Cart (1)
Close
-
Les Magiciens - Chardonnay
1 × € 8,95
&WINE > Soort wijn > Wit > Pagina 4
Sophie en Thierry Chardon zijn een jong, getalenteerd wijnmakerskoppel dat ruim 20 jaar wijn maakt in de Touraine, de ‘Tuin van Frankrijk’. De grote diversiteit aan bodems en microklimaatjes maakt dit gebied zeer geschikt voor verschillende druivenrassen en andere beplanting. De grootvader van Sophie verbouwde hier al druiven, maar verkocht het domein begin jaren ‘90. Maar Thierry en Sophie besloten het wijngoed in 1996 weer terug te kopen. Met slechts een kleine hoeveelheid wijngaarden, weinig middelen en nog minder klanten hadden ze in de eerste jaren vooral hun passie en gedrevenheid om zich aan vast te houden. Toen één van de buren besloot zijn wijngaarden te verkopen zagen ze hun kans schoon en kochten ze er 10 hectare wijngaard bij. Inmiddels bezitten ze 35 hectare wijngaarden, die ze biologisch bewerken. Het zo natuurlijk mogelijk werken in de wijngaarden is voor hen de enige manier om kwaliteitswijnen te maken die het karakter van de Touraine goed weergeven. Bovendien willen zij hiermee een bijdrage leveren aan het behoud van de wijngaarden en het mooie wijngebied.
De wijngaarden liggen op hellingen aan de oevers van de rivier de Cher, een zijtak van de Loire. De zeewind die door de lange vallei waait zorgt voor een gematigd klimaat met constante temperaturen. De bodem in de wijngaarden is kalkrijk, met op sommige plekken grote keien en vuursteen. Thierry en Sophie maken witte wijnen van Sauvignon Blanc, Chenin Blanc en Chardonnay en rosé, rode en mousserende wijnen.
Knisperende frisfruitige droge witte wijn (biologisch) met veel limoen, meloen, witte bloemen en perzik in de geur. De smaak van de wijn is verbluffend: compact, geconcentreerd en aromatisch met frisse zuren die mooi in balans zijn. En dat typisch Italiaanse bittertje in de afdronk voor die extra diepgang.
Deze Chardonnay schittert in het glas met een goudgele kleur en heldere reflecties. In de neus een expressieve mix van witte bloemen en tropisch fruit. De smaak is vol en gul, met een romige structuur en een aanhoudende, zachte afdronk – een elegante balans tussen kracht en finesse.
Heerlijk bij visgerechten, wit vlees, gevogelte met romige sauzen of bij stevige kazen. Serveertemperatuur: 8–10°C
In de neus springen frisse aroma’s van citrusfruit en witte bloemen naar voren, verfijnd door een subtiele zilte toets. In de mond is deze wijn levendig, met delicate tonen van peer en bloemen, gedragen door een prachtige, evenwichtige zuurgraad. Een wijn die niet alleen het terroir weerspiegelt, maar ook de warme avonden en het ritme van het zuiden.
Perfect bij: oesters, garnalen of coquilles. Eigenlijk is deze wijn de ideale match met alles wat uit de zee komt. Serveertemperatuur: 8–10°C, voor het mooiste aroma- en smaakspel.
Deze Sauvignon Blanc is een feestje in het glas. Lichtgeel met een gouden knipoog, en een geur die je meteen doet denken aan citrusfruit, passievrucht en zomerse frisheid. In de mond levendig en fruitig, met precies genoeg zachtheid en een afdronk die uitnodigt tot nog een slok. Elegant én speels – precies wat je zoekt in een goede Sauvignon.
Perfect als sprankelend aperitief, en heerlijk bij lichte visgerechten of wit vlees. Serveertemperatuur: 8–10°C
In de neus fijne aroma’s van grapefruit, rijpe appel en een vleugje banaan. De smaak is elegant en mineraal, met een mooie lengte, fijne houttonen en zachte frisheid. Een wijn met body, maar ook met lichtvoetigheid – net zo doordacht als een goede rode Piemonte-wijn, maar dan in wit.
Perfect bij gebakken vis, schaal- en schelpdieren, gegrilde groenten of een romig kipgerecht. Drink ‘m nu, of leg ‘m gerust een paar jaar weg.
Deze Arneis is een strogele wijn met aroma’s van bloesem, appel, peer, citroen en een hint van exotisch fruit. In de mond is hij fris en harmonieus, met fijne mineraliteit en een bittertje van amandel in de afdronk. Heerlijk als aperitief, maar ook top bij lichte visgerechten, pasta’s, verse kazen en salades. De wijn is heerlijk om jong drinken, maar heeft ook genoeg pit om nog een paar jaar later plezier van te hebben.
Deze Siciliaanse witte wijn is gemaakt van de inheemse Grillo-druif. Deze druif groeit nabij de kust en profiteert van de frisse zeewind. Dit resulteert in een levendige wijn met aroma’s van wit steenfruit en citrus, aangevuld met mediterrane kruiden en een subtiele ziltigheid. Een echte frisse doordrinker die perfect past bij lichte visgerechten, schaal- en schelpdieren, en zomerse salades.
Voor de nieuwsgierige wijnliefhebber die net even verder wil proeven dan klassiek wit. La Peona is een natuurwijn met karakter, gemaakt van Xarel·lo en Xarel·lo Vermell. Geen poespas, geen toevoegingen – puur sap, met liefde en geduld gemaakt.
Je ruikt kweepeer, munt en citroenverbena. In de mond is hij tegelijk fris en hartig, met een klein bittertje dat blijft prikkelen. Denk aan zonnige kruidenvelden en lange tafels buiten.
Vegan | Natuurlijk ongefilterd | Spannend
Deze witte wijn komt uit het hart van Catalonië en is allesbehalve standaard. Gemaakt van Macabeo van oude stokken (geplant in 1994), deels vroeg, deels laat geoogst – dat zorgt voor een prachtige balans tussen frisheid en diepte.
Een vleugje perzik, gember en dennennaald in de neus, gevolgd door een zachte, mineralige smaak met een fijne kruidigheid. De vier maanden rijping op Frans eiken geven de wijn nét dat beetje extra elegantie.
Perfect bij Mediterrane gerechten zoals geroosterde bloemkool met tahin of dorade met venkel en citroen.
De WHITE is volledig gemaakt van Xarel-lo, een inheems druivenras dat in dit gebied vooral wordt gebruikt in mousserende wijnen (Cava). Maar steeds meer wijnmakers ontdekken dat stille wijnen van deze druif zeer interessant kunnen zijn, met soms zelfs een enorm rijpingspotentieel. De wijn is jong en levendig van karakter met zoete, kruidige tonen van de venkelknol en het groen van de venkel en aroma’s van frisse groene appels, peer, ananasschil en wat tonen van jasmijnbloesem. In de smaak is de wijn rond en zacht met intense fruittonen, een spannende kruidigheid en een frisse, opwekkende mineraliteit.
De mooie goudgele wijn heeft heerlijke bloemige aroma’s van amandelbloesem en acacia in combinatie met mediterrane kruiden zoals salie, rozemarijn en tijm. De wijn is vol en warm van smaak met fris fruit en vegetale tonen. De afdronk is lang en verfrissend, met het zo bekende Italiaanse bittertje op het eind. Een wijn met een perfecte balans tussen zongerijpt fruit en frisse tonen.