Niepoort

Klik voor filter Toont 1 - 12 of 28 resultaten
Wijntype
Prijs
Wijnland
Zoetheid
Regio
Wijnhuis
Druivenras
Druivenras
Versterkt
Filter Sluiten
Bekijk als
Pagina
1
/ 3
  • Niepoort – Robustus 2013

    Portugal, Douro, Tinta Amarela, Tinta Cão, Tinta Roriz, Touriga Franca, Touriga Nacional

     79,50

    De Robustus is een perfecte weerspiegeling van al het mooie van de Douro: krachtig, complex en met talloze lagen. De druiven komen van noordelijk gerichte hellingen in de oudste wijngaarden. De relatieve koelte in dit stukje wijngaard, samen met de bijzondere terroir en de oude wijnstokken geeft druiven met een hoge zuurgraad en stevige tannines: perfect voor wijnen met een groot rijpingspotentieel. De Robustus wordt op de traditionele manier gemaakt. Na de oogst worden de druiven zorgvuldig geselecteerd, waarna ze gedurende een lange periode van 40 dagen inweken en vergisten in roestvrijstalen tanks. Daarna volgt een rijping van maar liefst 4 jaar op zeer grote (2000 liter) houten vaten. Dit maakt de tannines zachter, zonder uitgesproken houttonen aan de wijn toe te voegen.

    De Robustus is dan ook, ondanks zijn intense, geconcentreerde karakter, een opvallend frisse wijn.  De wijn is elegant en complex met zeer intense aroma’s van koffie en sigaren, en donkere en rode vruchten. De oude wijnranken, de verschillende inheemse druivenrassen en de leisteen bodem maken de wijn uniek en verfijnd. De afdronk is extreem lang, met zijdezachte tannines, mineraliteit en frisse zuren. Een wijn met potentie voor de toekomst. Nu al op dronk, mits vooraf een paar uur gedecanteerd.

  • OUT OF STOCK

    Niepoort – Dócil Riesling 2018

    Portugal, Douro, Riesling

     14,95
    De steile hellingen langs de slingerende Douro-rivier deden Dirk van der Niepoort denken aan de Moezel met zijn legendarische Rieslings, en inspireerden hem tot het aanplanten van dit edele druivenras in hooggelegen wijngaarden langs de rivier. Het bleek een succes. De hoogte, de koele nachten en de leisteen bodem zorgen voor een elegante wijn met een zeer vriendelijk karakter, waaraan de wijn zijn naam dankt (‘Au au’ is het geluid van een blaffende, trouwe hond).De Riesling is een laatrijpende druif en wordt daarom pas aan het einde van het oogstseizoen geplukt. Het moment van de oogst komt zeer nauw om een goede balans tussen suikers en zuren te waarborgen. De druiven worden ‘s nachts geperst en vergisten bij lage temperaturen in roestvrijstalen tanks. Het resultaat is een zeer intense, delicate wijn met aroma’s van witte vruchten en tropische fruit. Het fruit is in perfecte harmonie met de minerale tonen van deze Auslese-type Riesling Dócil. De balans tussen suikers en de zuren maakt de wijn spannend en uitnodigend. Zeer expressief, maar harmonieus en elegant met een frisse en lange afdronk. Mooi als aperitief, maar verrassend lekker als afsluiter van een bijzonder diner.
  • Niepoort – Conciso 2015

    Portugal, Dão, Baga, Jean

     19,95

    In september 2012, toen de oogst in de Douro door regen een paar dagen was gepauzeerd, bezocht Dirk een zeer oude wijngaard aan de voet van de Serra de Estrela in de Dão. Het was liefde op het eerste gezicht. De oude wijnstokken in combinatie met de granietbodem geven wijnen met een uitzonderlijke complexiteit en elegantie. De Conciso Tinto is lichtrood van kleur met paarse nuances. Expressief in de neus, met aroma’s van verse bosvruchten, bloesem, specerijen en een pepertje. Elegant en zijdezacht in de mond, met tonen van vers rood en donker fruit en frisse zuren. De afdronk is lang en verfijnd. Door de wijn een paar uur voor het drinken te decanteren opent hij zich meer, en komt zijn finesse nog meer tot zijn recht. Drink deze wijn bij voorkeur uit een Bourgogne-glas.

