Rood

Klik voor filter Toont 49 - 64 of 79 resultaten
Wijntype
Prijs
Wijnland
Zoetheid
Regio
Wijnhuis
Druivenras
Druivenras
Bekijk als
Pagina
4
/ 5
  • Montrubí – BLACK Garnatxa 2021

     13,95

    MontRubí is een relatief jong wijnhuis met een zeer uitgesproken, eigenzinnige kijk op wijn maken. Het huis ligt in het binnenland van de Penedès, zo’n 60 km ten westen van Barcelona, op de hellingen van het Catalaanse kustgebergte.  De wijngaarden liggen op 600 m hoogte omringd door dennenbomen en wilde planten en kruiden. De naam MontRubí verwijst naar de bergachtige omgeving van het wijnhuis en de wijngaarden. Het werd in 1984 opgericht door de familie Peris, die het oude landhuis l’Avella kocht en het verbouwde tot winery.

    In de wijngaarden wordt gestreefd naar balans in de druivenstokken, de druiven en de bodem. MontRubí werkt daarom volgens biologisch-dynamische principes. Voor het bewerken en onderhouden van de wijngaarden wordt gebruik gemaakt van speciale preparaten en in de wijngaarden mag andere, autochtone begroeiing zijn gang gaan. Zo wordt de biodiversiteit in de wijngaarden gestimuleerd, wat ten goede komt aan de gezondheid van de druivenstokken en de druiven.

    Ook in de kelders werkt de familie zo natuurlijk mogelijk. Sulfiet wordt minimaal gebruikt -in plaats daarvan krijgen de wijnen een lange rijping op de lies, van nature rijk aan antioxidanten. Vergisting en rijping verloopt op verschillende manieren. Zo gebruikt het huis cementen eieren, traditionele amfora’s van klei en vaten van Frans eikenhout. Door alle handelingen handmatig te verrichten hebben de wijnmakers een zeer nauwkeurige controle op alles wat er in de wijngaarden en in de kelder gebeurt.

    Het belang dat MontRubí hecht aan het behoud van de identiteit van het gebied blijkt uit het bijzondere Gaintus project. MontRubí startte dit project in 2000 met het herstellen en opnieuw aanplanten van de sumoll, een lokale druif die na de phylloxera bijna helemaal verdwenen was uit het gebied. Als één van de weinige Spaanse wijnhuizen maken zij verschillende wijnen van 100% sumoll.

  • Montrubí Durona Tinto 2018

     19,95

    Durona is de naam van het gebied op het landgoed van l’Avella waar de sumoll-druiven groeien. De wijn is een blend van sumoll met garnacha. Na de oogst worden de druiven licht gekneusd, waarna ze onder koude temperaturen in grote foeders een schilweking ondergaan. Tijdens de vergisting blijft de wijn nog 45 dagen in contact met de schilletjes, waardoor de wijn zijn diepe kleur en krachtige aroma’s krijgt. De wijn rijpt gedurende 12 maanden op vaten van Frans eikenhout, waarvan een deel nieuw.

    De wijn heeft een complexe neus met wilde bosvruchten, bosaardbeitjes en zoete specerijen, aangevuld met subtiele minerale tonen. De smaak is uitnodigend en verleidelijk, met tonen van rijp donker fruit, mediterrane kruiden en delicate vanille- en houttonen.  Door de wijn een paar uur van te voren te decanteren komen zijn delicate aroma’s nog beter tot zijn recht.

  • Montrubí Gaintus Radikal 2018

     21,50

    De wijn wordt volledig gemaakt van de sumoll, een is een eerbetoon aan deze inheemse ‘vergeten’ druif. De druiven groeien in hoge wijngaarden met grote temperatuurverschillen tussen dag en nacht. De bodem is hier arm aan voedingsstoffen, maar de sumoll voelt zich juist in deze omstandigheden prima thuis. Na de handmatige oogst volgt een korte schilweking. De vergisting verloopt in grote oude vaten met behulp van de natuurlijke gisten. Na de vergisting worden de druiven zacht geperst en rijpt de wijn gedurende 4 maanden verder in oude vaten van 300 liter.

    De wijn is krachtig in de neus, met aroma’s van rode bessen, zwarte kersen en een vleugje rozenbloesem. Uitnodigend en fris van smaak, met sappig fruit, zachte, ronde tannines een harmonieuze zuren. Een wijn die het karakter van deze bijzondere druif perfect weergeeft.

  • Mullineux – Kloof Street Rouge

     16,95

    Net als zijn witte broertje is Swartland Red van Kloof Street goed uitgebalanceerd, fris en soepel drinkbaar. Typisch mediterrane blend van syrah met enkele andere Rhônedruiven geoogst van verschillende bodems in dit deel van Swartland.

    Aroma’s van viooltjes, specerijen en paars fruit. Door duidelijke maar vriendelijke tannines en een frisse lange afdronk past deze wijn prima aan tafel. Op zijn best op 16 to 18 °C.

