Portugal

Klik voor filter Toont 1 - 16 of 83 resultaten
Wijntype
Prijs
Wijnland
Zoetheid
Regio
Wijnhuis
Druivenras
Druivenras
Versterkt
Bekijk als
Pagina
1
/ 6
  • Aphros – Loureiro 2021

     17,95
    Na een korte schilweking worden de druiven geperst. Na de vergisting blijft de wijn nog 2 maanden in contact met de lies (dode gistcellen). Hierdoor krijgt de wijn meer complexiteit, en wordt hij ronder van smaak. De heldere, lichtgele wijn heeft aroma’s van vers fruit en bloesem met wat tonen van citroen- en sinaasappelschilletjes. In de smaak is hij rond en zacht, met levendige zuren en een mooie mineraliteit.
  • Aphros – Phaunus Loureiro 2021

     27,50
    Deze amberkleurige wijn heeft een tropische, spicy neus met aroma’s van perzik, citrus en honing. In de smaak is hij rond en fris, met tonen van perzik, citrusfruit, bloesem en een opvallende rokerigheid. De afdronk is lang en fris met een aangename ‘bite’.
  • Aphros – Phaunus Pet Nat 2021

     24,95
    Deze natuurlijke wijn, geproduceerd via de eeuwenoude methode zonder toegevoegde gist of suiker, bestaat uit een blend van Loureiro en Arinto druiven. Het resultaat is een frisse, levendige wijn met een subtiele complexiteit. Perfect om gekoeld te serveren tussen 10-12°C. Proef het biodynamische vakmanschap in elke slok!
  • Aphros – Vinhão 2020

     18,95

    De druiven worden zorgvuldig geoogst, waarna ze worden overgedaan in granieten tanks om de vergisting met de schilletjes en de pitjes te ondergaan. Na de vergisting worden de druiven met de voeten geperst. De jonge wijn rijpt in inox-vaten, en blijft langere tijd in contact met de ‘lies’ (dode gistcellen) om de wijn ronder te maken en meer complexiteit te geven.

    Het resultaat is een donkere paarsrode wijn met aroma’s van rood fruit, zure kersen en cassis, aangevuld met wat kruidigheid en menthol. De wijn is krachtig en vol van smaak met rood en donker fruit, ronde tannines en frisse zuren. Een perfecte begeleider van een mooie maaltijd.

  • Areal – Colheita Selecionada Vinho Verde

     10,95

    Dit is een Vinho Verde zoals een Vinho Verde hoort te zijn! Na de oogst worden de druiven met zorg ontsteeld en geperst, waarna het sap van ieder druivenras afzonderlijk vergist. Door de vergisting op koele temperatuur te laten verlopen behoudt de wijn zijn frisheid en fruit. Heerlijk geurig met veel appel en peer maar ook citrus tonen. In smaak sprankelend, fruitig en een heel licht aangenaam tinteltje. Met slechts 11,5% is dit een heerlijke dorstlesser en perfect als zomers aperitief.

  • Barbeito – 10 years Boal

     45,00

    De Boal wordt op Madeira ook wel Malvasia fina genoemd. Wijnen van deze druif zijn halfzoet van smaak en hebben een rijk en vol karakter. Voor deze Boal 10 years old rijpt de wijn gedurende 10 jaar volgens de Canteiro methode in eikenhouten vaten. De stabiele keldertemperatuur zorgt voor een uitzonderlijke balans tussen zoet en zuur. De wijn heeft een mooie amber-bruine kleur met oranje nuances en ruikt intens naar sinaasappelschil, hout, honing en rijp fruit. In de smaak is de wijn zwoel en weelderig zoet, overgaand in een lange, elegante afdronk met een levendig fris zuurtje. Een volle, rijke wijn die uitblinkt in verfijning.

