Geen producten in de winkelwagen.
Geen producten in de winkelwagen.
De oogst verloopt volledig handmatig, waarna de druiven voorzichtig in kleine kistjes van max. 12 kg worden gelegd. Na de oogst worden de druiven ontsteeld en licht gekneusd. De verschillende druivenrassen worden ieder afzonderlijk gevinifieerd. De vergisting vindt plaats in open bakken onder gecontroleerde temperatuur. Vervolgens rijpt de wijn gedurende 6 maanden op vaten van Frans eikenhout.
De intens donkerpaars gekleurde wijn heeft aroma’s van uitbundig rijp zwart fruit, aangevuld met uitgesproken tonen van specerijen zoals kruidnagel en kaneel en een vleugje vanille. In de smaak is de wijn zwoel en rijk met veel dik, geconcentreerd zwart fruit, donkere chocola en kruiden. De afdronk is lang en geconcentreerd.
De Amalaya Tinto wordt grotendeels gemaakt van Malbec, aangevuld met andere blauwe druivenrassen. Na de vergisting worden de wijnen van verschillende druivenrassen geblend. Een klein deel van de wijn (25%) rijpt op vaten van Frans eikenhout. Hierdoor wordt de wijn zachter en ronder, zonder zijn fruitige karakter te verliezen. De helderrode wijn heeft uitnodigende aroma’s van rijpe aardbeien, frambozen en ander rood fruit en een vleugje peper en specerijen. Vol en harmonieus van smaak, met tonen van rijp rood fruit, specerijen en hints van vanille. De afdronk is lang en verfijnd met fluweelzachte tannines.
De wijn heeft een diepe, heldere robijnrode kleur. De geur van pruimen en kersen springen eruit, samen met tonen van kaneel. Een smaak met kracht, die tegelijkertijd verfijnd en gebalanceerd is, met smaken als zwarte bessen en pruim. De afdronk is kruidig en vol.
Na diverse projecten met verschillende partners in de Alentejo besloot Dirk Niepoort letterlijk het heft in eigen handen te nemen en het bijzondere gebied rondom Portalegre in de Alto Alentejo zelf te gaan ontdekken. Sempar betekent letterlijk ‘ongeëvenaard’, “uniek”, “onvergelijkbaar’, een naam die de filosofie van Niepoort perfect weergeeft: het maken van ongecompliceerde wijnen, die de wijngaarden waar ze vandaan komen maximaal weergeven. Dirk Niepoort heeft grote bewondering voor het gebied rondom Portalegre. De combinatie van de graniet en leisteen bodems met de hoogte van de Serra de S. Mamede zorgen voor elegante, harmonieuze wijnen met een mooie frisheid.
De wijn is een blend van verschillende inheemse blauwe druivenrassen, die groeien in oude wijngaarden van meer dan 70 jaar oud. Het grootste deel wordt ontsteeld en licht gekneusd, waarna het sap vergist in betonnen amfora’s. Na de vergisting rijpt de wijn gedurende 36 maanden verder in deze amfora’s. De wijn heeft een prachtige balans tussen sappig rijp fruit en frisse zuren. Harmonieus, met een mooie structuur, verfijnde zuren en subtiele tannines. Een bijzondere wijn met een groot rijpingspotentieel.
Volle geuren van bessen, kersen, verfijnde kruiden, eikenhout en vanille. Stevige en volle smaken van zwart fruit, tonen van kruiden, peper en vanille en pure chocolade en pruimen.
De Robustus is een perfecte weerspiegeling van al het mooie van de Douro: krachtig, complex en met talloze lagen. De druiven komen van noordelijk gerichte hellingen in de oudste wijngaarden. De relatieve koelte in dit stukje wijngaard, samen met de bijzondere terroir en de oude wijnstokken geeft druiven met een hoge zuurgraad en stevige tannines: perfect voor wijnen met een groot rijpingspotentieel. De Robustus wordt op de traditionele manier gemaakt. Na de oogst worden de druiven zorgvuldig geselecteerd, waarna ze gedurende een lange periode van 40 dagen inweken en vergisten in roestvrijstalen tanks. Daarna volgt een rijping van maar liefst 4 jaar op zeer grote (2000 liter) houten vaten. Dit maakt de tannines zachter, zonder uitgesproken houttonen aan de wijn toe te voegen.
De Robustus is dan ook, ondanks zijn intense, geconcentreerde karakter, een opvallend frisse wijn. De wijn is elegant en complex met zeer intense aroma’s van koffie en sigaren, en donkere en rode vruchten. De oude wijnranken, de verschillende inheemse druivenrassen en de leisteen bodem maken de wijn uniek en verfijnd. De afdronk is extreem lang, met zijdezachte tannines, mineraliteit en frisse zuren. Een wijn met potentie voor de toekomst. Nu al op dronk, mits vooraf een paar uur gedecanteerd.
We proeven aardbeien, kersen en zelfs wat chocola maar voornamelijk heel veel fruit. Hij heeft niet op houten vaten gerust, dus de wijn is lekker licht en fruitig gebleven, aromatisch en zacht. Uitstekend om licht gekoeld in de zomer te serveren.
De druiven komen uit dezelfde Calcarole en Rovereti Cru wijngaarden waar de Amarone druiven van Rizzardi worden geteeld, echter, voor de Valpolicella Classico worden ze uiteraard niet gedroogd. De vinificatie en rijping worden expliciet op RVS gedaan voor het bewaren van het fruitige karakter van de wijn. Zwarte peper en donkere kersen begroeten de neus, een mix van wilde donkere bessen en een complexe truffel/aardse ondertoon. Medium body wijn met een perfect uitgebalanceerde zuurgraad. Gestructureerde en boeiende mineralige afdronk.
In de neus zoete aardbeien, witte peper en groene paprika. In smaak licht en verfrissend en inderdaad: easy to drink en zeer plezierig.