  • Mullineux – Syrah 2020

     29,95

    Syrah (of shiraz) is de meest gebruikte druif van Mullineux. Bekend van meer esoterische wijnen uit het noordelijk Rhônegebied, heeft deze druif bewezen zich uitstekend te handhaven in Swartland en daar uiting te geven aan de verweerde leisteen en granietbodems. Syrah heeft 11 maanden gerijpt op eikenhouten Franse vaten. Ongefilterd gebotteld.

    Deze Syrah heeft noten van kruidige citrusrasp, geraffineerd zwart fruit, viooltje en lelie. Elegant met zijdezachte textuur, in balans met een frisse natuurlijke zuurgraad. Soepele tannines in de afdronk. Op zijn best zo’n 3-5 jaar na botteling.

  • Niepoort – Batuta 2019

     79,95

    De Batuta is een complexe, elegante wijn, met een intense smaak van bosvruchten, zwarte bessen,  subtiele vanilletonen en een lichte kruidigheid. Naarmate de wijn in het glas zit komen er meer kruidige aroma’s naar voren van zwarte peper en kruidnagel. Ondanks zijn jonge leeftijd maakt hij indruk met zijn harmonieuze karakter en zijn verfijnde, zeer lange en verleidelijke afdronk. Een wijn die zich in de komende jaren prachtig zal ontwikkelen.

  • Niepoort – Charme 2021

     79,95

    De Charme doet zijn naam eer aan met zijn prachtige elegantie en balans. Om dit te bereiken wordt er uitgebreid aandacht besteed aan de kleinste details van het wijnmaakproces. De druiven, afkomstig uit zeer oude wijngaarden langs de oevers van de Pinhão-rivier, ondergaan tijdens en na de oogst een zeer strenge selectie. De druiven worden met hele trossen in de traditionele betonnen lagares gedaan, waar ze zacht worden gekneusd door ze met de voeten te treden. Na de vergisting in de lagares wordt de wijn overgedaan in vaten van Frans eikenhout. Hier ondergaat de wijn een malolactische vergisting en rijpt hij gedurende 15 tot 19 maanden verder. De Charme is een heldere, lichtrode wijn met uitgesproken fruitig karakter. Je proeft verse wilde aardbeien, kersen en frambozen, met op de achtergrond lichte aardse tonen die de wijn een prettige structuur geven. Frisheid, balans en structuur zijn perfect met elkaar in balans. Op dit moment is het jeugdige fruit nog dominant, maar naarmate de wijn oudert zal de stevige structuur steeds meer naar voren komen.

  • Niepoort – Charme 2022

     79,95
    De Charme doet zijn naam eer aan met zijn prachtige elegantie en balans. Om dit te bereiken wordt er uitgebreid aandacht besteed aan de kleinste details van het wijnmaakproces. De druiven, afkomstig uit zeer oude wijngaarden langs de oevers van de Pinhão-rivier, ondergaan tijdens en na de oogst een zeer strenge selectie. De druiven worden met hele trossen in de traditionele betonnen lagares gedaan, waar ze zacht worden gekneusd door ze met de voeten te treden. Na de vergisting in de lagares wordt de wijn overgedaan in vaten van Frans eikenhout. Hier ondergaat de wijn een malolactische vergisting en rijpt hij gedurende 15 tot 19 maanden verder. De Charme is een heldere, lichtrode wijn met uitgesproken fruitig karakter. Je proeft verse wilde aardbeien, kersen en frambozen, met op de achtergrond lichte aardse tonen die de wijn een prettige structuur geven. Frisheid, balans en structuur zijn perfect met elkaar in balans. Op dit moment is het jeugdige fruit nog dominant, maar naarmate de wijn oudert zal de stevige structuur steeds meer naar voren komen.
  • Niepoort – Gestolen Fiets Tinto

     12,95
  • Niepoort – Nat Cool Bairrada Red 2022 (1 liter)

     16,95

    In de neus zoete aardbeien, witte peper en groene paprika. In smaak licht en verfrissend en inderdaad: easy to drink en zeer plezierig.

  • Niepoort – Redoma Tinto 2020

     42,50

    In 1991 startte Dirk Niepoort een nieuw tijdperk met het maken van droge wijnen. De Redoma Tinto was de eerste droge wijn die hij maakte. Nu, ruim 25 jaar later, is deze wijn nog steeds één van de meest geliefde wijnen van het wijnhuis. De druiven groeien op de noordelijk gelegen hellingen van de Quinta de Nápoles en de Pinhão Vallei.  Na de oogst worden de hele trossen met de voeten getreden in traditionele granieten lagares. Na de vergisting rijpt de wijn maar liefst 22 maanden in grote eikenhouten vaten. De Redoma Tinto heeft een mooie, helderrode kleur. In de geur veel vers rood fruit, mediterrane kruiden en een vleugje bloesem. De smaak is krachtig en rijp, met aroma’s van bosvruchten, zwarte pruimen en zonneroos, typisch voor een klassieke Douro wijn. Minerale tonen, pittige tannines en een hint van balsamico geven hem een serieus karakter. Een complexe wijn met een stevige en compacte structuur en een lange afdronk met delicate, frisse zuren. Deze wijn heeft een groot bewaarpotentieel en karakter!