  • Niepoort – Redoma Reserva 2019

    Portugal, Douro, Arinto, Gouveio, Rabigato, Viosinho

     36,50

    De druiven voor de Redoma Branco Reserva groeien in 80 jaar oude, hoger gelegen wijngaarden met een leisteen bodem, op zo’n 500 tot 600 meter hoogte. De grote temperatuurverschillen tussen dag en nacht zorgen voor een lange, koelere rijpingsperiode, waardoor de aroma’s zich volledig kunnen ontwikkelen terwijl de druiven hun frisheid behouden. Na de oogst worden de druiven zorgvuldig geselecteerd en geperst. Het sap rust eerst 24 uur voordat het de fermentatie in gaat. De vergisting, gevolgd door een rijping van 10 maanden, verloopt in Franse barriques van 225 liter. Hierdoor ontwikkelt de wijn prachtige zachte, complexe tonen, zonder dat het hout overheerst. De Redoma Branco Reserva heeft het typische frisse, minerale karakter van een witte wijn uit de Douro. In de smaak is hij complex en boeiend, met aroma’s van sappig wit fruit, abrikoos en oranjebloesem. Vol en uitnodigend, terwijl de frisse citrustonen en het zilte, minerale karakter de wijn licht en elegant houden. Een wijn van wereldklasse, die zich de komende 10 jaar prachtig zal ontwikkelen.

  • Niepoort – Nat Cool 2016

    Portugal, Bairrada, Baga

     16,95

    In de neus zoete aardbeien, witte peper en groene paprika. In smaak licht en verfrissend en inderdaad: easy to drink en zeer plezierig.

  • Niepoort Rótulo 2019

    Portugal, Dão, Borrado das Moscas, Cercial, Encruzado, Rabo de Ovelha

     11,95

    In deze witte ‘field blend’ Rótulo proef je het slagen van 2 missies: elegantie en de eigenheid van de autochtone druivenrassen afkomstig uit de Dão regio in Portugal. Uitnodigend, citroengeel in het glas en fris citrusfruit met bloesem in de geur. In smaak: mineraliteit, ziltigheid, fijn kruidig en frisse zuren. Volop eigenheid en loepzuiver.

  • Niepoort – Vertente 2017

    Portugal, Douro, Tinta Amarela, Tinta Roriz, Touriga Franca, Touriga Nacional

     20,95

    In de Vertente komt alles op een perfecte manier samen: de voor Douro-wijnen zo kenmerkende aromaconcentratie en tonen van vers, fris fruit, gecombineerd met de prachtige elegantie die je in alle wijnen van Niepoort terug vindt. De druiven komen deels van de oude wijnranken in de Pinhão-vallei, en deels van de jonge stokken in de Tedo-vallei. Voor deze wijn worden in de wijngaarden alleen de beste druiven geselecteerd, gevolgd door een tweede zorgvuldige selectie in de kelder. De vergisting verloopt in RVS vaten, waarna de wijn maar liefst 22 maanden in Franse barriques rijpt. De wijn is intens in kleur, geur en smaak. Dieprood van kleur, met geconcentreerde aroma’s van verse bosvruchten, donkere chocolade en frisse zuren. De lange houtrijping maakt de stevige tannines zachter, en geeft de wijn spannende rokerige en kruidige tonen. Een krachtige wijn, die nu al een mooie balans laat zien tussen kracht en verfijning, maar zich de komende jaren nog verder zal ontwikkelen.

  • niepoort-poeirinho-2015

    Niepoort Poeirinho 2015

    Portugal, Bairrada, Baga

     36,50
    De naam van de wijn, Poeirinho, verwijst naar de oude naam van de koningsdruif van Bairrada, de Baga. De wijn is een hommage aan de traditionele wijnen uit deze regio: lichtgekleurd, laag in alcohol en met een enorm rijpingspotentieel. Het aroma van deze violetkleurige wijn is vol, fruitig en expressief, maar na enige tijd komen er meer verfijnde, delicate aroma’s naar boven. De zilte, minerale tonen in de smaak van de wijn geven een perfecte weerspiegeling van de terroir van de wijngaarden: dicht bij de oceaan en met minerale kalkbodems.  In de mond is de wijn, ondanks zijn licht en delicate karakter, indrukwekkend. Diep, mineraal en verfrissend, met sappige tonen van verse kersen, aardbeien en wilde bessen.
  • Niepoort Dócil Moscatel 2015

