Geen producten in de winkelwagen.
Geen producten in de winkelwagen.
&WINE > Soort wijn > Wit > Portugal > Pagina 2
Dit is een typische droge rosé voor een zwoele zomeravond: vol met aroma’s van aardbeien, frambozen en een hint van kruiden. Goed gekoeld serveren.
De Coche is een zeer complexe wijn, met een intense mineraliteit en mooie toasttonen door de houtrijping. Bijzonder aangenaam door zijn delicate karakter, met verfijnde aroma’s van wit fruit, kruiden en subtiele tonen van bloesem en citrus. Ondanks zijn volle body blijft hij elegant en opwekkend, met een lange, bijna zilte afdronk. Een serieuze wijn om van te genieten in een Bourgogne glas.
In deze witte ‘field blend’ Rótulo proef je het slagen van 2 missies: elegantie en de eigenheid van de autochtone druivenrassen afkomstig uit de Dão regio in Portugal. Uitnodigend, citroengeel in het glas en fris citrusfruit met bloesem in de geur. In smaak: mineraliteit, ziltigheid, fijn kruidig en frisse zuren. Volop eigenheid en loepzuiver.
Na diverse projecten met verschillende partners in de Alentejo besloot Dirk Niepoort letterlijk het heft in eigen handen te nemen en het bijzondere gebied rondom Portalegre in de Alto Alentejo zelf te gaan ontdekken. Sempar betekent letterlijk ‘ongeëvenaard’, “uniek”, “onvergelijkbaar’, een naam die de filosofie van Niepoort perfect weergeeft: het maken van ongecompliceerde wijnen, die de wijngaarden waar ze vandaan komen maximaal weergeven. Dirk Niepoort heeft grote bewondering voor het gebied rondom Portalegre. De combinatie van de graniet en leisteen bodems met de hoogte van de Serra de S. Mamede zorgen voor elegante, harmonieuze wijnen met een mooie frisheid.
De Sempar Branco is een levendige, frisse zomerwijn. In de neus puur en knisperend met aroma’s van kruiden en bloesem, met een smaak van citrusfruit en steenfruit. Mooie zuren en een verfrissende afdronk. Heerlijk bij gegrilde vis of sushi.
De druiven worden met de hand geoogst en na binnenkomst in de kelder meteen geperst. De vergisting verloopt op koude temperatuur in roestvrijstalen vaten om zo de frisheid en het fruit zoveel mogelijk te behouden. De wijn is helder licht goudgeel van kleur met groene nuances. In de neus delicate aroma’s van citrusfruit en verse groene kruiden, zoals munt. Zacht en complex van smaak, met groene kruiden, citrusfruit en een minerale afdronk.
De druiven worden in de vroege ochtend handmatig geoogst en voorzichtig in kleine bakken van maximaal 12 kg gelegd. In de kelders worden de druiven ontsteeld en licht gekneusd. De vergisting verloopt onder lage temperaturen, waarna de wijn gedurende 5 maanden rijpt op nieuwe eikenhouten vaten.
De heldere, goudgele wijn heeft een intense geur met aroma’s van tropisch fruit en duidelijke tonen van vanille en butterscotch. Rond en zacht van smaak, met romige tonen van roomboter en vanille. De afdronk is harmonieus en sappig met een mooie balans tussen hout, fruit en frisse zuren.
De wijn is jong al mooi om te drinken, maar ontwikkelt zich mooi in de komende 4 tot 6 jaar.
De Tiara is een elegante, complexe wijn met een opvallende frisheid. Door de hoge ligging van de wijngaarden (600 meter) zijn de nachten koel, waardoor de druiven hun zuren behouden. De druiven worden half september geoogst, waarna ze gekoeld naar de kelders worden vervoerd. Ook de vergisting verloopt onder lage temperaturen (8-13°C) in grote oude houten vaten. De lage temperatuur zorgt voor een zeer lange vergisting van soms wel een jaar, waardoor de wijn zacht en complex wordt. De Tiara heeft een uitzonderlijk mooie balans, met tonen van wit fruit, verse kruiden en een subtiele mineraliteit. Delicaat en licht van karakter, met frisse, levendige zuren en een lange, minerale afdronk. Nu al mooi als verfrissend aperitief, maar hij zal zich de komende jaren nog verder ontwikkelen.
Deze strogele wijn is sober en fris, maar tegelijkertijd complex en aromatisch met tonen van citrus. De smaak van de wijn is jong en strak, maar bevat ook zuren. Een levendige wijn met een droge, elegante afdronk.
Een volle, complexe wijn met een enorm rijpingspotentieel. De wijn is een prachtige combinatie van rijke aroma’s van toast, opwekkende frisse zuren en een subtiele mineraliteit. Nu nog jong en al zeer interessant, maar in de komende jaren zullen deze elementen meer met elkaar versmelten en de zal de wijn meer complexiteit opbouwen.