  • Niepoort – Robustus 2017

     95,00

    De Robustus is een perfecte weerspiegeling van al het mooie van de Douro: krachtig, complex en met talloze lagen. De druiven komen van noordelijk gerichte hellingen in de oudste wijngaarden. De relatieve koelte in dit stukje wijngaard, samen met de bijzondere terroir en de oude wijnstokken geeft druiven met een hoge zuurgraad en stevige tannines: perfect voor wijnen met een groot rijpingspotentieel. De Robustus wordt op de traditionele manier gemaakt. Na de oogst worden de druiven zorgvuldig geselecteerd, waarna ze gedurende een lange periode van 40 dagen inweken en vergisten in roestvrijstalen tanks. Daarna volgt een rijping van maar liefst 4 jaar op zeer grote (2000 liter) houten vaten. Dit maakt de tannines zachter, zonder uitgesproken houttonen aan de wijn toe te voegen.

    De Robustus is dan ook, ondanks zijn intense, geconcentreerde karakter, een opvallend frisse wijn.  De wijn is elegant en complex met zeer intense aroma’s van koffie en sigaren, en donkere en rode vruchten. De oude wijnranken, de verschillende inheemse druivenrassen en de leisteen bodem maken de wijn uniek en verfijnd. De afdronk is extreem lang, met zijdezachte tannines, mineraliteit en frisse zuren. Een wijn met potentie voor de toekomst. Nu al op dronk, mits vooraf een paar uur gedecanteerd.

  • Niepoort – Sempar Tinto 2019

     9,95

    Licht en helder van kleur, deze wijn is ongecompliceerd en fris in de neus, met een combinatie van tonen van aromatische kruiden en verse aardbeien. De aangenaam ronde smaak toont elegantie en mooie zuurgraad. Echt een lekkere wijn of het nu voor de borrel of voor bij de barbecue is.

  • Niepoort – Tinta Amarela 2016

     39,25

    De wijn is elegant, levendig en delicaat met aroma’s van bosvruchten en wat vegetale tonen. In de smaak is de wijn licht en verfijnd met de delicate tonen van rood fruit, zachte tannines en levendige zuren. Een verfrissing vergeleken bij zijn rustieke soortgenoten! Licht gekoeld het lekkerst.

  • Niepoort – Vertente 2020

     22,50

    In de Vertente komt alles op een perfecte manier samen: de voor Douro-wijnen zo kenmerkende aromaconcentratie en tonen van vers, fris fruit, gecombineerd met de prachtige elegantie die je in alle wijnen van Niepoort terug vindt. De druiven komen deels van de oude wijnranken in de Pinhão-vallei, en deels van de jonge stokken in de Tedo-vallei. Voor deze wijn worden in de wijngaarden alleen de beste druiven geselecteerd, gevolgd door een tweede zorgvuldige selectie in de kelder. De vergisting verloopt in RVS vaten, waarna de wijn maar liefst 22 maanden in Franse barriques rijpt. De wijn is intens in kleur, geur en smaak. Dieprood van kleur, met geconcentreerde aroma’s van verse bosvruchten, donkere chocolade en frisse zuren. De lange houtrijping maakt de stevige tannines zachter, en geeft de wijn spannende rokerige en kruidige tonen. Een krachtige wijn, die nu al een mooie balans laat zien tussen kracht en verfijning, maar zich de komende jaren nog verder zal ontwikkelen.

  • Niepoort Lagar de Baixo 2020

     21,95

    Lagar de Baixo is een klassiek voorbeeld van een wijn gemaakt van het Portugese druivenras Baga. Stevigheid en concentratie in perfecte harmonie met complexiteit en verfijning. Robijnrood in het glas, aroma’s van rood fruit en groene kruiden met een zwoele houttoets. Zacht en stoer in één glas. De complexe, lange afdronk verraadt een prima bewaarpotentieel.

    Dirk van der Niepoort was al enige tijd geïntrigeerd door het druivenras Baga en vond het dan ook hoog tijd om zijn passie hier op los te laten. Na een zoektocht van een paar jaar stuitte hij op enkele percelen in goede conditie aangeplant met 80 tot zelfs 150 jaar oude druivenranken. In 2012 is de eerste jaargang Quinta de Baixo “Poeirinho” (de grote zus van Lagar de Baixo) gemaakt. In deze Lagar de Baixo, worden druiven afkomstig van jongere percelen als Montarro (waar de druivenranken nog steeds minstens 15 jaar oud zijn) gecombineerd met druivenranken van de eerdergenoemde oudere percelen. Eénmaal getreden, ingeweekt en vergist in ‘lagares’ wordt de wijn voor 20 maanden in kleine eikenhouten vaten van 225 liter opgevoed. Een gulle, volrijpe geur met rood fruit en groene kruiden is in heerlijke harmonie met de houttoets. Zwoele tannines geven de wijn zijn vulling, maar de wijn bezit voldoende zuren om de frisheid te behouden. Alles draait ook in dit kleine zusje van “Poerinho” om het evenwicht en de complexe, lange afdronk verraad een prima bewaarpotentieel.

Collectie: Rood

Rood