud van frisheid in de wijnen. De druiven rijpen langzaam en de opbrengst is laag, waardoor de druiven door en door rijp en geconcentreerd zijn. Deze blend van cabernet sauvignon en merlot rijpt 12 maanden op eikenhout. De wijn heeft aroma’s van klein rood en donker fruit zoals kersen, zwarte bessen en bramen, aangevuld met kruidige tonen. Krachtig en fluweelzacht van karakter met een lange, elegante afdronk.

  • Niepoort – Vertente 2019

    Portugal, Douro, Tinta Amarela, Tinta Roriz, Touriga Franca, Touriga Nacional

     21,50

    In de Vertente komt alles op een perfecte manier samen: de voor Douro-wijnen zo kenmerkende aromaconcentratie en tonen van vers, fris fruit, gecombineerd met de prachtige elegantie die je in alle wijnen van Niepoort terug vindt. De druiven komen deels van de oude wijnranken in de Pinhão-vallei, en deels van de jonge stokken in de Tedo-vallei. Voor deze wijn worden in de wijngaarden alleen de beste druiven geselecteerd, gevolgd door een tweede zorgvuldige selectie in de kelder. De vergisting verloopt in RVS vaten, waarna de wijn maar liefst 22 maanden in Franse barriques rijpt. De wijn is intens in kleur, geur en smaak. Dieprood van kleur, met geconcentreerde aroma’s van verse bosvruchten, donkere chocolade en frisse zuren. De lange houtrijping maakt de stevige tannines zachter, en geeft de wijn spannende rokerige en kruidige tonen. Een krachtige wijn, die nu al een mooie balans laat zien tussen kracht en verfijning, maar zich de komende jaren nog verder zal ontwikkelen.

  • Rovisco Pais – Tinto 2020

    Portugal, Sétubal, Castelão

     5,95

    In de geur aardbeien, framboos, bramen en fijne groene kruiden. Frisse, soepele wijn die een groot publiek aanspreekt met zijn aangenaam elegante karakter.

  • Territorio – Cabernet Sauvignon 2020

    Argentinië, Calchaqui Valley, Salta, Cabernet Sauvignon

     9,50

    Een volle, fruitige Cabernet Sauvignon. Na de vergisting rijpt een deel van de wijn gedurende 6 tot 8 maanden op Frans en Amerikaans eikenhout. Dat maakt de tannines zijdezacht en geeft de wijn verleidelijke vanilletonen. In de neus aroma’s van rijp rood fruit, cassis, koffie, zwarte peper en vanille. De wijn is mooi gestructureerd van smaak,  met ronde tannines en een harmonieuze en elegante, frisse afdronk.

  • Jeanette – Adorable Merlot 2020

    Frankrijk, Languedoc, Merlot

     8,95

    Zacht en gestructureerd van karakter, met aroma’s van sappige kersen, bramen, bessen en pruimen, aangevuld met subtiele tonen van donkere chocolade en wat Mediterrane kruiden. De afdronk is lang, met zachte tannines en een mooie frisheid. Drink hem licht gekoeld, dan komt zijn fruitige karakter nog beter tot zijn recht.

  • Magiciens – Rouge 2021

    Frankrijk, Languedoc, Cabernet Sauvignon, Cinsault, Grenache

     6,95

    De Les Magiciens Rouge is een blend van grenache, cinsault en cabernet sauvignon. De grenache en cinsault maken de wijn lekker rond en zacht van smaak, de cabernet sauvignon geeft hem zijn stevigheid en structuur. Een rijke, volle wijn met aroma’s van rijp donker fruit, wat kruiden en zoete specerijen, eindigend in een fijne afdronk met subtiele zuren en zachte tannines.

