Geen producten in de winkelwagen.
Geen producten in de winkelwagen.
&WINE > Soort wijn > Rosé
Een zeer verleidelijke rosé met kersen, aardbeitjes, rode grapefruit, amandel- en haagdoorn bloesem. Een sappige aanhef en een friszure afdronk. Heerlijk door drinkbaar. Kwaliteit!
Deze mooie lichtroze Cava Rosé wordt volledig gemaakt van garnacha druiven. Tijdens de handmatige pluk worden de druiven uitgebreid geselecteerd op hun balans tussen rijpheid en frisse zuren. De druiven worden in de vroege ochtend geoogst om spontane gisting te voorkomen en de frisheid in de druiven te behouden. De Cava heeft intense aroma’s van rijpe zwarte bessen en kersen, aangevuld met bloemige en minerale tonen. In de smaak is hij fruitig met een licht zoetje, een zeer elegante bubbel en een aangename afdronk. Een sprankelende, frisse Cava om heerlijk van te genieten.
Deze lichtroze rosé is fruitig en fris van smaak met aroma’s van klein rood fruit, perziken en een vleugje grapefruit. Fruit, frisheid en zachte ronde tonen zijn perfect met elkaar in balans. Heerlijk op een zonnige zomerdag!
Deze rosé wordt gemaakt volgens de methode saignée: door het gewicht van de druiven loopt het sap zonder persen uit de druiven, waarna het kan worden afgetapt.
Prachtige roze kleur. In de neus frisheid met geuren van meloen en wit fruit. In de smaak gedroogd fruit, amandelen en kokosnoot.
Een heerlijk zomerse wijn voor bij salades, borrel, lichte maaltijden.
Deze mooie zalmrose rosé wordt gemaakt van de typisch Zuid-Franse druivenrassen grenache, syrah, cinsault en mourvèdre. De druiven groeien in wijngaarden ten noorden van Vias. De oude uitgewerkte vulkaan Roque Haute zorgt voor beschutting tegen de koele zeewind, waardoor de druiven optimaal kunnen rijpen.
Een heerlijke, sappige rosé, boordevol zongerijpt klein rood en zwart fruit zoals zwarte bessen, bosaardbeitjes, kersen en frambozen. Fruitig van karakter maar met een mooie frisheid en elegantie.
Dit is een typische droge rosé voor een zwoele zomeravond: vol met aroma’s van aardbeien, frambozen en een hint van kruiden. Goed gekoeld serveren.
Een heerlijk zachte wijn die mooi is als aperitief of bij salades met gegrilde witte vis of kip.
Het proces van rosé wijnen lijkt erg veel op die van witte wijn. Bij witte wijn worden de schillen vrijwel direct geperst. Het grote verschil is alleen dat er blauwe druiven worden gebruikt (voor de kleur) en dat er een korte schilinweking plaatsvindt. Bij rosé laat men de schillen kort bij de most vóór de vergisting om een lichte kleur te verkrijgen in de wijn. De lengte hiervan varieert maar gaat meestal om enkele uren. Hoe langer de schilinweking, hoe dieper de kleur. De diepte van de roze kleur heeft dus niets met het zoet gehalte te maken wat veel mensen wél denken!
Rosé en de zomer zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het vaak fruitige, frisse karakter van rosé past natuurlijk goed bij het vaak prachtige weer in de zomer. Maar om alleen rosé te drinken in de zomer zou zonde zijn want rosé kan ook juist hele hele jaar door! Elke rosé heeft zijn eigen karakter, de rosé van Ivaty is heel fruitig en prachtig fris terwijl de rosé van Quinta de Saes juist krachtig en rijk is. Door die rijkdom is het juist leuk om die types in te zetten op tafel bij een kruidig hoofdgerecht bijvoorbeeld met kwartel of ander gevogelte.
Rosé kan altijd! Zolang het moment juist is en de temperatuur goed is (behandel hem als witte wijn) is het een prachtige begeleider op tafel. Laat je verassen en probeer een keer iets avontuurlijks of verras jouw gasten of vrienden met mooie fles rosé!