  • Barbeito – 10 years Malvasia

     45,00

    De Malvasia wordt op Madeira ook wel ‘Malmsey’ genoemd. Wijnen van deze druif zijn zoet van smaak en hebben een rijp en intens karakter. De druiven komen uit wijngaarden in het noordoostelijke deel van het eiland, waar de vruchtbare bodem en het bijzondere microklimaat zorgen voor perfect rijpe druiven met een mooie frisheid. Voor deze Malvasia Old Reserve 10 Year Old rijpt de wijn ruim 10 jaar volgens de Canteiro methode in eikenhouten vaten. De stabiele keldertemperatuur zorgt voor een uitzonderlijke balans tussen zoet en zuur. De heldere goudkleurige wijn heeft intense aroma’s van rijpe citrus, honing, chocola, amandelen en wat bloesem. In de smaak is de wijn diep, vol en eindeloos lang met ronde, frisse zuren in de afdronk. Dik en weelderig van karakter, maar met een verfrissende elegantie.

  • Barbeito – 10 years Sercial

     45,00

    Wijnen van de Sercial zijn droog van smaak en hebben een fris, mineraal karakter. Voor deze Sercial 10 Year Old rijpt de wijn gedurende 10 tot 14 jaar volgens de Canteiro methode in eikenhouten vaten. De stabiele keldertemperatuur zorgt voor een uitzonderlijke balans tussen zoet en zuur. De wijn heeft een mooie goudbruine kleur met groene reflecties. In de neus uitnodigende aroma’s van gedroogd fruit, dennennaalden en rozijnen. De wijn zet intens en complex in met citrus, amandelen en hazelnoten. De lange rijping op houten vaten zorgt voor oxidatieve tonen met rijke aroma’s van rijpe abrikozen en appels. De afdronk is lang en complex, met tonen van noten, caramel en fris citrusfruit. Een boeiend en karakteristiek glas wijn.

  • Barbeito – 20 years Tinta Negra

     149,50
    De Barbeito 20 Years Tinta Negra is een prachtige Madeira van de Tinta Negra-druif, afkomstig uit het iconische Ribeiro Real terroir. Door 20 jaar rijping volgens de traditionele Canteiro-methode in eikenhouten vaten heeft de wijn een complexe smaak ontwikkeld. Verwacht rijke tonen van gedroogde vijgen, karamel, amandelen en een subtiele, zoute mineraliteit. Deze Madeira heeft hoge beoordelingen ontvangen en wordt gewaardeerd om zijn balans tussen zoet en zuur, met een zijdezachte, lange afdronk. Perfect als verfijnd aperitief of bij desserts, en een geliefde keuze onder Madeira-liefhebbers
  • Barbeito – 5 years Boal

     14,95

    De Boal wordt op Madeira ook wel Malvasia fina genoemd. Wijnen van deze druif zijn halfzoet van smaak en hebben een rijk en vol karakter. Voor deze Boal 5 year old rijpt de wijn gedurende 5 jaar volgens de Canteiro methode in eikenhouten vaten. De stabiele keldertemperatuur zorgt voor een uitzonderlijke balans tussen zoet en zuur. De wijn heeft een mooie honing-strogele kleur en ruikt intens naar rozijntjes, chocola en melasse, met tonen van hazelnoten, walnoten en amandelen en geconfijte vruchten zoals vijg, dadel en pruim. In de smaak is de wijn vol en weelderig zoet, met complexe notige tonen en een vleugje rokerigheid. De afdronk is lang en elegant met een opwekkend fris zuurtje. Een zeer geliefde wijn door zijn balans en rijkdom.

  • Barbeito – 5 years Delvino

     14,95

    De Barbeito Delvino is een droge madeira en wordt gemaakt van een blend van Tinta Negra Mole en Sercial druiven. Voor deze Delvino 5 Year Old rijpen de wijnen gedurende 5 jaar volgens de Canteiro methode in eikenhouten vaten. De stabiele keldertemperatuur zorgt voor een uitzonderlijke balans tussen zoet en zuur. De prachtig honingkleurige wijn heeft intense aroma’s van geconfijt fruit, honing en rijke, rijpe roostertonen. In de smaak is de wijn bijzonder zacht en vol, eindigend in een lange afdronk met een opwekkende frisse zuren. Een gulle, zwoele wijn met finesse.

  • Barbeito – 5 years Malvasia

     14,95

    De Malvasia wordt op Madeira ook wel ‘Malmsey’ genoemd. Wijnen van deze druif zijn zoet van smaak en hebben een rijp en intens karakter. De druiven komen uit wijngaarden in het noordoostelijke deel van het eiland, waar de vruchtbare bodem en het bijzondere microklimaat zorgen voor perfect rijpe druiven met een mooie frisheid.