  • Magiciens – Merlot 2021

    Frankrijk, Languedoc, Merlot

     8,50

    In de wijngaarden van Robert Vic wordt zo natuurlijk mogelijk gewerkt om zo het karakter van de druif en de terroir zoveel mogelijk te behouden. Deze Merlot is vol en rijk van karakter, met aroma’s van rijp donker fruit, cassis, pruimen en tonen van zoete specerijen en chocolade. Rijpe, zachte tannines en een elegante afdronk maken deze wijn tot een smaakvol, veelzijdig glas.

Collectie: Rood

Je drinkt graag rode wijn, net als wij. Als je je ooit hebt afgevraagd hoe de smaken van bramen of frambozen in een fles komen die alleen van druiven is gemaakt, of hoe fruitige rode wijn verschilt van pittige rode wijn of donkerrode wijn van lichte rode wijn, dan zijn we er om je te helpen.

Wat is rode wijn?

Beginnend met de basis, is rode wijn een alcoholische drank die wordt gemaakt door het sap van druiven met een donkere huid te vergisten. Rode wijn verschilt van witte wijn in zijn basismateriaal en productieproces. Rode wijn wordt gemaakt met druiven met een donkere huid in plaats van met een lichte huid. Tijdens de productie van rode wijn laat de wijnmaker geperst druivensap, most genaamd, macereren en fermenteren met de donkere druivenschillen, die kleur, smaak en tannine aan de wijn geven. Alcohol ontstaat wanneer gist druivensuiker omzet in ethanol en kooldioxide. Het resultaat van deze processen: rode wijn.
Wat zijn kenmerken van rode wijn?

Het eerste en meest opvallende kenmerk van rode wijn is de kleur. Rode wijnen variëren in tint van diep, ondoorzichtig paars tot bleek robijn en alles daartussenin. Naarmate rode wijn ouder wordt, worden de heldere, jeugdige kleuren granaat en zelfs bruin.

Het tweede kenmerk van rode wijn is tannine. Rode wijnen worden gemaakt door het sap van druiven te macereren met de schil en de zaden, en soms ook de stengels, wat meestal de gisting van hele trossen wordt genoemd. Al deze elementen van de druivenbos geven de wijn tannines.

Tannines zijn polyfenolen die een wijn textuur, structuur en beweeglijkheid geven. Ze zijn de bron van het uitdrogende gevoel in de mond, vergelijkbaar met zwarte thee. Soms worden tannines als rijp, glad of goed geïntegreerd in de wijn beschouwd, terwijl andere als rustiek, groen of samentrekkend kunnen worden ervaren.

Tannines geven een wijn structuur of raamwerk als een skelet. Ze worden in de loop van de tijd zachter, en daarom beschouwen velen jonge, tannineuze wijnen als het lekkerst na een paar jaar rijping op fles.

Het derde kenmerk van rode wijn is het brede scala aan smaken. Verschillende druivensoorten produceren aroma’s van fruit, bloemen, kruiden, specerijen en aardse kenmerken. Pinot noir heeft bijvoorbeeld de neiging om frambozen-, kersen- en bosbodemtonen te hebben, terwijl cabernet sauvignon over het algemeen tonen van cassis, zoethout en nat grind bevat.

Deze smaken en aroma’s worden niet aan de wijn toegevoegd, maar bevatten de unieke organoleptische eigenschappen van de wijn, afgeleid van organische verbindingen die typisch voorkomen in zuren en druivenschillen. De eigenschappen van rode wijn verschillen van die van witte wijn vanwege het druivensoort en het contact met de schil tijdens maceratie en fermentatie.

Het vierde kenmerk van rode wijn is zuur. Zuur is een essentieel bestanddeel van wijn; het dient als conserveermiddel en zorgt voor versheid en structuur. Bij het proeven van rode wijn wordt de zuurgraad gezien als de zure en zure eigenschappen die in evenwicht zijn met zoet en bitter of tannines. Rode wijn heeft verschillende zuurtypes, hoewel wijnsteenzuur en appelzuur de belangrijkste zijn.