    Portugal, Douro, Moscatel

     14,50

    De moscatel is een druif met een sterke eigen identiteit, die lichte wijnen geeft met aroma’s van bloesem en citrusfruit. Doel van deze wijn was het maken van een lichte, frisse, jonge wijn, met als basis de frisse zuren en de aromatische expressie van de druif. De druiven worden daarom geoogst op het moment dat aroma’s en zuren perfect met elkaar in balans zijn. Na de oogst worden de druiven gekoeld vervoerd naar de kelders, waar ze door middel van zwaartekracht in traditionele betonnen lagares worden overgedaan. Hier verblijven ze korte tijd op de schilletjes voor het verkrijgen van de typische verfijnde, delicate aroma’s van de moscatel. De vergisting vindt plaats in gekoelde roestvrijstalen tanks, en wordt vlak voor het einde gestopt. Hierdoor blijven er wat restsuikers achter in de wijn, die een mooie balans geven met de uitgesproken zuren in de wijn. De wijn is prachtig helder van kleur en heeft de typische Moscatelaroma’s van bloemen en tropisch fruit. Verrassend fris in de mond, delicaat en vers met een levendige afdronk. Gekoeld (rond de 8 á 10°) drinken. Lekker als verfrissend aperitief, of als lichte afsluiter van een mooi diner.

  • Niepoort – Ruby Dum

    Portugal, Douro, Touriga Nacional

     14,95

    De Niepoort Ruby Dum is bedacht door de Portugese kunstenares Regina Pessoa, en is samen met de ‘Rabbit Dry White’ en de ‘Tawny Dee’ geïnspireerd door karakters uit Alice in Wonderland. De Ruby Dum vormt samen met de Tawny Dee een identieke tweeling, die beiden volledig van karakter verschillen.  Ze zijn gemaakt van dezelfde druivenrassen uit dezelfde oude wijngaarden in de Cima Corgo regio. De Ruby Dum rijpt 3 jaar lang op grote eikenhouten vaten, waardoor het hout nauwelijks invloed heeft op de smaak en hij zijn jonge, fruitige karakter behoudt. Deze donkerrode port heeft levendige aroma’s  van vers zwart fruit, aangevuld met tonen van donkere chocolade en een verfijnde mineraliteit. Fruitig, geconcentreerd en elegant, en daardoor zeer toegankelijk.

  • niepoort-lagar-de-baixo-2018

    Niepoort Lagar de Baixo 2018

    Portugal, Bairrada, Baga

     19,95
    Lagar de Baixo is een klassiek voorbeeld van een wijn gemaakt van het Portugese druivenras Baga. Stevigheid en concentratie in perfecte harmonie met complexiteit en verfijning. Robijnrood in het glas, aroma’s van rood fruit en groene kruiden met een zwoele houttoets. Zacht en stoer in één glas. De complexe, lange afdronk verraad een prima bewaarpotentieel.Dirk van der Niepoort was al enige tijd geïntrigeerd door het druivenras Baga en vond het dan ook hoog tijd om zijn passie hier op los te laten. Na een zoektocht van een paar jaar stuitte hij op enkele percelen in goede conditie aangeplant met 80 tot zelfs 150 jaar oude druivenranken. In 2012 is de eerste jaargang Quinta de Baixo "Poeirinho" (de grote zus van Lagar de Baixo) gemaakt. In deze Lagar de Baixo, worden druiven afkomstig van jongere percelen als Montarro (waar de druivenranken nog steeds minstens 15 jaar oud zijn) gecombineerd met druivenranken van de eerdergenoemde oudere percelen. Eénmaal getreden, ingeweekt en vergist in 'lagares' wordt de wijn voor 20 maanden in kleine eikenhouten vaten van 225 liter opgevoed. Een gulle, volrijpe geur met rood fruit en groene kruiden is in heerlijke harmonie met de houttoets. Zwoele tannines geven de wijn zijn vulling, maar de wijn bezit voldoende zuren om de frisheid te behouden. Alles draait ook in dit kleine zusje van "Poerinho" om het evenwicht en de complexe, lange afdronk verraad een prima bewaarpotentieel.

Collectie: Niepoort