    Voor deze Malvasia 5 year old rijpt de wijn gedurende 5 jaar volgens de Canteiro methode in eikenhouten vaten. De stabiele keldertemperatuur zorgt voor een uitzonderlijke balans tussen zoet en zuur. De goudkleurige wijn heeft warme aroma’s van geroosterde amandelen, honing en een lichte rokerigheid. In de smaak is de wijn zwoel en zoet, met tonen van gekaramelliseerde suiker en ronde, frisse zuren in de afdronk. Dik en weelderig van karakter, maar met een verfrissende elegantie.

  • Barbeito – 5 years Rainwater

     14,95

    Voor deze Rainwater 5 years old rijpen de wijnen van de Tinta Negra en de Verdelho gedurende 5 jaar volgens de Canteiro methode in eikenhouten vaten. De stabiele keldertemperatuur zorgt voor een uitzonderlijke balans tussen zoet en zuur. De wijn heeft een mooie gouden gloed. In de neus verleidelijke aroma’s van amandelen, noten, caramel en geconfijt fruit. Zijdezacht en vol van smaak, waarbij de zoete en zure componenten prachtig met elkaar in evenwicht zijn.  De afdronk is lang en zwoel, met een verkwikkend fris zuurtje.

  • Herdade da Malhadinha – Antão Vaz 2021

     22,50
    Deze wijn wordt volledig gemaakt van de Antão Vaz, een druivenras dat goed bestand is tegen hitte en droogte en resistent is tegen de meeste plantenziektes. De Antão Vaz geeft grote trossen met relatief grote druiven die een zeer dikke schil hebben. Kenmerkend zijn de aroma’s van tropisch fruit en de goede balans tussen rijp fruit en frisse zuren. De druiven worden in de vroege ochtend handmatig geoogst en voorzichtig in kleine bakken van maximaal 12 kg gelegd. In de kelders worden de druiven ontsteeld en licht gekneusd. De vergisting verloopt onder lage temperaturen. De wijn heeft een uitbundige geur van tropisch fruit, citrus en bloesem. Vol en zacht van smaak met prachtige balans met mooi geïntegreerde zuren, fruit en een lange, elegante afdronk.
  • Herdade da Malhadinha – Branco 2021

     36,95

    De druiven worden in de vroege ochtend handmatig geoogst en voorzichtig in kleine bakken van maximaal 12 kg gelegd. In de kelders worden de druiven ontsteeld en licht gekneusd. De vergisting verloopt onder  lage temperaturen, waarna de wijn gedurende 5 maanden rijpt op nieuwe eikenhouten vaten.

    De heldere, goudgele wijn heeft een intense geur met aroma’s van  tropisch fruit en duidelijke tonen  van vanille en butterscotch. Rond en zacht van smaak, met romige tonen van roomboter en vanille. De afdronk is harmonieus en sappig met een mooie balans tussen hout, fruit en frisse zuren.

    De wijn is jong al mooi om te drinken, maar ontwikkelt zich mooi in de komende 4 tot 6 jaar.

  • Herdade da Malhadinha – Tinto 2021

     55,00
    De druiven voor deze wijn zijn afkomstig van eigen wijngaarden. De oogst verloopt volledig handmatig, waarna de  druiven voorzichtig in kleine kistjes van 12 kg worden gelegd.  De verschillende druivenrassen  worden ieder afzonderlijk gevinifieerd. De vergisting vindt plaats in open lagares (traditionele betonnen bakken) nadat de druiven volgens oude tradities met de voeten zijn gekneusd. De Malhadinha Tinto rijpt gedurende 14 maanden op vaten van Frans eikenhout.

    De wijn is zeer intens in kleur, geur en smaak.  De neus barst van het haast overrijpe zwarte fruit  aangevuld met zoete Oosterse kruiden en specerijen. Het eikenhout is prachtig geïntegreerd en overheerst niet. In de smaak is de wijn heerlijk romig van smaak met rijp zwart fruit, mooie frisse zuren en fluweelzachte tannines.  De afdronk is lang en aangenaam zacht.

    De Malhadinha Tinto komt na 2 jaar al mooi tot zijn recht, maar zal zich in de komende 5 tot 10 jaar nog verder ontwikkelen.

Collectie: Portugal